Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Над 120 убити при атентати в Париж!

Featured Replies

преди 11 минути, Blago72 написа:

Как предлагаш да стане:

1. Да могат всички умрели да се тагнат - май няма да сработи.

2. Всеки руски гражданин да се тагне, че не е жертва - пак не мисля, че ще сработи.

как как трябва да има начин как, нали имат списъка на потребителите си, имат и списъка на загиналите -

на принципа на търсачката, нещо такова, не разбирам от компютърни програми

другия вариант е аз да си ги търся един по един

• Отговори 238
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 42 минути, haidukpikaso написа:

как как трябва да има начин как, нали имат списъка на потребителите си, имат и списъка на загиналите -

на принципа на търсачката, нещо такова, не разбирам от компютърни програми

другия вариант е аз да си ги търся един по един

Нещо не мога да ти разбера мисълта. Искаш ФБ да публикува списък на загиналите в Париж ли или просто си спамиш от скука?

преди 9 минути, scepsis108 написа:

Нещо не мога да ти разбера мисълта. Искаш ФБ да публикува списък на загиналите в Париж ли или просто си спамиш от скука?

искам да разбера дали имам загинали сред приятелите си

а като си толкоз заядлив намери ми списъка поне с двете им имена, тъй като аз не намирам такъв

преди 10 минути, haidukpikaso написа:

искам да разбера дали имам загинали сред приятелите си

Просто се обади и ги потърси да попиташ всичко ли е наред с тях.
Аз така направих.
Ти защо чакаш на интернет, щом са ти приятели?

преди 15 минути, algor написа:

Просто се обади и ги потърси да попиташ всичко ли е наред с тях.
Аз така направих.
Ти защо чакаш на интернет, щом са ти приятели?

аз имам 3033, и тук в Калдата много точно е определено вече с новата визия - пише Последователи в профилите ни, не Приятели

искам да изкажа съболезнованията си на близките им, ако имам не дай Боже загинали

и сама ще си ги търся, но просто не откривам никъде списък с двете имена - само първото име буквата и фамилията, това

:(

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Бях лош пророк вчера. Ето, преди половин час по TV7  официално обвиниха Русия в игра с ИД. Чудя се, докъде ще стигне безочието на някои хора.  Направо сте ми толкова плитки вече всичките...

Аз съм БЪЛГАРИЯ, аз НЕ съм ПАРИЖ!

118 души са жертви на поредния атентат в света. Това е ужасно – през 21 век все още страдаме от това при нас да съществува различен от нас човек. Различен спрямо религията си, спрямо сексуалната си ориентация, спрямо възрастта си или друго. Но фактът си е факт.

Този петък 13-ти беше белязан със смъртта на 8 терориста и 118 мирни граждани. Вероятно са повече, но засега толкова показва статистиката. И български гражданин е включен в цялата кървава картина. Не споря за размера на трагедията или за мащаба на събитието. Нямам идея кой е извършителят, поръчителят или водачът. Но това, което ме подразни, беше кампанията на Фейсбук с френския трибагреник.

Седнах на компютъра и с голямо учудване установих, че целият фейсбук е синьо-бяло-червен. Всички крещяха онлайн Pray for Paris!… докато седяха на удобното си кресло и пиеха чаша топъл чай или уиски с две бучки лед. Някакси ми стана едно такова лицемерно.

Чудех се, дали на моите приятели им пука за терористичния акт на 2500 километра от тях… или просто следваха новия тренд с оцветяването на снимките. Готино е да си част от група, та дори и да ви обединява сходната профилна снимка.

Сещам се, веднъж целият фейсбук си смени снимката с любим приказен или анимационен герой. Беше много готино… и аз се включих. Беше забавно! Сега отново ми изглежда така. Хайде всички да си сложим знамето на Франция! Чудя се, ако помоля приятелите ми или хората из разни фейсбук групи със сменени снимки, да ми разкажат за атентата в Париж, доколко реално са запознати. Или може би фейсбук като ти предложи нова забавна опция с профилната снимка и хоп… всички на клона.

Не съм безразличен за случилото се в Париж, но не мисля, че ако си оцветя профила в синьо, бяло и червено, на семействата, които са загубили близък човек, това ще им помогне или ще ги развесели. Някакси ми е безсмислен целият шарен онлайн парад.

И малко ме е яд, че нито един французин не си смени снимката във фейсбук, туитър, инстаграм или май спейс, когато ние в България имахме проблем. Всички викаха АЗ СЪМ ШАРЛИ, но никой не каза аз съм Катуница, аз съм Мизия, аз съм Аспарухово, аз съм Индиго или поне Аз съм България!

Е, аз ще кажа, съжалявам за смъртта на хората, пострадали този петък в Париж, ужасен акт на насилие е това, което видях по новините и в интернет, но няма да си сменя снимката във фейсбук, защото няма да развесели или успокои французите. Ако ще я сменям с флаг, това ще бъде само българският трикольор… защото Аз съм България, а не Париж!

Публикувано от:Любомир Иванов Публикувано на : ноември 14, 2015

http://slojno.com/az-sam-balgaria-az-ne-sam-parizh/

преди 28 минути, haidukpikaso написа:

И малко ме е яд, че нито един французин не си смени снимката във фейсбук, туитър, инстаграм или май спейс, когато ние в България имахме проблем. Всички викаха АЗ СЪМ ШАРЛИ, но никой не каза аз съм Катуница, аз съм Мизия, аз съм Аспарухово, аз съм Индиго или поне Аз съм България!

Извинявай, но е малко тъпо и грозно да се спекулира коя трагедия е по по най ....

Че и да се правим на обидени за което ... Никой не е забранил каквито искаш инициативи за съпричастнст, можеш да ги уважиш, можеш и да не ги .Но не и да се спекулира с това.

Виждам че копираш само такива насоки, което да ти кажа, не е най доброто в случая.

преди 16 минути, 1Force1 написа:

Точно така, ЦРУ удави Париж в кръв!

Знаем бе... за всичко е виновен Обама и САЩ . И злата демокрация на злия имеприалистически загниващ капитализъм , разбира се

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 9 минути, miro20 написа:

Знаем бе... за висчко е виновен Обама и САЩ . И злата демокрация на злия имеприалистически загниващ капитализъм , разбира се

Ами ако махнеш иронията - да, всичко е точно така - империализма! Или чисто и просто - САЩ!

Да добавя - скоро имаше преврат в Буркина Фасо и там измряха повече хора, та ...

Clipboard02.jpg

преди 10 минути, miro20 написа:

Извинявай, но е малко тъпо и грозно да се спекулира коя трагедия е по по най ....

Че и да се правим на обидени за което ...

Виждам че копираш само такива насоки, което да ти кажа, не е най доброто в случая.

въпрос на гледна точка, щом за теб руснаците са по-малко важни от французите...

Ето пак...

тъкмо ти казах че е тъпо и грозно да сравняваш трагедии коя е по по най , ти ми правиш точно такова сравнение.

Виждам че въобще не си разбрала какво говоря.

преди 18 минути, miro20 написа:

Че и да се правим на обидени за което ... Никой не е забранил каквито искаш инициативи за съпричастнст, можеш да ги уважиш, можеш и да не ги .Но не и да се спекулира с това.

Знаем бе... за всичко е виновен Обама и САЩ . И злата демокрация на злия имеприалистически загниващ капитализъм , разбира се

Включително и ти като тяхна радиоточка!

преди 10 минути, 1Force1 написа:

Включително и ти като тяхна радиоточка!

Кога съм пропагандирал нещо за хамериканците ?? :) че чак и радиоточка ?? :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Ето пак...

тъкмо ти казах че е тъпо и грозно да сравняваш трагедии коя е по по най , ти ми правиш точно такова сравнение.

Виждам че въобще не си разбрала какво говоря.

не ги сравнявам защото болката не може да се сравнява

не четеш ли - търся списъка

преди 10 минути, panko_ написа:

fhfhf.jpg

Формулата е проста - Власт = Пари и Армия ! .....но е за мислещи !

Останалите само си дърдорят.....

КОЙ дава парите и снабдява с оръжие ? Всекиму е ясно , но всички се правят на ударени с мокър парцал у главата...

Най-гадното в цялото това безумие е , че истинските виновници си седят на сянка , пият си уискито с лед и газирана вода , и потриват доволно ръце в очакване на нови и още по-добри печалби ...! ....А примерно CIA и подобните на нея организации са само инструмент в мръсните им ръце и болни мозъци....

Тук в никакъв случай не намесвам пряко американския народ , народ като всеки друг народ по света . Нито пък който и да е друг народ . В същност народите са истинската жертва.....както от "едната" страна , така и от "другата" страна .

преди 14 минути, haidukpikaso написа:

не ги сравнявам защото болката не може да се сравнява

не четеш ли - търся списъка

Последните ти два поста, на които именно репликирах  говорех за съвсем друго, и за никакъв списък не е ставало въпрос.

но се радвам че се извърташ :)

преди 9 минути, miro20 написа:

Последните ти два поста, на които именно репликирах  говорех за съвсем друго, и за никакъв списък не е ставало въпрос.

но се радвам че се извърташ :)

е как да ти го напиша че да го разбереш м

подкрепям Любомир Иванов и не участвам в тоя цирк във фейса, друго какво ?

преди 14 минути, Wankata написа:

Още нещо смислено, на което попаднах току-що: https://www.facebook.com/daniel.gospodinowicz/posts/942138012521445

Изписва ми, че това съдържание не е на разположение в момента. Инак, ето последния статус на Анджелина Джоли на официалната и страница във ФБ, с който съм напълно съгласен: Whilst everyone talks about ‪#‎Paris‬ no one mentions the ‪#‎ISIS‬ attack in ‪#‎Lebanon‬ yesterday. I pray for both countries.

преди 10 минути, scepsis108 написа:

Изписва ми, че това съдържание не е на разположение в момента. Инак, ето последния статус на Анджелина Джоли на официалната и страница във ФБ, с който съм напълно съгласен: Whilst everyone talks about ‪#‎Paris‬ no one mentions the ‪#‎ISIS‬ attack in ‪#‎Lebanon‬ yesterday. I pray for both countries.

Цитат

За пореден път атентат удари в "сърцето" на Европа. 153+ човешки същества намериха смъртта си в поредица атентати във френската столица. Невероятна трагедия по всички измерения. Както бяха и 11-ти септември, Мадридските атентати от 2004, Лондонските атентати от 2005, Шарли Ебдо в началото на тази година и още много, твърде много други.

Сега всички се питаме защо се случи. За пореден път! Свикнали сме атентатите да се случват в забравени от бога държави като Афганистан, Ирак, Либия, Турция... атентат дори с 500 жертви там е просто част от злободневната новинарска хроника. Но Париж е, така да се каже, "друга бира" - той е един от големите центрове на европейската култура и на Западния свят, чиито ценности ние приемаме за абсолютни. Още повече, либералната демокрация и до днес се основава на лозунгите, които парижани издигат на 14 юли 1789 г. при превземането на Бастилията. Така че, един вид терористите ни удариха в сърцето...

Лесно е да прехвърлим вината на ислямското население и на тяхната религия, която очевидно подтиква към война и насилие. за разлика от мирното и човеколюбиво християнство, което ей така, по случайност, е избило 90% от индианското население на Америка. По дяволите, хора са били убивани дори в името на атеизма.

Лесно е да търсим корените на проблема в скорошната безпрецедентна мигрантска криза, по време на която доста сериозен (не ми се търси колко) брой хора, изповядващи исляма, по един или друг начин, навлязоха в пределите на европейските държави. Не, че ислямизмът беше нещо нечувано в Европа и допреди това - нека не забравяме, че извършителите на атентатите от 11 септември се радикализираха и планираха атентата си не в някое закътано местенце в Ислямския свят, ами в Хамбург!

Аз обаче бих обвинил една историческа несправедливост. През последното половин хилядолетие европеецът (и в последствие неговият отрок - американецът) се държи като господар на света. Смятайки, че всички ресурси на света му принадлежат по право, той създаваше военни конфликти, колонизираше и поставяше марионетни правителства; безчинстваше, убиваше и грабеше местните - с едничката цел да увеличава все повече своето благосъстояние. Ислямският свят пострада от това колкото и всеки друг регион извън Европа. През Студената война СССР и САЩ, и двете - рожби на тази европейска господарска култура - само че говорещи с фразеологията на различни идеологии, го използваха, заедно с целия Трети свят, като арена за решаване на споровете помежду си. През последните 20 години остана само втората от тези суперсили, но тя с особена наглост започна да насажда конфликти в региона под претекст вкарването на свобода и демокрация. В името на тези изконни ценности на Западния свят, в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан, Ливан и къде ли още не загинаха милиони и се причиниха щети за много милиарди. Трагедията беше пълна и още е - мнозина загубиха покрива над главите си, цялото си имущество, и което е още по-страшно, всички свои близки.

В контекста на всичко това, като върховна проява на милосърдие, приехме на бежанците от тези конфликти на европейска територия. Но нямахме някакво желание да живеем с тях на равни начала. Затова те се заселиха в гета, отделени и презрени от нас, тям израснаха техните деца, а вече и внуци. Тези хора са живели в европейските страни през целия си живот, но така и не са получили възможността да се почувстват европейци, или дори нещо повече от аутсайдери. Тези хора, както и споменатите преди тях, бяха най-лесните мишени за пропагандата на ислямистите - когато си напълно отритнат, когато няма какво да губиш, е много лесно да бъдеш убеден да убиеш невинни хора за някаква си цел.

И си го получихме - за експлоатацията, за господарското високомерие, за "правата и свободите", които им донесохме, за "гостоприемството". И още ще си го получаваме ние, европейците и американците, ако продължим да подклаждаме конфликти и да се бъркаме там, където не ни е работа, в името на икономически или стратегически интереси. Защото унижението никога не води до добро, а насилието ражда ново насилие. Достатъчно е само да си припомним, че в историята на всеки сериен убиец има епизоди на унижение и упражнено над него насилие.

Като заключение ще кажа, че в никакъв случай не искам да оправдая атентаторите. Това, което се случи в Париж, в Бейрут, в Анкара, в Бургас... бяха не само новинарски сензации, в които загинаха n на брой хора (за статистиката); в тях загинаха човешки същества, със семейства, приятели, с принос към обществото и потенциал за развитие. Те са посегателство към най-изконното човешко право - това на живот. И зловещо напомняне, че светът ни не е толкова мирен и розов, колкото ни се иска да си мислим. Бог да ни пази!

Автор: Даниел Господинов

преди 46 минути, haidukpikaso написа:

не участвам в тоя цирк във фейса, друго какво ?

Aз не съм съвсем съгласен с подобна оценка. Не е правилно да слагаш всички, които са си сложили знамето на Франция на профила си под един знаменател. Аз не съм сред тях, но зная, че сред тях има всякакви хора. Наистина, мнозина просто следват течението. Но има други, които изпитват истинско съпричастие, загриженост и състрадание към жертвите и го изразяват по този начин. Тъй че не прибързвай с генерализциите и обобщенията.

преди 22 минути, scepsis108 написа:

Aз не съм съвсем съгласен с подобна оценка. Не е правилно да слагаш всички, които са си сложили знамето на Франция на профила си под един знаменател. Аз не съм сред тях, но зная, че сред тях има всякакви хора. Наистина, мнозина просто следват течението. Но има други, които изпитват истинско съпричастие, загриженост и състрадание към жертвите и го изразяват по този начин. Тъй че не прибързвай с генерализциите и обобщенията.

кой както иска да си изразява съпричастността

това не е моя начин

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.