Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ZoneAlarm Free/IS/ES/FF - проблеми и дискусии

Featured Replies

Намерих си 7-чка и се ъпдейтна от раз. Малко по-тежка е и системата заради нея зарежда доста по-бавно но се живее. 10х на всички ;)

• 8 месеца по-късно...
  • Отговори 172
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Инсталирах ZoneAlarm Pro(има анти-вирус и анти-спам), и забелязах(направо е очеизвадно), че работата на компютъра като цяло се забави. Какво имам предвид: - стартирането започва добре, но след влизането в акаунта ми докато се стартират приложенията, както и самия трей отнема около минута(преди за 5-10 секунди) - излизането от акаунта(Win+L), цяла вечност, а повторно влизане леле повече от минута - а рестарт или хибернация(сега се дръжте) ТРИ минути(засичал съм с хронометър) Разбирам, че програмата прави някаква проверка при стартирането на win-a и приложенията но това е прекалено. Друго нещо което забелязах е това, че на ден по минимум 3-4 пъти ми изкача съобщение от трея как Zone Alarm е блокирала опит за проникване в компютъра от еди кое си IP. Някой знали реално ли е това(в смисъл такъв: тя затова е създадена програмата, но спирали наистина подобни атаки или прави опит и дотам).Още нещо което ми направи силно впечатление е това, че CachemanXP ми показва използване на до два пъти повече от Page файла(преди ZoneAlarm - при стартиране 0-5MB, след инсталирането и 35-60МB). Накрая ще обобщя по следния начин - нормална ли е такава работа на програмата и заслужава ли си да я държа на компютъра? Благодаря. :P

Здравейте.

Инсталирах ZoneAlarm Pro(има анти-вирус и анти-спам), и забелязах(направо е очеизвадно), че работата на компютъра като цяло се забави. Какво имам предвид:

- стартирането започва добре, но след влизането в акаунта ми докато се стартират приложенията, както и самия трей отнема около минута(преди за 5-10 секунди)

- излизането от акаунта(Win+L), цяла вечност, а повторно влизане леле повече от минута

- а рестарт или хибернация(сега се дръжте) ТРИ минути(засичал съм с хронометър)

Разбирам, че програмата прави някаква проверка при стартирането на win-a и приложенията но това е прекалено.

Друго нещо което забелязах е това, че на ден по минимум 3-4 пъти ми изкача съобщение от трея как Zone Alarm е блокирала опит за проникване в компютъра от еди кое си IP. Някой знали реално ли е това(в смисъл такъв: тя затова е създадена програмата, но спирали наистина подобни атаки или прави опит и дотам).Още нещо което ми направи силно впечатление е това, че CachemanXP ми показва използване на до два пъти повече от Page файла(преди ZoneAlarm - при стартиране 0-5MB, след инсталирането и 35-60МB). Накрая ще обобщя по следния начин - нормална ли е такава работа на програмата и заслужава ли си да я държа на компютъра?

Благодаря.

Това е нормално за програмата, но ако имаш още съмнения се обърни към поддръжката на фирмата

Това е нормално за програмата, но ако имаш още съмнения се обърни към поддръжката на фирмата

Благодаря.

Никъде не видях да си посочил коя версия на ZA Pro си инсталирал - в превюто за последните 1-2 финални версии (в момента е актуална 7.0.462.000) се посочва, че в голяма степен е решен проблема със забавянето, дължащо се на сканирането, което програмата прави, но нямам време да се убедя в това лично. Освен това, забавянето е само при стартиране, после няма такъв проблем - имам предвид версията, съдържаща само стена. По никакъв начин не затормозява работата на системата, а в обучаващ режим "запомня" правилата доста по-добре от някои други стени, питащи по няколко пъти за едно и също. Що се отнася до атакуващите IP-та - в опциите има отметка, която ще те лиши от ужасяващия брой досадници, не че ще изчезнат, а само няма да ги виждаш. Дали си струва, ще решиш сам. Има множество други добри възможности, включително и 1-2 безплатни.

Zone Alarm е много тежък софтуер за защита, който поглъща системни ресурси, като "ламята Спаска"! Дори и с двуядрен процесор да си + 1 ГБ оперативна памет, пак ще се усеща товарът и тежестта на програмата. Сложи си само защитната стена, без анти-вируса, макар че пак тежи. Има толкова други сериозни алтернативи за защита, като: F-Secure, Kaspersky, Symantek и т.н. Не искам да ти се бъркам в решението, но Zone Alarm правят добри защитни стени...За вируси, шпионски и рекламен софтуер имат оше много да учат, и да изпипват нещата. Майсторлъкът е не само да направиш успешен и надежден софтуер, но и да го изпипаш така, че да консумира възможно най-малко системни ресурси, които да осигурят лекота на машината и комфорт на потребителя, както това вече са започнали да правят руснаците и финландците, а вече и не само те!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Zone Alarm е много тежък софтуер за защита, който поглъща системни ресурси, като "ламята Спаска"!

Дори и с двуядрен процесор да си + 1 ГБ оперативна памет, пак ще се усеща товарът и тежестта на програмата.

...

За ламята Спаска не мога да кажа нищо, но ZA Pro вариант стена върви безпроблемно на прост, стар едноядрен Celeron от 2 ГХц и 1 ГБ памет. Както вече казах по-горе, забавяне има само при стартиране на системата, но не и при работа.

savakur, бих ти препоръчал да не използваш варианта с антивирус и антиспай модул, като последният е непълноценен и по моему повече пречи, отколкото да върши нещо.

Приемам ZA в две разновидности - стена или пълен защитен пакет ZA Security Suite - антивирусният енжин е на Kaspersky.

За ламята Спаска не мога да кажа нищо, но ZA Pro вариант стена върви безпроблемно на прост, стар едноядрен Celeron от 2 ГХц и 1 ГБ памет. Както вече казах по-горе, забавяне има само при стартиране на системата, но не и при работа.

savakur, бих ти препоръчал да не използваш варианта с антивирус и антиспай модул, като последният е непълноценен и по моему повече пречи, отколкото да върши нещо.

Приемам ZA в две разновидности - стена или пълен защитен пакет ZA Security Suite - антивирусният енжин е на Kaspersky.

Няма да спорим, но ZA Pro си тежка и товареща програма с неотолим глад на системни ресурси!

Аз съм със Celeron 2 GHz + 768 RAM и при мен се усеща забавяне не само на работата на машината, но и на нета, заради взискателната филтрация на ZA Pro. Моето мнение е да се отдръпне от ZA Pro и да се спре на F-Secure or Kaspersky, може и някоя от корпоративните версии на Symantek.

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Няма да спорим, но ZA Pro си тежка и товареща програма с неотолим глад на системни ресурси!

Аз съм със Celeron 2 GHz + 768 RAM и при мен се усеща забавяне не само на работата на машината, но и на нета, заради взискателната филтрация на ZA Pro. Моето мнение е да се отдръпне от ZA Pro и да се спре на F-Secure or Kaspersky, може и някоя от корпоративните версии на Symantek.

ооох, май дойдохме до това, което намекнах в началото. Човека си е намерил генератор на серийни номера и хайде да си инсталираме Про версията. А дали наистина има нужда от нея е друг въпрос. Има безплатна версия, която съчетана (при мен) с Avast върши доста добра работа :-)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,как сложих си ZA free 7.0 и като цяло съм доволен и лесно се настройва...в програм контрол сам добавил Utorrent и съм му разрешил всичко но като е включена стената уторента не сваля файлове...каде трябва да пипна за да му разреша...

Здравейте,как сложих си ZA free 7.0 и като цяло съм доволен и лесно се настройва...в програм контрол сам добавил Utorrent и съм му разрешил всичко но като е включена стената уторента не сваля файлове...каде трябва да пипна за да му разреша...

Мисля че трябва да го дефинираш и като сървър

ето дал съм му всички права

А да си случайно за маршрутизатор, ADSL модем? Ако да ще трябва да пренасочиш порта от маршрутизатора към своята машина

А да си случайно за маршрутизатор, ADSL модем? Ако да ще трябва да пренасочиш порта от маршрутизатора към своята машина

ами значи в мрежа съм с още един компютър на БТК АДСЛ...имаме рутер след който нещо като разпределителна кутия/извинете ме за израза ама незнам кака се казва/и от там излизат двата кабела за 2та компа...

ами значи в мрежа съм с още един компютър на БТК АДСЛ...имаме рутер след който нещо като разпределителна кутия/извинете ме за израза ама незнам кака се казва/и от там излизат двата кабела за 2та компа...

Е, модема за ADSL трябва да се настрои за пренасочване на порт. Има тема по въпроса

Е, модема за ADSL трябва да се настрои за пренасочване на порт. Има тема по въпроса

темата за БТК ли....?

Да, там доколкото си спомням е обяснено много добре :-)

незнам сега какво пипах по настройките на стена и започна да сваля... а някой сайтове не ми ги отваря как мога да ги разреша

незнам сега какво пипах по настройките на стена и започна да сваля... а някой сайтове не ми ги отваря как мога да ги разреша

Какъв е проблема? дава DNS грешка, или какво? Имай предвид че програмата е много лакома за ресурси и може това да е причината да не се отварят сайтове

Какъв е проблема? дава DNS грешка, или какво? Имай предвид че програмата е много лакома за ресурси и може това да е причината да не се отварят сайтове

това ми изписва ,но например калдата я отваря без проблем дали защото я добавих тук ]

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

това ми изписва ,но например калдата я отваря без проблем дали защото я добавих тук ]

Значи най-вероятно имаш проблеми с DNS. Пробвай настойчиво (10-20 пъти) да презаредиш сайта. И/или намали броя на връзките и честотната лента на Utorrent

Пробвай да добавиш DNS-сите в Trusted зоната. Може да видиш адресите със следната команда в command promt:

ipconfig /all

и след това:

ipconfig /flushdns

Редактирано от randb (преглед на промените)

сега ми се отварят ,но вижте как направих правилно ли е ? четвъртата и петата отметка

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!Имам следния проблем изчезна ми менюто за Spyware в ZoneAlarm със версия 7.0.473.000 Pro съм Пробвах с прейстал пак не работи...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.