Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Дали да не качиш една снимка,да не гадаем всички...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 121,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Това е платената версия. Затова не става лиценза. Деинсталирай я и си инсталирай безплатната версия. И като инсталираш гледай какво ти предлага.

Това е платената версия. Затова не става лиценза. Деинсталирай я и си инсталирай безплатната версия. И като инсталираш гледай какво ти предлага.

Изтека ми анти вирустната!!! ;)

Изтека ми анти вирустната!!! ;)

Аве оня ден да не съм ти оправял твоята регистрация :eek:  че някаква в скайпа ми поиска влизане "у дома и" :shy11: 

Впрочем де се губиш душице?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Имам порблем с   Avast имах аппка на десктопа  и ми изчезна  намериях я в клетката за вируси  може ли по някакъв  начин да я извадя  от клетката че имам важна информация .

Има опция за възстановяване,ако си сигурен във файовете.Иначе може да ги "прибере"отново....Опцията е да ги изключиш и добавиш в сигурни...но както споменах-трябва да си сигурен в това...

Има опция за възстановяване,ако си сигурен във файовете.Иначе може да ги "прибере"отново....Опцията е да ги изключиш и добавиш в сигурни...но както споменах-трябва да си сигурен в това...

в самата папка има текстови документ    друго нищо   запазил съм си някои неща в него но явно го е засякла като вирус  няма ли папка  кудето ги съхранява  как точно да я извадя .

в самата папка има текстови документ    друго нищо   запазил съм си някои неща в него но явно го е засякла като вирус  няма ли папка  кудето ги съхранява  как точно да я извадя .

Разгледай тази тема:https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB21

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Тест на                                               

Avast Internet Security 2015 10.2.2218 Final

Цитат:

"

Для проверки уровня защиты Avast InternetSecurity 2015 были использованы:

• 388 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 03.06.2015 по 06.06.2015 и отобранных по одному представителю каждого вида.
  • 953 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 07.06.2015 по 09.06.2015 без отбора.  
  • 35 bat-скриптов, как вредоносные, так и содержащие команды управления параметрами ОС Windows, которые могут привести к непредсказуемым последствия.
  • 16 безопасных образцов для проверки ложных срабатываний.
  • 280 зловредных программ-шифраторов."

Подробности:http://www.comss.ru/page.php?id=2514

Тестирование комплексного антивируса Avast Internet Security 2015. Проверка уровня обнаружения и тестирование проактивной защиты при запуске неизвестных угроз

Avast Internet Security 2015 - комплексный антивирус с полным набором функций для защиты вашей домашней сети и полной безопасности онлайн-покупок и интернет-банкинга. К вашим услугам брандмауэр, антиспам и защита от взлома DNS.

В тестировании принимала участие версия Avast Internet Security 2015 10.2.2218.

Используемые образцы для тестирования

Для проверки уровня защиты Avast InternetSecurity 2015 были использованы:

• 388 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 03.06.2015 по 06.06.2015 и отобранных по одному представителю каждого вида.
  • 953 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 07.06.2015 по 09.06.2015 без отбора.  
  • 35 bat-скриптов, как вредоносные, так и содержащие команды управления параметрами ОС Windows, которые могут привести к непредсказуемым последствия.
  • 16 безопасных образцов для проверки ложных срабатываний.
  • 280 зловредных программ-шифраторов. 
Краткие итоги тестирования

Уровень обнаружения

Уровень обнаружения в режиме работы Avast Internet Security 2015 с настройками "по умолчанию":

• Оставшиеся файлы после всех проверок: 84 
  • Вылечено: 18
  • Зараженные файлы: 66 (17%)
  • Файлы, вредоносность которых подтверждена на VirusTotal более 10 движками: 42(10,82%)
  • Из 35 bat-скриптов в состав которых входят, как целенаправленно написанные вирусы, так и команды ОС, после распаковки в папке осталось 13 объектов. 
  • Ложные срабатывания: 2/16.
  • Из 276 шифраторов в папке остается 8.  

Производительность и быстродействие

• Общее время сканирования: 0:15:23
  • Максимальное значение потребления памяти основным работающим процессом антивируса: виртуальная память: 737,32 MB; физическая память: 177,23 MB.

Запуск оставшихся файлов

Итоги запуска:

• При запуске зловредных файлов, оставшихся после первого теста с настройками по умолчанию, в песочнице (компонент интегрирован в проводник) в системе был выявлен только один объект в папке temp. В случае запуска тех же объектов вне песочницы практически постоянно включается анализатор неизвестных файлов DeepScreen, который не допустил запуска ряда приложений.
  • Антивирусная защита, веб-защита блокировали угрозы и сайты в процессе установок.
  • Шифраторы были все ликвидированы в папке с остатком.
  • Сама программа при сканировании обнаружила одну угрозу.
  • В итоге сканеры обнаружили в системе большое количество потенциально нежелательных приложений, программ рекламного характера и небольшое количество опасных объектов.
  • После второго теста с настройками на возможный максимум и распаковки архива «без сортировки», во время запуска в усиленном режиме практически блокировались все запускаемые объекты. В системе было обнаружено некоторое количество рекламных модулей, изменений в браузере и т.д.
  • Для очистки системы требуется сканирование дополнительными сканерами, а также восстановление параметров браузера. Понадобится деинсталляция ненужного ПО пользователем.
  • Для очистки, в некоторых случаях, при наличии большого количества нежелательных приложений, возможно понадобится восстановление из точки сохранения.

Выявленные проблемы в Avast Internet Security 2015

• При сканировании браузера на наличие опасных надстроек оболочка антивируса и ряд компонентов могут выгружаться, прекращать работу.
  • При максимальных настройках, отключении кеширования и включении перепроверки всех системных dll проявляется сильное торможение и в итоге зависание машины. При этом какие-либо нагрузки на работающие компоненты антивируса отсутствуют. Объекты уже запущенные не закрываются, новые не стартуют, рабочий стол затеняется и перестает принимать команды пользователя. Если при этом открыта папка со зловредными объектами, то ни не проверяются, находятся в заблокированном состоянии. Уведомления от антивируса не поступают. Среди процессов появляется процесс Avast, который занимается сбором отладочной информации, что подтверждает наличие проблем в работе продукта с настройками на возможный максимум.

Характеристики тестового ПК Nostromo771

Процессор - Intel® Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz
Оперативная память - DDR-3 1333 7-7-7-20 - 16 382,48 МБ
Материнcкая плата- Gigabyte Technology Co., Ltd. P43T-ES3G ver.1.3
Видеокарта - NVIDIA GeForce 9600 GT 512 mb. Жесткий диск - WDC WD10EADS-65L5B1 SATA-2

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Интересно ще е, да направят тест, на безплатната. И тя има виртуализация, но зависи от хардуера на компютъра.  Аз на една виртуалка, си поиграх, и мога да кажа, че доста добре се справи.

Аваст може ли да ме предпази от cryptolocker / cryptowall вируси

Безплатната трудно. Тя няма истински Пясъчник, я някаква хардуерна виртуализация. Стартира неизвестните файлове, и анализира поведението им. При мой тест на виртуална машина, се справи отлично. Но, това зависи, от хардуера на компютъра ти. Иначе, другите версии на Аваст, имат пясъчник. И той би трябвало /ако е настроена правилно програмата/, да те предпази.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Благодаря за отговора нека другите новите модератори да взимат пример от тебе как се отговоря според мене заслужаваш по силни права в форума . Така еми един човек ми я настрои аваст гледам добре е настроена кефи ме за сега не ми прави никакви ограничения по нета . И той ми каза , че би могла да ме предпази от такива вируси . Инсталирана е на лаптоп 2 гб рам памет .

Благодаря за отговора нека другите новите модератори да взимат пример от тебе как се отговоря според мене заслужаваш по силни права в форума . Така еми един човек ми я настрои аваст гледам добре е настроена кефи ме за сега не ми прави никакви ограничения по нета . И той ми каза , че би могла да ме предпази от такива вируси . Инсталирана е на лаптоп 2 гб рам памет .

Разгледай из настройките /не помня къде беше/. Има една отметка, която трябва да сложиш, за тази 'виртуализация'. Поне когато аз тествах Аваста, не беше сложена по подразбиране. И то май, няма значение толкова колко RAM имаш, а дали процесора има такива възможности.

Можеш да ползваш CryptoPrevent,в твоята тема GhostBG86 ти е дал линк : https://www.kaldata.com/forums/topic/241034-всичко-за-крипто-локер-вирус/?p=3105422

Комбинацията с криптопревент, ще е добра. И не тежи на системата.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте колеги.

Скоро забелязах, че Аваст са пуснали безплатна бизнес версия, която е и с административен панел за управление.

Видях, че няма такава тема и реших да пусна тази, където да дискутираме и да даваме отзивите си. Аз все още не мога да дам отзиви, но от днес започвам да я тествам в средно голяма LAN мрежа и когато имам готовност, ще дам отзиви.

Ще се радвам, ако някой вече има някакъв опит с нея, да напише отзиви.

Линк към програмата: https://www.avast.com/business

Тая гадина след последното обновление преди 2 дни стана нетърпима!

Скъсва се да сканира всичко което шавне по компютъра и ми го тормози излишно.До 10.3 не беше толкова зле.Като капак на всичко днес получи сбъркани дефиниции и при всяко стартиране на торента ми го обвинява че е вирус и го трие.Ако със следващите дефиниции не се оправи я махам.Язък че толкова години ми вършеше работа.

Като че ли на цялата 10-та версия ѝ има нещо. Аз вече и видеоклипове от YouTube не мога да свалям. Avast-ът товари процесора на макс и добавката, към браузъра, която използвам за сваляне на видеотата дава грешка, че има връзка със сървъра, но не се получават данни. И естествено решението е деактивиране на защитата, ама някак глупаво се получава така.

Нещо в настройките куца, ми се струва. Не съм ползват от доста време Аваста, ама вижте настройките в Интернет щита.

Мисля, че съм направил необходимите настройки, ама полза никаква:

805846_fr.png   805848_fr.png

Първият адрес, който съм въвел идва от линка, от който браузърът изтегля съответното видео. Ето само част от него, че е прекалено дълъг:

https://r1---sn-c0an5u-nv4e.googlevideo.com/videoplayback?mn=sn-c0an5u-nv4e&gir=yes&clen=234592305

Основният проблем е, че процесорът е прекалено слаб (Sempron 2600+). Ама не мога да разбера, защо Avast-ът сканира видеото и не мога да намеря начин да го накарам да не го прави. Както и да е, ще го мисля по-натам. Може да се върна на версия 9.

Мисля, че съм направил необходимите настройки, ама полза никаква:

От първата картинка махнете отметката от: „scan traffic from well-known browser processes only“ и вижте дали има промяна!

Тази отметка по подразбиране е махната. Сложил съм я с цел антивирусната да не сканира трафика на другите програми като например ъпдейтъри на игри, че става тегаво. Ама поставянето ѝ не променя нещата при версия 10. Avast-ът пак си ги сканира и се принуждавам да спирам защитата. Както и да е, не е важно, ще се оправям.

EDIT: Версия 9 се държи къде къде по-културно. Не товари компютъра така, както новата версия и не се налага да изключвам защитата при сваляне на видеота.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.