Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

преди 53 минути, Мальчик Бананан написа:

Хайде малко по-споко с определенията. Казвате го от позицията на:

- специалист по информационна сигурност?

- някой, който желае да обърка питащия?

- участващ в тестове на антивирусни продукти?

От позицията на трезво мислещ потребител. Антивирусна, която ме занимава с това какви ми са паролите, добавките ми в браузърите и др. глупости дето се виждат, да не ги изреждам е меко казано несериозна. Аз такава антивирусна не желая да работи на моят компютър. 

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 121,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Касперски Интернет Секюрити е платена програма. Не знам на автора на питането, дали е безплатния вариант на Аваст, но се едва ли ще си плаща за антивир, ако е така. В тестовете на AV-TEST и AV Comparatives, Avast заема постоянно едно от първите места по детекция. Модерна програма с прилично нво на защита. Бих посъветвал @AstralGirl да покаже по-подробно какво иска програмата от нея. Дали не е рекламен трик това за паролите (да иска да ѝ натресе мениджъра на пароли на Аваст просто), за каква приставка на браузъра става въпрос? Какви са тези проблеми с производителността.

Иначе, ако каже, че желае да плаща за антивирусна защита и аз като вас ще и препоръчам Касперски. Може предполагам за 20-ина лева да си закупи едногодишен лиценз...Например оттук:

https://www.amazon.com/Kaspersky-Internet-Security-Device-Download/dp/B01K5XELFQ

преди 1 час, П.Петров написа:

Секси, каква е тази идиотска антивирусна. Махай я веднага. Сложи си Kaspersky Internet Security.

P.S. Чакам отговор на запитването ми в ЛС ;)

Тая антивирусна е аваст и на мен ми лази по нервите ама и не смея да я махна и да си сложа каквато аз искам. ЛС-то ти е изтрито и няма да получиш отговор там.

преди 6 минути, Мальчик Бананан написа:

Касперски Интернет Секюрити е платена програма. Не знам на автора на питането, дали е безплатния вариант на Аваст, но се едва ли ще си плаща за антивир, ако е така. В тестовете на AV-TEST и AV Comparatives, Avast заема постоянно едно от първите места по детекция. Модерна програма с прилично нво на защита. Бих посъветвал @AstralGirl да покаже по-подробно какво иска програмата от нея. Дали не е рекламен трик това за паролите (да иска да ѝ натресе мениджъра на пароли на Аваст просто), за каква приставка на браузъра става въпрос? Какви са тези проблеми с производителността.

Иначе, ако каже, че желае да плаща за антивирусна защита и аз като вас ще и препоръчам Касперски. Може предполагам за 20-ина лева да си закупи едногодишен лиценз...Например оттук:

https://www.amazon.com/Kaspersky-Internet-Security-Device-Download/dp/B01K5XELFQ

И тази антивирусна е платена. И не, няма да плащам нищо за нея. А какво иска програмата го показах тук на тази снимка. На снимката е показано обобщението след сканиране. Иначе през цялото време докато сканира ми изписваше, че "някои антивирусни защити са изключени". След това погледнах тези 4 точки, които са ми в червено. Точката "Открити са лоши добавки в браузъри" я оправих. Остават ми другите 3. Едната ми показва, че рутера не е конфигуриран правилно...Другите забравих за какво бяха точно..

Еми, това за рутера, може и да е полезно, не знам. Един познат все сриваше интернета на съседите си, щото е успял да влезе в рутера им и точи филми, като луд. Промениха си паролата и вече не точи. Предполагам и интеренета им е ок. А ако е някой зъл и можещ, може да ви прави и по-големи мизерии, ако ви влезе в рутера.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

AstralGirl - Щом не искаш да те занимава антивирусната с тези неща, а да функционира отново просто направи това. Иди в трея където е иконката на аваст, дай десен бутон на мишката и когато излезни менюто просто му дай : "Тих режим" и си решаваш проблема.

Редактирано от KnoX (преглед на промените)

преди 39 минути, AstralGirl написа:

И тази антивирусна е платена. И не, няма да плащам нищо за нея. А какво иска програмата го показах тук на тази снимка. На снимката е показано обобщението след сканиране. Иначе през цялото време докато сканира ми изписваше, че "някои антивирусни защити са изключени". След това погледнах тези 4 точки, които са ми в червено. Точката "Открити са лоши добавки в браузъри" я оправих. Остават ми другите 3. Едната ми показва, че рутера не е конфигуриран правилно...Другите забравих за какво бяха точно..

А вие скоро да сте си проверявали системата за зловреден софтуер..?

Да не би да си мислите че ако имате една антивирусна програма и сте защитена..?

преди 10 минути, icotonev написа:

А вие скоро да сте си проверявали системата за зловреден софтуер..?

Да не би да си мислите че ако имате една антивирусна програма и сте защитена..?

Точно това правих днес. И не. не си мисля така и не съм толкова тъпа и наивна, че да мисля така. А с тази антивирусна още повече. Просто защото никога не съм я харесвала. И си държа на microsoft security essentials.

Момент...никога не съм казвал че сте наивна и тъпа...!Просто се опитвам да ви кажа че нещо генерално бъркате...Но щом мислите че моето мнение е форма на някаква обида...просто спирам и повече няма да взема отношение..! Само да добавя че каквото и да ви кажа ..вие продължавате да не усещате за какво ви говоря..! Приятна вечер..!

преди 12 минути, AstralGirl написа:

....И си държа на microsoft security essentials.

Ако ще ползваш тази антивирусна, по добре да не слагаш никакаква. То е аналогично. Служебният компютър  веднъж замина, пък я имаше като антивирусна.

P.S. Много си лоша, да ти пратя ли пак ПМ. Харесваш ли любовни стихотворения, ще ти измисля едно. 

преди 8 минути, icotonev написа:

Момент...никога не съм казвал че сте наивна и тъпа...!Просто се опитвам да ви кажа че нещо генерално бъркате...Но щом мислите че моето мнение е форма на някаква обида...просто спирам и повече няма да взема отношение..! Само да добавя че каквото и да ви кажа ..вие продължавате да не усещате за какво ви говоря..! Приятна вечер..!

Просто обичам да се говори точно и ясно. А не да "се налага да усещам за какво говорите". Не съм гадателка все пак. 

преди 5 минути, П.Петров написа:

Ако ще ползваш тази антивирусна, по добре да не слагаш никакаква. То е аналогично. Служебният компютър  веднъж замина, пък я имаше като антивирусна.

P.S. Много си лоша, да ти пратя ли пак ПМ. Харесваш ли любовни стихотворения, ще ти измисля едно. 

Хахахахахха не се излагай повече момче.... Смешен си с тия тъпотии. 

преди 6 минути, AstralGirl написа:

А не да "се налага да усещам за какво говорите".

Аха ...ами доколкото си спомням ви зададох въпрос... и не е нужно да гадаете за да ми отговорите..!

И все пак да ви обясня че проверката за зловреден софтуер става със специализиран софтуер..И предимството на този форум е че има такъв специализиран подраздел с обучени хелпери...които правят това на доброволни начала ..т.е. безплатно..! Ама вие  се запънахте ...антивирусна ,та антивирусна...!!!

Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

преди 5 минути, icotonev написа:

Аха ...ами доколкото си спомням ви зададох въпрос... и не е нужно да гадаете за да ми отговорите..!

И все пак да ви обясня че проверката за зловреден софтуер става със специализиран софтуер..И предимството на този форум е че има такъв специализиран подраздел с обучени хелпери...които правят това на доброволни начала ..т.е. безплатно..! Ама вие  се запънахте ...антивирусна ,та антивирусна...!!!

Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

Добре, моя грешка извинявам се тогава. Просто тази антивирусна ме изнервя...Сряда ми го донесоха и днес почна пак. 

преди 55 минути, AstralGirl написа:

Точно това правих днес. И не. не си мисля така и не съм толкова тъпа и наивна, че да мисля така. А с тази антивирусна още повече. Просто защото никога не съм я харесвала. И си държа на microsoft security essentials.

За какво мрънкаш не мога да разбераш ? Не ти харесва аваст, махаш е и толкова. Питаш защо се появява това, а в същото време говориш за махане. Последно ?! Ако ще продължаваш с нея, продължавай, за да ти се помогне, ако ще е сменяш, сменяй е като не я харесваш и толкова. И ако малко се замислиш, едва ли програмата е виновна за мене, а изпълнителката или изпълнителя на машината. С тая програма съм повече от 10 години и никога не е направило нещо против моята воля. :happy-minion:

преди 20 минути, KnoX написа:

За какво мрънкаш не мога да разбераш ? Не ти харесва аваст, махаш е и толкова. Питаш защо се появява това, а в същото време говориш за махане. Последно ?! Ако ще продължаваш с нея, продължавай, за да ти се помогне, ако ще е сменяш, сменяй е като не я харесваш и толкова. И ако малко се замислиш, едва ли програмата е виновна за мене, а изпълнителката или изпълнителя на машината. С тая програма съм повече от 10 години и никога не е направило нещо против моята воля. :happy-minion:

Не мрънкам за нищо............. 

Ами щом ви харесва, майкрософтската, използвайте я. Подобно на KnoX и аз познавам пък двама човека, които за повече от десет години не са имали грижа с Аваст. Нямам пред себе си Аваст, влезте в настройките и деактивирайте възможността да ви предупреждава за паролите. Не знам какво е това за рутера, но помислете онова, което ви казах за този познат как точеше интернет от съседа, като му познал паролата. Относно паролите, предполагам, че сте му задали на браузъра да ви помни паролите. Не знам с кой браузър браузвате, но примерно, ако е Файърфокс, не е лошо да защитите достъпа до паролите си с парола. Настройки - защита - промяна на главната парола. В Аваст има едно специално сканиране при старт на компютъра. То е наистина полезно. Може да сканирате по този начин за по-голяма сигурност. Мисля в "други проверки" се намираше. Ако искате антивирусна, която да не ви ръчка за това-онова и все пак да ви пази ви препоръчвам Avira Free. Повярвайте ми, много по-добре е откъм пазене от майкрософтската. Ако не вярвате, имаме тема за тестове на организации за тестиране. Вижте няколко теста и ще се убедите, че Авира е респектираща. Няма да ви ръчка за нищо. Инсталирате я и това е. Аваст, както казах е модерна антивирусна. Авира не, че е зле. Просто шефът ѝ преди години я нарече "антивируса на леля Ема". Тя е мощна и добра, просто не ви ръчка и подканя да се защитите. Поздрави!

И надявам се не теглите антивирусни програми от торенти. По-голяма грешка няма.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 2 часа, AstralGirl написа:

Ами сложи си Майкрософт и толкова. Тя не е толкова нахална, щото си е правена за Уиндоус и няма фри версия. Много платени програми имат фри версия, чиято цел е точно тази- да ти изскача със съобщения за проблеми и предложение за решаването им. Като цъкнеш на "реши проблема", те насочва да си купиш пълната версия.  :)  Не е само Аваст така... продуктът е създаден за да се продава все пак.

преди 39 минути, язе написа:

Ами сложи си Майкрософт и толкова. Тя не е толкова нахална, щото си е правена за Уиндоус и няма фри версия. Много платени програми имат фри версия, чиято цел е точно тази- да ти изскача със съобщения за проблеми и предложение за решаването им. Като цъкнеш на "реши проблема", те насочва да си купиш пълната версия.  :)  Не е само Аваст така... продуктът е създаден за да се продава все пак.

Благодаря за отговора. Мен "не ме съветва да купя пълна версия". А само, това, което съм показала на снимката. но не смея да ги пипам тия неща за да ги оправя. 

преди 14 минути, adersa написа:

Мда и на мен днеска  аваст излезе с фалшива тревога за бавно пц обаче не му обърнах внимание

Аз не мога да не обърна внимание на какъвто и да е проблем с лаптопа...Сряда ми го донесоха преинсталиран, за 2-ри път вече тази година. Много му става вече...

преди 11 минути, AstralGirl написа:

Благодаря за отговора. Мен "не ме съветва да купя пълна версия".

Ще те посъветва, като натиснеш бутона "разреши всички".  :)

преди 1 час, AstralGirl написа:

Не мрънкам за нищо............. 

Последно ? Казвате, че не ви харесва антивирусната програма и ще е сменяте. Окей, само не разбирам ще е сменяте или искате да останете с Аваст и да ви се помогни за да се махни това, което ви притеснява. И бих ви казал, че дори и безплатната версия на програмата да ползвате няма да останете разочарована, още повече пък ако си купите платената версия както съм аз повече от 4-5 години вече. Преди и аз бях на безплатната версия за да видя какво представлява, но с времето си, направо си купих ключ и няма от какво да се оплача за сега.

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Ами щом ви харесва, майкрософтската, използвайте я. Подобно на KnoX и аз познавам пък двама човека, които за повече от десет години не са имали грижа с Аваст. Нямам пред себе си Аваст, влезте в настройките и деактивирайте възможността да ви предупреждава за паролите. Не знам какво е това за рутера, но помислете онова, което ви казах за този познат как точеше интернет от съседа, като му познал паролата. Относно паролите, предполагам, че сте му задали на браузъра да ви помни паролите. Не знам с кой браузър браузвате, но примерно, ако е Файърфокс, не е лошо да защитите достъпа до паролите си с парола. Настройки - защита - промяна на главната парола. В Аваст има едно специално сканиране при старт на компютъра. То е наистина полезно. Може да сканирате по този начин за по-голяма сигурност. Мисля в "други проверки" се намираше. Ако искате антивирусна, която да не ви ръчка за това-онова и все пак да ви пази ви препоръчвам Avira Free. Повярвайте ми, много по-добре е откъм пазене от майкрософтската. Ако не вярвате, имаме тема за тестове на организации за тестиране. Вижте няколко теста и ще се убедите, че Авира е респектираща. Няма да ви ръчка за нищо. Инсталирате я и това е. Аваст, както казах е модерна антивирусна. Авира не, че е зле. Просто шефът ѝ преди години я нарече "антивируса на леля Ема". Тя е мощна и добра, просто не ви ръчка и подканя да се защитите. Поздрави!

И надявам се не теглите антивирусни програми от торенти. По-голяма грешка няма.

Ако се гледа от безплатните антивирусни програми, коя има повече като опций, то определено Аваст ги превъзхожда, друг е въпроса, че други безплатни програми, който са демодета за по 30 дни и след това трябва да ги платиш, за да ги ползваш пълните им функций са по добри, ела и ме обеди в това. А дано ама надали.... 

преди 10 часа, AstralGirl написа:

Просто тази антивирусна ме изнервя...Сряда ми го донесоха и днес почна пак. 

А защо не махнеш досадните модули?

Отваряш контрол панела на Windows-а, там влизаш в Програми и компоненти, намираш Avast и кликваш върху Промяна, а не върху Деинсталиране.

Оставяш задължително Файлов щит, Щит за поведение и Интернет щит.

Ако използваш имейл клиент като Microsoft Outlook или  Mozilla Thunderbird оставяш Пощенски щит. Ако отваряш пощата си само през браузъра, махаш отметката.

Ако имаш рутер оставяш Защита на домашната мрежа, в противен случай махаш отметката.

Останалите неща ги разкарваш и завършваш промяната. Най-вероятно ще иска рестарт на лаптопа.

Ако все още показва досадни съобщения влизаш в настройките и търсиш нещо свързано със съобщения. Едно от нещата, които харесвам на Avast е голямото количество настройки, с които можеш да си конфигурираш програмата, както ти е кеф.

Ако това не помогне, в Програми и компоненти в контрол панела вместо на Промяна кликваш върху Деинсталиране, махаш Avast и слагаш каквото ти харесва.

Забравих да кача картинката в горния пост, а с редакция не може да се добави, та ето какво имам предвид.

SNAG-17.07.02-08.08.24 2.png

Редактирано от саби (преглед на промените)

преди 12 часа, KnoX написа:

Последно ? Казвате, че не ви харесва антивирусната програма и ще е сменяте. Окей, само не разбирам ще е сменяте или искате да останете с Аваст и да ви се помогни за да се махни това, което ви притеснява. И бих ви казал, че дори и безплатната версия на програмата да ползвате няма да останете разочарована, още повече пък ако си купите платената версия както съм аз повече от 4-5 години вече. Преди и аз бях на безплатната версия за да видя какво представлява, но с времето си, направо си купих ключ и няма от какво да се оплача за сега.

Казвам, че не ми харесва Аваст, И да бих искала да я сменя със споменатата от мен. И да, също искам да разреша проблема с Аваст. (Проблемите, които съм дала тук на снимката, която съм качила). 

преди 6 минути, AstralGirl написа:

Казвам, че не ми харесва Аваст, И да бих искала да я сменя със споменатата от мен. И да, също искам да разреша проблема с Аваст. (Проблемите, които съм дала тук на снимката, която съм качила). 

Като не ти харесва, махаш я и не занимаваш обществото тука с тоз малък проблем.

P.S. Флюбих се в теб

когато чух от теб за мокрият ти тилифон

в съзнанието ми излезна то

образа на твойто същество. 

Копнея аз да ме харесаш ти

И двамата да си мокриме телефоните взаимно. :)

преди 6 минути, П.Петров написа:

Като не ти харесва, махаш я и не занимаваш обществото тука с тоз малък проблем.

P.S. Флюбих се в теб

когато чух от теб за мокрият ти тилифон

в съзнанието ми излезна то

образа на твойто същество. 

Копнея аз да ме харесаш ти

И двамата да си мокриме телефоните взаимно. :)

Престани да се излагаш. Имам си приятел остави ме намира. И като логопед ще ти кажа, първо се научи да пишеш... Точка по въпроса. Ако пак ми пишеш вече няма и да ти отговоря. На разбрания човек се казва веднъж...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.