Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Защо не мога да инсталирам АВАСТ 9-Бета

Първо трябва да деинсталираш текущата версия.....понеже има нови драйвъри.

П.с. За проблеми с бета ,информирайте тук 

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Много са окълцали безплатната версия на девятката!

• В настройките е останало само: файлов щит, пощенски щит и интернет щит.
  • Няма ги: мрежов щит, IM щит, Р2Р щит, скрипт щит, щит по поведение, автоматичния сандък

В сегашната 8-а версия зачестиха рекламните съобщения, идващи по време на ъпдейтите на дефинициите, което стана доста досадно!

Всичко ми говори, че Аваст започват лека-полека да тласкат потребителите към купуване, а това е сигнал, че популярността на Аваст ще спада. Това ми е прогнозата! Силата на Аваст беше неговата безплатност, която фактически го разви, и го тласна там, къде е в момента! 

• Няма ги: мрежов щит, IM щит, Р2Р щит, скрипт щит, щит по поведение, автоматичния сандък

В сегашната 8-а версия зачестиха рекламните съобщения, идващи по време на ъпдейтите на дефинициите, което стана доста досадно!

Всичко ми говори, че Аваст започват лека-полека да тласкат потребителите към купуване, а това е сигнал, че популярността на Аваст ще спада. Това ми е прогнозата! Силата на Аваст беше неговата безплатност, която фактически го разви, и го тласна там, къде е в момента! 

тва ако е така то фрее юзерите по добре да си седят на осмицата

Сандъкът си е на мястото...Казва се Deep screen и все още не работи пълноценно.Много хубава функция е Hardened Mode, която блокира всичко неизвестно и е за начинаещи потребители.

Скриптовете също се наблюдават, а другите щитове са обединени в един-файловия.

Публикувано изображение

Относно заплащането с една виртуалка си правиш 3 годишен законен лиценз за около 3 часа.Законно и това те го знаят.

https://forum.avast.com/index.php?topic=110643.0

Скрипт щитът

Публикувано изображение

Сандъкът си е на мястото...Казва се Deep screen и все още не работи пълноценно.Много хубава функция е Hardened Mode, която блокира всичко неизвестно и е за начинаещи потребители.

Скриптовете също се наблюдават, а другите щитове са обединени в един-файловия.

Публикувано изображение

Относно заплащането с една виртуалка си правиш 3 годишен законен лиценз за около 3 часа.Законно и това те го знаят.

https://forum.avast.com/index.php?topic=110643.0

Скрипт щитът

Много са я объркали и разбъркали програмата. Не виждам автоматичният сандък?!? 

Откровено- не ми харесва нещо тая 9-а версия....има окълцване на опции, разместване на настройки, промяна на интерфейса....

Тъй като първоначално тази информация не трябваше да става публична, за още около седмица, но явно някой не издържа е време да научите малко повече за предстоящата нова версия - avast! 2014. Очаква се публичните бета тестове да започнат до седмица. Ето и новостите:

НОВ МОДЕЛ ЗА НОМЕРАЦИЯ И ИЗЛИЗАНЕ НА НОВИТЕ ВЕРСИИ

До момента нови версии с големи промени бяха пускани всяка година през Февруари. От сега нататък версиите с големи промени ще бъдат пускани през Октомври. Това е поради причината, че повечето конкуренти пускат своите нови версии тогава и очакването на повечето потребители е същото. Другата промяна е с номерацията на версиите - както забелязахте новата версия на програмата ще е avast! 2014. AVAST минават на нова схема за номерация, която е подобна като тази на конкуренцията. Това е отново с цел улесняване на потребителите при избора на най-съвременната версия на програмата.

НОВОСТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАЩИТАТА

- Нова технология DeepScreen - тази технология позволява на avast! да взема по интелигентни решения при засичането на нови или непознати заплахи. DeepScreen ще замести AutoSandbox функцията.

- Нов ограничаващ режим - това е нов режим на работа на програмата, препоръчителен за нови (не достатъчно технически запознати) потребители (като например баба ви :) ): автоматично се блокира стартирането на изпълними файлове, които по подразбиране биха активирали функцията DeepScrееn или може са позволява стартирането само на програми, които са познати на FileRep.

- Подобрени възможности за проверка в облака на подозрителни файлове - това включва и нови подобрени механизми за събиране на информация от сензорите на avast!.

- Постоянно стриймване на обновявания (CSU) - за моментално откриване на нови зарази. Това не е точно нова функция, но в новата версия 2014 на програмата тя е преработена, както и поддържащата инфраструктура за поддръжка на тези обновявания. В момента се извършват по около 350-400 обновявания на ден, което се равнява на едно обновяване на всеки 3,75 минути, 24x7, 365 дни в годината. Също така стриймваните обновявания вече могат да съдържат и по-голям брой различни дефиниции.

- Подобрено почистване на malware - това важи за стандартните malware заплахи, както и за рууткитс и файл инфектори.

ДРУГИ НОВОСТИ

- Изцяло преработена добавка за браузъри - включва рейтинги за сигурност, защита от malware, phishing сайтове и функция срещу следене (Do-Not-Track (DNT)), за да сърфирате на спокойствие. Функцията срещу следене няма да разчита на DNT HTTP хедърите (което е и по-ненадеждно); вместо това ще се използва специална технология, която не може да се избегне от сървърите.

- Изцяло нова Сигурна Зона (SafeZone) - за още по-сигурно онлайн пазаруване. Вече потребителите ще могат да превключват между Сигурната зона и обикновения браузър само с един клик. Също така сайтовете за онлайн банкиране ще могат автоматично да се отварят в Сигурната зона.

- Спасителен диск (Rescue disk) - потребителите ще могат да създават спасителен буут диск за възстановяване и почистване на системата с Avast.

ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ

- Нов потребителски интерфейс - нов опростен потребителски интерфейс за лесна навигация и потребителски комфорт. Това е най-голямата промяна на интерфейса след версия 5.0. Също така щитовете за защита са слети и вече ще са само 3 (Файл Щит, Интернет Щит и Щит за електронна поща).

- Централизирано управление - ще можете да управлявате всички свои устройства директно от вашият Avast акаунт на http://my.avast.com/.

- Драматично намален размер на програмата - пълната инсталация ще е по-малко от 60MB, за сравнение сегашната версия е 120MB, намалено е и натоварването на системната памет. По подразбиране инсталацията ще се прави от нов инсталатор, който винаги ще осигурява последната достъпна версия за инсталация.

- По-бърза проверка на системата - благодарение на оптимизации в сканиращия механизъм (за пример проверката на EXE файлове е около 2 пъти по-бърза, а проверката на текстово съдържание ще бъде 10 пъти по-бърза.

- Изцяло пренаписан инсталатор/механизъм за обновяване - това ще направи процесът на инсталация или обновяване по-бърз, по-лесен и по-надежден.

- Изцяло преработена Огнена стена - огнената стена е пренаписана, за по-добра съвместимост с последните версии на Windows, по-добра производителност и пълна поддръжка за IPv6.

- Нова система за лицензиране - нова система за лицензиране, която има за цел да улесни управлението на различните продукти. Системата разчита на кодове за активация.

- Множество подобрения в модулите за Софтуерно обновяване (Software Updater) и Почистването на браузъри.

http://avast.softvisia.com/index.php/news/35-avast/227-avast-2014-information

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Мъдро е да не си правим прибързани заключения, когато не знаем всички подробности и още повече когато няма желание за информираност.

luckyboy е дал цитат над мен http://forum.avast.com/index.php?topic=132502.0  ,дори и машинен превод е направил

luckyboy е дал цитат над мен http://forum.avast.c...?topic=132502.0  ,дори и машинен превод е направил 

Превода не е мое дело.В края на информацията има линк откъдето е взета ;)

Мъдро е да не си правим прибързани заключения, когато не знаем всички подробности и още повече когато няма желание за информираност.

luckyboy е дал цитат над мен http://forum.avast.com/index.php?topic=132502.0  ,дори и машинен превод е направил

Аз казах какво ми прави впечатление на "прима-виста"...не съм говорил нищо за качествата и ефективността на новата версия, защото не съм ги и проверявал. Външно, както и като структура, програмата е доста променена. Казват, че е направено с цел улесняване, но пък аз лично възприемам тези промени, като нелогични. тази "метро треска", която е обхаванала всички, не ми допада.

То не случайно и в новата версия на Уиндоус 8.1 е премахнат метро стила като основен, и е върнато логично и привично за всички- старт меню! Тука същата работа- бяга се от логиката (дървовидното меню), отивайки към едни "плуващи" и алогични квадрати!

Просто лично мнение!  :)

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Дълги години използвах безплатните версии. Бях върл фен на AVAST, но вече съм фен на Qihoo. Уж поменят програмата за по - добро, но с всяка версия става все по - тежка, тромава и орязана, с прибавени безсмислени функции. В офиса - все още използваме XP SP2, което ще рече, че не можем да инсталираме 9-ката. 8-ма серия не ми допада. 7/6 са вече твърде стари.

Хубавото е все пак, че има и други алтернативи.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Дълги години използвах безплатните версии. Бях върл фен на AVAST, но вече съм фен на Qihoo. Уж поменят програмата за по - добро, но с всяка версия става все по - тежка, тромава и орязана, с прибавени безсмислени функции. В офиса - все още използваме XP SP2, което ще рече, че не можем да инсталираме 9-ката. 8-ма серия не ми допада. 7/6 са вече твърде стари.

Хубавото е все пак, че има и други алтернативи.

щом не ти е харесала осмицата тази още по малко ще ти хареса

Всички версии на Аваст, започвайки от "революционната" 5-а версия,  с която Аваст пое рязко нагоре, до 8-а включително са ми допадали! Най-много ми допадаше 7-а версия. Сегашната 8-а също беше "приемлива" за мен, но вече се усещаше влиянието на "метрото", и все засилващите се реклами! За последните месец-два, ужасно много се увеличиха рекламните прозорци, изскачащи по време на ъпдейтите, а в последна време- и без тях!

Предстоящата 9-а версия (или вече 2014) обаче, мога да кажа, че вече е крачка назад от към функционалност и интерфейс....за ефективност не коментирам! Това комбиниране на синьо-черно-оранжево е страшен "шит"!

Този Аваст за нищо не става много пропуска и то вече няколко пъти . Ето едно сканирване от днес

post-173668-0-43303100-1376975363_thumb.

Редактирано от Niki-pit (преглед на промените)

Този Аваст за нищо не става много пропуска и то вече няколко пъти . Ето едно сканирване от днес

Не бъдете сигурен, че това е вирус! Един приятел ми писа, че това е „новата политика на MBAM за потенцилано нежеланите приложения“.

Не бъдете сигурен, че това е вирус! Един приятел ми писа, че това е „новата политика на MBAM за потенцилано нежеланите приложения“.

Не е така имам инсталиран Аваст и на другият ми компютър там приятелката ми го използва и то да влиза в фейсбук и Скайп. Там МБАМ намери 8 троянеца и директно запратих Аваст-а в кошчето. Отделно че на Уйндолс 8 ти дава черен екран ако си инсталирал Аваст но тава е за друга тема

Аз съм с аваст, от 4г. и само 1 път съм имал проблем, но вината беше моя, благодаря на Ицо Тонев, че реши проблема ми!

Също благодаря на URIEL, за това, че ми подари лиценз до 2015г.

Защитата на аваст е добра, но трябва да знаеш, къде ровиш!

Как не ти се заплетоха пръстите, като пишеше тази дума: Уйндолс! На български, би трябвало да е уиндоус!!!

Аз съм с аваст, от 4г. и само 1 път съм имал проблем, но вината беше моя, благодаря на Ицо Тонев, че реши проблема ми!

Също благодаря на URIEL, за това, че ми подари лиценз до 2015г.

Защитата на аваст е добра, но трябва да знаеш, къде ровиш!

Как не ти се заплетоха пръстите, като пишеше тази дума: Уйндолс! На български, би трябвало да е уиндоус!!!

Говори за Аваст Фрии а не за този с лиценза. Вярно нямам много познания с този Антивир защото винаги съм бил с Авира . Но кажи нещо за проблема с Уиндоус 8 и Аваст ;) ;) след ъпдейт на Аваст и ти пада пердето ( черен екран )

Проблема не е в аваст, а в компютъра!

Изтеглил си кофти копие на уиндоус!

Никак не си в час приятел :D  вземи почети за да знаеш. Явно Аваст ти е любимата програма ползвай я със здраве

Аз като съм бил в час, ти не си бил заплануван момко!

Аваст не ми е любима програма, но ще я ползвам, докато се издъни!

Бъди жив и здрав и си опичай акъла!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.