Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Украинските писатели фантасти не одобряват изпълнението на споразуменията от Минск и не щат да чуват за никаква автономия. Около руско-украинската граница и от двете страни живеят руснаци - тогава там въобще не е нужен и не е правилно да се възстановява украинския  контрол...  Те украинците  там какво ще правят - ще пазят украинските руснаци от руските руснаци вероятно...Нека Миро се пробва да разясни защо така се получава -  ако може.

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 725,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 50 минути, attj написа:

Украинските писатели фантасти не одобряват изпълнението на споразуменията от Минск и не щат да чуват за никаква автономия. Около руско-украинската граница и от двете страни живеят руснаци - тогава там въобще не е нужен и не е правилно да се възстановява украинския  контрол...  Те украинците  там какво ще правят - ще пазят украинските руснаци от руските руснаци вероятно...Нека Миро се пробва да разясни защо така се получава -  ако може.

Винаги ти се въхищавам как съчетаваш в много кратък пост толкова нонсенс противоречия :)

Значи .. украинците не спазвали минските, а по границата живеят руснаци, значи няма нужда да се възстановява украинския контрол..

Само че има една мъъъъничка подробност драги - възстановяването на границата е част от минските договорености :):)

И което е по важно .. никой ли не забелязва че коментарите, отзвука и взаимните нападки в медиите вече се водят реално към и от руска страна ...

То за всички е ясно че ДНР и ЛНР са на путински конци , и този който взема решения какво ще става в тези терористични републики , дума има едиснтвено и само руската  държава и Пу.

т.е. тези които официално "нямат нищо общо с размириците и са за териториалната цялостност на Украйна"

хехе :)

преди 52 минути, attj написа:

Нека Миро се пробва да разясни защо така се получава -  ако може.

Такива глупости накуп абсолютно ми е невъзможно да анализирам или отговоря :)

Сам си отговори , ако можеш ... но се съмнявам :)

Не съм те чул да коментираш .. кои ли са тези хора, кадрови руснаци , за които Пу призна вече , и които "изпълняват разнообразни задачи , включително и във военнта сфера" на Донбас ??:)

Съветвам си да се прегърнете двамата и да спрете да се занимавате с тази заличена и демократизирана държава от типа Либия и Ирак, само че в Европа. 

Миро ме весели и аз затова си го харесвам - дори и когато бандеровците не желаят да предоставят никаква автономия.  Мечтаят те как да си върнат Крим и не се интересуват дали Крим ги иска...  Бандеровци -терористи не искат руснаци ,поляци, унгарци, румънци и евреи...   Незнайно защо само моят любимец Миро харесва украинските крайни националисти... И ми омръзва вече все едно и също да го питам - а той да ми отговаря нещо за рашизма на Путин...  Побърквам се да се кикотя заради украински малоумници.Това е зле за славянството като цяло.

преди 14 часа, attj написа:

дори и когато бандеровците не желаят да предоставят никаква автономия.

За пореден път - не знам какви бандеровци и каква автономия рябва да предоставят, но такива управници нема в Украйна, както и няма абсолютно никаква причина за автономия.

Можеш ли да ми предоставиш поне една ? и да е различна от .. май твое твърдение беше.. - "където има един турч...пардон, руснак , там е Русия" ?

Бандеровци -терористи не искат руснаци ,поляци, унгарци, румънци и евреи...  

И преди и сега украинците са приятели със всичките изброени. Поддръжката на  най големия съсед Полша  е категорична, и наскоро даже ви опровергавах едни фейкове дето твърдяха точн ообратното . :)

А да наричаш терористи хората защитаващи СОБСТВЕНАТА си държава от цепене на територии, защитаващи се от диверсионни терористични групи, които хън мън Буратино почна да признава че са негови войски, е... наистина смешно , ако всъщност си е доста трагично .

Незнайно защо само моят любимец Миро харесва украинските крайни националисти...

Незнайно защо пак си измисляш абсолютни глупости за мен :) НЕ харесвам никакви крайни националисти, било то украински.

И ми омръзва вече все едно и също да го питам - а той да ми отговаря нещо за рашизма на Путин...

Да, и мен ми омръзна да ви опровергавам тоталните лъжи и деаинформация, и да, говоря за рашизма и лъжеца Буратино, защото те са единствената причина за трагедията на Донбас, и на незаконната ВОЕННА анексия на Крим.

Между другото, тия дни е годишнина от едни всеизвесни и не много известни събития за боевете на орките и киборгите за ДАП

някои припомнят позорните действия на орките :

Снимка на Руслан Каримов.
Руслан Каримов
14 часа ·

Друзья, прошу Вас, читая этот пост, вдумываться над каждым словом, которое я пишу...

Я перестал считать российских офицеров людьми, когда дав слово офицера, они пропустили наши окружённые колонны через " зелёный" коридор под Иловайском!
Я перестал их считать офицерами, когда погибших " заблудившихся" псковских десантов, и мотострелков из Чечни, начали хоронить как собак без имени без отпевания на картофельных полях под ростовом!
Но самую большую низость, которую сделало российское офицерье, это пришли попросить, дать возможность убрать 200-ых и 300-ых, в подвале нового терминала в ДАПе, и пользуясь благородством и человечностью украинских воинов, по подлому, заминировали, опоры, столбы, и всё что можно было заминировать в этом трижды проклятом терминале... В бою у них это не получалось сделать, потому что российский ублюдок, держащий в руках оружие и считающий себя солдатом, умеет воевать с мирным населением Чечни, Грузии, Сирии, а также умеет прикрываться мирным населением Украины.
Сегодня годовщина, тяжёлая годовщина, но одновременно и славная годовщина украинского оружия...
19- го января 2015- года был заминирован и взорван подвал, первый этаж и пол второго этажа, который обвалился окончательно к 22- ому январю, погребая под бетоном последних защитников Донецкого аэропорта им С. Прокофьева!
Я долго размышлял, как правильно написать этот пост, потому что лично для меня, он даётся с большим трудом. Когда я думаю о том, какой чудовищной силы был взрыв, который обвалил весь терминал, ком стоит у горла, за пацанов погибших но врагу не сдавшихся. Зная по себе, что такое парализованный от контузии мозг, что такое уходящая постепенно с каждой капелькой крови жизнь, когда ты думаешь что встаёшь на ноги, а на самом деле пошевелился только уголок рта, мне больно, осознавать, как умирали наши братья там в этот последний свой бой... Некоторые ещё были живы, но не могли выбраться из под обломков, пытались кричать звать на помощь, перевязать себе раны, дотянуться до мобильного, чтобы в последний раз услышать голос любимых родных людей... Но увы, умирали постепенно, в обломках бетона, покалеченные, контуженные, обмороженные на улице было до -25 градусов ночью, но при этом непобедимые и отважные Киборги. Те кто был хоть немного жив но не мог идти, их добили российские офицеришки, делающие зачистку... Это очень больно...
НО, их героическая гибель, дала нам живым воинам Украины, огромную уверенность в себя, такую уверенность, что мы гордо можем смотреть в глаза людям, и Дебальцево, Станица-Луганская, Редкодуб, Углегорск, Широкино, Счастье, Марьинка и конечно же сам ДАП этому пример! Вечная память погибшим за свободу Украины воинам и царствия им Небесного!

Светлой памяти погибших за свободу Украины...

Душа моя ревёт и рвётся в небо,
Она в крови, вкусившая победы,
Она безликая, как балахон бродяги,
Испепелённая огнём, как лист бумаги.

На небеса, кусочками ушедшей,
С борьбой за жизнь, злостью сумасшедшей!
Она даёт, полёт безумной мысли,
На поле брани, там где враг бесчислен!

Раздаст оружие, призвав к борьбе убитых,
Лишь после этого, уйдёт как сон забытых!!!

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро е написал:  За пореден път - не знам какви бандеровци и каква автономия трябва да предоставят, но такива управници няма в Украйна, както и няма абсолютно никаква причина за автономия.Две лъжи има в едно изречение.  Пак е смешно - защото това е мнението точно на бандеровците в Украйна!  Следователно Миро е бандеровец...

Не знам кое е смешно, теб само бандеровци са ти в главата ...тва е ясно... но ти пак не предостави нито една причина за предоставяне на автономия.

:)

Докато Степан Бандера е национален герой на Украйна за мен тази държава се управлява от бандеровци.  Споразуменията от Минск предвиждат широка автономия в състава на Украйна и това е единствен начин да се омиротвори този район.    Миро вместо като името си да се стреми към мир - той е насърчител на безумната украинска АТО.

• Автор

Полк "Азов" в случае непринятия Украины в ЕС пообещал вендетту Нидерландам

Spoiler

Логика.
- Защо бомбардирате Донецк?
- Защото Русия ни нападна и ние защитаваме страната си.
- Донецк Русия ли е?
- Не, Донецк е Украйна.
- Защо тогава бомбардирате Донецк, а не Русия?

Хаххах! Тези украинци все повече започват да приличат на Ислямска Държава. Очаквам скоро да започнат да пускат клипчета в нета как заплашват европата. :D

преди 2 часа, attj написа:

Докато Степан Бандера е национален герой на Украйна за мен тази държава се управлява от бандеровци.  Споразуменията от Минск предвиждат широка автономия в състава на Украйна и това е единствен начин да се омиротвори този район.    Миро вместо като името си да се стреми към мир - той е насърчител на безумната украинска АТО.

Дали ти е хрумвало че В. Левски, за когото предполагам си чувал туй-онуй е аналогичен "герой" на С. Бандера?

Никога не бих сравнил Васил Левски с фашист. Но пък в настоящите времена на упадък, аз съм се нагледал на какво ли не. Ботев е аналог на Осама, нали?

Цитат

В сети появилось видеообращение бойцов полка МВД Украины "Азов" к правительству Нидерландов, где они пообещали, что если заблокируют приём Украины в ЕС, то приедут в эту страну и "наведут порядок".

Абе каква е тая държава след като всеки олигарх (а те в Украйна ама хич не са малко) има собствена частна армия.

1453190104-8236.png

Че и с маски на лицето... какво ги оправдавате тия изроди? Защо си крият лицата бре?

Сега представете си нашите управници да почнат като тия бандеровците да се въоръжават и всеки да прави каквото му скимне! Ако се вдигнат недоволни вместо с мирни средства да протестират въоръжени до зъби и да рушат и трошат наред! Как го виждате това а?

Преврата в Украйна е точно такъв и гледам тука мирчо със зъби и нокти се бори за бандеровската правда. Всеки си има своята истина ама тия не са нищо друго освен бандити. ЗАЩО СА С МАСКИ ?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Очаква се на референдума в Холандия да се гласува против асоциирането на Украйна с ЕС, подобни мнения има и в други европейски страни. Украйна не е нужна на ЕС и според мен  http://www.unian.ua/politics/1232906-opituvannya-bilshist-niderlandtsiv-proti-ratifikatsiji-ugodi-pro-asotsiatsiyu-ukrajini-z-es.html      

преди 11 минути, nikssi написа:

Абе каква е тая държава след като всеки олигарх (а те в Украйна ама хич не са малко) има собствена частна армия.

1453190104-8236.png:lol6:

ЗАЩО СА С МАСКИ ?

филмовото студио на цру работи на пълна пара!ако си свалят маските ще се разпознаят Байдън,Маккейн,оня отпред с корема или е Порошенко или Викито Нюланд,онова гейче отдясно ми прилича на Яценук........!!!:lol6::lol6:;)

преди 2 часа, Богатир написа:

Полк "Азов" в случае непринятия Украины в ЕС пообещал вендетту Нидерландам

Покажи скритото съдържание

Логика.
- Защо бомбардирате Донецк?
- Защото Русия ни нападна и ние защитаваме страната си.
- Донецк Русия ли е?
- Не, Донецк е Украйна.
- Защо тогава бомбардирате Донецк, а не Русия?

преди 46 минути, nikssi написа:

1453190104-8236.png

Че и с маски на лицето... какво ги оправдавате тия изроди? Защо си крият лицата бре?

Сега представете си нашите управници да почнат като тия бандеровците да се въоръжават и всеки да прави каквото му скимне! Ако се вдигнат недоволни вместо с мирни средства да протестират въоръжени до зъби и да рушат и трошат наред! Как го виждате това а?

Преврата в Украйна е точно такъв и гледам тука мирчо със зъби и нокти се бори за бандеровската правда. Всеки си има своята истина ама тия не са нищо друго освен бандити. ЗАЩО СА С МАСКИ ?

Защото е фейк :)

И то детински фейк, и съм сигурен  знаете това.

http://www.stopfake.org/bg/fejk-azov-zaplashil-da-unishhozhava-holandtsite-ako-te-poprechat-na-asotsiatsiyata-na-ukrajna-s-es/

http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/a-18990567

Но пък с удоволствие давате ухо на всякакви такива простотии , само да се плюят украинците :)

преди 30 минути, glen написа:

филмовото студио на цру работи на пълна пара!ако си свалят маските ще се разпознаят Байдън,Маккейн,оня отпред с корема или е Порошенко или Викито Нюланд,онова гейче отдясно ми прилича на Яценук........!!!:lol6::lol6:;)

О да, има и сравнения на гласовете .  хехе

Познай на кой прилича :

- на министъра на спорта на РФ

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, Тøни написа:

Никога не бих сравнил Васил Левски с фашист. Но пък в настоящите времена на упадък, аз съм се нагледал на какво ли не. Ботев е аналог на Осама, нали?

:) да земеш да се образоваш, а? или не стигат копейките?

колкото и да му ближеш на путлер там квот ти харесва, само съжаление предизвикваш, ама хора всекви, вкусове също, твоя си работа.

преди 10 часа, fantoma написа:

колкото и да му ближеш на путлер там квот ти харесва, само съжаление предизвикваш, ама хора всекви, вкусове също, твоя си работа.

Крайно отвратително мнение - реално Вие сте за съжаление...

Донбас: Френската делегация пред вида на ужаса

Делегацията е видимо шокирана, как да се аклиматизира към скърбите на цивилното население на Донбас?особено силно засегнат от украинските бомбардировки!

Въпросът, поставен пред международния трибунал, за да се прецени- украинските военни престъпници и отговорните политици, а дори и на медиите, ще се озоват пред финансовия въпрос: Кой ще плаща?

взривени са къщите, разрушена инфраструктура, училища, болници, електроцентрали, мостове, летища и писти, църкви, манастири, гробища, знаци, стълбове, различни съоръжения , автобуси, коли, камиони, вили, тръби, почвата е надупчена с невзривени артилерийски снаряди, касетъчни боеприпаси!Унищожаването е ужасяващо и виновниците са украинци, и шефовете им в Киев !

"Те са взривили и унищожили за забавление,с  танкове и открит огън по цивилни сгради, само за забавление. Те са се погрижили като германците през 1943 и 1944, да унищожат всичко, което могат, преди заминаването си, особено граждански инфраструктури силови енергийни съоръжения, бензиностанции, и всичко, което е в рамките на своето влияние. "

жителите на Донбас говорят за поведението на украинската войници, "те са били постоянно пияни, стреляли са във всички посоки, хвърляли са гранати навсякъде. Те са плячкосали и взели каквото си искат, телефони, микровълнови печки, хладилници.

Това отвратително поведение, което е показано на други места по думите на френските привърженици на кафява Украйна, се вижда навсякъде в Донбас. Въпросът пред съда ще бъде не само да осъдят военните престъпници, политици, военни лидери, журналисти

и пропагандатори и чуждестранни доброволци,на които са потопени ръцете с кръв!

МВФ, САЩ, Европейския съюз и поради това през първият и последният, самата Франция, са финансирали тази война, чрез подкрепа на украинската армия, изпращане на военни материали, и пари, много пари.

преди 37 минути, attj написа:

Крайно отвратително мнение - реално Вие сте за съжаление...

а още един на който му харесва да наричат В. Левски фашист, цццц ма много добре пишете на български за руснаци.

преди 10 часа, fantoma написа:

а още един на който му харесва да наричат В. Левски фашист, цццц ма много добре пишете на български за руснаци.

Това пък как го измисли?   Вие с Миро защитавате бандеровски терористи и очаквам да ни обясните по какви причини го правите...

преди 7 минути, attj написа:

Това пък как го измисли?   Вие с Миро защитавате бандеровски терористи и очаквам да ни обясните по какви причини го правите...

Пари от НПО Америка за България. Излишно е да питаш. Само служител/и към тази организация, може да сравни Бандера с Левски. Бандера дето е фашист, ама те обичат фашисти де. ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 3 часа, fantoma написа:

Ами, да вземеш да се ограмотиш ти, освен? Такива като теб са плъзнали навсякъде и ни обясняват как Левски е фашист, а Ботев терорист. За какво говорим?  Определено не говорим за копейки, а за съзнателно изопачаване на българската история и опорочаване на националните герои. Колкото и да ближеш, каквото и да е на когото и да е, все още има хора, които не са съгласни да принизяват героите им до фашисти и терористи. Нещо неясно ? И забележи, че не става дума нито за "путлер" , който ти вкарваш в темата, макар да не е съвсем ясно какво е това, нито за копейки. Говорим за това, че ти опорочаваш Васил Левски, като го сравняваш с фашист. Ти си позор. 

преди 4 минути, Тøни написа:

Ами, да вземеш да се ограмотиш ти, освен? Такива като теб са плъзнали навсякъде и ни обясняват как Левски е фашист, а Ботев терорист. За какво говорим?  Определено не говорим за копейки, а за съзнателно изопачаване на българската история и опорочаване на националните герои. Колкото и да ближеш, каквото и да е на когото и да е, все още има хора, които не са съгласни да принизяват героите им до фашисти и терористи. Нещо неясно ? И забележи, че не става дума нито за "путлер" , който ти вкарваш в темата, макар да не е съвсем ясно какво е това, нито за копейки. Говорим за това, че ти опорочаваш Васил Левски, като го сравняваш с фашист. Ти си позор. 

сега е времето да им разясниш и що е позор,защото няма да те разберат!!нищо чудно позора да е европейска ценност!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.