Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Ще намерим подобаващ отговор!"

Featured Replies

Какво мислите за заплахата на Русия, след като отказахме коридор на техен самолет? Мен лично ме хваща страх, те в прав текст си казаха, че ако радикална ислямистка Турция ни нападне, този път няма да ни помогнат. :(

Това не ми харесва никак. Плиткоумните домакини в оня форум подскачат от радост, че сме се "опълчили" на Кремъл, аз обаче  за разлика от тях знам защо има наплив на бежанци (не казвам, че не са всички такива).  Имам лошото предчувствие, че в един момент Ердоган, както е фанатик на тема Османска имперя, ще реши да си върне старите територии, а ние нямаме армия и нищо. :(

Ох, толкова усилия да убедим руснаците, че българския народ е с тях, независимо какво казват политиците ни, просто отидоха на вятъра. :(  Направо сме оставени на произвола на съдбата.  ще ми се да можех а ида при Путин и лично да му обясня как стои ситуацията в България, да му кажа за пророчеството на Слава Севрюкова за България и че християнска православна Русия ще извърши голям грях, ако ни обърне гръб в тежък момент.

Просто съм бясна...........куп усилия хвърлихме, за да докажем, че българския народ не е  враг на руския, че отказваме да се бием срещу руснаците, а правителството ни подложи най - нагло крак! Сега, ако стане страшното............на мен ще ми е гузно и гадно, не искам жертви и кръвопролития в нашата страна.........Пет века ни стигат.................

• Отговори 50
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те много добре знаят, че народът няма вина за позора на продажната върхушката.

Ние не представляваме интерес за никого, най-малко пък за Турция или Русия - дреме им на шапките на Ердоган и Путин за някаква си безобидна държавица на Балканите, след като собствените им гиганти се раздират от вътрешни конфликти.

Живей си спокойно и не се чуди по какъв изсмукан от пръстите повод да се тормозиш. Световната политика си има правила и е във взаимен интерес те да се спазват. 

Те много добре знаят, че народът няма вина за позора на продажната върхушката.

Дали, Тони? Путин не чете български форуми, едва ли знае как мъжете в България скокнаха срещу решението да се бием срещу Русия.  Ако знаеха, нямаше така да ни заплашват.  Де факто си казаха, че ако ни нападнат, ще ни оставят да се оправяме сами! :(

Как ни отидоха усилията на вятъра, яд ме е направо! Какво ще правим сега? Нещо ако стане, не можем да се защитим.  и всичките усилия на нашите прадеди в руско - турската освободителна война ще са били напразни. :(

Те, руснаците ни нямат за хора. Мнението им за нас като късопаметни и продажни, както и неблагодарни, ме натъжава.

Не ми е приятно да го кажа, но  американската пропаганда навремето си свърши перфектно работата. :( :( :(

Управляващите и в Русия и в САЩ, а и в бившия СССР никога не са ни имали за хора, а за някакви балкански балъци дето трябва да бъдат изтръскани за кой ли пореден път.

... и всичките усилия на нашите прадеди в руско - турската освободителна война ще са били напразни...

Русия воюва с Турция в продължение на около 350 години, отваряй линковете и чети (макар и в силно синтезиран вид), за да видиш кой за какво се е борил приз тях.

Ето ти и разковничето, т.нар. "Източен въпрос" , че да разбереш позициите на т.нар. "Велики сили".

В такива моменти за България е най-изгодна неутрална политика ,а в момента сме в такова положение ,че сме СИЛНО ЗАВИСИМИ както от Русия ,така и от ЕС. Що за глупост е да вървиш срещу този ,от който ти зависи икономиката? 

Както винаги България води невъобразимо глупашка политика ,което е играло лоша шега не веднъж. 

Има нещо ,което винаги ме е дразнило в отношението на руснаците към България ,та даже и документални филми правят за това ,как са освободили България от османско иго. Това е пропаганда караща да учи руския народ да очаква от българите да се държат благодарно и смирено спрямо Русия цяла вечност. Никъде не е споменато ,че ако беше освобождение от "топли братски чувства" нямаше България да е 500г. под турско робство ,щеше братята да са помогнали отдавна. 
Освобождаването на България е просто приятна стечение на обстоятелствата по време на руско-турският конфликт. 

Дразни ме още нещо ,то е че са непризнателни спрямо България ,основоположник на славянската култура и създател на славянската писменост. 

Има голяма част от руския народ и политици ,които трябва да проумеят ,че българите не са ничии роби ,още по-малко на страната ,която е това ,което е благодарение на България. 
Та когато се спре с тази високомерност и непризнателност присъща за Русия ,тогава може да разчитат на още по-голям процент българи ,които подкрепят партньорството между тези две страни. 

За ЕС и САЩ ще съм кратък и ясен  - Съвременни колонизатори. България от там нищо хубаво не е видяла и няма да види. 

В такива моменти за България е най-изгодна неутрална политика ,а в момента сме в такова положение ,че сме СИЛНО ЗАВИСИМИ както от Русия ,така и от ЕС.

и аз кво ся бе да са разкрача ли

612651500.jpg

и аз кво ся бе да са разкрача ли

612651500.jpg

Ха ха ,ами ако имаш желание и повод - направи го. Това са си решения от личния ти живот ,в които не желая да се меся.  ;) 

П.С. Мисълта ми е ,че нашите политици не работят за българските интереси ,а работят в интерес на колониалната власт. Ако става дума за санкциите ,не е проблем ,не съм против ,защото нашите руски партньори знаят ,че сме поели някои ангажименти с членството си в ЕС и не всички зависи от нас ,докато членството ни в НАТО ,или спиране на изгодни за България проекти ,са чисто анти-български дела ,плод на нео колониализмът в България. 

11703058_1470043046642371_44280508808857

Ха ха ,ами ако имаш желание и повод - направи го. Това са си решения от личния ти живот ,в които не желая да се меся.  ;) 

жабата не съм аз

Ако под руснаци имаш предвид путлеристите и рашистките кръволоци, не мога да не се съглася.

Ани, виж това горе в цитата и го прочети  внимателно. Ако ти трябва пример за идиотите, от които Путин ще си направи кожени ръкавици, ако все пак в даден момент реши, че поотделно или като държава сме прекалили..

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Много бил страшен този Путин - мести едни тръби насам-натам(през Хималаите, през Турция, през насред морето към Гърция) и накрая България му виновна, че нещо му се объркаха плановете. А относно руската "хуманитарна" помощ - ако е като в Източна Украйна - Не, благодаря!

Още нещо - някой от тези, които се възмущават че сме отказали на "братушките" не погледна ли картата на този регион от света и да сравни дължината на различните маршрути?

Управляващите и в Русия и в САЩ, а и в бившия СССР никога не са ни имали за хора, а за някакви балкански балъци дето трябва да бъдат изтръскани за кой ли пореден път.

Сякаш па управляващите в България, ни имат за нещо друго, та се отнасят към нас по различен начин.

Снимката с "лицемерието по европейски "

за Северен и Южен поток

е  тотална отдавна опровергана лъжа.

Всичко си има просто обяснение, вместо скалъпени колажи.

Северен поток е преди приетите европейски изисквания за "трети енергиен пакет"

а ЮП - след.

И което е по важно - какво ви пречи  въпросното изискване - да няма монопол САМО Газпром и монополните свързани дружества, а да има възможност, и то задължителна възможност по тази тръба да върви газ от алтернативни източници .

Примерно - от Иран, Азербайджан, от танкери , от хъбове и т.н. и т.н.. всякакви други варианти.

Какво ви пречи тази конкуренция ? Та именно това е шанса на България да избира и разпределя източните си !

На РФ и Газпром  не се хареса това изискване, и спряха проекта /политиески не и физически/

Защото искаха монополно определяне и на транзит и на количества и на ВСИЧКО свързано с тази тръба..

Отделно че необходимост от нова тръба през нас НЯМА.

Потреблението в ЕС е намаляло, дори сегашните тръби НЕ са запълнени на 100%

Целта на ЮП бе единствено и само да се заобиколи Украйна. НЯма друга причина.А в тези неща трябва да има икономика, а не политика !

Нито печалби са сметнати , нито работни места, нито переспективи.

Защо толкова се радвате че ЕС са се погрижили да НЯМА монопол на САМО едни фирми върху тръба , преминаваща през чужда на тях държава ???

Мислете малко...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

... Още нещо - някой от тези, които се възмущават че сме отказали на "братушките" не погледна ли картата на този регион от света и да сравни дължината на различните маршрути?

Да не мислиш, че някой е седнал да ги мери... Русия търси начини за извиване ръцете на ЕС и ги намира в една или друга степен, но напоследък става все по-трудно и Путин търси нови варианти без да му пука кой брат и кой сват.

Много бил страшен този Путин - мести едни тръби насам-натам(през Хималаите, през Турция, през насред морето към Гърция) и накрая България му виновна, че нещо му се объркаха плановете. А относно руската "хуманитарна" помощ - ако е като в Източна Украйна - Не, благодаря!

Още нещо - някой от тези, които се възмущават че сме отказали на "братушките" не погледна ли картата на този регион от света и да сравни дължината на различните маршрути?

Аз. А ти?

Да, за културата съм съгласна. Ако не бяхме ние със славянската писменост,  руснаците щяха да видят книги, образование и култура  през крив макарон! Малко благодарност към нас не е излишна, ние им дадохме азбуката, те само си добавиха три букви.  А руския е на места взаимстван от българския! :mad:

Не разбирам откъде го имат това високомерие към нас. :eek:

Снимката с "лицемерието по европейски "

за Северен и Южен поток

е  тотална отдавна опровергана лъжа.

Всичко си има просто обяснение, вместо скалъпени колажи.

Северен поток е преди приетите европейски изисквания за "трети енергиен пакет"

а ЮП - след.

И което е по важно - какво ви пречи  въпросното изискване - да няма монопол САМО Газпром и монополните свързани дружества, а да има възможност, и то задължителна възможност по тази тръба да върви газ от алтернативни източници .

Примерно - от Иран, Азербайджан, от танкери , от хъбове и т.н. и т.н.. всякакви други варианти.

Какво ви пречи тази конкуренция ? Та именно това е шанса на България да избира и разпределя източните си !

На РФ и Газпром  не се хареса това изискване, и спряха проекта /политиески не и физически/

Защото искаха монополно определяне и на транзит и на количества и на ВСИЧКО свързано с тази тръба..

Отделно че необходимост от нова тръба през нас НЯМА.

Потреблението в ЕС е намаляло, дори сегашните тръби НЕ са запълнени на 100%

Целта на ЮП бе единствено и само да се заобиколи Украйна. НЯма друга причина.А в тези неща трябва да има икономика, а не политика !

Нито печалби са сметнати , нито работни места, нито переспективи.

Защо толкова се радвате че ЕС са се погрижили да НЯМА монопол на САМО едни фирми върху тръба , преминаваща през чужда на тях държава ???

Мислете малко...

Явно си забравил времената ,когато доставките за Украйна бяха спрени. . . България тогава не остана ли без газ? Тук не става дума дали наличните съоръжения могат да доставят този продукт като количество. Тук става дума ,че поради некоректността на Украйна ,РФ губи милиарди и не може да гарантира доставките за редица държави. 

Потребност от нова тръба определено ИМА и тя е не само за РФ а и за България ,която ще получава много по-евтино газ ,защото за да преминава този газ през България и да се продава на трети страни ,България получава съответното заплащане. 

ФАКТ е че бяха договорени добри условия и правителството бе твърдо ЗА осъществяването на проектът ,и по този случай спешно дойде Джон Маккейн за да "посплаши" непослушните кучета ,и в същия ден Орешарски каза ,че проектът се спира! 

Мислете малко...

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Да, за културата съм съгласна. Ако не бяхме ние със славянската писменост,  руснаците щяха да видят книги, образование и култура  през крив макарон! Малко благодарност към нас не е излишна, ние им дадохме азбуката, те само си добавиха три букви.  А руския е на места взаимстван от българския! :mad:

Ако руснаците не бяха подкрепили комунизма в България, същата тая азбука нямаше и да я знаеш, защото си от село и сега щеше да си на нивата да жънеш.

Явно си забравил времената ,когато доставките за Украйна бяха спрени. . . България тогава не остана ли без газ? Тук не става дума дали наличните съоръжения могат да доставят този продукт като количество. Тук става дума ,че поради некоректността на Украйна ,РФ губи милиарди и не може да гарантира доставките за редица държави. 

Потребност от нова тръба определено ИМА и тя е не само за РФ а и за България ,която ще получава много по-евтино газ ,защото за да преминава този газ през България и да се продава на трети страни ,България получава съответното заплащане. 

ФАКТ е че бяха договорени добри условия и правителството бе твърдо ЗА осъществяването на проектът ,и по този случай спешно дойде Джон Маккейн за да "посплаши" непослушните кучета ,и в същия ден Орешарски каза ,че проектът се спира! 

Мислете малко...

Това, че по онова време доставките на газ бяха спрени по вина на Украйна, естествено беше кремълската гледна точка.

Именно там е проблемът - руснаците искат да имат монопол върху тръбата.

Може ли да ги покажете "черно на бяло" тези толкова добри условия? Защото аз доколкото разбрах - ще теглим от тях един заем с "братска лихва" за да построим тръбата сега, а ще започнем да печелим след колко десетки години - евентуално ако запълнят тръбата...

Ако руснаците не бяха подкрепили комунизма в България, същата тая азбука нямаше и да я знаеш, защото си от село и сега щеше да си на нивата да жънеш.

Доста плитка лъжа. В други държави като са се разминали с това невиждано щастие и до днес още жънат нивите със СЪРПОВЕ. :)

Това, че по онова време доставките на газ бяха спрени по вина на Украйна, естествено беше кремълската гледна точка.

А твоята гледна точка ква е ?

Първо ще ям, а след това няма да си плащам за храната, защото през мен минават доставките на храна за цяла западна европа и ще си взимам от тях безплатно.

Украйна ще изпука тая зима, защото газ от Русия няма, а въглищата също, щом не иска да си ги плаща.

Именно там е проблемът - руснаците искат да имат монопол върху тръбата.

Какъв проблем - проблема си е ваш.

Имам газ ще си решавам за тръбите - като нямате газ духайте го.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.