Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за 120GB SSD

Featured Replies

Здравейте, искам да си взема SSD 120 ГБ, но не съм наясно, кои в момента са най-добрите за парите си. Склонен съм да дам около 150 лева.
Ето я конфигурацията , която имам аз ако ви трябва случайно:
Публикувано изображение

Външна видео карта: Asus GTX 760 OC.

• Отговори 56
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Samsung 850 Evo определено един отличен избор.

Има и 5 години гаранция.

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

И аз бих те посъветвал да се ориентираш към Samsung 840 EVO или 850 EVO. Може и нещо на Intel. 

Не разбирам какъв индивид е този, който автоматично навсякъде слага минуси! Явно е, че не разбира материята слагайки тези минуси на колегите по-горе. Един + от мен за техните предложения.

• Автор

Мерси за предложенията, да попитам какво мислите за SSD-тата на Intel ? В сравнение със SSD-то на Samsung Evo 850 ?

Мерси за предложенията, да попитам какво мислите за SSD-тата на Intel ? В сравнение със SSD-то на Samsung Evo 850 ?

Принципно не е лошо да вложиш някаква конкретика, но при положение, че от Самсунг произвеждат и не само всичко за техните продукти, а не разчитат на трети страни е достатъчно показателно.

Скоро купих ето това и съм много доволен. Препоръчано ми беше от същият колега. Даже сега, цената му е паднала още малко, но това не е важно в случая. Използвам го само за операционната система и софруера, с който работя. При всички случаи се чувства пъргавината отколкото с обикновен HDD диск. А и гаранцията му е 5 години.

Допълнено: И аз смятах да се спра на INTEL, но изхождайки от наличието на SATA2 и малко по старата ми конфигурация , сметнах че е съвсем разумно да се възползвам от посоченият диск. Що се касае до  INTEL или SAMSUNG - и двете фирми са много добри в производството на този тип дискове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Принципно не е лошо да вложиш някаква конкретика, но при положение, че от Самсунг произвеждат и не само всичко за техните продукти, а не разчитат на трети страни е достатъчно показателно.

Ами, няма как да кажа нещо по конкертно, защото и аз не знам какво точно да търся, тъй като не знам кое прави едно SSD по-добро от друго. Просто приятел ми каза, че Интел правели най-добрите SSD-та, но не знам колко да му вярвам. За това искам да чуя и вашите мнения.

Ами, няма как да кажа нещо по конкертно, защото и аз не знам какво точно да търся, тъй като не знам кое прави едно SSD по-добро от друго. Просто приятел ми каза, че Интел правели най-добрите SSD-та, но не знам колко да му вярвам. За това искам да чуя и вашите мнения.

Вярвай му! Не те е излъгал. 

Ако се запалиш по хардуера и те заинтересуват нещата в детайли ми пиши и ще ти помогна с каквото мога. Ако ли не директно по темата - 850 EVO. Такива смешни сентенции като на твоя приятел по-добре не ги пиши.

Успех и лека вечер!:)

Не разбирам какъв индивид е този, който автоматично навсякъде слага минуси! Явно е, че не разбира материята слагайки тези минуси на колегите по-горе. Един + от мен за техните предложения.

Аз също. Аз в темата за новата визия на сайта казах, че ще има подобни идиоти (с извинение) и тази система е излишна.

Аз за тези пари взех AMD Radeon R7 SSD 120GB с отлично качество скорост и надеждност. Е да речем приблизителна цена защото е 55 паунда.

http://gumbo.bg/catalog/product/view/id/27915/s/1231265/?utm_source=pazaruvai&utm_medium=marketing&utm_campaign=1231265

http://hardwarebg.com/33965-amd-radeon-r7-240gb-ssd/

Но като гледам в България яко са дали надценка..

Вярвай му! Не те е излъгал. 

Това не е съвсем така. Това че е Интел не го прави най-добър :)

По надеждност има по-корави дискове а и като скорост..

Самсунг са най-бързи и едни от най-надеждните а може би най-издържливи при високи натоварвания са OCZ.

Не оспорвам постиженията на интел, просто исках да вметна малко аргументи.

Като близък еквивалент на Radeon R7 SSD аз препоръчвам OCZ Trion 100

http://www.jmt.bg/p/11045/ocz-120gb-trion-100-trn100-25sat3-120g-sata3-2-5-7mm

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Писал съм ти + и да ти кажа! Аз Интел като фирма я зная от тогава, откогато много от Вас все още не са били планувани за този свят.  И другото - никъде не пиша в темите си кое е най добро. Защото не го разбирате и да е вярно! Виждаш ли ТУК, какво съм написал? 

"Допълнено: И аз смятах да се спра на INTEL, но изхождайки от наличието на SATA2 и малко по старата ми конфигурация , сметнах че е съвсем разумно да се възползвам от посоченият диск. Що се касае до  INTEL или SAMSUNG - и двете фирми са много добри в производството на този тип дискове."

В моя случай съм се съобразил с конфигурацията, с която още работя. Ще четете по-вече и ще ломотите (или пишете), по-малко.

Всъщност, Интел правят добри SSD  по простата причина, че могат да подбират. остатъка се препраща към други производители. Но пък интелските дискове са и  доста по-скъпи. За Самсунга какво да кажа. Имам и Интелски и Самсунгски SSD.  И на двата са инсталирани ОС, като първия бе ползван две години и за кеш на нормален хард диск. Разлика голяма при работа не виждам, макар че Интелското SSD  е със SATA 2  интерфейс, а Samsung EVO 850 със SATA 3. Да, при бенчовете разлика голяма, дори много голяма. Единия отива на 150 MB/s, другия над 400 MB/s ( по памет). Само че като тръгне да зарежда операционната система, програмите, браузера, разликата е минимална, да не кажа и незабележима. И в двата случая системата зарежда бързо, програмите също, браузера и той. Виж, що се отнася до надеждността...пас съм докато не се счупи нещо. Така съм и с колите. Чакам ги да се счупят, за да разбера дали тия, дето ме обвинват в това, че не разбирам от автомобили, са прави. Е вече 10 години чакам за Фиестата, ама явно ще трябва да чакам още да се счупи. 

Не знам точно кой да си купиш, но аз когато събирам конфигурации на приятели и познати или ги оставям да си изберат каквото им харесва на външен вид (както и за рам памет) или им предлагам най-евтиния диск с адекватна гаранция.

Както е написал колегата Кико по-горе ,специално при ССД разликите са в теорията и бенчмарковете. Аз съм например със Samsung 830 и имах възможност да го сравня напоследък с 850 Pro и с най-евтиния Crucial 120 gb който имаше на пазара. Никаква разлика субективно погледнато. Дори и да седиш всеки път с хронометър до компютъра като го пуснеш пак няма да усетиш кой знае каква разлика, така че гледай по-скоро цената и гаранцията. Чипове,контролери,функции - всичко много хубаво, но не се вижда с просто око, ти натискаш копчето и компа пали, дали за 12,6 или 14,8 секунди ти е буквално не знам на кое. Същото е при работа, цъкаш мишката и това което искаш се случва.

Вече за новите M.2 през PCIe с NVMe протокол не мога да говоря, още не съм пипал (в най-скоро време), но като цъкнеш и нещо се случи веднага си е веднага. Виж вече ако местиш нон-стоп данни напред назад може и да има значение и да си струва.

btw системата с минусите наистина е подобно малоумна на сортирането по рейтинг - още не мога да преценя кое е по-тъпо, че да напиша и аз коментар в темата за новата визия на форума.Въпреки че сортирането произтича от минусите и плюсовете. Някой си има фен клуб - почва да псува в някоя тема и се почват плюсове, друг си има антифенове - дава адекватно и добро мнение и почват да валят минуси. Просто без думи особенно  в комбинация с българския манталитет както единия колега беше го свързал.......

btw системата с минусите наистина е подобно малоумна на сортирането по рейтинг - още не мога да преценя кое е по-тъпо, че да напиша и аз коментар в темата за новата визия на форума.Въпреки че сортирането произтича от минусите и плюсовете. Някой си има фен клуб - почва да псува в някоя тема и се почват плюсове, друг си има антифенове - дава адекватно и добро мнение и почват да валят минуси. Просто без думи особенно  в комбинация с българския манталитет както единия колега беше го свързал.......

Ако не беше анонимно, нямаше да валят така.

Всъщност, Интел правят добри SSD  по простата причина, че могат да подбират. остатъка се препраща към други производители. Но пък интелските дискове са и  доста по-скъпи. За Самсунга какво да кажа. Имам и Интелски и Самсунгски SSD.  И на двата са инсталирани ОС, като първия бе ползван две години и за кеш на нормален хард диск. Разлика голяма при работа не виждам, макар че Интелското SSD  е със SATA 2  интерфейс, а Samsung EVO 850 със SATA 3. Да, при бенчовете разлика голяма, дори много голяма. Единия отива на 150 MB/s, другия над 400 MB/s ( по памет). Само че като тръгне да зарежда операционната система, програмите, браузера, разликата е минимална, да не кажа и незабележима. И в двата случая системата зарежда бързо, програмите също, браузера и той. Виж, що се отнася до надеждността...пас съм докато не се счупи нещо. Така съм и с колите. Чакам ги да се счупят, за да разбера дали тия, дето ме обвинват в това, че не разбирам от автомобили, са прави. Е вече 10 години чакам за Фиестата, ама явно ще трябва да чакам още да се счупи. 

SATA 2 интерфейс е 300MB/s,150 MB/s e SATA 1,а SATA 3 е до 600MB

Не знам точно кой да си купиш, но аз когато събирам конфигурации на приятели и познати или ги оставям да си изберат каквото им харесва на външен вид (както и за рам памет) или им предлагам най-евтиния диск с адекватна гаранция.

Както е написал колегата Кико по-горе ,специално при ССД разликите са в теорията и бенчмарковете. Аз съм например със Samsung 830 и имах възможност да го сравня напоследък с 850 Pro и с най-евтиния Crucial 120 gb който имаше на пазара. Никаква разлика субективно погледнато. Дори и да седиш всеки път с хронометър до компютъра като го пуснеш пак няма да усетиш кой знае каква разлика, така че гледай по-скоро цената и гаранцията. Чипове,контролери,функции - всичко много хубаво, но не се вижда с просто око, ти натискаш копчето и компа пали, дали за 12,6 или 14,8 секунди ти е буквално не знам на кое. Същото е при работа, цъкаш мишката и това което искаш се случва.

Вече за новите M.2 през PCIe с NVMe протокол не мога да говоря, още не съм пипал (в най-скоро време), но като цъкнеш и нещо се случи веднага си е веднага. Виж вече ако местиш нон-стоп данни напред назад може и да има значение и да си струва.

С Моя Radeon R7 SSD 120GB лаптопа ми зарежда за 3 - 4 секунди до десктоп.

Startup finished in 5.508s

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

SATA 2 интерфейс е 300MB/s,150 MB/s e SATA 1,а SATA 3 е до 600MB

Аз говорех за реални скорости на трансфер на двата диска. Не за пропускателната способност на интерфейсите. Разликата е огромна. Или да го кажа така - скорости на четене според HD Tune. 

2015-10-27_161403.jpg

2015-10-27_162536.jpg

E, позакръглих горе на 150 MB/s,  но уточних, че пиша по памет. 

Аз говорех за реални скорости на трансфер на двата диска. Не за пропускателната способност на интерфейсите. Разликата е огромна. Или да го кажа така - скорости на четене според HD Tune. 

2015-10-27_161403.jpg

2015-10-27_162536.jpg

E, позакръглих горе на 150 MB/s,  но уточних, че пиша по памет. 

Дори диска да има потенциал NTFS е калпава файлова система и го скопява.

Аз с моя Radeon постигам почти номиналната скорост зададета от производителя. Не съм правил тунинги за изтискване на максимума.

изкопирани са 4294967296 байта (4,3 GB), 9,70945 s, 442 MB/s

Номинална 470МБ/с

Eто ви да видите разлика в поколенията на теория. На практика аз поне не видях от чисто новия 850 pro.

Това е от 830 на не знам вече колко години, всеки може да види кога е бил актуален.

SSD830.jpg

А между другото АМД-то е доста добро ССД изпълнено от OCZ(без да е копие на някой модел с друга лепенка), до скоро като недостатък му се даваше цената. И поне в нормалните държави съпорта е номер едно ако се счупи.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.