Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Половината от Avast! потребителите използват по-стара версия на Adobe Reader на компютрите си, които са уязвими към различен злонамерен софтуер.

В Avast! Virus Lab установиха, че 49,41% от Avast потребители са използвали по-старите версии на Adobe Reader в края на април. Броят беше учудващо стабилен, отпадането от около пет процентни пункта от началото на март на ниво 55,71%.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Колегата имаше впредвид културата на сърфиране и инсталиране на приложения. Ако сваляш от разни тракери и други местенца програми,инсталираш ги като преди това забраняваш Аваст - защото нечий тъпищьос в тракера казал,че нямабо вирус...ще си пълен с въшки.

Аз свалям,инсталирам и пак не съм заразен. И не треперя - гледам ги какви ги вършат. ;)

Свалям само от демоноид и още няколко, които не ги знаете ако не се занимавате с такива програми.

Като написах 11 000 заразени не обясних, за какво става въпрос.Всички бяха скриптове в една програма и дойдоха от един троянец, който зарази след като влезнах в един руски сайт.

Не позна, нито пък треперя...имам 2TB HDD и за сега са ми напълно достатъчни, макар че дори и не нужни...

Публикувано изображение

И не знам как реши да се изложиш по такъв начин.Системният ти диск е 30гб, а си тръгнал да ми говориш как разбираш от програми.Хората, които наистина се занимават го правят поне 99гб и моят е толкова въпреки, че не съм голям разбирач.

Свалям само от демоноид и още няколко, които не ги знаете ако не се занимавате с такива програми.

Като написах 11 000 заразени не обясних, за какво става въпрос.Всички бяха скриптове в една програма и дойдоха от един троянец, който зарази след като влезнах в един руски сайт.

И не знам как реши да се изложиш по такъв начин.Системният ти диск е 30гб, а си тръгнал да ми говориш как разбираш от програми.Хората, които наистина се занимават го правят поне 99гб и моят е толкова въпреки, че не съм голям разбирач.

30ГБ са напълно достатъчни ОС да работи нормално .. пък и колегата си е разделил хард диска на няколко дяла. Нищо не му пречи в един от тях да слага другите програми и тогава какво се получава? ОС работи на самостоятелен дял, без инсталирани други програми, което прави системата доста по - бърза ... :)

Хм, а ти като инсталираш всичко в C:\ слагаш ?

30ГБ са напълно достатъчни ОС да работи нормално .. пък и колегата си е разделил хард диска на няколко дяла. Нищо не му пречи в един от тях да слага другите програми и тогава какво се получава? ОС работи на самостоятелен дял, без инсталирани други програми, което прави системата доста по - бърза ... :lol6:

Именно ! :gift:

Няма никакъв смисъл да имате 99+ ГБ на дяла, на който ще инсталирате ОС.Ако е само една,в случая Windows 7, то 30 ГБ са предостатъчно за 64 битовата а 32 битовата рабори добре с 25 ГБ.Санитарния минимум е да речем 5 ГБ свободно място.Така при качване на сервизни пакети, както бе наскоро с SP1 на Уин 7 давате възможност за "разширяване" по време на ъпдейта, при който се прави Бек ъп.После отново система ви ги връща тия 5гб.Ако правите инсталация на 2 или повече ОС, ползвате Easy BCD и с нея определяте от кой дял да стартира коя ОС.Така че пак няма нужда от 99 ГБ само за една ОС.И най-добрия вариант-правите отделен дял, именувате го Programs a.W и там си слагате Photoshop,Autocat,най-новото NERO, то само тия 3 те правят 10 гб :lol6:

Редактирано от EMILLIO_BDSM (преглед на промените)

Има достатъчно смисъл да слагаш в Системният диск.Някои програми библиотеките им ако не са там няма как да работиш с тях.Ако 99гб за една ОС беше много в момента щях да закъсам, защото съм с 20гб останали свободни в 'C'

Здравейте, инсталирах си avast internet security версията е 6.0.1091 .Имам един малък проблем и къде ли не ръчках и не мога да го оправя .При стартиране на някоя портабъл програма ми се отваря ето този прозорец и за всяка такава програма,която стартирам за първи път, трябва да слагам отметка да помни отговора ми .Въпроса ми е , имали някакво решение някъде по настройките да не се отваря този прозорец и ако има къде е то ,че аз не можах да го открия.Благодаря.

Здравейте, инсталирах си avast internet security версията е 6.0.1091 .Имам един малък проблем и къде ли не ръчках и не мога да го оправя .При стартиране на някоя портабъл програма ми се отваря ето този прозорец и за всяка такава програма,която стартирам за първи път, трябва да слагам отметка да помни отговора ми .Въпроса ми е , имали някакво решение някъде по настройките да не се отваря този прозорец и ако има къде е то ,че аз не можах да го открия.Благодаря.

То си е на български долу "помни отговора" не виждаш ли ?

По добре е да те пита ! Autorun ти е изключен нали ?

То си е на български долу "помни отговора" не виждаш ли ?

По добре е да те пита ! Autorun ти е изключен нали ?

Виждам го ,то това ми е целта, да не се отваря този прозорец при всяка нова програма от този вид която стартирам защото е дразнещо ,но щом като казваш,че е по- добре да ме пита ще го оставя въпреки ,че не виждам смисъл .

Виждам го ,то това ми е целта, да не се отваря този прозорец при всяка нова програма от този вид която стартирам защото е дразнещо ,но щом като казваш,че е по- добре да ме пита ще го оставя въпреки ,че не виждам смисъл .

Публикувано изображение

Като дадеш на auto би трябвало да не пита повече.

Публикувано изображение

Като дадеш на auto би трябвало да не пита повече.

Екстра , сега не ме пита . Публикувано изображениеПубликувано изображение

от каде се настройва Аваст Фрии версия 6.0.1091 да сканирва и другите дискове не само Ц-то??? някой знае ли ?

Boot-time Scan му задай, като добавиш каквото пожелаеш.

значи на скоро си преинсталирах уина и си инсталнах Avast! Free след това си инсталнах някоя друга игра и аваста полудя започна да засича всичките .exe - та на игрите за вируси и не само тях portable програмите и тях и не да ги мести в пясъчната кутия а направо ги трие.Някой знае ли защо става така и ако знае да ми помогне, че на практика не мога да играя нито една игра и да отворя нито една портабъл програма

и не да ги мести в пясъчната кутия а направо ги трие

Значи по-подразбиране (като се инсталира и не се бутат настройките), ако засече нещо праща в клетката в пясъчника стартира само подозрителните естествено без дефиниция.

С коя версия си точно ?

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Значи по-подразбиране (като се инсталира и не се бутат настройките), ако засече нещо праща в клетката в пясъчника стартира само подозрителните естествено без дефиниция.

С коя версия си точно ?

със версия 6.0.1091 съм и не ги праща в пясъчника а във клетката за вируси и така не ми тръгват игрите :@

със версия 6.0.1091 съм и не ги праща в пясъчника а във клетката за вируси и така не ми тръгват игрите :@

Може ли да постнеш снимка на клетката ? Да видим с какви имена са.

И за коя игра става на въпрос, ако може и да кажеш от къде си я изтеглил ?

Може ли да постнеш снимка на клетката ? Да видим с какви имена са.

И за коя игра става на въпрос, ако може и да кажеш от къде си я изтеглил ?

вече не може и да се включи антивирусната. Бях я изключил за малко да поиграя и след това като опитах да я включа не ставаше.Даже и от трея се изгуби и в таск мениджъра не показва че работи.Като опитам да я включа от иконката на десктопа включва се за няколко секунди и пак се изключва.Вече сериозно обмислям да я сменя да сложа някаква друга антивирусна

П. С. изобщо за всички игри става въпрос не е една определена

Нали знаеш, че това са само постни приказки...няма ли доказателства на всеки думите му да ги запази за себе си. Аз не играя много игри, но брат ми играе до сега нищо не е казал...

Човекът може да е набарал някой Virut.Всички .exe-та да трие антивирусната...доста странно.

Ako сваля от замунда игри и чете глупостите им, че дори антивирусната да го мисли за вирус всъщност не е така ще става.

Хубаво щеше да е и да кажеш, от къде си свалил Аваст, защото е добре да теглиш от официалните сайтове, а после да си търсиш лицензи.

Безплатната версия има много ограничения и поне аз не съм я ползвал и не знам, какъв ти е проблема.

Не знам и как ти хрумна идеята, че вирусите могат да се пращаш в пясъчника.

В портабъл програмите много неща са с парола и след пускането им нищо чудно да получиш подарък.

Не играя игри и аз, но тегля краковете за програмите от сайтовете на кракерските групи, а не от тракери.

Разбрал съм, че сканира най-добре ако зададеш проверка при стартиране.

Също толкова елементарно е да сканираш дяловете не като отвориш интерфейса на Аваст, а като кликнеш на папка и избереш да я провери.

Човекът може да е набарал някой Virut.Всички .exe-та да трие антивирусната...доста странно.

И значи му остава само да преинсталира ОС.

Амин. Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.