Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 800лв. без GPU и HDD

Featured Replies

• Автор

Ясно, благодаря за информацията :) Това е, че аз не мисля да Overclock-вам процесор ако ще той да е AMD ;) Но защо да не може да се ъпгрейдва на 1150? Мисля, че има доста части или да се откажа от 1150 и да мина напрвао на 1151 със процесор i5 6600k? 3.5 1151?

• Отговори 72
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прави каквото знаеш. Защо изобщо пускаш тема като няма да послушаш никого?

Тая тема все повече замирисва на фалшива.

• Автор

Ако можеш и искаш да си го позволиш това е най-добрия вариант,но К-то също предполага овърклок. 

Благодаря за инфото 

Прави каквото знаеш. Защо изобщо пускаш тема като няма да послушаш никого?

Тая тема все повече замирисва на фалшива.

Мисли каквото искаш. Просто исках да попитам какво мислят за intel-ска конфигурация и за amd.. В край на сметка остана само да събера още малко финанси и да си поръчам частите.

Благодаря за инфото 

Мисли каквото искаш. Просто исках да попитам какво мислят за intel-ска конфигурация и за amd.. В край на сметка остана само да събера още малко финанси и да си поръчам частите.

Аз се опитах да ти обясня че ще направиш груба грешка с 4460 пред 8350 и че 8350 е разумния избор, а другото предложение беше също мое да купиш i3 6100 и да търпиш лайнян процесор докато купиш i7 6700. Но имайки в предвид че и сокет 1151 е с неясно бъдеще то ти остава само да решиш кой вариант да избереш. Избрал си неподходящ момент за покупка на части и може би към средата на следващата година да съжалиш за избора когато и Интел и АМД изкарат нови и по-добри процесори на нови сокети. Но така е на ПК пазара.

• Автор

Аз се опитах да ти обясня че ще направиш груба грешка с 4460 пред 8350 и че 8350 е разумния избор, а другото предложение беше също мое да купиш i3 6100 и да търпиш лайнян процесор докато купиш i7 6700. Но имайки в предвид че и сокет 1151 е с неясно бъдеще то ти остава само да решиш кой вариант да избереш. Избрал си неподходящ момент за покупка на части и може би към средата на следващата година да съжалиш за избора когато и Интел и АМД изкарат нови и по-добри процесори на нови сокети. Но така е на ПК пазара.

Имам ли избор? Не! Немога вече да търпя този процесор 2.3 4ядра.. с 2-3мб кеш..Слаб е вече за много неща, а да не говорим за рам 4гб, който дори няма 1333, а е на 800mhz.. Трябва ми машина, която да е нещо много над това което имам и трябва да го постигна с един бюджет от 800лв... Но се чудя от коя част мога да спестя??? От дъно?От захранване? От рам? не знам... Трябва ми едно бюджетно решение, но не мисля да вземам сега i3 и след 2 години да си взема i7 по-добре сега да взема една i5 И после да не вземам поне аз така мисля..

П.П Имам няколко въпроса .. Защо amd 8350 има 4 ядра повече от Intel 4460 и бие интела само с 0.1 точка? И защо толкова хостинг компании ползват INtel, а не amd? И защо повечето, които стриимват ползват интелски процесори?

П.П Ако някой не успее да ми промени мнение за AMD това ще ми бъде бъдещата конфигурация

GB H81M-D3H /H81/LGA1150 
I5-4690 /3.5G/6MB/BOX/LGA1150 
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9 
Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW 

Обща стойност - 794.50 лв. с ДДС

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

стриймват повечето с Интел, защото използват Quick Sync (уж два пъти по бързо прекодиране от формат H.264).

Компаниите използват Интел защото е по изгодно на Интел  Ксеон.

АМД и Интел имат различни архитектури, тактовата честота няма общо помежду им. Скороста на обработени и изпълнени dot единици е различна.

Имам ли избор? Не! Немога вече да търпя този процесор 2.3 4ядра.. с 2-3мб кеш..Слаб е вече за много неща, а да не говорим за рам 4гб, който дори няма 1333, а е на 800mhz.. Трябва ми машина, която да е нещо много над това което имам и трябва да го постигна с един бюджет от 800лв... Но се чудя от коя част мога да спестя??? От дъно?От захранване? От рам? не знам... Трябва ми едно бюджетно решение, но не мисля да вземам сега i3 и след 2 години да си взема i7 по-добре сега да взема една i5 И после да не вземам поне аз така мисля..

П.П Имам няколко въпроса .. Защо amd 8350 има 4 ядра повече от Intel 4460 и бие интела само с 0.1 точка? И защо толкова хостинг компании ползват INtel, а не amd? И защо повечето, които стриимват ползват интелски процесори?

П.П Ако някой не успее да ми промени мнение за AMD това ще ми бъде бъдещата конфигурация

GB H81M-D3H /H81/LGA1150 
I5-4690 /3.5G/6MB/BOX/LGA1150 
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9 
Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW 

Остави какво пише в cpuboss cpuworld и други подобни. Единственото предимство на всеки i5 е еднонишковата и двунишковата производителност, иначе във всеки друг аспект отстъпват сериозно пред FX.

И двата избора са без перспектива. И за това по-удачен е FX 8300 който е 95 вата и с конфигурацията която ти прдложих с клок на 4400 се изравнява с i7 4770 като в многонишковата производителност ще го бие. И не е чак толкова топъл колкото някои тук се опитват да го изкарат. Haswell са адски горещи и трудно се охлаждат ефективно.

Мога да ти покажа повече след 2 - 3 дни когато ще съм се прибрал в България. Но ако се разровиш в форума съм пускал доста теми в които съм правил сравнения.

GB H81M-D3H /H81/LGA1150 смени го с asus b85-plus
I5-4690 /3.5G/6MB/BOX/LGA1150 по-скъп от 4460 а разликата в производителноста е невидима 
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9 рамта е супер
Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW пълен боклук, сложи nzxt hale82 550w

• Автор

стриймват повечето с Интел, защото използват Quick Sync (уж два пъти по бързо прекодиране от формат H.264).

Компаниите използват Интел защото е по изгодно на Интел  Ксеон.

АМД и Интел имат различни архитектури, тактовата честота няма общо помежду им. Скороста на обработени и изпълнени dot единици е различна.

Ясно. Вече схващам за какво става на въпрос..Явно пък може да се насоча към FX-а, но доста ме учудва фактът, че съм питал 3-4 компютърни специалисти и всички твърдят, че Intel > AMD също така и Nvidia > AMD :rolleyes:

I3-то също е много добър вариант защото при игрите които използват 1 или 2 ядра би се представил еднакво, че дори и по-добре. Да попитам автора кои игри играе?

• Автор

I3-то също е много добър вариант защото при игрите които използват 1 или 2 ядра би се представил еднакво, че дори и по-добре. Да попитам автора кои игри играе?

Играя GTA V,BF3,BF4,CS:GO,ETS2 и рядко Minecraft. Гледах няколко видеа за I3 и наистина се спрява доста добре имайки предвид, че е двуядрен процесор..Вече много се чудя дали да не послушам Росен Р. Александров и да си взема i3 и след време да го ъпгрейдна на i7, но цената на i3, която аз гледах е почти колкото на една I5-ца..

Играя GTA V,BF3,BF4,CS:GO,ETS2 и рядко Minecraft. Гледах няколко видеа за I3 и наистина се спрява доста добре имайки предвид, че е двуядрен процесор..Вече много се чудя дали да не послушам Росен Р. Александров и да си взема i3 и след време да го ъпгрейдна на i7, но цената на i3, която аз гледах е почти колкото на една I5-ца..

Росен не те е съветвал за i3, нито пък аз. С това недоносче как смяташ да обработваш видео? Човек, първо си пий кафето, щото дори не виждаш чии коментари четеш! Пък остава и да можеш да мислиш върху написаното :doh:

П .П.  А, "съветвал" те е :D като е прочел глюпоста на билдера :D

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Росен не тее съветвал за i3 нито пък аз. С това недоносче как смяташ да обработваш видео. Човек, първо си пий кафето, щото дори не виждаш чии коментари четеш! Пък остава и да можеш да мислиш върху написаното :doh:

Това беше написано: " Аз се опитах да ти обясня че ще направиш груба грешка с 4460 пред 8350 и че 8350 е разумния избор, а другото предложение беше също мое да купиш i3 6100 и да търпиш лайнян процесор докато купиш i7 6700. "

Добре..За видео обработка какъв процесор ми трябва, защото вече не знам какво да вземам..Един ми вика i3, после i7, други i5, а трети FX..

П.П Компютърът ще го използвам за гореспоменатите игри и за видео обработка и за записване на видеа

Това беше написано: " Аз се опитах да ти обясня че ще направиш груба грешка с 4460 пред 8350 и че 8350 е разумния избор, а другото предложение беше също мое да купиш i3 6100 и да търпиш лайнян процесор докато купиш i7 6700. "

Добре..За видео обработка какъв процесор ми трябва, защото вече не знам какво да вземам..Един ми вика i3, после i7, други i5, а трети FX..

П.П Компютърът ще го използвам за гореспоменатите игри и за видео обработка и за записване на видеа

Минимум i5 ако ще е Интелски. Но пък АМД 83ХХ е по-добър  в многонишковата обработка. Така че, тези процесори са на кантар. Единият е малко по-добър за игри, другият прилично по-добър за работа. Дилемата ти е само между i5  и FX-83XX!   i3 въобще не го и поглеждай.

• Автор

Минимум i5 ако ще е Интелски. Но пък АМД 83ХХ е по-добра от тези. Така че тези процесори са на кантар. Единият е малко по-добър за игри, другият прилично по-добър за работа. Дилемата ти е само между i5  и FX-83XX!   i3 въобще не го и поглеждай.

Ето такъв отговор чаках ;) Досега рових се из нета и стигнах до същият извод, че AMD е за игри, а Intel за работа. Ако ще обработвам видео клипове Intel е бил по-добър от AMD-то. Чудя се дали да заделя някой друг лев ако взема Intel i5 за едно охлаждане до 50лв?

П.П Някой може ли да ми даде примерен компютър с i5 и да е до 800лв?

Ето такъв отговор чаках ;) Досега рових се из нета и стигнах до същият извод, че AMD е за игри, а Intel за работа. Ако ще обработвам видео клипове Intel е бил по-добър от AMD-то. Чудя се дали да заделя някой друг лев ако взема Intel i5 за едно охлаждане до 50лв?

П.П Някой може ли да ми даде примерен компютър с i5 и да е до 800лв?

Разбрал си точно обратното, на това което съм написал :) АМД-то е по-добро за работа. Примерно:

FX-8350>i5-4460 за работа по обработка.

i5-4460>FX-8350 ако става въпрос за гейминг

Нарочно ти го пиша на отделни редове, че да не стане отново объркване.

Вече ако се намеси и i7 в играта, положението и за работа и за игри е в полза на Интел, но и цената ти излиза доста извън бюджета.

Надявам се сега вече да е ясно :)

• Автор

Разбрал си точно обратното, на това което съм написал :) АМД-то е по-добро за работа. Примерно:

FX-8350>i5-4460 за работа по обработка.

i5-4460>FX-8350 ако става въпрос за гейминг

Нарочно ти го пиша на отделни редове, че да не стане отново объркване.

Вече ако се намеси и i7 в играта, положението и за работа и за игри е в полза на Интел, но и цената ти излиза доста извън бюджета.

Надявам се сега вече да е ясно :)

Благодаря много, а аз прочетох обратното тук: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1861966/cpu-video-editing.html

Благодаря много, а аз прочетох обратното тук: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1861966/cpu-video-editing.html

For video editing best is 4930k. 

Ето го най-добрия отговор там, но  i7 4930k е от съвсем друг клас в сравнение с i5 процесорите и почти няма база за сравнение, когато става въпрос за работа с такъв процесор.

• Автор

Ето го най-добрия отговор там, но  i7 4930k е от съвсем друг клас в сравнение с i5 процесорите и почти няма база за сравнение, когато става въпрос за работа с такъв процесор.

For video editing you need fastest cpu. For gaming AMD is good. 
But when you need real cpu power. Like video editing needs. AMD is no good there. Look benchmarks. Intel intel intel. There is no competition on high end cpus. 
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

П.П Аз това видях и затова го написах предният пост :)

For video editing you need fastest cpu. For gaming AMD is good. 
But when you need real cpu power. Like video editing needs. AMD is no good there. Look benchmarks. Intel intel intel. There is no competition on high end cpus. 
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

П.П Аз това видях и затова го написах предният пост :)

Не гледаш правилната таблица. Линка ти води към Hi-End моделите. Ето правилната таблица и директно сравнение:

JiVLg3j.png

Направо ще се преработи човека с това недоносче. :D

При игри не.  Дори ще е напред. 

2015-10-31_120621.thumb.jpg.1c7ed582be3b

Там изобщо сравнение не може да има с FX8350. Зависи кое е по-важно - работата или игрите. Иначе хората са го измислили - i7 6700K. 

ПП: И още малко за "работата". Какво означава "ще се обработват видеа"? Ако е да се пооформят записани видеа от игри, не виждам смисъл за няколко секунди  да се взема процесор, неподходящ за игри. Аз също обработвам видеа и ми е все едно дали ще стане за минута и половина или за три. Не съм на конвейр, че да гоня срокове за обработените видеа. Но да се спъва човек със слаб процесор в еднонишковата производителност, само и само да спечели половин или една минута при обработка на клип...не, не. Грешка. Ако става въпрос за друг вид обработка на видео и гонене на срокове, естествено, че I3 6100  не е добър избор. Все пак и i5 - 4460 не е добър така че... Така че ако ще се гони и ъпгрейд, изборът е LGA1151 с DDR4. И между другото DDR4  си е оферта за подобни изпълнения. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Многонишковата обработка все повече навлиза и в игрите. Така че съм на мнение, че с купуването на процесор с малко физически ядра/нишки, човек си го набутва и отпред и отзад и за работа и за гейминг.

Билдер, хубава табличка си дал, поне да беше оградил резултата на FX8350 сравнен с недоносчето i3 при енкодинга. Разликата е почти 80% в полза на АМД процесора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.