Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 800лв. без GPU и HDD

Featured Replies

Аз затова и попитах какво видео ще се обработва. За какво изобщо става въпрос и кое е по-важното? Защото ето как i3 6100  се представя в игра, ползваща и 8-те нишки, Crysis 3:

Просто мачка FX6300  и предното поколение i3 4130.

Айде да се уточним за какво изобщо говорим. Щото ако е за игри, изборът е ясен за тоя бюджет - i3 6100.

Колега, аз също не съм привърженик на i3 недоносчетата, но не мога да кажа на черното бяло. За 800 лева толкова. По-добре да се подсигури някакво бъдеще, отколкото да се спира на едно място с AMD  платформа или стара такава на Интел.  

Все пак нека си избира сам  - добра  многонишкова производителност или нов процесор, представящ се добре дори и в игри, използващи много нишки.  Между другото върнете клипа назад и прегледайте GTA 5. Също нова игра, ползваща повечко нишки.  Наистина, това е с върхова видеокарта и с по-нормална разликата няма да е толкова голяма, но ограничението от процесора ще си остане в някои случаи. А дадох това клипче за да се види, че теориите за многото нишки и резултатите от синтетичните тестове, не важат в действителността, когато човек седне да играе. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

То в България все още май го няма тази i3-ка 6100

То в България все още май го няма тази i3-ка 6100

Има го отдавна в ценовите листи.  Но ти кажи какво видео ще обработваш, че да не стане така, ние да си спорим всеки за своето, пък ти да имаш нещо друго предвид.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Има го отдавна в ценовите листи.  Но ти кажи какво видео ще обработваш, че да не стане така, ние да си спорим всеки за своето, пък ти да имаш нещо друго предвид.

Принципно снимам на игри и обработвам видеата. 

Принципно снимам на игри и обработвам видеата. 

Не ти трябва тогава FX8350. Аз също снимам и качвам видеа в Youtube  доста често. Но обработката на едно такова видео трае 1-2 минути при 5 GB големина на файла. С i3  ще заеме повече време, но не мисля, че си заслужава да се взема процесор специално за тая видеообработка. По-скоро ти трябва добър процесор за игри, който да може да ъпдейтваш след време. Добре е да се вземе Z170  дъно с DDR4 памет, защото по-високата честота на паметта след клок все пак оказва влияние. А това няма как да направиш с евтино дъно за LGA1151. Освен това с това Z170  дъно ще имаш възможност за ъпгрейд на процесора до i5 6600K или i7 6700K. Просто стара платформа с i5-4460  не си заслужава. Да не говорим, че при много игри тоя i3 6100  бие четириядрения процесор. Освен това за смислен ъпгрейд на i5-4460  ще ти трябва и Z97  дъно. А има и друго. Тия сметки с процесорите важат, ако си купиш достатъчно бърза видеокарта. 

• Автор

Не ти трябва тогава FX8350. Аз също снимам и качвам видеа в Youtube  доста често. Но обработката на едно такова видео трае 1-2 минути при 5 GB големина на файла. С i3  ще заеме повече време, но не мисля, че си заслужава да се взема процесор специално за тая видеообработка. По-скоро ти трябва добър процесор за игри, който да може да ъпдейтваш след време. Добре е да се вземе Z170  дъно с DDR4 памет, защото по-високата честота на паметта след клок все пак оказва влияние. А това няма как да направиш с евтино дъно за LGA1151. Освен това с това Z170  дъно ще имаш възможност за ъпгрейд на процесора до i5 6600K или i7 6700K. Просто стара платформа с i5-4460  не си заслужава. Да не говорим, че при много игри тоя i3 6100  бие четириядрения процесор. Освен това за смислен ъпгрейд на i5-4460  ще ти трябва и Z97  дъно. А има и друго. Тия сметки с процесорите важат, ако си купиш достатъчно бърза видеокарта. 

Можеш ли да дадеш една примерна конфигурация с това дъно? 

То така с това ако..Човека трябва бая пари да изкопае, за да няма "ако".

i3 и хубаво дъно за начало е смислена инвестиция, след като забогатееш от видео обработка можеш да надградиш дъното със всякакви глезотийки, но незабравявай и хубава кутия

• Автор

i3 и хубаво дъно за начало е смислена инвестиция, след като забогатееш от видео обработка можеш да надградиш дъното със всякакви глезотийки, но незабравявай и хубава кутия

Защо кутия? Какво предимство може да има една кутия от 300 лева примерно от 100лв? Освен външен вид? Предполагам потока на въздух, но...

П.П нали казахте, е i3 не е добър във видеообработките?

GIGABYTE H170-Gaming 3, H170, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, SATA Express, LGA1151 

INTEL CORE I3-6100, 3.70GHz, 3MB, BOX, LGA1151, Skylake 

COOLER MASTER G550M, Bronze, Modular 

KINGSTON 4GB DDR4 2133MHz HyperX FURY, CL14 

Крайна цена 757,16 лв.

i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 
Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW 
4G DDR4 2133 ADATA 
ASUS H110M-A H110 DDR4 LGA1151 

Обща стойност - 807.43 лв. с ДДС

Предполагам, че ще избера второто 

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

ти можеш да си рендваш с OpenCL или с CUDA, предполагам използваш Вегас. хубавата кутия има добър въздушен поток, хубав мениджмънт на кабели с 1/2 вентилатора отпред дисковете ще се охлаждат и тнт. не е задължително 300лв, и за 150лв има смислено изпълнени кутии

То така с това ако..Човека трябва бая пари да изкопае, за да няма "ако".

Прав си разбира се, затова всичко е относително.

• Автор

ти можеш да си рендваш с OpenCL или с CUDA, предполагам използваш Вегас. хубавата кутия има добър въздушен поток, хубав мениджмънт на кабели с 1/2 вентилатора отпред дисковете ще се охлаждат и тнт. не е задължително 300лв, и за 150лв има смислено изпълнени кутии

Да. Едитвам с Sony Vegas 13. Вече тотално съм се отказал от 1150 също така и от AM3+ (83XX). Мисля да си сглобя PC със Skylake :) Вече като събера финанси бих си взел една хубава видео карта и след това една кутия. Благодаря на всички, които ми помогнаха 

Защо кутия? Какво предимство може да има една кутия от 300 лева примерно от 100лв? Освен външен вид? Предполагам потока на въздух, но...

GIGABYTE H170-Gaming 3, H170, DDR4 2133 MHz, VGA, DVI, HDMI, M.2 Socket, SATA Express, LGA1151 

Крайна цена 757,16 лв.

4G DDR4 2133 ADATA 

Предполагам, че ще избера второто 

Забрави за тия чипсети H170 и H110. Особено втората конфигурация е  абсолютна безсмислица с тоя процесор и това скапано дъно. След като ще даваш тия пари, то има и Z170  дъна. И за да не стават недоразумения, ще кажа пак каква е моята идея. Вземаш Z170  дъно, което е подходящо за клок на процесори с отключен множител. Ако нямаш пари за подобен процесор, се сдобиваш в началото с i3 6100, пък в бъдеще каквото дойде. Ще има и нови процесори за тоя сокет вероятно догодина така, че сокета има бъдеще.  Тия дъна H170 и H110  не стават за клок на процесори. Също така не стават и за клок на паметта, а това би било добре, понеже DDR4  паметите се клокват доста. Затова по-добрия вариант е i3 6100  със Z170 дъно и DDR4 памет, която да клокнеш за по-добра производителност дори при игри. Всичко друго е някакъв компромис според мен.  Ти си решавай дали в бъдеще ще имаш интерес от ъпгрейд на процесора, дали ще клокваш и дали вървежа на игрите е по-важен от други неща. Иначе със сегашната си карта нямаш да имаш проблеми с процесорите при никои игри така, че всякакъв процесор може да вземеш. Но ако в бъдеще мислиш да купуваш бърза видеокарта, то замисли се и за добър процесор или за такъв процесор, който след време да продадеш и да вземеш по-добър, подходящ за по-бързата видеокарта. 

• Автор

Забрави за тия чипсети H170 и H110. Особено втората конфигурация е  абсолютна безсмислица с тоя процесор и това скапано дъно. След като ще даваш тия пари, то има и Z170  дъна. И за да не стават недоразумения, ще кажа пак каква е моята идея. Вземаш Z170  дъно, което е подходящо за клок на процесори с отключен множител. Ако нямаш пари за подобен процесор, се сдобиваш в началото с i3 6100, пък в бъдеще каквото дойде. Ще има и нови процесори за тоя сокет вероятно догодина така, че сокета има бъдеще.  Тия дъна H170 и H110  не стават за клок на процесори. Също така не стават и за клок на паметта, а това би било добре, понеже DDR4  паметите се клокват доста. Затова по-добрия вариант е i3 6100  със Z170 дъно и DDR4 памет, която да клокнеш за по-добра производителност дори при игри. Всичко друго е някакъв компромис според мен.  Ти си решавай дали в бъдеще ще имаш интерес от ъпгрейд на процесора, дали ще клокваш и дали вървежа на игрите е по-важен от други неща. Иначе със сегашната си карта нямаш да имаш проблеми с процесорите при никои игри така, че всякакъв процесор може да вземеш. Но ако в бъдеще мислиш да купуваш бърза видеокарта, то замисли се и за добър процесор или за такъв процесор, който след време да продадеш и да вземеш по-добър, подходящ за по-бързата видеокарта. 

Значи първата конфигурация е по-подходяща така ли? Просто трябва да взема вместо H170 Z170

П.П Само да кажа, че първата конфигурация е с две платки по 4гб kingston, а втората само 1

GIGABYTE Z170X-GAMING 3, Z170, DDR4 3466(O.C)/2133, DVI, HDMI, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

Крайна цена 806,90 лв.

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

Значи първата конфигурация е по-подходяща така ли? Просто трябва да взема вместо H170 Z170

П.П Само да кажа, че първата конфигурация е с две платки по 4гб kingston, а втората само 1

При всички положения вземаш Z170, ако мислиш да ъпгрейдваш. Щото няма какво да се лъжем. i3 6100  е по-добър от предното поколение i3, но не е нито върха, нито дори е кой знае колко добро решение за работа. А паметите е добре да са в двуканален режим. Ако не сега, то в бъдеще. И да, според мен 2х8 GB  на тоя етап са нормални, а това ще рече, че ако нямаш пари за две плочки, вземаш една 8 GB  и след това друга. С 2х4GB  усложняваш нещата в бъдеще, щото ще трябва да вземаш пак 2х4 GB. 

Крайна цена 757,16 лв.го зле...

4G DDR4 2133 ADATA 

И двете са много, много, ама много зле...

GIGABYTE Z170X-GAMING 3, Z170, DDR4 3466(O.C)/2133, DVI, HDMI, SATA III, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151 

Крайна цена 806,90 лв.

Само смени захранването с Thermaltake 530M Gold, след време един 6600k с един охладител и като го клокнеш си цар!

на 10/31/2015, 3:15:58, Ultimate Computers написа:

Само смени захранването с Thermaltake 530M Gold, след време един 6600k с един охладител и като го клокнеш си цар!

Какъв е смисъла да сменя захранването и да дава излишни пари, това захранване му е предостатъчно и двете са модулни и единственно имат разлика 50W. Той си знае. 

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

Тази тема се превръща в един омагьосан кръг. Замислете се, до преди колко време предлагахте части за LGA1150 с възможен бъдеш ъпгрейд, а сега е стара архитектура. За какъв ъпгрейд става на въпрос в момента? Ако се предположи, че след 5-6 месеца си вземе по добър процесор - какво ще е положението тогава с наличното му видео AMD R7 250 1gb ggdr5? Ако се предположи, че след 6 месеца смени процесора и след още 6 месеца се смени видеото, то тогава ще има една стара платформа, защото ще предлагате за 800 кинта части с последен модел цокъл с възможност за бъдещ ъпгрейд, които ще са по производителни от неговата. Аз съм на мнение, че дори и с помощта на лизинг, се взима една моментна конфигурация, която да има възможност за ъпгрейд до 4-ри месеца или изобщо да го няма. След 1+ година вместо ъпгрейд се минава на по нова платформа.

Трудно е да се прецени наистина кое си заслужава повече.Да вземеш нещо не толкова производително,и да разчиташ на ъпгрейд след време (но пък тогава това вече може да е безсмислено) ,или пък да вземеш нещо върхово на момента(което пък също може да е безсмислено). Ето например сега аз замислям смяна на платформата,да продам моят i5 2500k ,дъното z68 и паметта и направо да скачам към новите сокети.Но ме възпира мисълта дали изобщо си заслужава.

преди 1 час, onogondur написа:

Трудно е да се прецени наистина кое си заслужава повече.Да вземеш нещо не толкова производително,и да разчиташ на ъпгрейд след време (но пък тогава това вече може да е безсмислено) ,или пък да вземеш нещо върхово на момента(което пък също може да е безсмислено). Ето например сега аз замислям смяна на платформата,да продам моят i5 2500k ,дъното z68 и паметта и направо да скачам към новите сокети.Но ме възпира мисълта дали изобщо си заслужава.

Не си заслужава, както няма да си заслужава след 3-4 години за някой който сега си купи i7 5820. И аз затова още не съм сменил 920-а, просто не съм почуствал осезаема нужда.

Говоря встрани от тестовете които правим с Кико.

Но в тази тема става дума за бюджет ,който не позволява създаването на една такава ситуация. А именно купуването на топ процесор,който да изкара много години. Ъпгрейд ще има така или иначе и тук е мисълта дали да се сменя всичко или само процесора. Тъпото е че Интел се изхитриха и ксеоните на скайлейк не стават на десктоп дъната. Така че е сложна ситуация. Има бюджет за дъно с неклокърски сокет а пък единствения смислен ъпгрейд в един момент би бил клокърски процесор. И е малко нито-нито. Но в ограничен бюджет човек винаги трябва да си прецени приоритетите.

От гледна точка на ъпгрейд е по-добре да се заложи на Z-дъно, но пък то изяжда бюджета за процесора. Аз лично бих продал сегашната карта а и другите чаркове и бих се понапънал за Z170 и 6600К с вградената графика на първо време. Вярно че R7 250 е осезаемо по-бърза,но пак не става за кой знае какви настройки и за известно време става с вградената. Просто така се избягва повторно купуване на нови части. Само една карта се добавя после.

• Автор
преди 4 часа, Tommygun написа:

Не си заслужава, както няма да си заслужава след 3-4 години за някой който сега си купи i7 5820. И аз затова още не съм сменил 920-а, просто не съм почуствал осезаема нужда.

Говоря встрани от тестовете които правим с Кико.

Но в тази тема става дума за бюджет ,който не позволява създаването на една такава ситуация. А именно купуването на топ процесор,който да изкара много години. Ъпгрейд ще има така или иначе и тук е мисълта дали да се сменя всичко или само процесора. Тъпото е че Интел се изхитриха и ксеоните на скайлейк не стават на десктоп дъната. Така че е сложна ситуация. Има бюджет за дъно с неклокърски сокет а пък единствения смислен ъпгрейд в един момент би бил клокърски процесор. И е малко нито-нито. Но в ограничен бюджет човек винаги трябва да си прецени приоритетите.

От гледна точка на ъпгрейд е по-добре да се заложи на Z-дъно, но пък то изяжда бюджета за процесора. Аз лично бих продал сегашната карта а и другите чаркове и бих се понапънал за Z170 и 6600К с вградената графика на първо време. Вярно че R7 250 е осезаемо по-бърза,но пак не става за кой знае какви настройки и за известно време става с вградената. Просто така се избягва повторно купуване на нови части. Само една карта се добавя после.

r7 250 си я взех преди 1 месец...Купих я за 170 лв колко мога да и взема :D аз по скоро бих вдигнал бюджета, но не бих продал картата, защото не си струва..

преди 7 часа, Ivan Iv. написа:

Какъв е смисъла да сменя захранването и да дава излишни пари, това захранване му е предостатъчно и двете са модулни и единственно имат разлика 50W. Той си знае. 

Да но е с голд сертификат и 90% ефективност. 

преди 47 минути, Ultimate Computers написа:

Да но е с голд сертификат и 90% ефективност. 

И какъв е смисъла от тази ефективност при положение че, и бронза му върши работа?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.