Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ZoneAlarm Free/IS/ES/FF - проблеми и дискусии

Featured Replies

ZAS 2013 заедно с тоолбарчето си, при мен сега е само 57 MB при XP SP3. За 4 месеца доста неща може да са променили. Няма обаче сандбокс - с това изостава от безплатните версии на Комодо и Аваст.

При мен 326 мб без тулбарчето, което е много
  • Отговори 172
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това на XP SP3 ли се случва? Май и тази програма различно се разгръща. При мен сега е в пъргав вариант - оставих я сама да си поцарува засега.

Това на XP SP3 ли се случва? Май и тази програма различно се разгръща. При мен сега е в пъргав вариант - оставих я сама да си поцарува засега.

Да, така а нa XP SP3

======= Нямам още инфо коя версия на Касперски са решили да ползват

AVP8 - съотвества на KAV 2009 :)

Публикувано изображение

пп. Анти-хакера обаче е версия 12.0.хх.ххххх хибрид някакъв е. Ъпдейтите са на 24 часа и според мене са крайноредки.Тепърва ще я разучавам,преди време я харесвах много.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Няма ограничения при ръчен ъпдейт - можеш да си я обновиш с дефиниции когато поискаш.

Няма ограничения при ръчен ъпдейт - можеш да си я обновиш с дефиниции когато поискаш.

Да така е само да се сети човек. Тежка ми се видя колеги иначе има хляб, ама тромава история поне при мен

Не ми изглежда по-тежка спрямо например CIS. Още информация и снимки има тук http://www.pcmag.com...,2403843,00.asp

Спрямо CIS?

Публикувано изображение

Довечера ще кача ZAS за сравнение. Трябва да си направя image или snapshot, че трудно се почиства после. Доста се вкоренява в Windows.

Иначе за да като PrivateBytes CIS не заема малко, но за мен е важен Working Set показателя. Отделно CIS наистина не го чувствам на машината. ;)

Изразих се в смисъл като осезаемо усещане - иначе ZAS зарежда 6 процеса стартиращи заедно с Win. Вярно е за дълбокото вкореняване, а аз досега още не съм я деинсталирал. Може да се окажа изненадан. Забавя се при мен само при проверката на файл - при изтеглянето му. Още си е само 57 MB пред мен.

Изразих се в смисъл като осезаемо усещане - иначе ZAS зарежда 6 процеса стартиращи заедно с Win. Вярно е за дълбокото вкореняване, а аз досега още не съм я деинсталирал. Може да се окажа изненадан. Забавя се при мен само при проверката на файл - при изтеглянето му. Още си е само 57 MB пред мен.

чудя ти се- защо изобщо се занимаваш с това абсолютно бичме!? Щом на всички е ясно, че Касапа си се усеща, какво остава за програма, за която се официално се иска...2 Гиги РАМ за Уин7, че на всичко отгоре с касапско ядро!? :no-no:

чудя ти се- защо изобщо се занимаваш с това абсолютно бичме!? Щом на всички е ясно, че Касапа си се усеща, какво остава за програма, за която се официално се иска...2 Гиги РАМ за Уин7, че на всичко отгоре с касапско ядро!? :no-no:

Системните изисквания не ме безпокоят. Много ми е странно защо тази програма ми харесва повече от уж оригиналите на Касперски...
  • 8 месеца по-късно...

излязла е нова версия с енджин от части на кав 2013 

http://safetygate.ru...hp?topic=233.45

Публикувано изображение
Re: ZoneAlarm. Обсуждение, настройка, решение проблем
« Ответ #49 : Май 08, 2013, 06:41:58 am »

Обновили, а не поменяли Публикувано изображение
Может кто в курсе, какие изменения в антивирусном движке ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 11.0.000.504, 
 а то посмотрел програмс файлах, там несколько dll от 8 версии КАВА, остльные от 13 версии. 
 Вроде как сам сигнатурный движок остался от 8 версии, а антируткит, лечение заражения, и т.д от 13 версии КАВА.
Проверил на Gapz-е:
1.Заражение:
Спойлер
2.Сканирование
Спойлер
3.Контрольная проверка после лечения  после перезагрузки
Спойлер

Как видно, антируткит современный от КАВ2013, иначе Gapz -а вылечить было бы невозможно, 8 версия каспера его даже не детектит в активном состоянии в системе. Но реализация антируткита немного странноватая т.е при сканировании через интерфейс программы она ни чего не показывает, просто пишет ни чего не найдено, а антируткит в это время действует самостоятельно , включив механизм лечения активного заражения.

Със следните промени:

ZoneAlarm Internet Security Suite version 11.0.000.504

Added: Windows 8 - ELAM protection (Early Launch Anti-Malware)
    Updated: Antivirus Engine
    Improved: Rootkit detection

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

излязла е нова версия с енджин от части на кав 2013 

http://safetygate.ru...hp?topic=233.45

Публикувано изображение
Re: ZoneAlarm. Обсуждение, настройка, решение проблем
« Ответ #49 : Май 08, 2013, 06:41:58 am »

Обновили, а не поменяли Публикувано изображение
Может кто в курсе, какие изменения в антивирусном движке ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 11.0.000.504, 

а то посмотрел програмс файлах, там несколько dll от 8 версии КАВА, остльные от 13 версии. 

Вроде как сам сигнатурный движок остался от 8 версии, а антируткит, лечение заражения, и т.д от 13 версии КАВА.

Проверил на Gapz-е:

1.Заражение:

Спойлер
2.Сканирование

Спойлер
3.Контрольная проверка после лечения  после перезагрузки

Спойлер

Как видно, антируткит современный от КАВ2013, иначе Gapz -а вылечить было бы невозможно, 8 версия каспера его даже не детектит в активном состоянии в системе. Но реализация антируткита немного странноватая т.е при сканировании через интерфейс программы она ни чего не показывает, просто пишет ни чего не найдено, а антируткит в это время действует самостоятельно , включив механизм лечения активного заражения.

Със следните промени:

ZoneAlarm Internet Security Suite version 11.0.000.504

Added: Windows 8 - ELAM protection (Early Launch Anti-Malware)

Updated: Antivirus Engine

Improved: Rootkit detection

Мариянски дори самия касапин не е толкова тежък:

Хубава е програмата ама тежи яко:

Публикувано изображение

Мариянски дори самия касапин не е толкова тежък:

Хубава е програмата ама тежи яко:

Публикувано изображение

това колко рам ползва за мен не е  критерий за тежста на дадена програма, по важно е системата да работи гладко и пъргаво, което e факт на моя работен лаптоп с 2.2 гхц едноядрен процесор , 2гб рам

това колко рам ползва за мен не е  критерий за тежста на дадена програма, по важно е системата да работи гладко и пъргаво, което факт на моя работен лаптоп с 2.2 гхц едноядрен процесор , 2гб рам

Ами доста ми лагва особено при чистене.

Ами доста ми лагва особено при чистене.

при чистене и самия касперски натоварва, при работа с офис и сърфиране с мозила нямам грижи за сега, като е спрян хипса и фаервала и са пуснати уеб гарда и антивируса.

при чистене и самия касперски натоварва, при работа с офис и сърфиране с мозила нямам грижи за сега, като е спрян хипса и фаервала и са пъснати уеб гарда и антивируса.

Абе да ти кажа пак си минах на бай Кихчо както той лови никой не лови няма зон аларм няма байду няма нищо тoва е истината. Проведох едни тестове с аларма и бай кихчо намята сумати вируси след него не останах доволен!!

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Абе да ти кажа пак си минах на бай Кихчо както той лови никой не лови няма зон аларм няма байду няма нищо тва е истината. Проведох едни тестове с аларма бай кихчо намяа сумати вируси след него не останах доволен!!

нормално, колкото и да са добри деф. на касапа няма как да се мерят с 3 енджина - авира, битдефендер и клоуд, за сега засичането е едентично с касапа от вирустотал

Пробвах "ZoneAlarm Free Firewall 11.0.057.000"  единият процес използва 250 рам + още един за това,че програмата е в трея общо към 300 мб рам.Бавно сканира,бави машина от среден-висок клас и вече няма опцията да НЕ инсталираш добавките (програми за почистване на регистрите,промяна на търсачката,добавяне на стартова страница,аддонс на браузъра за следена на това какви сайтове посещавате) всички тия неща ги премахнах,но компа ми все едно клекна от както я сложих и реших да я махна.

• 10 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Набор от антивирусна и стена, безпроблемно интегрирани за максимална защита и производителност

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall е безплатен софтуерен набор от антивирусна и защитна стена.

Има всичко, което е налично и в платената версия без: родителски контрол (за какво ни е?!); оптимизиращ модул (алтернативи бол) и обновление на дефинициите на всеки час (тук са на 24 часа - все е нещо - не бързаме чак толкоз).

Антивирусният модул защитава от вируси и шпионски програми.

Стената ви прави невидими за хакерите и блокира изпращането на данни от страна на шпионската напаст навън към Нета.
Също тъй следи програмите за подозрително поведение и спира атаки, които заобикалят традиционната антивирусна защита.

Изисква WindowsXP - 1 ГХц процесор+, а за по-горни версии Windows - 2 ГХц CPU; Интернет връзка.

Работи при Windows XP/Vista/7/8/10.

Може да изтеглите тая АВ оттук

Забележка: Работил съм с програмата с 1,7 ГХц двуядрен процесор без проблем.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.