Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

В тази версия 2014 май няма за блокиране на реклами!Махнали ли са го?

Не.Разширението Аваст Онлайн Секюрити изпълнява тази функция.

Поне при Файърфокс.

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Къде може да се види кога аваст се обновил? Смисъл версията на дефинициите.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Интересно.Наскоро бях си инсталирал за малко Avast Internet Security 8 и дефинициите бяха над 5 млн.Тука са 2млн. и отгоре.

Не.Разширението Аваст Онлайн Секюрити изпълнява тази функция.

Поне при Файърфокс.

Не забелязвам да блокира рекламките дори и тук,но блокира трекинга.

Не забелязвам да блокира рекламките дори и тук,но блокира трекинга.

Не блокира всичко.Примерно във фейсбука не блокира нищо.Наложи се да си сложа и адблок.

Не блокира всичко.Примерно във фейсбука не блокира нищо.Наложи се да си сложа и адблок.

Да,да ...и аз сложих AdBlock+

След вече двудневно използване на новият Аваст 2014, мога да направя следните първоначални изводи:

• Процеса AvastUI.exe дърпа между 2.5 и 3 пъти повече памет, в сравнение с версия 8
  • Като цяло- общото потребление на памет на машината нарастна с 10-15%
  • Компютъра осезаемо "натежа" , особено при браузване
  • прозореца, изскачащ при детекция, е ужасен, не добре четящ се, не привличащ внимание. "Хлебарката" в горният ляв ъгъл е отвратителна и тотално развалящата цялата идея на "метро" стила на новата версия
  • новата структура на менюто е доста объркваща и трудно се намират някои основни функции. Например- 5 минути търсих къде е "карантината", докато я видя, че е просто линк в секцията "Проверка". Аналогично е и с други опции.

Като цяло- не съм доволен! Има ефектни и положителни неща, като опции (особено статистиката :)  и възможността за директен достъп до акаунта), но това "затежняване" на машината, както и гнусната "хлебарка", трудно ще преглътна! 

След вече двудневно използване на новият Аваст 2014, мога да направя следните първоначални изводи:

• Процеса AvastUI.exe дърпа между 2.5 и 3 пъти повече памет, в сравнение с версия 8
  • Като цяло- общото потребление на памет на машината нарастна с 10-15%

Не знам на осмицата как е било но аз сега погледнах и при мен е така

Публикувано изображение

Не съм забелязал някаква промяна в консумацията на системни ресурси,каквото беше с 8,такова и с 9.Но иначе много ме напуши на смях като я тествах новата версия с един псевдовирус и се появи хлебарката.... :D

Имам 2 въпроса.

1. Казвате, че вече 9-ката е финална, но защо тогава нямам предложение за ъпдейт от 8-ца към 9-ка?

2. 9-ката не можеше да работи с по - стари машини с по - стари модели процесори, та това оправено ли е или от avast не смятат да предлагат своя продук на потребители с по - стари машини?

На края - истина ли е че 9-ката е в пъти лапа повече памет?

Ами тая сутрин, противно на снощи, процеса AvastUI.exe беше в обичайните граници. Като цяло обаче- усещам едно известно затежняване на машината. Появяват се и проблеми с добавката към браузера-AdBlock (и на двете машини, на които сложих новата версия)- дава грешки! Добре, че в деня на излизане на новата версия, (докато не бяха все още успели да качат 2014 в руската версия на официалният сайт), успях да си сваля на последната модификация на 8-цата! 

Май ше се връщам на осмицата, която си беше и много стилно барната отвсякъде! 

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Имам 2 въпроса.

1. Казвате, че вече 9-ката е финална, но защо тогава нямам предложение за ъпдейт от 8-ца към 9-ка?

2. 9-ката не можеше да работи с по - стари машини с по - стари модели процесори, та това оправено ли е или от avast не смятат да предлагат своя продук на потребители с по - стари машини?

Papugai

Бъркаш, преди малко на машината на майка ми с XP я обнових до девета версия.

Да, явно 2-рият ми въпрос е бил актуален за Бета версиите. Инсталирах финалната 9-ка и ми се струва, че се държи добре, дори по - спокойно от 8-цата. Мога и да греша

.Бях си създал негативизъм кам 9-ката, тъй като 1-на от Бетите ми причини невероятни проблеми.

Вече взе да ми забива служебният лаптоп, при сърфиране в нета!  :(  При отваряне на някой страници просто има "замръзване" за около 3-4 секунди! Според мен има несъвместимост между новият 2014 и добавката му Avast OnlineSecurity от една страна, и AdBlock от друга страна!

Май ше лети у коша! :angry22:

Това обявено ли е официално по някакъв начин от Avast, че няма да бъдат поддържани по-стари процесори, и как по-точно не може да работи с тях, извежда някаква информация при опит за инсталация или крашва? :no-no:

Аз не мисля по никакъв начин да ъпдейтвам версията на програмата от 7.0.1474 до нещо по-горно (не че се застоявам вече толкова често под Window$ за да мисля да антивирусна защита, но се случва да го заредя чат-пат), най-вече заради малоумният интерфейс в новите версии, а също и заради тези проблеми, които сега се дискутират в темата. Получавам си дефинициите, и всичко си ми е наред, не ми трябва нова версия на програмата, щом аз на критични бъгове в тази не се натъквам, и няма нещо, което да ме дразни у нея (е, като изключим рекламите във Free версията).

Редактирано от programings (преглед на промените)

По форумите десетки потребители се оплакват и от Deepscreen функцията!!!

Опасенията ми се оказаха вярни:

Такава им е новата политика, дано не напранят същата простотия като Касперски.

По форумите десетки потребители се оплакват и от Deepscreen функцията!!!

Опасенията ми се оказаха вярни:

в какво точно се изразяват оплакванията?

в какво точно се изразяват оплакванията?

Много и разнородни - от bsod през невъзможност да си изчистят кошчето (това сериозно) та до несъвместимост м/у Deepscreen и флаш плеър.

Много и разнородни - от bsod през невъзможност да си изчистят кошчето (това сериозно) та до несъвместимост м/у Deepscreen и флаш плеър.

на мен пък на служебния лаптоп ми блокира стартирането на някой по рядко срещани програми, като апис и др.

Минавам на 360 със стена Комодо ;)

Пробвай Тръстпорт-а промотата все още са валидин вкл 6 месечното ;)

Ами обичам да експериментирам, това е общо взето. А предложението на колегата не е за отхвърляне

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.