Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ZoneAlarm Free/IS/ES/FF - проблеми и дискусии

Featured Replies

Аз съм с "Windows XP", и въобще не ползвам "СП", вече 2 години.точно това ти казвах. че при мен именно той правеше проблема, затова ти предлагам да опиташ, деинсталираи тоя СП1 и виж как е работата и ако се окаже че не той е причина, може да си го инсталираш отново.

Между другото ако си разрешил автоматичен ъпдеит, СП ще се самоинсталира,  и ако не го искаш ще трябва да задаеш ръчна актуализация.

Тук в този форум има оше една тема подобна на твоята.Виж и нея , там има още мнения, може да ти помогне нещо.Ето ти линка:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=13610

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ще пробвам но няма да е сега защото не ми е толкова спешно защото нямам проблеми за сега използвам само "Kaspersky Anti-Virus" и "Firewalla" на "Windowsa" и така става :) Използвах и "Kaspersky Anti-Haker" но като открие атака и понякога ми спираше нета ако знаеш кои настроики да му променя за да не ми спира нета пак ще ми помогнеш :) Защото мисля че и този "Firewall" е добър???
  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 172
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имах същия проблем със ZoneAlarm и Kaspersky AntiVirus, но открих решение. Kaspersky има вградена защита - Protection Against Network Attacks и тя трябва да бъде изключена. От Settings -> Configure Real-Time Protection -> Real-Time Protection Settings -> Disable protection against network attacks. В ZoneAlarm сложи отметки на всички системни файлове на Kaspersky, а Тrust level промени на super. Успех! :bye:

Здравейте, имам проблем при съвместната работа на Kaspersky Anti-Virus i Zone Alarm когато пусна компютъра и при свързването ми към нета той просто се изключва или по рядко ми дава критична грешка на син екран и трябва да се рестартира. При началното сканиране на компютъра за грешки открива хиляди в Kaspersky Anti-Virus след оправянето им и след като стартира Windowsa и при опита ми за сварзване кам интернет всичко се повтаря отново и отново!!!

Искам да спомена и че сам пробвал със всякакви версий и на двете програми дори и със преинсталиране на Windowsa но пак същото!!!

Някой ако се е сблъсквал със този проблем или знае нещо по въпроса моля за помощ!!! Благодаря, предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

Смени Зоун Аларм с Касперски Анти хакер и приключи въпроса

Zone Awarm Pro 6.1.737 Kaspersky Personal Pro 5.0.390 Windows XP Profesional SP2 Auto Pacher за декември с всички ъпдейти и нямам никакъв проблем

• 1 месец по-късно...

Здравейте, инсталирах си Xampp на своя компютър, но не знам как да направя така, че да е видим отвън. Аз съм в LAN мрежа, а на компютъра си имам инсталирана защитна стена Zone Alarm. Надявам се някой да може да помогне.

Здравейте, инсталирах си  Xampp на своя компютър, но не знам как да направя така, че да е видим отвън. Аз съм в LAN мрежа, а на компютъра си имам инсталирана защитна стена Zone Alarm. Надявам се някой да може да помогне.

<{POST_SNAPBACK}>

Възможна при4ина е високото ниво на защитеност от Zone Alarm-а - /Firewall, Main, High/ , при мен са 1.Medium 2.Low. Успех!java script:emoticon(':bye:')

Възможна при4ина е високото ниво на защитеност от Zone Alarm-а - /Firewall, Main, High/ ,  при мен са 1.Medium 2.Low.    Успех!java script:emoticon(':bye:')

<{POST_SNAPBACK}>

За съжаление и това не действа.
  • 7 месеца по-късно...

Значи преинсталирах си Уиндоуса и са се чудя коя стена да си сложа.Използвам Нода , преди бях с Zone alarm pro , а сега се чудя дали де не продължа с тази на Microsoft.Дали ще съм добре защитен с нея????????????????????Zone alrm малко товари копма ми , а е и досадна с настройките за достъп на програмите .

Редактирано от mkt (преглед на промените)

Zone alarm е далеч по-сигурна,стига да си направил добре свойте НАСТРОЙКИ !

Ако си в локална мрежа слагай зоната, ако не не е толкова опасно. Ако ползваш онлайн магазини задължително си я инсталирай.

ZA, защото освен високото ниво на сигурност, притежава и сравнително добър antispywаre модул (6-та серия, любезно предоставените настройки са за 4-та, но ще ти помогнат) и така спестяваш инсталирането на още една програма.

Аз ти препоръчвам да си инсталираш - ZA, вярно, че е доста тежичка и има игра по настройките, но мисля, че си струва! Уйндоуската, пък не филтрира изходящия трафик, което не говори добре за нея! Все пак, ти си решаваш, виж и мнението на повечето юзъри! :yanim: Щях да забравя и отличният модул против шпиони, рекламни приложение и т.н.....

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Според мен решението зависи от начина, по който получаваш интернета. Ако си с кабел и се въртиш в локалните сървъри, задължително ZA на максимална защита. Добра алтернатива е и Kaspersky Antihacker. Ако си с рутър, стената на Microsoft както е по default, без да оптимирваш настройките, ще ти върши работа, може даже и него да спреш. Преди няколко месеца един приятел се беше запознал в един форум с някакви руски хакери. При подобен разговор им беше разказал колко добре е защитен и те му казаха, че за по-малко от една минута могат да вземат контрол върху компютъра му. Моя приятел е с рутър, засили ZA на максимум и пусна стелта на Кашперски. След една минута пичовете му бяха в компютъра, като можеха да му движат мишката, да отварят папки и правят всяко нещо, което и той може да прави (със знанията си могат да правят и повече от него). Та искам да кажа, че каквато и защита да имаш, не може да те предпази от професионална атака. Целта обаче е да се защитиш от "псевдохакерчетата" по на 14-15 години, които от любопитство или просто ей така могат да ти направят доста бели.

Сложих си Zone alarm pro , някой може ли да ми каже дали Anti-virusing monitoring трябва ли да е включен , щото съм и с Нода

Сложих си Zone alarm pro , някой може ли да ми каже дали Anti-virusing monitoring трябва ли да е включен , щото съм и с Нода

Ако Anti-virusing monitoring ти е включен, това означава, че защитната ти стена ще наблюдава постоянно поведението на анти-вирусната програма и в случай, че нещо стане с нея ZA ще реагира, най-вероятно ще блокира интернет трафика ти и, ще те уведоми, че с твоя анти-вир се случва нещо! Аз лично не бих я включила, това означава консумиране на страшно много системни ресурси!

Лично мое мнение, не претендирам да съм права! :wub:

Ако Anti-virusing monitoring ти е включен, това означава, че защитната ти стена ще наблюдава постоянно поведението на анти-вирусната програма и в случай, че нещо стане с нея ZA ще реагира, най-вероятно ще блокира интернет трафика ти и, ще те уведоми, че с твоя анти-вир се случва нещо! Аз лично не бих я включила, това означава консумиране на страшно много системни ресурси!

Лично мое мнение, не претендирам да съм права! :wub:

Точно така! Повечето антивирусни програми притежават функцията "самозащита". Това означава, че не се допуска намесата на външни процеси върху програмата и при евентуален успех на даден процес се спира интернета (може би се спира и самият процес). До сега Кaspersky ми е изкарвал съобщение когато AdAware сканира папките му и не разрешава това сканирване.

Лично мое мнение, не претендирам да съм права! :)

Не си права.Версия про на Зоун аларм има вграден антивирус-VET или Inoculate IT,доколкото знам,работят

и с двата.Което означава ,че е по-добре да се изключи мониторинга за вируси на ZoneAlarm,то от него и без това грам файда няма.

По темата-от уиндоуския файъруол също грам файда няма..........

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Инсталирах си firewall-а Zone Alarm така всичко и настроих отпуших някои IP-та които ми трябват,

Проблема е там че искам да се логвам чрез Xchat към iRc сървари обаче ми изписва че е блокирано от Zone Alarm а в същото време съм разрешил на Xchat да си работи нормално!!! мисля че трябва да се оправят портове, но работат е там че незная как се отпушват портове, моля да ми помогнете ето с тая версия съм---> Публикувано изображение

Моля ако може да ми кажете точно къде, как и какво да направя!

Благодаря предварително! ;)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Ммм да ...от бая време съм с Zone Alarm , има си и лоши страни , НО ако не си я настроил както трябва ... Firewall на уиндоуса е много забутан ... от нищо неможе да те предпази :) А относно това за професионалната атака ... малко ме съмнява , ако и ти си про можеш да я избегнеш :) Сложи зоне , конфигурирай си я и бъди спокоен ;)

Ммм да ...от бая време съм с Zone Alarm , има си и лоши страни , НО ако не си я настроил както трябва ...

Firewall на уиндоуса е много забутан ... от нищо неможе да те предпази :) А относно това за професионалната атака ... малко ме съмнява , ако и ти си про можеш да я избегнеш :)

Сложи зоне , конфигурирай си я и бъди спокоен ;)

Той човек като не може сам да се предпази, каквото и да си инсталира няма да му помогне особено.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, Вчера си преинсталирах уиндоуса и реших да дам шанс на Зона Аларм. Версията е: ZoneAlarm Pro version:6.1.744.001 TrueVector version:6.1.744.001 Driver version:6.1.744.001 Anti-spyware engine version:4.0.9.7 Anti-spyware signature DAT file version:01.200509.134 Но не иска да ъпдейтва спай сигнатурите и самата програма не чеква за обновления. Да не би да е спряна от поддръжка 6-цата? То верно че е старичка версията ми ама чак пък толкова. Струва ми се че поне щеше да ми каже ако е антика ;)

Ай, лошо...

И аз съм със тази версия и тя най-много ми харесва ама не бях обърнал внимание че не се ъпдейтва. Ето как е при мен:

Публикувано изображение

Обаче Anti-Spy статуса е зелен, въпреки че ъпдейта е от 15.06.07.

В сайта на ZAlarm не видях никъде да е спряна поддръжката но ме досрамя да питам че съм я "купувал" - та може от това да е....

Дано да е нещо временно Публикувано изображение

Да не би да си в черната листа при серийните номерца? ;)

Едва ли, не са такива хора :rolleyes:. Може би проблемът е в ъпдейтващия сървър - преди около месец правих експерименти с последната до тогава 7-ца и се ъпдейтна успешно чак на следващия ден. Изчакайте 1-2 дни.

Публикувано изображение

;)

Едва ли, не са такива хора :). Може би проблемът е в ъпдейтващия сървър - преди около месец правих експерименти с последната до тогава 7-ца и се ъпдейтна успешно чак на следващия ден. Изчакайте 1-2 дни.

Учителя Джедай наистина усеща бъдещето.... :clap:

Поздрави ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.