Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Тц...не щЪ! бай Киху прави видео-сесии!  :ph34r:

Слагам Андроида!  :)

На компа ли андроид. Малее!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Нищо му няма на "андроида" (нод). Вероятно бъговете, за които говорих са само на моята спряла експи щайга. На нормален съвременен комп със седмица, може би ги няма, а и те не са чак такъв дерт, освен, че понякога има проблем с деинстал. Понеже основно ползвам траял версии и деинсталвам нерядко нод-а съм се подсигурил с техния деинсталатор и за съжаление ми се налага да го ползвам. Но! не изключвам вероятността да съм си омазал компа нещо, защото на два пъти тази година ми се наложи да използвам тула и на Комодо (той ми е стоял два или три пъти на компота). С НИС, КСОС, Аваст 8 и Авира (другите програми за сигурност, които съм качвал тази година на щайгата) не съм имал дерт с деинстал.  

Тц...не щЪ! бай Киху прави видео-сесии!  :ph34r:

Слагам Андроида!  :)

Ами кернелите тях какво? Outpost-а скачаше като ужилен на  версия 6 :D  сега предричам ГолЯма хвалба на Нодчето ке падне.

С -------- Аваст 8 и Авира (другите програми за сигурност, които съм качвал тази година на щайгата) не съм имал дерт с деинстал.  

Аваст е много проблемен а Авира миналата седмица зор ги разкарах и двете. Дойде един комп с три автивирусни Макфий,Авира и АВГ направо кошмар...колко бацили изчегъртах от него. Питам ги "Защо сте сложили толкова програми с резидентна защита?" - чели били,че можело   :huh:

Е до там със съветите за повече от една антивирусна. Хората идея си нямат как се слага такова животно и си правят цяла ферма от тях. 

От няколко дена имах проблеми с новия Аваст- не успява да прави контакт с акаунта, нещо не може да се обновява... При опит за деинсталация по нормалния начин през Уиндоуса, ми дава ето това:

Глупости на търкалета!

Наложи се да го деинсталирам чрез неговият собствен инструмент за деинсталация, което обаче става само под "Сейф мод"....пълна щуротия!! :mad:

Какво направиха с тая програма, не знам, но от както минах на версия 2014 г се появиха и проблемите!

Разкарвам го, докато не видя отзиви, че новата версия са я оправили...в краен случай ще се върна на страта версия 8!

Аз казах ли ти какво ще стане с твоя аваст. ;)

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Ами кернелите тях какво? Outpost-а скачаше като ужилен на  версия 6 :D  сега предричам ГолЯма хвалба на Нодчето ке падне.

Не позна...за добро или за лошо!  :(

Андроида издържа буквално 2 часа на компа- бълен блок на интернета...половината страници не ми се отваряха, а тези, които се отварят ги дава като "програмен код", а не като страница! Баси майката...кво става не знам! :no-no:  Разкарах го и всичко е ОК!

В момента съм без АВ....Чудя се какво да правя...да връщам ли на Аваст 8-цата?  :(

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Не позна...за добро или за лошо!  :(

Андроида издържа буквално 2 часа на компа- бълен блок на интернета...половината страници не ми се отваряха, а тези, които се отварят ги дава като "програмен код", а не като страница! Баси майката...кво става не знам! :no-no:  Разкарах го и всичко е ОК!

В момента съм без АВ....Чудя се какво да правя...да връщам ли на Аваст 8-цата?  :(

проблема ти може да идва и от несработване с Outpost-а, за целта пробвай аваста или нода без него и ще разбереш каде е проблема

Редактирано от T H E G A M E R (преглед на промените)

проблема ти може да идва и от несработване с Outpost-а, за целта пробвай аваста или нода без него и ще разбереш каде е проблема

логично е да се предположи, че е така, но в темата за НОД-а преди малко писах, че тази комбинация я имам на лаптопа, и там проблеми нямам!

логично е да се предположи, че е така, но в темата за НОД-а преди малко писах, че тази комбинация я имам на лаптопа, и там проблеми нямам!

както сам каза проблем няма с 6 версия, а ти си сложил 7-ма ;)

ако не ти се маха оутпоста просто си го комбинирай с есет 6 или аваст 8 и си готов.

Редактирано от T H E G A M E R (преглед на промените)

Аидеее!!! Пак се отплеснахте, но този път в посока различана от китайската.

AVAST - за сега не лошо решение, че дори за стари и слаби компютри. Не , че не съм го плюл, особенно beta на AVAST 2014. Та по този повод пробвах какво ли не, но пак и пак и пак се връщах на AVAST. И ако се лъжете, че нещо ще ви опази, то проблема си е ваш. Първата финална на AVAST 2014 ми най  - допадна, а някъде по горе писах, че последния ъпдейт на горепосочената не се държи подобаващо.

Не знам какво ще ги опази и какво не, но Аваст 2014 е просто една бъгава и недоработена програма(казвам го и като изключително разочарован собственик на двугодишен лиценз). Аз лично пробвах AVG (има промоция "Huawei" при руснаците) и не е лоша, но не знам дали ще се сработи с Outpost fw.

• 2 седмици по-късно...

Днес avast имаха грешна дефиниция - доста приятели се оплакаха. Има и тема във форума им.

Разбира се на всеки се случва, но реших да го напиша за да спестя паниката, която може да настане.

Днес avast имаха грешна дефиниция - доста приятели се оплакаха. Има и тема във форума им.

Разбира се на всеки се случва, но реших да го напиша за да спестя паниката, която може да настане.

Не е баш на всеки, ако трябва да сме честни случвай се предимно и само на Аваст-а и Авира. ;)

Не е баш на всеки, ако трябва да сме честни случвай се предимно и само на Аваст-а и Авира. ;)

На всички се случва, ама немци и чехи са глупаците, 'дето го казват. ;)

За бъговете на ЕСЕТ интересно що не гледам теми във форума им и защо решиха да се отделят от Уайлдърс, а (имам предвид бъгове, не проблеми)? И те ли искат да са като корпоративните идиоти За Касапа пък там е политика, която не подлежи на обсъждане и критика, за "Доктора" да не говорим и техните фолсове (причинени именно от грешки в попълването на дефинициите)... 

Не знам как е Авира с новия шеф, но преди бяха наистина открити май хората... МБАМ също са разбрани, ма ходи да кажеш нещо опако на някой симантичен или касaпец... А за такива, като Макафи да не говорим.

Реална загриженост съм срещал примерно за Дифенсуол. Иля ми писа сигурно десет мейла да оправим проблем с бъгавия КМПлейър - поне така предполагам - че той е бъгав, защото не се разбира и Касперски ИС, да речем... Но човека ми отдели време, изпраща ми некви скриптове, не знам кво - лично отношение - и то на разработчика...

Относно ЕСЕТ, без да искам съборих ekrn.exe. И не помня точно как стана проблема, мисля играейки фифа, опитах се да прибера прозореца на фейса, той ме попита "сигурен ли си, че искаш да затвориш програмата" и дотам. Няма начин аз да съм единствения. 

Ще продължа да ползвам есет и да ги критикувам, защото ползвам продуктите им от началот на века или малко по-късно. И ги харесвам, но след 4.6 тези хора направиха нещо на тази програма!!!

Никога! досега не се беше събарял ekrn.exe при мен! Никога! Това е сериозен бъг, който, ако не бях Л.А.И.К. сигурно, документирайки го добе щеше да ми дойде..")Та ще продължа да съм едни от най-големите фенове на ЕСЕТ тук и същевременно най-голям критик, като в същото време се доверявам на KSOS, Norton, Comodo, Avast и Авира

Shit happens...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

До потребителите на Avast, използващи Notepad++ :

Последните VPS-и версия 131211-0 вкарват фалшива тревога, засичаща notepad++ (изпълнимият файл на програмата) като руткит - FileRepMetagen. Моята версия конкретно е 6.3, но предполагам засича всички.

Подадох сигнал за фалшива тревога, остава да чакаме да го поправят в следващите дефиниции.

До тогава - не си отваряйте Notepad++, освен ако после не ви се занимава да го вадите от клетката, да му правите наново шорткът, ако имате, и така нататък играчка.

Редактирано от programings (преглед на промените)

И преди се е случвало, но с друга програма - оправят го, и в някоя от следващите версии на дефинициите пак съществува като фалшива тревога. Странно как се случва, но факт.

П.С: Оправено е в текущите дефиниции 131212-0 ! :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

...no more routing of all HTTP traffic through the AvastSvc.exe process -  which should hopefully result in no more conflicts with various firewalls (especially older firewalls that can't handle transparent proxies) and overall improvement in stability and performance. Besides that (and this is really exciting) it allows us to see and detect more threats (the original webshield had some limitations).

В тази връзка мисля, че може да има различно реагиране и от Outpost FW Pro, където се чудех какво става:

Публикувано изображение

Не мога да разбера в каква колаборация изпадат Outpost Firewall Pro версия 8.1.2 (4313.670.1936) и Avast! Free 2014,

На Windows 8.1 Pro *64.

Стената предлага опция за някакъв "филтър по съдържание" на Аваст при опит за връзка на приложение:

Трябва да пробвам довечера, ще изтрия правилото за този модул на NVidia - то ще си покаже при следващ опит за същата връзка на приложението...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)

Нова версия.

И каво? Пробва ли???

Дай някакъв отзив!!! Аз стоя на първата финална 2006 и не смея да ъпдейтна пр. до тази 2010. В прочем за сега съм доволен, макар, че в някои постове - здраво "плюех" AVAST

И каво? Пробва ли???

Дай някакъв отзив!!! Аз стоя на първата финална 2006 и не смея да ъпдейтна пр. до тази 2010. В прочем за сега съм доволен, макар, че в някои постове - здраво "плюех" AVAST

Като излезе финалната версия ще мога да кажа нещо.Тая версия се държи стабилно засега, но аз имам наблюдения върху пълния пакет.

Извинявам се за малко тъпия въпрос,но ми е чудно какво е това.С версия 2014 съм и иконата в лентата за задачи от време на време почва да се прелиства като книга сини и оранжеви страници.Какво прави в тоя момент програмата?Мислех че се ъпдейтва,ама май не е това.

Извинявам се за малко тъпия въпрос,но ми е чудно какво е това.С версия 2014 съм и иконата в лентата за задачи от време на време почва да се прелиства като книга сини и оранжеви страници.Какво прави в тоя момент програмата?Мислех че се ъпдейтва,ама май не е това.

По този начин Avast сигнализира, че се изпълнява сканиране на файлове, намиращи се на компютъра (примерно по време на стартиране на някоя програма), интернет трафика (примерно по време на зареждане на страници в интернет браузъра) и т.н.

По принцип можете да я изключите тази анимация, ако ви досажда. Това става от Settings (Настройки) -> Appearance. Там махнете отметката пред "Animate the icon when scanning". (На български не знам как е преведено.)

Публикувано изображение

По този начин Avast сигнализира, че се изпълнява сканиране на файлове, намиращи се на компютъра (примерно по време на стартиране на някоя програма), интернет трафика (примерно по време на зареждане на страници в интернет браузъра) и т.н.

По принцип можете да я изключите тази анимация, ако ви досажда. Това става от Settings (Настройки) -> Appearance. Там махнете отметката пред "Animate the icon when scanning". (На български не знам как е преведено.)

Публикувано изображение

Не ме дразни просто се чудех това дали нещо не товари компютъра,примерно ако ъпдейтва или сканира,както казвате вие.Дали не може това сканиране да се направи на по- голям интервал време?

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Изтича ми регистрацията за безплатната версия и от няколко дни ми извежда съобщение да подновя регистрацията.Но като кликна на регистрация не ми отваря никакви опции.

Не ме дразни просто се чудех това дали нещо не товари компютъра,примерно ако ъпдейтва или сканира,както казвате вие.Дали не може това сканиране да се направи на по- голям интервал време?

Няма как да се направи на по-големи интервали, тъй като това е защитата в реално време - Avast сканира файловете в момента, в които се четат или се създават.

Изтича ми регистрацията за безплатната версия и от няколко дни ми извежда съобщение да подновя регистрацията.Но като кликна на регистрация не ми отваря никакви опции.

Да не би да е блокиран интернетът на процеса AvastUI.exe с някоя защитна стена? Аз преди му го блокирах, че рекламите ме дразнеха. И освен да пробвате преинсталация на програмата за друго не се сещам.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.