Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за 120GB SSD

Featured Replies

Аха ясно,а каква е причината да е такава скоростта,а не допостимата от сата 2 около 300мб?

Аз говорех за реални скорости на трансфер на двата диска. Не за пропускателната способност на интерфейсите. Разликата е огромна. Или да го кажа така - скорости на четене според HD Tune. 

2015-10-27_161403.jpg

2015-10-27_162536.jpg

E, позакръглих горе на 150 MB/s,  но уточних, че пиша по памет. 

Аз говорех за реални скорости на трансфер на двата диска. Не за пропускателната способност на интерфейсите. Разликата е огромна. Или да го кажа така - скорости на четене според HD Tune. 

2015-10-27_161403.jpg

2015-10-27_162536.jpg

E, позакръглих горе на 150 MB/s,  но уточних, че пиша по памет. 

• Отговори 56
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Eто ви да видите разлика в поколенията на теория. На практика аз поне не видях от чисто новия 850 pro.

Това е от 830 на не знам вече колко години, всеки може да види кога е бил актуален.

SSD830.jpg

А между другото АМД-то е доста добро ССД изпълнено от OCZ(без да е копие на някой модел с друга лепенка), до скоро като недостатък му се даваше цената. И поне в нормалните държави съпорта е номер едно ако се счупи.

Аз от опит казвам че е много корав и производителен диск от висок клас клонящ къв ентусиасти. Доработките на АМД дават много позитиви спрямо базовия OCZ

Всъщност, в горния си пост дадох две снимки от HD  Tune, но едната я правих току що. Ако трябва да кажа, кой от двата компютъра изглежда по-жив, бих казал оня с 20 GB Интелско SSD  и Win 7. Причината е, че на него няма почти нищо инсталирано освен браузер, скайп и някои дребни неща. Обаче си зарежда по-бързо ( няма много стартиращи се програми), изключва по-бързо, браузера е малко по-жив и т.н. Та  исках да кажа, че много важно е и как се ползва това SSD.  Между другото, Интелското SSD  е със Celeron G1620. Много добро и много евтино процесорче за това, за което се ползва - интернет и скайп. 

Искам да кажа и нещо за рейтиговата система. Голямо предимство е за тоя с най-много минуси. На практика най-отричаните отговори се появяват първи и четат най-често  :)   Затова давайте миснуси на воля, горе с  плюсчетата няма кой да ви чете, забутани под обяснителния пост. 

Всъщност, в горния си пост дадох две снимки от HD  Tune, но едната я правих току що. Ако трябва да кажа, кой от двата компютъра изглежда по-жив, бих казал оня с 20 GB Интелско SSD  и Win 7. Причината е, че на него няма почти нищо инсталирано освен браузер, скайп и някои дребни неща. Обаче си зарежда по-бързо ( няма много стартиращи се програми), изключва по-бързо, браузера е малко по-жив и т.н. Та  исках да кажа, че много важно е и как се ползва това SSD.  Между другото, Интелското SSD  е със Celeron G1620. Много добро и много евтино процесорче за това, за което се ползва - интернет и скайп. 

Windows 7 + SSD не е добра идея... Не поддържа TRIM и единственото е да разчиташ ако SSDто има garbage collector който временно да закърпи положението..

То много важно че си му писал плюс! Се тая! Да не си учител тука! Проблем с авторитета на бащата!

От както актуализираха форума, на всяко твое мнение има минимум 1 минус. С изключение на темата за новата визия на сайта, понеже там махнаха тази система.

Аз от опит казвам че е много корав и производителен диск от висок клас клонящ къв ентусиасти. Доработките на АМД дават много позитиви спрямо базовия OCZ

Само да не са като доработкие на Асус с ALC1150. Плащаш за нещо, което е същото нищо. 

От както актуализираха форума, на всяко твое мнение има минимум 1 минус. С изключение на темата за новата визия на сайта, понеже там махнаха тази система.

Те плюсовете щото пък са за прокопсия. Знаеш ли кога човек дава плюс? Най-често, когато мнението е добре отработено и повтаряно във форума. Нали се сещаш, че една лъжа повторена няколко пъти става истина? Така е и тук с плюсчетата. Направи си експеримент. Вземи всички конфигурации от последния месец, събери частите и тия, дето са препоръчвани най-много пъти, направи нова конфигурация. Гаранция, че ще те разцелува  половината форум ;)

Windows 7 + SSD не е добра идея... Не поддържа TRIM и единственото е да разчиташ ако SSDто има garbage collector който временно да закърпи положението..

Всъщност, ето ти SSD  с XP и P4:

2015-10-27_190651.jpg

Доста добра идея е, ако се чудиш какво да правиш 20 GB SSD  или ако си решил да забързаш старата щайга почти без пари. Подобни дискове по  памет ги има на старо за по 20-30 лева. 

Само да не са като доработкие на Асус с ALC1150. Плащаш за нещо, което е същото нищо. 

Те плюсовете щото пък са за прокопсия. Знаеш ли кога човек дава плюс? Най-често, когато мнението е добре отработено и повтаряно във форума. Нали се сещаш, че една лъжа повторена няколко пъти става истина? Така е и тук с плюсчетата. Направи си експеримент. Вземи всички конфигурации от последния месец, събери частите и тия, дето са препоръчвани най-много пъти, направи нова конфигурация. Гаранция, че ще те разцелува  половината форум ;)

Всъщност, ето ти SSD  с XP и P4:

2015-10-27_190651.jpg

Доста добра идея е, ако се чудиш какво да правиш 20 GB SSD  или ако си решил да забързаш старата щайга почти без пари. Подобни дискове по  памет ги има на старо за по 20-30 лева. 

И къде е смисъла като го ограничаваш до възможностите та HDD на 5400 оборота ?

Ами, няма как да кажа нещо по конкертно, защото и аз не знам какво точно да търся, тъй като не знам кое прави едно SSD по-добро от друго. Просто приятел ми каза, че Интел правели най-добрите SSD-та, но не знам колко да му вярвам. За това искам да чуя и вашите мнения.

Intel SSD се произвеждат от Micron, същият производител продава и като Crucial и Lexar. В един и същи ценови диапазон е все тая дали ще купиш Crucial или Intel. Най-старите ми SSD са Crucial (към 5г са вече май), от 3 години вземам и Samsung. При почти запълнен диск Samsung Pro са най-адекватни, после е Crucial и накрая Samsung Evo. Ние ползваме тежки CAD приложения които могат да погълнат по време на работа 20ГБ РАМ и толкова виртуална памет на диска, в друга среда може да няма осезаема разлика.

И къде е смисъла като го ограничаваш до възможностите та HDD на 5400 оборота ?

На кой свят живееш? Имах те за човек, който хваща поне малко нещата. Какво е важно за една операционна система, за да работи бързо? И защо  със SSD  системата и зарежда по-бързо и работи по-живо?  

Това е сокет 478 с SATA 1  интерфейс. Само че разликата спрямо подобен SATA  диск, който също е в кутията, е огромна. Като ти казвам огромна, значи...примерно с HDD  системата зарежда минимум 3 минути, а след това антивирусната 10 минути не ми позволява дори браузера да отворя, докато не си провери  ъпдейтите. На практика чак след 10 минути може да се работи сравнително нормално с тоя компютър. С SSD системата както се сещаш зарежда за секунди, не за минути. Това, че антивирусната сканира нещо си, не влияе по никакъв начин на желанието ми да отворя браузер и да браузвам. Тук има едно ограничение от едноядрения процесор, но ще изтраеш 5 секунди до отваряне на първа страница, след като преди това си чакал по 1-2 минути, че и повече, ако антивирусната сканира. Изобщо не може да става въпрос за сравнение при s.478,  със и без SSD. Разлиакта е все едно между 2003 година и 2013-та. Да, трябва и двуядрен процесор на трая щайга, но за тоя сокет има  един единствен процесор и то с HT, който търсих близо година някой да ми продаде, но никой не се обади. 

ПП: Забележи колко е времето за достъп.  И сега кажи ще работи ли бързо или не тая ОС.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

На кой свят живееш? Имах те за човек, който хваща поне малко нещата. Какво е важно за една операционна система, за да работи бързо? И защо  със SSD  системата и зарежда по-бързо и работи по-живо?  

Това е сокет 478 с SATA 1  интерфейс. Само че разликата спрямо подобен SATA  диск, който също е в кутията, е огромна. Като ти казвам огромна, значи...примерно с HDD  системата зарежда минимум 3 минути, а след това антивирусната 10 минути не ми позволява дори браузера да отворя, докато не си провери  ъпдейтите. На практика чак след 10 минути може да се работи сравнително нормално с тоя компютър. С SSD системата както се сещаш зарежда за секунди, не за минути. Това, че антивирусната сканира нещо си, не влияе по никакъв начин на желанието ми да отворя браузер и да браузвам. Тук има едно ограничение от едноядрения процесор, но ще изтраеш 5 секунди до отваряне на първа страница, след като преди това си чакал по 1-2 минути, че и повече, ако антивирусната сканира. Изобщо не може да става въпрос за сравнение при s.478,  със и без SSD. Разлиакта е все едно между 2003 година и 2013-та. Да, трябва и двуядрен процесор на трая щайга, но за тоя сокет има  един единствен процесор и то с HT, който търсих близо година някой да ми продаде, но никой не се обади. 

ПП: Забележи колко е времето за достъп.  И сега кажи ще работи ли бързо или не тая ОС.

Когато даваш аргументи се уточнявай. Защото излиза че говориш празни приказки, а тук никой не е Баба Ванга за да отгатне за каква конфигурация става дума.

Когато даваш аргументи се уточнявай. Защото излиза че говориш празни приказки, а тук никой не е Баба Ванга за да отгатне за каква конфигурация става дума.

Ами според теб 125 MB/s  за каква конфигурация става въпрос? Аз все пак мисля  пиша на хора, които са поне на средно ниво. Или мислиш, че тия снимки ги дадох на пусналия темата? Той нищо няма да разбере от тях. давам ги на тия, дето препоръчват на ляво и надясно какво ли не, само не и това дето трябва. 

Ами според теб 125 MB/s  за каква конфигурация става въпрос? Аз все пак мисля  пиша на хора, които са поне на средно ниво. Или мислиш, че тия снимки ги дадох на пусналия темата? Той нищо няма да разбере от тях. давам ги на тия, дето препоръчват на ляво и надясно какво ли не, само не и това дето трябва. 

Аз много отдавна дадох адекватно предложение показах и аргументи. Не знам според теб кое “Трябва“ да е..

Аз много отдавна дадох адекватно предложение показах и аргументи. Не знам според теб кое “Трябва“ да е..

Е да де, ама с теб написахме 3-4 обяснителни поста, които ако бях написал на пусналия темата, нямаше проблем. Ама аз се обяснявам с теб, дето му даваш препоръки. Хубаво, давай, ама като не загряваш за какво говоря, защо изобщо ме цитираш?

В каква система е вложено това M.2?

Операционна система ли? Windows 10.  Иначе диска си работи в AHCI.  Имам си пуснат и RAID 1 за други два диска. 

Операционна система ли? Windows 10.  Иначе диска си работи в AHCI.  Имам си пуснат и RAID 1 за други два диска. 

Не операционна, а хардуерна.:)

Не операционна, а хардуерна.:)

Ами уточнявай се. Мислех, че хората знаят с каква система съм.  И ти ли като Росен искаш разяснения? Asus Z170 Pro Gaming, 2 TB SSHD Seagate, 2x250 GB Seagate, 1 TB Seagate 7200.14, 2x8GB DDR4 A-DATA@2700MHz, i7 [email protected] GHz, Seasonic G550, MSI GTX970 Gaming 4G...и други дребни неща като вентилатори записвачка.  Диска както виждаш е почти пълен, не като ония тестове в нета с 0% запълнен SSD. Има инсталирани няколко големи игри, много програми и изобщо, доста му е тежко по принцип. Всичко това с обикновен HDD  трудно работи,  особено при първоначално пускане на ОС. макар че аз с обикновен HDD  не съм бил повече от два дена през последните години и то само за проба. Преди време си ползвах Intel-a  за кеш на 1 ТБ HDD.  А, забравих нещо важно. Мишката и клавиатурата ми не се спогаждат явно или по-точно драйверите на клавиатурата постоянно четат от SSD. Малко съм индианец и така не разбрах как да оправя тоя проблем. Това е свързано с макроклавишите на клавиатурата, но не искам да ги изключвам по обясними причини. 

Махнаха подписите иди обяснявай всеки път. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ами уточнявай се. Мислех, че хората знаят с каква система съм.  И ти ли като Росен искаш разяснения? Asus Z170 Pro Gaming, 2 TB SSHD Seagate, 2x250 GB Seagate, 1 TB Seagate 7200.14, 2x8GB DDR4 A-DATA@2700MHz, i7 [email protected] GHz, Seasonic G550, MSI GTX970 Gaming 4G...и други дребни неща като вентилатори записвачка.  Диска както виждаш е почти пълен, не като ония тестове в нета с 0% запълнен SSD. Има инсталирани няколко големи игри, много програми и изобщо, доста му е тежко по принцип. Всичко това с обикновен HDD  трудно работи,  особено при първоначално пускане на ОС. макар че аз с обикновен HDD  не съм бил повече от два дена през последните години и то само за проба. Преди време си ползвах Intel-a  за кеш на 1 ТБ HDD.  А, забравих нещо важно. Мишката и клавиатурата ми не се спогаждат явно или по-точно драйверите на клавиатурата постоянно четат от SSD. Малко съм индианец и така не разбрах как да оправя тоя проблем. Това е свързано с макроклавишите на клавиатурата, но не искам да ги изключвам по обясними причини. 

Махнаха подписите иди обяснявай всеки път. 

Ти пък. Росен е младеж отворен. Къде ме слагаш там. Сега ще ти покажа каква ''огромна'' разлика се получава м/у твоята геймърска суперсистема и моето недоносче. Затова те питах за горното.

П.П. Не мога да кача снимка в този момент и ти пускам това:

CrystalDiskMark 5.0.2 x64 (C) 2007-2015 hiyohiyo
                           Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes

Sequential Read (Q= 32,T= 1) :   551.604 MB/s
  Sequential Write (Q= 32,T= 1) :   533.387 MB/s
  Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) :   398.920 MB/s [ 97392.6 IOPS]
 Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) :   366.106 MB/s [ 89381.3 IOPS]
         Sequential Read (T= 1) :   517.187 MB/s
        Sequential Write (T= 1) :   508.738 MB/s
   Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) :    41.015 MB/s [ 10013.4 IOPS]
  Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) :   145.327 MB/s [ 35480.2 IOPS]

Ти пък. Росен е младеж отворен. Къде ме слагаш там. Сега ще ти покажа каква ''огромна'' разлика се получава м/у твоята геймърска суперсистема и моето недоносче. Затова те питах за горното.

Аз ти казах къде може да има проблем - в постоянното четене от SSD.  Свързано е с драйверите на клавиатурата  ми Asus Strix Tactic Pro. Не знам дали е там проблема, Освен това SSD  е запълнено на 83%. Много работи си работят на заден план, нищо не съм спирал, даже браузера. А какъв обем е твоето SSD? 

ако на 28 години съм младеж брех. :>

Абе аз на 43 се смятам за младеж, пък за теб не знам. Нали се сещаш, че децата остават винаги деца за родителите си. 

Аз ти казах къде може да има проблем - в постоянното четене от SSD.  Свързано е с драйверите на клавиатурата  ми Asus Strix Tactic Pro. Не знам дали е там проблема, Освен това SSD  е запълнено на 83%. Много работи си работят на заден план, нищо не съм спирал, даже браузера. А какъв обем е твоето SSD? 

Същото като твоето(буквално). Това със запълването не го пиши повече. Не е там проблема. 

П.П. Лягам си. Лека вечер!

Младеж си.

П.П. Форума пак прави номера. Всъщност няма как ''то'' като система, но няма значение. Чак сега видях коментара на Росен. Май ще се ориентираме в западна посока...

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.