Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аллах забрани обрязването в исляма!

Featured Replies

Забранено или разрешено е обрязването /Хитан/ от Аллах в исляма?

1. Къде е описано обрязването /на арабски език - Хитан/ е Корана?
2. Обрязал ли се е Мохамед, и кога е станало това?
3.Обрязват ли се жените и по колко начина се извършва женското обрязване?
Питам, защото в Корана, Аллах е повелил – да не се извършва обрязване.
Човешкото тяло е създадено от Аллах съвършено!

Сура 95, аят 4

4. Ние сътворихме човека с превъзходен облик.

А самият Сатана се е заканил да заблуждава вярващите, като ги кара да променят творението на Аллах – човека и да се обрязват!
Сура 4, аят 117 – 121

117. Те не зоват Него, а само женски божества, и зоват само сатана-непокорник.
118. Прокле го Аллах и той рече: “Кълна се, ще отнема определена част от Твоите раби
119. и ще ги заблуждавам, и ще ги подбуждам към копнежи, и ще им повелявам да срязват ушите на добитъка, и ЩЕ ИМ ПОВЕЛЯВАМ ДА ИЗМЕНЯТ ТВОРЕНИЕТО НА Аллах.Който приема не Аллах, а сатаната за покровител, той ще понесе явна загуба.
120. Обещава им и ги подбужда към копнежи. Ала сатаната им обещава само измамност.
121. На тези мястото им е Адът и не ще намерят избавление от него.

Виждаме, че тези, които променят творението на Аллах /т.е. обрязват се и така следват сатаната/ се намират под проклятие на Аллах и под заблуждението на сатаната.
Мястото на тези сатанински слуги е само Адът.
За това и Аллах е ги е проклел.
И така - Харам /от арабски език - Забранен/   или Халал /Разрешен/ е Хитан /Обрязването/?

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTqFQkFwIugujU3zJb-GxhWCrUL5WihbQzQgkKxYWzU2b6YIHMJTg

Обрязването е измислено с цел хигиена, защото навремето не е имало възможност хората да се къпят и поддържат  както ние имаме възможност сега. Живяно е просто в голяма мизерия. Освен това е доказано медицински, че обрязания член по малко страда от гъбични болести и инфекции.

Стига вече сте чели тези религии. Религиите отдавна са създадени с цел покорност и всяване на страх. Навремето хората са били неграмотни и суеверни и религията се е използвала точно затова.

Емиле, ще ми се да беше прав, ама тая общоприета в нерелигиозните среди публична версия, просто не е истина.  Не по-малка лъжа е от самата религия. Пукало му на някой за хигиената на народа, то сега не им пука, камо ли преди не знам си колко години в ония мрачни векове.

Е всеки е свободен да вярва в каквото си поиска. Не говоря за религиозни или нерелигиозни среди, просто говоря от мои наблюдения и то лични. А и съм говорил с няколко доктора познати по този въпрос.

Колкото до хигиената мисля, че е ясно какво е било положението навремето и какво значи да не се миеш със седмици. Ако искаш пробвай се лятото да не се изкъпеш една седмица и ще видиш за какво говоря. ;)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Обрязването е измислено с цел хигиена, защото навремето не е имало възможност хората да се къпят и поддържат  както ние имаме възможност сега. ...

Това не е вярно и нищо повече от интерпретация. Рицарите-кръстоносци са се къпели от 3 до 5 пет пъти е годината, а вода в Европа колко искаш. Чисто и просто мохамед е изплагиатствал юдейщина за свещен съюз с аллах, чрез обрязване на мъжкото достойнство.

Киану Рийвс не се къпе с седмици, факт, при все че е милионер и не само той. И нещо любопитно - не търсете тоалетна хартия в арабски кенеф! Вместо нея има наредени бутилки с вода. Мивка с сапун, биде и прочие просто няма. Пълна туземщина.

Нищо не е изплагиатствал. Исмаил не забравяй, че се води за прародител на мюсюлманите. Авраам сключвайки завет с Йехова обрязва и синовете си Исмаил и Исак. Авраам освен това е признат като пророк от мюсюлманите.

• Автор
преди 34 минути, Емил Костов написа:

Обрязването е измислено с цел хигиена, защото навремето не е имало възможност хората да се къпят и поддържат  както ние имаме възможност сега.

Подобно твърдение няма нито в Библията, нито в Корана!

мохамед е слушал еврейски сказки, така че Исмаил или който там е бил леко лека нощ деца. Евреите са присвоили патента от фараоните/египтяните. та се получило като в детската игра - предай без да връщаш.

• Автор
преди 3 минути, Shiniasu написа:

Нищо не е изплагиатствал. Исмаил не забравяй, че се води за прародител на мюсюлманите. Авраам сключвайки завет с Йехова обрязва и синовете си Исмаил и Исак. Авраам освен това е признат като пророк от мюсюлманите.

Благовестеният от Аллах син е Исхак /Исак/, а не Исмаил.

А ти като мюсюлманин нямаш нищо общо с Исмаил.

Аллах изпитва вярата на Ибрахим /Авраам/, като иска от него кръвна жертва – благовестения син. Авраам показва вярата си в Бога без колебание.

Аллах заменя благовестения син Исхак /Исак/ с жертвено животно.

Сура 37, аят 100 – 113

100. Господи мой, ДАРИ МЕ С ПРАВЕДНИ ПОТОМЦИ!”

101. И го БЛАГОВЕСТИХМЕ за смирен син .

102. И когато порасна, и започна да ходи с него, той рече: “О, синко мой, сънувах, че трябва да те заколя. Какво ще кажеш?” Рече: “О, татко мой, прави, каквото ти е повелено! Ще откриеш, ако Аллах е пожелал, че съм от търпеливите.”

103. И когато двамата се подчиниха, и той го положи по лице,

104. Ние му извикахме: “О, Ибрахим,

105. ти изпълни съня.” Така НАГРАЖДАВАМЕ НИЕ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ.

106. Това е явното изпитание.

107. И за него дадохме в замяна голямо жертвено животно.

108. И оставихме за него спомен сред сетните.

109. Мир ЗА ИБРАХИМ!

110. Така НАГРАЖДАВАМЕ НИЕ БЛАГОДЕТЕЛИТЕ.

111. Той бе от Нашите вярващи раби.

112. И го ВЪЗНАГРАДИХМЕ ИСХАК ПРОРОК ОТ ПРАВЕДНИТЕ.

113. И БЛАГОСЛОВИХМЕ НЕГО И ИСХАК. А сред техните потомци имаше и благодетелни, и явни угнетители на себе си.

Наградата на Аллах към Ибрахим /Авраам/ и към благовестения син –Исхак /Исак /е благословен от Аллах и  му е дадено умение да пророкува!

Исхак е родоначалник на евреите и е благословен от Аллах! А както знаем - мюсюлманите не почитат евреите!

преди 19 минути, Shiniasu написа:

Мюсюлманският Авраам /Ибрахим/ е познат като човекът въвел езичеството в исляма - почитането на Черния камък /Хаджар ал Асуъд/!

Почитат!?

Идеята на фюрера е била да прокуди евреите от Европа, не само от Германия. Като разбрал намерението на Хитлер, главният мюфтия на Ерусалим се среща лично в Берлин с водача и настоява за изгаряне на евреите. Исторически факт. Мюслимите и тяхната религия са чисто расистки, човеконенавистни, без никаква цена на човешкия живот. Когато мюслимите започнали теракти срещу англичаните в подмандатна Палестина ги спряло само едно. Телата на убитете шахиди давали за храна на прасета и това ги стъписало до замръзване. Абсолютна талибанщина да вярващ, че ако тялото ти изяде свиня няма да попаднеш в рая при ахбарския си аллах.

преди 51 минути, Logoc написа:

Благовестеният от Аллах син е Исхак /Исак/, а не Исмаил.

А ти като мюсюлманин нямаш нищо общо с Исмаил.

...

Наградата на Аллах към Ибрахим /Авраам/ и към благовестения син –Исхак /Исак /е благословен от Аллах и  му е дадено умение да пророкува!

Исмаил също е пророк. Що се отнася до това колко е благовестен ще оставя на някой по-добре запознат с мюсюлманската религия да напише. Аз не съм запознат, съдейки по потребителското ти име, ти също не си запознат, а и имам някакво усещане, че това, което цитираш не е точно от Корана.

Мдам, май отнво разни гои тука се опитват да почнат старата тема за обрязването с някакви тяхни жалки инсинуации... А главатаря гой, пък разказва небивалици за мюсюлмански теракти срещу англичаните в Палестина навремето, при все че точно неговите хора изобщо за сефте създават тероризма по тези земи, и го изпозлват най успешно срещу англичаните, които хич не искат да им се развява някаква си там еврейска измислена държава .... 

Мдам, стари песни на нов глас, от още по стари изкукуригали и комплексирани човечета ....

П.С Създаден с превъзходен облик как отведнъж стана вид забрана, и съвършенство,  е наистина чудно интерпретиране на езика и писанията   ( викат му манипулация по модернуму ) :D 

Абе я прочетет старите теми за исляма по добре....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не трябва да се забравя, че има мюсюлмани сунити и шиити.

И доколкото знам сунитите се обрязват, а шиитите не се обрязват.

Подобните на шиитите са алевитите (алиани),  при нас ги наричаме казълбаши, и техен пророк е Али.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

• Автор
на 25.11.2015 г.,, Shiniasu написа:

Исмаил също е пророк. Що се отнася до това колко е благовестен ще оставя на някой по-добре запознат с мюсюлманската религия да напише. Аз не съм запознат, съдейки по потребителското ти име, ти също не си запознат, а и имам някакво усещане, че това, което цитираш не е точно от Корана.

1. Благовестения син на Исмаил /Авраам/ е само един в Корана - Исхак /Исак/.

Записано е в прав текст в Коранa, Кой е БЛАГОВЕСТЕНИЯ СИН:

Пратениците на Аллах известяват Ибрахим и съпругата му знаещ син, за Исхак /Исаак/. Бездетна старица е съпругата на Ибрахим /Авраам/, а не робинята Хаджар /Агар/.

Сура 51, аяти 24 – 31

24. Стигна ли до теб разказът за почетните гости на Ибрахим?

25. Влязоха при него и рекоха: “Мир!” Каза: “Мир!” И си рече: “Непознати хора!”

26. И без да го видят, свърна към своето семейство и дойде с тлъсто[печено] теле,

27. и им го поднесе. Рече: “Ще похапнете ли?”

28. И спотаи страх от тях. Рекоха: “Не се страхувай!” И го благовестиха за знаещ син.

29. И пристъпи жена му с вик, удряйки лицето си, и рече: “Но аз съм бездeтна старица!”

30. Рекоха: “Тъй каза твоят Господ. Той е Премъдрия, Всезнаещия.”

Синът, за който благовестиха Ибрахим и съпругата му е Исхак /Исаак/ и след него Акуб /Яков/.

Записано е в прав текст в Корана – Благовестеният син е Исхак, а подир него Якуб:

Сура 11, аят 71

71. А жена му стоеше и се смееше. И я БЛАГОСЛОВИХМЕ ЗА ИСХАК /Исак/, а от подир Исхак ­ Якуб /Яков/.

След това пророчеството се изпълва –Ибрахим е дарен с Исхак и Якуб.

Сура 29, аят  27

27. И го дарихме с Исхак и Якуб, и отредихме за потомците му пророчеството и Писанието, и го възнаградихме в земния живот. И в отвъдния е сред праведниците.

Кой е благовестения син на Ибрахин /Авраам/ - Исхак /ИСАК/ или Исмаил?

/////////////////////////////////

Цитат

2."Аз не съм запознат, съдейки по потребителското ти име, ти също не си запознат, а и имам някакво усещане, че това, което цитираш не е точно от Корана."

Аз цитирам превода Корана на проф. д-р Цветан Теофанов - най-добрия арабист в България, чийто превод е признат от Главно мюфтийство на мюсюлманите в България за богослужение. След като твърдиш, че неточно цитиран Корана, би ли посочил - КЪДЕ ТОЧНО Е ГРЕНКАТА ДОПУСНАТА ОТ МЕН????

Ето линк към Корана - http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/index.htm

преди 23 часа, karadzha написа:

Не трябва да се забравя, че има мюсюлмани сунити и шиити.

И доколкото знам сунитите се обрязват, а шиитите не се обрязват.

Подобните на шиитите са алевитите (алиани),  при нас ги наричаме казълбаши, и техен пророк е Али.

И шиити и суннити се образват!

Но шиитите имат 115 Сури в Корана, а суннитите - 114.

Двете деноминации имат различни събирачи на хадиси /Предания за Мохамед/.

Точно за това Суннитите имат ПЕТ молитви в денонощието, а шиитите - само ТРИ.

Има и още разлики, но това са по важните разлики...

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

преди 1 час, Logoc написа:

проф. д-р Цветан Теофанов - най-добрия арабист в България

От всичките безсмислици, които се изписаха по темата, това е единственото съществено в нея. Браво! Сега остава и някой да вземе да попрочете нещо от него. А дано, ама надали!

преди 13 часа, Logoc написа:

Аз цитирам превода Корана на проф. д-р Цветан Теофанов - най-добрия арабист в България, чийто превод е признат от Главно мюфтийство на мюсюлманите в България за богослужение. След като твърдиш, че неточно цитиран Корана, би ли посочил - КЪДЕ ТОЧНО Е ГРЕНКАТА ДОПУСНАТА ОТ МЕН????

Ето линк към Корана - http://www.islamforbulgaria.com/koran/quran/index.htm

Твърдение от моя страна няма, а има изказано предположение (което все още не съм убеден, че е погрешно). Предположенията не е нужно да се доказват.

Така или иначе получи отговор на откриващия темата въпрос: откъде се е появила традицията по обрязване в Исляма. Няма значение дали Исмаил е "благовестен" или Исак. Исмаил се смята за родоначалник на Мохамед. В Исляма, доколкото знам, Авраам трябва да пожертва Исмаил (защото той е първородния му син), а не Исак. Затова се и усъмних в превода на Корана на който се позоваваш. Като цяло Исмаил е пренебрегван от юдеите, но е на почит в Исляма. Така, както е поставена темата се очаква дискусията да се извършва от гледна точка на Исляма.

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Твърдение от моя страна няма, а има изказано предположение (което все още не съм убеден, че е погрешно). Предположенията не е нужно да се доказват.

Така или иначе получи отговор на откриващия темата въпрос: откъде се е появила традицията по обрязване в Исляма. Няма значение дали Исмаил е "благовестен" или Исак. Исмаил се смята за родоначалник на Мохамед. В Исляма, доколкото знам, Авраам трябва да пожертва Исмаил (защото той е първородния му син), а не Исак. Затова се и усъмних в превода на Корана на който се позоваваш. Като цяло Исмаил е пренебрегван от юдеите, но е на почит в Исляма. Така, както е поставена темата се очаква дискусията да се извършва от гледна точка на Исляма.

Въобще не си прави труда да отговаряш на така нар Логос.Това е най-заблудения индивид подвизвал се някога тук.Представи си, той беше православен, но беше такъв, докато реших че ми е кеф да прекратя тази му заблуда.И това стана тук насред форума.Налагаше се завалийката сам да си прочете текста с който се предават на анатема отрицателите на задгробния живот, при това от сайта на патриаршията.А юнакът громеше тази "сатанинската измислица на католическата църква".Джумбиш и половина.   

• Автор
преди 21 часа, badr написа:

Въобще не си прави труда да отговаряш на така нар Логос.Това е най-заблудения индивид подвизвал се някога тук.Представи си, той беше православен, но беше такъв, докато реших че ми е кеф да прекратя тази му заблуда.И това стана тук насред форума.Налагаше се завалийката сам да си прочете текста с който се предават на анатема отрицателите на задгробния живот, при това от сайта на патриаршията.А юнакът громеше тази "сатанинската измислица на католическата църква".Джумбиш и половина.   

Приятел,

Ти живееш в собствен измислен свят, който няма нищо общо с действителността.

А както правилно си разбрал - този, които се е обрязал в исляма /като теб/ е под проклятието на Аллах и под заблудата на сатаната!

на 27.11.2015 г.,, Shiniasu написа:

В Исляма, доколкото знам, Авраам трябва да пожертва Исмаил (защото той е първородния му син), а не Исак. Затова се и усъмних в превода на Корана на който се позоваваш. Като цяло Исмаил е пренебрегван от юдеите, но е на почит в Исляма. "

Токова твърдение /че е трябвало Ибрахим да пожертва Исмаил/  в Корана няма! Това е чиста проба измислица...

А думата "първороден", не е коранична дума!

В Корана е записано в прав текст, че от Ибрахим /Авраам/, Аллах е поискал да жертва благовестения си син /Исхак/, т.е. този, който Аллах му е дал с Обещание, а не роденият от плътска похот Исмаил.

на 27.11.2015 г.,, Бате Милко написа:

От всичките безсмислици, които се изписаха по темата, това е единственото съществено в нея. Браво! Сега остава и някой да вземе да попрочете нещо от него. А дано, ама надали!

Би ли посочил поне една безсмислица, написана от мен?

Поне една...

преди 1 час, Logoc написа:

Приятел,

Ти живееш в собствен измислен свят, който няма нищо общо с действителността.

А както правилно си разбрал - този, които се е обрязал в исляма /като теб/ е под проклятието на Аллах и под заблудата на сатаната!

Токова твърдение /че е трябвало Ибрахим да пожертва Исмаил/  в Корана няма! Това е чиста проба измислица...

А думата "първороден", не е коранична дума!

В Корана е записано в прав текст, че от Ибрахим /Авраам/, Аллах е поискал да жертва благовестения си син /Исхак/, т.е. този, който Аллах му е дал с Обещание, а не роденият от плътска похот Исмаил.

Би ли посочил поне една безсмислица, написана от мен?

Поне една...

Много са, твърде много. И, честно казано, не ми се занимава.

• Автор
преди 1 минута, Бате Милко написа:

Много са, твърде много. И, честно казано, не ми се занимава.

Като не ти се занимава, защо говориш неща, които не можеш да докажеш?

Аман от пишман ислямисти!

преди 3 минути, Logoc написа:

Като не ти се занимава, защо говориш неща, които не можеш да докажеш?

Аман от пишман ислямисти!

Какво не мога да докажа? Споменах, че не ми се занимава, защото твърденията ти са изключително лесно оборими. Това може да го направи всеки лаик, ползващ Уикипедия дори. Вдигни нивото и ще спорим, нямаш грижи.

• Автор
Току що, Бате Милко написа:

Какво не мога да докажа? Споменах, че не ми се занимава, защото твърденията ти са изключително лесно оборими. Това може да го направи всеки лаик, ползващ Уикипедия дори. Вдигни нивото и ще спорим, нямаш грижи.

Обаче, ти не можеш и за това се усукваш... Иначе до сега би го сторил...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.