Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Заповядай,

http://www.filehippo.com/download_comodo/13662/

По-време на инсталацията си преценете дали ви трябва и антивирусната (тъй като Windows 8 си има вградена такава в лицето на Windows Defender).

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Похвално е че споделяте опит и препоръки в тези раздели. А  колко добре би било и за хората от "празни приказки и забава" ако се понавъртат в тези раздели. Поне от малко-малко биха научили някои основни и елементарни изисквания за своята система.

На всички питащи и отговарящи в темите - моите БЛАГОДАРНОСТИ! С удоволствие чета всичко и се оказа, че винаги ми е в помощ!

Може би има предвид, че Bitdefender Free е cloud базирана и без нет наистина няма да е никак ефективна...

бита си сваля деф. на харда, така че липсата на нет едва ли ще окаже съществено влияние на детекта

бита си сваля деф. на харда, така че липсата на нет едва ли ще окаже съществено влияние на детекта

Само,че без нет как ще ги сваля е въпроса. :ph34r:

Темата е :Avast Anti-Virus Free/Pro/IS, има и тема за BitDefender !

Само,че без нет как ще ги сваля е въпроса. :ph34r:

с мерак ше ги сваля :ph34r: , много ясно че ще ги свали като се свърже отново с нета

Въпросът ми е следният , обнових си антивирусната АВАСТ , но говорих наскоро с приятел който ми каза , че ако я обновявам става по тежка и по слаба , каза ми да си инсталирам 4.5 ПРО и да не я ъпгрейдвам с по нова версия , а само вируси дефицинни и т.н.  защото тя била от най-добрата , а тези новите вече не стрували Така ли е ?. Доколкото обновяването 2014 версия е. Мерси предварително.

http://vbox7.com/play:bc23b8cf50 това е негов клип и затова става въпрос. 

Редактирано от Heline (преглед на промените)

Странни съждения с ,които дълбоко не съм съгласен! Все пак е ваше правото да инсталирате каквото си поискате и не е проблем да се забрани ъпгрейда, като при това вирусните дефиниции се усъвременяват. Прости настройки от опциите на avast.  :no-no:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Благодаря ти за клипчето друже ,искрено се посмях... :D

С тази кракната версия от маймунда, еми не по-добре без антивирусна... :D

Въпросът ми е следният , обнових си антивирусната АВАСТ , но говорих наскоро с приятел който ми каза , че ако я обновявам става по тежка и по слаба , каза ми да си инсталирам 4.5 ПРО и да не я ъпгрейдвам с по нова версия , а само вируси дефицинни и т.н.  защото тя била от най-добрата , а тези новите вече не стрували Така ли е ?. Доколкото обновяването 2014 версия е. Мерси предварително.

http://vbox7.com/play:bc23b8cf50 това е негов клип и затова става въпрос. 

Стига глyпости,тази версия 4.8 е от 5 години май,вие бихте ли се върнали на Москвич вместо БМВ?Помислете,дали новата версия няма по-разработени технологии за сегашните типове вируси и тези които е имало преди 5 години.Мислете логично

Искам да питам нова версия ли е имало която е излязла на 1 ноември?

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Стига глyпости,тази версия 4.8 е от 5 години май,вие бихте ли се върнали на Москвич вместо БМВ?Помислете,дали новата версия няма по-разработени технологии за сегашните типове вируси и тези които е имало преди 5 години.Мислете логично

Клиента на всяка една антивирусна просто сравнява вашите файлове с отпечатъците от вируси в дефинициите, и ако има съвпадение, то сигнализира. В такъв случай, освен подобрение на процеса на сканиране и усъвършенствани алгоритми, с новата версия не се постига нищо друго.

Клиента на всяка една антивирусна просто сравнява вашите файлове с отпечатъците от вируси в дефинициите, и ако има съвпадение, то сигнализира. В такъв случай, освен подобрение на процеса на сканиране и усъвършенствани алгоритми, с новата версия не се постига нищо друго.

Разбира се,че сте прав!Mоже да ползвате версия 3 примернo, и в нея се добавят дефиниции.От версия 3 до версия 9,просто са се чудили какво да правят като само с дефинициите ще стане работата.

Разбира се,че сте прав може да ползвате версия 3 примернo, и в нея се добавят дефиниции.От версия 3 до версия 9 просто са се чудили какво да правят като само с дефинициите ще стане работата.

Ами, да, най-често именно това се случва с разработката на новите версии на съвременният софтуер - чудят се какво да правят. :)

Да,излязла е нова версия на 1 ноември(9.0.2007) и има фиkcове.Сега сякаш не ми забавя толкова отварянето на страниците.

Ами, да, най-често именно това се случва с разработката на новите версии на съвременният софтуер - чудят се какво да правят. :)

Не ми се пишат глупости,но вие може да си продължите ако смятате за нужно.

Не е съвсем така, новостите са на доста различни нива и не говорим само за интерфейса...При новите версии освен, че се добавят нови и се усъвършенстват стари функции, се подобрява сканиращия енджин, драйвърната поддръжка (и съвместимостта с новите версии на Wndows 8/8.1) и т.н. Да не говорим, че когато една програма е end-of-life тя става потенциална опасност за цялата система (защото даден бацил може да се възползва не само от уязвимостите в ОС, но и в инсталираните програми), а какво се случва ако тази програма вече не се поддържа и не се обновява (тя става заплаха за сигурността на цялата система)...

@Heline: Сори, ама кажете на приятеля си да си гледа работата. Дефиниции и обновления в 8 и 9 пристигат не само за антивирусния модул, но и за този който следи Интернет, и за другите модули (които ги няма в четворката) - така че това е една вече саката версия. Питайте приятеля си, ако продължава да се бие с бренеке с малуера и му дадат патрони за гаубица (образно казано - бренекето 4.5 про, осмицата и 9 - гаубицата), той как процедира? А използването на кракнат продукт за защита е по-зле от неизползването на такъв.

Мисълта на вашия познат е съвсем out of space. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не е съвсем така, новостите са на доста различни нива и не говорим само за интерфейса...При новите версии освен, че се добавят нови и се усъвършенстват стари функции, се подобрява сканиращия енджин, драйвърната поддръжка (и съвместимостта с новите версии на Wndows 8/8.1) и т.н. Да не говорим, че когато една програма е end-of-life тя става потенциална опасност за цялата система (защото даден бацил може да се възползва не само от уязвимостите в ОС, но и в инсталираните програми), а какво се случва ако тази програма вече не се поддържа и не се обновява (тя става заплаха за сигурността на цялата система)...

Единствено заради подобренията в сканиращият енджин си заслужава да се ползва нова версия, но за абсолютно нищо друго.

Иначе, откъм поддръжката за Windows 8 - който ползва този боклук (с извинение към ползващите го), нека да си сложи новите версии на Avast, тъкмо UI-то ще му е във фон с това на OS, по последни модни тенденции. :D

Изключително жалко е, че графичният интерфейс на голяма част от софтуера започва все повече да се ориентира към това недоклатено отроче на M$, за да изглежда добре на него ли, по някаква друга причина ли го правят, нямам си на идея.

Разбира се, че всичко старо и вън от активна поддръжка е уязвимо, но тук, потребителите, които ползват подобен софтуер, просто трябва да имат едно на ум.

Единствено заради подобренията в сканиращият енджин си заслужава да се ползва нова версия, но за абсолютно нищо друго.

Че малко ли е? Лично аз съм бил свидетел как Avira с последни дефиниции само че различни версии на програмата - старата не засече тестовия файл, а новата да... ;)

Мармайкоооо, изгледах клипчето. Тоя пич е грамадан. Много интересно, ако беше изчакал докрай проверките какво щяха да покажат МБАМ и АВАСТ. Теми за Уиндоус, боклуци, без съмнение тази Java да е необновена. А защо не му се виждаха всички неща в Add/Remove Programs? Пичът дали не си беше попрецакал Уина?

Веднага казвам - виртуалната кутия и поведенческия анализатор (и разбира се това, което споменавате - оптимизацията на скан енджина). Те са "помощните колелца" на Аваст и са много удобни не само за такива, които не могат да "карат колело", но и за всеки, който иска да си "опази лозето". Друг е въпроса, че според мен не само Аваст, но и другите антималуер програми трябва да идват със завишени настройки по подразбиране, но така или иначе те и така вършат работа, де - кутията и бихейвиър щита. А интернет щита е сериозно подобрен. За скриптовия щит не мога да изкажа мнение, тъй като не съм експериментирал с него, но той е на помощ на интернет щита, така че не е зле да е там.

Не съм експериментирал по отношение на третирането на заплахи идващи от външни устройства, като юесби стикове, понеже преди години беше им дерт май на Аваст...

Имам наблюдение над класиката 4.8 ли беше и след това чак на осмицата и мога да кажа, че Аваст са направили страхотен продукт - и не го казвам защото е безплатен, но това до голяма степен помага да го определя, като много добър продукт за защита - но ако беше във вида на 4.8 днес - едва ли. Програмата осъществи преход от антивирусен към антималуер продукт и единственият недостатък за мен на безплатната версия е липсата на защитна стена.

* Fixed issue with Outpost FW warning („unsigned“ driver)

Това при мен от 3 седмици - не съм го забелязал.

При мен тази нова версия работи много добре, няма крашвания на IE 11.0 с включен плъгина на Аваст, нямам и конфликти при едновременна работа на Adblock и приставката на Аваст за Firefox. Има някои дребни нещица за доизкусуряване, но като цяло се държи много добре на Windows 8.1 Pro.

При мен тази нова версия работи много добре, няма крашвания на IE 11.0 с включен плъгина на Аваст, нямам и конфликти при едновременна работа на Adblock и приставката на Аваст за Firefox. Има някои дребни нещица за доизкусуряване, но като цяло се държи много добре на Windows 8.1 Pro.

Има ли забавяне при отваряне на страниците при работа онлайн?..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.