Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Да пробва ръчно да я актуализира.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 121k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

на 10.02.2017 г. в 14:46, Stoyannnov написа:

Да пробва ръчно да я актуализира.

Всичко е пробвал, но не се получава. Инсталира наново програмата и след няколко дни му е дошла актуализацията. Нещо най- вероятно е омазал програмата.

Вчера ми докладваха, че този проблем се е появил отново. В случай, че се чудите защо VictorVran или друга Steam игра не стартират (или не се теглят дори след проверка на файловета на играта през самия клиент) добавете проблемните файлове в изключенията на avast:

https://steamcommunity.com/app/345180/discussions/0/490123197941685987/

• 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Нова версия на Avast. Подобренията по-долу от форума на Avast:

Цитат

New Avast Antivirus March version is here (17.3.2290). This version doesn't introduce any new features, rather fixes some of the most critical issues that appeared on the previous version.

What's fixed:

- Firewall: Fixed internet connectivity not working after update (until restart) on Win XP, Vista and 7 - should now always work immediately
- Wifi Inspector: Fixed incorrectly displayed vulnerabilities - vulnerability info is now correct
- Web Shield: Fixed SSL scanning issue on some sites - sites now load correctly
- Issues with login to roaming profile after update
- Passwords: Fixed issues with self-authorization and import from Easy Pass
- Issue with installation on Braswell CPUs
- Network problems after update on Vista
- Issue with playing HTML5 videos in SafeZone browser
- Improved compatibility with Windows 10 Creators Update
- Issue with disabling components, which require restart
- Problems with never-ending Cleanup optimization

2291: Fixes crash in installer

• 1 месец по-късно...

Нова версия. Ъпдейта е от 3-ти Май. Changelog от форума на Avast.

Цитат

new public version 17.4.2294 has just been released.

What's new:

- updated GUI engine
- fixed notification of finished Smart Scan, now it correctly shows the results instead of starting the scan again
- fixed several crashes in Web Shield (including corruption of large downloaded files)
- fixed crashing during update of virus definitions on 32-bit OS
- viruses detected by File Shield are now correctly moved to quarantine
- firewall profile is correctly recognized also when you connect via different network adapters
- fixed problem with empty windows profile on Windows 10 after avast update
- right-click explorer scan now runs in main window

• 2 седмици по-късно...

При безплатния антивирус Аваст липсва защитна стена - има я само в платената версия.   Добавям безплатната Privatefirewall 7.    Обучението на защитната стена започва веднага.   Това си струва като загубено време - защото пропуснатото евентуално от Аваст трябва да бъде блокирано от безплатната стена. 

преди 10 часа, Stoyannnov написа:

Защитната стена на Avast се предлага в "Advanced" и "Complete" пакета и не е кой знае какво! Стена като стена, нищо повече.

Privatefirewall 7 може да работи и без никакъв антивирус. След като я обуча ще деинсталирам безплатния антивирус на Аваст.  Защото пак ми писна от все недозавършени и пропускащи антивируси.  Много го хвалят къде ли не безплатния Аваст...   Истината е, че една обучена безплатна защитна стена може да се справя дори по-добре от уж комплексен антивирус като Аваст. 

Avast работи отлично на моята машина, това, че Вие не можете да я конфигурирате да работи по-начина, по-който трябва/искате си е Ваш проблем. Безплатния Avast предлага доста опции, които други антивирусни ги предлагат само в пакетите, които се купуват. 

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ко стана с Кихчо?

Работи си у дома на лаптоп с  Win 8.1.   Сепчо си е на служебния с  Win 7.   Не зная дали Аваст ще си извоюва място до най-използваните защитни програми в света.   Очакванията ми са да не успее. Дано греша.

преди 1 час, attj написа:

Работи си у дома на лаптоп с  Win 8.1.   Сепчо си е на служебния с  Win 7.   Не зная дали Аваст ще си извоюва място до най-използваните защитни програми в света.   Очакванията ми са да не успее. Дано греша.

Логиката ти и малко дете не би е схванал. Когато нещо е безплатно, то логично няма да функционира напълно. Когато си го купиш/платиш и т.н. ще работи по добре от безплатното. Какъв може да си за да разсъждаваш толкова глупаво не ми е ясно. Някога бил ли си с платена версия на програмата, че говориш ? 

преди 10 часа, KnoX написа:

Логиката ти и малко дете не би е схванал. Когато нещо е безплатно, то логично няма да функционира напълно. Когато си го купиш/платиш и т.н. ще работи по добре от безплатното. Какъв може да си за да разсъждаваш толкова глупаво не ми е ясно. Някога бил ли си с платена версия на програмата, че говориш ? 

Пробвайки всички програми - нормално е да си имам свои изводи.  Вие си надценявайте Аваст  - докато аз пак просто ще го пробвам...Още не съм споделил становище...

Редактирано от attj (преглед на промените)

Аз не го наддценявам, а Вие говорите пълни глупости, тъй като сте пробвали безплатната версия на програмата ! Когато пробвате платената версия на програмата, тогава правете изводи !

И аз мога да пробвам всички безплатни антивирусни програми и да им намеря кусури, ама няма смисъл, защото безплатната версия на всички ще е така. Да не говориме, че много малко останаха безплатните антивирусни програми, които си струват, и една от тях е Аваст. Не, че съм с нея, а просто защото съм бил много години с безплатната версия и ако знаеш какво натискаш из нета и какво правиш, върши много добра работа. И пак казвма, че има какво да се желае, но да говориш за безплатната версия, когато няма да е перфектно е просто смешно, кажи нещо за платената версия, което не и е на мястото. 

преди 2 часа, attj написа:

Пробвайки всички програми - нормално е да си имам свои изводи.  Вие си надценявайте Аваст  - докато аз пак просто ще го пробвам...Още не съм споделил становище...

Като казваш всички че си пробвал, си го пробвал и Аваст. Или сега ги почваш всички наново?:D

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Като казваш всички че си пробвал, си го пробвал и Аваст. Или сега ги почваш всички наново?:D

Нямам подобни идеи - пък и Сепчо, Кихчо, Авастчо и Комодко дори ми идват в повече.Ползвам лично само три компютъра. В доста сайтове и форуми определят безплатния Аваст като най-добрата безплатна програма в света.  Аз просто реших да проверя дали това е така.  Засега програмата ми харесва.   С инсталирането на   Privatefirewall 7 и добавих могъща допълнителна подкрепа.  Тази комбинация съм я ползвал преди около 8 години и тогава доста ми е харесала.   Четох своите си мнения от тогава в този форум. Няма никаква реална причина да пробвам платената версия на Аваст и не смятам да я инсталирам.

настройките на безплатният аваст са мноооого важни !

5-6 години го ползвам заедно с безплатната стена на комодо

и нейните настройки са мнооого важни !

изводът е - всичко е ок , само да знаеш как да си го настроиш :)

Редактирано от Петроff (преглед на промените)

преди 14 минути, Петроff написа:

настройките на безплатният аваст са мноооого важни !

5-6 години го ползвам заедно с безплатната стена на комодо

и нейните настройки са мнооого важни !

изводът е - всичко е ок , само да знаеш как да си го настроиш :)

И това не е най - важното, ако знаеш как да сърфираш и какво да правиш на машината като седнеш, и с най - лошата антивирусна, няма да имаш ядове. А колкото до безплатния Аваст, си много прав. Настройваш си го по вкус с някоя допълнителна безплатна стена и нямаш ядове, аз много години карах така. Сега вече с платената версия, освен него ползвам и МБАМ ама отдавна сканиране не съм правил , май май е време. :D

преди 10 часа, KnoX написа:

И това не е най - важното, ако знаеш как да сърфираш и какво да правиш на машината като седнеш, и с най - лошата антивирусна, няма да имаш ядове. А колкото до безплатния Аваст, си много прав. Настройваш си го по вкус с някоя допълнителна безплатна стена и нямаш ядове, аз много години карах така. Сега вече с платената версия, освен него ползвам и МБАМ ама отдавна сканиране не съм правил , май май е време. :D

Сега остава да споделиш защо си с платената версия.   И не забравяй - връщам се оттам, където ти още не си отишъл....

преди 14 минути, attj написа:

Сега остава да споделиш защо си с платената версия.   И не забравяй - връщам се оттам, където ти още не си отишъл....

Бях казал и в по горните си коментари, ама явно не си го чел. Ще ти кажа, ползвах Аваст безпланата версия близо 4-5 години от 2008 година, и през 2015г. минах на платената версия.  Първо имам  три налични машини, две у дома и една в офиса. На първата ми машина имах ядове, какво всички останалите, докато разберат това онова. Един ден се заразих с някакви вируси, ако не се лъжа през 2009г. След това се ядосах и послушах какво говоря хората за Авас-та и го инсталирах. Карах с него 5 години. И през 2014-2015 година си поръчах три ключа за 72евро, за една година, за да пробвам и платената версия, тъй като бепзланата версия е едно, а платената е съвсем друга. ;) И от тогава насам си купувам ключове, когато ми изтичат. Основно по Коледа, когато има промоций и не само тогава. В зависимост от това, кога съвпада период на изтичане. И така....

Интересува ли те нещо още ? :) Ти ако идваше от там, нямаше да пишеш такива глупости и да сравняваш безплатното с платено, ама това пак е друг въпрос. Дерзай. ;)

Редактирано от KnoX (преглед на промените)

преди 21 минути, attj написа:

Провери се за потенциално нежелани!:clown:

на 5/15/2017 в 10:00, KnoX написа:

Бях казал и в по горните си коментари, ама явно не си го чел. Ще ти кажа, ползвах Аваст безпланата версия близо 4-5 години от 2008 година, и през 2015г. минах на платената версия.  Първо имам  три налични машини, две у дома и една в офиса. На първата ми машина имах ядове, какво всички останалите, докато разберат това онова. Един ден се заразих с някакви вируси, ако не се лъжа през 2009г. След това се ядосах и послушах какво говоря хората за Авас-та и го инсталирах. Карах с него 5 години. И през 2014-2015 година си поръчах три ключа за 72евро, за една година, за да пробвам и платената версия, тъй като бепзланата версия е едно, а платената е съвсем друга. ;) И от тогава насам си купувам ключове, когато ми изтичат. Основно по Коледа, когато има промоций и не само тогава. В зависимост от това, кога съвпада период на изтичане. И така....

Интересува ли те нещо още ? :) Ти ако идваше от там, нямаше да пишеш такива глупости и да сравняваш безплатното с платено, ама това пак е друг въпрос. Дерзай. ;)

Браво! С безплатни програми мога да се защитя по-добре спрямо платения Аваст!  Тествано лично!

Редактирано от attj (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.