Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Европейските ценности трудно възприемат събитията в Украйна!    Трябва Миро да ми превежда - за да зная кое да ми е смешно или тъжно...

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 725,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 14 часа, attj написа:

Това пък как го измисли?   Вие с Миро защитавате бандеровски терористи и очаквам да ни обясните по какви причини го правите...

Кой защитавал терористи ?? ехооо я си изясни понятията че много неща ти куцат.

Хора защитаващи териториялната цялостност на своята собствена държава няма как да са терористи.

Терористи са тези които с измислена фейкова пропаганда съсипват  една чужда държава - а именно това са руските диверсионни групи и организиран също от руснаци , сепаратизъм.

Между българските опълченци и руските сепаратисти терористи има огромна разлика.

Българите се борим с периодична активност, ВЕКОВЕ  за совята свобода от османската империя.

Руснаците в Украйна никога не са имали никакви организирани нито дългогодишни борби и съпротивление срещу Украйна.Просто защото няма причина за такова.

Едно име от вековната история , на руснак дисидент, опълченец, борец за онеправданото руско население срещу украинския окупатор, можете ли да ми кажете ?

Поне едно име ?

Има ли едно име, политически дисидент, репресиран, тормозен с години от украинските "бандеровци"  и влязъл в историята на освободителните руски възстания ?

Име ?

Няма и няма как да има.

Руските сепаратисти в Украйна се борят не за държава, а за някаква измислена "нвоорусия" , която някога е била губерния към руската империя.Дори в момента на провъзгласяване на непрризнатите от никого ДНР ЛНР , те провъзгласиха присъединяване към РФ /неуважено разбира се/

Българите се борим за нашата вековна държава и независим народ ,  а не за губерния, или за присъединяване към части от някога съществуваща империя.

Това е също основна и огромна разлика.

Имаме в Украйна една ескалация, ВОЕННА ескалация, подтикната от Пу /доказан лъжец Буратино , Путлер, ползващ хитлерови методи /  и неговите служби , от това че свалиха пропутинската марионетка олигарх Янукович.

Все едно когато свалихме в България турско-червеното правителство на Орешарски, някой да каже - аууу свалиха нашите хора, искаме отцепване и автономия на Кърджали.

И Ердоган /отричайки разбира се/  да прати необозначен зелен маскиран аскер, говорещ перфектно турски , и със танкове със заличени  отличителни знаци на турската армия

Ето това искате вие, поддръжници на сепаратизма и терора, които освен всичко , сте и за съд.

така че , непознаването на историята, неграмотността, сляпата пропаганда и помиия която излизвате , не ви е оправдание

Точно това е разликата, в удебеленото по горе , което не осъзнавате, или не искате да осъзнаете.

пп

И една молба имам, която разбира се няма да изпълните, - хора със чужди символи, портрети на чужди диктатори,  и със  изцяло антибългарска чуждопоклонническа пропаганда , моля, не говорете за Левски , за българщина, за Възрожденци.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Орешарски сам си подаде оставката и не са го свалили хора като Миро...   Миро, все забравяш - нали в Минск уж се споразумяха за автономия на Новорусия? А сега бандеровците не го желаят.  Недей изопачава реалности - защото според твоята логика ще излезе че в Батак през 1876 година турците са клали разбунтували се терористи-сепаратисти.

В случая ти преиначаваш реалности.

НЕ знам колко трябва да удебеля или подчертая неща които са толкова прости и логични , само сепаратисти терористи като вас се правят на ударени.

Нашето опълчение и вековна борба за освобождение на собствения народ,който е със реално робски статут в османската империя,  и освобождение на собствената реална ДЪРЖАВА срещу поробител няма нищо общо с измисления нелогичен, исторически необоснован тероризъм и сепаратизъм за възстановяване на губернии от отдавна умрели империи , на Донбас.

Но чукча не читатель, чукча писатель :)

Затова съм сравнявал не 18 век и нашата многовековна борба и освобождение, а със сегашните реалности /и опасности/ с турското малцинство и държава България.

Които по вашата нелогична антибългарска сепаратистка теория, трябва да ревизираме граници и да въстановяваме бивши умрели империи.

Ти искаш абсолютно нелогично  възстановяване на руска империя, и нейните граници  по същия начин както някой би искал възстановяване на умрялата османска империя.

Това е простотия и фашизъм

А минските споразумения съм си казвал мнението , дори наскоро ти напомних - едно от условията е възстановяване на украинската граница и пълен контрол над нея от Украйна.

Друго интересно условие е провеждане на избори в тези региони по украинските закони .

И трето - не знам каква "новорусия" бълнуваш. Свери си пропагандата, отдавна този терористичен проект е захвърлен от Пу.

Макар че това не е най важното , сам знаеш кое е

- Пу да си изтегли войските, за които вече призна че са там . Единствено тогава ще настъпи мир.

За мир е нужно изпълнение на споразуменията от Минск...Има и контравариант - влиза в Украйна руската армия и присъединява към Руската Федерация и към Крим цялото украинско Черноморие заедно с Одеса до Приднестровието ....Украйна губи достъп изцяло до Черно море ...То там са си рускоезични територии...  Не виждам кой може да помогне на жалкия им плач на украинците при подобно развитие...

:lol6:

Washington Times: Американски дронове „емигрират” от Украйна в Русия

20160121.kssdzhizat.jpg

Руснаците ехидно се присмиват, че безпилотните апарати просто са откраднати и продадени

Цитат

Преди време САЩ в рамките на военна помощ предоставили на украинската армия чисто нови безпилотни самолети, които вече почти са изчезнали, съобщи Washington Times.Представителят на Палатата на представителите Дънкан Хънтър от републиканската партия специално за целта пътувал до Украйна. След като се завърнал, той споделил пред своите колеги в Конгреса: „Руснаците не свалят украинските безпилотници, те просто ги прибират. Извеждат ги на руска територия, където ги приземяват” – пише изданието.

Украинските военни разказали на американския пратеник, че руските военни с взлом проникват в програмното осигуряване на дроновете, препрограмират ги в полет и ги приземяват на своя територия. Затова не са им останали дронове от щедрия американски подарък.

Доверчивият Хънтър предложил в Конгреса да изпратят на Украйна противозаглушители в отговор на руските електронни заглушители.

Според конгресмена, украинските военни са високо мотивирани. В руските медии обаче се появиха иронични коментари, че украинските дронове не са кацнали в Русия, а някъде много по-далеч и след време ще се появят в „някоя гореща точка по света”. Намеците са, че безпилотните апарати са откраднати и продадени, но това може да се припише на руската пропаганда.

Това ми напомня, за една случка в Иран, преди две-три години. Когато американски дрон, кацна. Естествено с любезното съдействие, на едни вежливи, руско говорящи люде. :ph34r: Та американците реваха в Техеран, да им върнели дрончето.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 15 часа, attj написа:

За мир е нужно изпълнение на споразуменията от Минск...Има и контравариант - влиза в Украйна руската армия и присъединява към Руската Федерация и към Крим цялото украинско Черноморие заедно с Одеса до Приднестровието ....Украйна губи достъп изцяло до Черно море ...То там са си рускоезични територии...  Не виждам кой може да помогне на жалкия им плач на украинците при подобно развитие...

То и тук има райони с изцяло руска реч, дето българин не може да припари, особенно в едни затворени комплекси по курортите. "малая россия" май се сещам за едно такова...

Викаш , дай да им дадем и черноморието ? и как го каза ? - "никой няма да може да помогне на жалкия им плач на българите при подобно развитие"

Другата час да дадем на турците ?

Няма да споменавам колко региона има с не-българска реч.

Страхотна логика.

Ти си за съд бе човек :)

Защо да съм за съд!?  Лично аз живея в подобен район - има доста руснаци.  Ползвам езика им и разговарям нормално с тях.  Държат се учтиво и възпитано.  В Бургаска област има също и доста турци - те са трудолюбиви хора.  При взаимно уважение няма никакви проблеми. А бандеровците в Украйна проявиха незачитане и неуважение спрямо правата на руснаците в страната си.  Тези руснаци съвсем не искат да ходят към НАТО и е нормално да не желаят да са в такава бандеровска Украйна.  Това е обективната истина и само Миро не иска да я осмисли...  За съд си е точно Миро - защото подстрекава към немирни решения!

преди 5 часа, attj написа:

А бандеровците в Украйна проявиха незачитане и неуважение спрямо правата на руснаците в страната си.  Тези руснаци съвсем не искат да ходят към НАТО и е нормално да не желаят да са в такава бандеровска Украйна.  Това е обективната истина и само Миро не иска да я осмисли...  За съд си е точно Миро - защото подстрекава към немирни решения!

Пълни глупости.

Първо - никой не е нарушавал правата на руснаците в Украйна.

Всичката пропаганда  от началото на конфликта се оказа единствено и само лъжлива дезинформация, и то доста успешна.

Второ - АТО започна именно заради военното и насилствено превземане и сваляне на украинската власт.

Ако има някакво незачитане - това е от страна на руските сепаратисти и помагащите им кадрови руски спецназ, за който вече си призна Буратино.

Трето - когато живееш в една държава ти си длъжен да се съобразяваш със взетите решения.Пък било то за НАТО или ЕС .

Дали ти харесват или не - това не е повод за сепаратизъм. Отделно че няма абсолютно нищо лошо да си в НАТО и ЕС.

Ако Кърджали реши че не им харесва да живеят в България и ЕС,  и че в Турция дават по добри пенсии ,  по твоята сепаратистка логика, българите трябва да ги изпратим с цветя и бонбонки и да им дадем автономия и да си вземат колкото искат от земята ни ?

А ти оправдаваш това , и наричаш обратното най нагло - "незачитане" ???

Четвърто - кой подстрекава към "немирни решения" ?? Я пак ? Аз ли ? Който се възмущавам от военните методи на спеаратистите терористи , подпомагани от руския спецназ, които най нагло  свалиха украинските знамена и провъзгласиха никому ненужните ДНР / ЛНР ?? ?

Или ти , който им се възхищава и защитава ?

За съд не ами директно за затвор си драги . За проповядване на антиконституционни решения ,  защита на военни  античовешки методи  и сепаратизъм на територии.

преди 52 минути, attj написа:

Хохлите на Миро  надминаха всякакви прогнози и очаквания  http://www.blitz.bg/news/article/388377

Браво на украинците. Абсолютно логично се възползват от патовата ситуация в която е Газпром - никой проект по заобикаляна не Украйна не се реализира, и няма дори тенденция за реализиране .

:)

Най-много хохлите да ядосат Путин и той да си прибере в Русия своите си руснаци заедно с ДНР , ЛНР и Одеса ...плюс Приднестровието.    С ново вето в съвета за сигурност при ООН ....заедно и отново с китайска подкрепа.    И ще си реши всички сегашни националистични проблеми.    Путин не желае това - ама хохлите- бандеровци  са невероятни будали!    Само нашият Плевню им е лика-прилика...  И колко много те си приличат с Миро...Откачени и болни  хора...

Путин ще си прибере вересиите и никой няма да му каже копче.Е, Плюнчо ще се пени...

преди 10 часа, attj написа:

Най-много хохлите да ядосат Путин и той да си прибере в Русия своите си руснаци заедно с ДНР , ЛНР и Одеса ...плюс Приднестровието.

Ми да ги вземе де... странно защо още от самото провъзгласяване на ДНР и ЛНР, които ВЕДНАГА на другия ден обявиха декларация за  ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ към РФ , странно защо Буратино не ги взе, а  се придържаше към официалната си лъжа че "няма нищичко общо" с тях и с военните действия.

Е, след последната пресконференция си призна че има военно участие, но на това никой не обърна внимание.

Всъщност, интересно защо от тукашните путинисти чуждопоклонници, никой не коментира нито думичка за това признание  ?

Уж ви чета фашистките сепаратистки смешки редовно , но може и да съм пропуснал ? ще ми припомните ли ?

:)

А защо не ги иска Буратино в състава на РФ - ами много просто ... както и в Сирия - за него това е едно огромно поле за военни учения /и това го призна за Сирия в прав текст/  , и където да изпробва жива сила   в реални военни операции плюс не само военни , а и мирни живи хора, както Хитлер е позлвал милиони за пъклените си цели.

Всъщност, хубаво е да се замислите за вожда си и поръчковото убийство на Литвиненко :

Колко добре си бе Украйна в СССР - нормално, Хрусчов и Брежнев са си реални украинци.   По времето на Горбачов през 1988 година  бях за първи път в Киев и пак всичко бе отлично - нямаше антагонизъм между хохли и москали.   Разбираха се и имаше безброй смесени бракове между тях.  Красивите славянки впечатляваха всички.  Не е нормално сега да развалят многовековна славянска дружба заради някакви недоказани още идеи за членство в НАТО и в ЕС... Ние като сме държава членка - да не би да сме цъфнали и вързали?   Външният ни дълг надмина  35 000 000 000 Евро и е ясно - пак ние ще си го плащаме...

преди 2 минути, attj написа:

Колко добре си бе Украйна в СССР - нормално, Хрусчов и Брежнев са си реални украинци.   По времето на Горбачов през 1988 година  бях за първи път в Киев и пак всичко бе отлично - нямаше антагонизъм между хохли и москали.   Разбираха се и имаше безброй смесени бракове между тях.  Красивите славянки впечатляваха всички.  Не е нормално сега да развалят многовековна славянска дружба заради някакви недоказани още идеи за членство в НАТО и в ЕС... Ние като сме държава членка - да не би да сме цъфнали и вързали?   Външният ни дълг надмина  35 000 000 000 Евро и е ясно - пак ние ще си го плащаме...

Разбира се. И аз съм живял, и може би доста повече и с руснаци и с украинци.

Питай обаче  Буратино защо аексира с военни методи Крим, и защо дестабилизира Донбас.

И кога ще си изведе войските от там, за да продължат да си живеят мирно и задружно и украинци и руснаци, както си живяха и живеят в цяла останала Украйна.

Едва ли ще изгледаш горните филми, но много отговори ще намериш  в тях.

Не че ги търсиш де... ти си пееш едностранна пропаганда ... но все пак :)

преди 10 часа, miro20 написа:

Разбира се. И аз съм живял, и може би доста повече и с руснаци и с украинци.

Питай обаче  Буратино защо аексира с военни методи Крим, и защо дестабилизира Донбас.

И кога ще си изведе войските от там, за да продължат да си живеят мирно и задружно и украинци и руснаци, както си живяха и живеят в цяла останала Украйна.

Просто е - Бандера е крайно неподходящ национален герой за Украйна.    Първо трябва да има реална автономия - след амнистия опълченците е редно да се омиротворят. Бандеровските правосеки обаче това не го желаят и прогнозите не са добри - армията на Руската Федерация може реално да влезе и да разчлени бившата Украйна на няколко съставни части - според рускоезичното население в различните региони.   Добре е всичко с преговори и без военни действия да се доуточнява.    Престъпление е това в Украйна - да имаш 15 000 000 000 руснаци и въобще да не им зачиташ мненията и желанията...   Сякаш някаква странна кукувица е изпила мозъка на бандеровските украинци...

преди 18 минути, attj написа:

Първо трябва да има реална автономия - след амнистия опълченците е редно да се омиротворят.

Първо - автономия заради какво и защо ?

преди 18 минути, attj написа:

Престъпление е това в Украйна - да имаш 15 000 000 000 руснаци и въобще да не им зачиташ мненията и желанията...  

Второ - мнения и желания в една демократична държава нали знаеш как се прави ? И че няма как да се угоди на всички "желанията" ?

Особенно когато са нелогични и абсурдни.

Трето - и преди те питах - дай пример кога и за какво са им нарушени правата на руснаците, до степен че хванаха оръжието срещу своите братя ?

А какво може РФ да разчленява и да тероризира... тези  фашистки простотии не ми се комнетират.

Но ако искаш винаги мога да ти припомня  речта на Хитлер за немците в Гданск... суетите.. и т.н.. Но мисля я знаеш защото говориш абсолютно същите нацистки думи.

Миро, ти не зачиташ споразуменията от Миск и при тази реалност с теб няма какво да се събеседва и обсъжда.  Нацисти и терористи сте Вие с Бандера.Славянски боклуци.  Заради такива псевдославяни там още ще е война...

Мхм... когато нямаш отговор, почваш с познатата пропагандна песен и простотии за бандеровци :) и стандартните обиди за "боклук" 

Интересна тема е за "славяни" и псевдославяни... :) но .. хайде да не ти развалям илюзиите :)

Илюзионист си ти Миро и не очаквай Украйна с  каквото и да било някога да надделее над Руската Федерация...   Много губят украинците от това обтягане на отношенията си.   Нямам никакви илюзии.

:) Абе какво "надделяване над РФ "  те гони бре .

И преди конфликта и сега никой не иска да надделява или отнема нещо на Буратино и РФ.

Украйна се бори на собствена територия за собствената си граница и собствени територии , част от които вече са отнети - Крим.

И нищо повече.

Ти и путлеристите стигнахте до  абсолютни абсурди - защитаващата се страна да е "агресор" и "терорист" , както онова прословуто оправдание на тежковъоръжените кадрови спецназовци

- "ние сме дошли тук да се защитаваме" .

Докъде ще стигнат вашите извращения в детинската фейкова пропаганда, наистина не знам вече :)

Утре такива като теб ще ми говорят за "желания" и "капризи" на кърджалийска област, ще искат ревизия на имперски територии /османски руски няма никакво значение/  ще оправдават турски необозначен аскер, който е "дошъл в Къеджали да се защитава" .. и т.н и т.н..

Срама нямате ей :)

А пък отговор на моите простички въпроси , така и не видях де.. въпреки че съм питал тези неща вече 4-5 теми...  :)

Не виждам как вече Украйна може да си има и още идеи  при налична Руска Федерация...  Границите на Украйна зависят единствено и само от Руската Федерация - колкото им дадат ...толкова ....     Украйна и съвсем напълно може да изчезне - също както векове досега не е имало изобщо Кюрдистан.  Русия решава подобни глобални въпроси - можеше дори и България да я няма...Ако не беше Русия.

Ами Украйна си съществува, и както виждаш , дори при спрян газ , и стокообмен от Путлеристан.

Санкциите обаче странно защо са към агресора - Путлеристан, а не към Украйна , и странно защо всички поддържат Украйна, а не агресора фашист - лъжеца Буратино .

Странно защо е почти вече факт и новия "път на коприната" , заобикалящ отново ....Путлеристан

Курса на рублата няма да коментирам.. но се замисли само - колко е зависима една огромна с ресурси икономика от международните цени на петрола.

А дали България щяло да я има или не - само ще ти напомня че Съединението е станало ВЪПРЕКИ спънките и тайните договорки на силните със тогавашна Русия, а не благодарение на нея.

Документите сочат също нещо което едва ли ще осъзнаеш - "руски окупатор" http://www.extremecentrepoint.com/archives/2761

Но това е друга тема...

Надявам се един ден да се събудите от нирваната и фейковата пропаганда която ви е обзела и да виждате това което виждат очите, а не това което ви казват че виждате.

Скоро всички ще видите докъде ще се стигне заради неизпълнението на споразуменията от Минск...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.