Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

RC 2

We've fixed all known problems in this RC, here is the list of the most important ones:

- taskbar icon > Registration doesn't open GUI
- GUI tuning - that you for your feedback!
- network shield fixes
- WSC - disable MS firewall during AIS installation (but after reboot!)
- SMTP alerts fixes
- several fixes of very unspecified crashes
- mailshield fix for Thunderbird (certificates)
- GUI isn't freezing any more

Known issues:
- IE sometimes crashes when you click the Online Protection plugin icon 

Download locations
http://files.avast.com/beta9x/avast_free_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_pro_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_internet_security_setup.exe
http://files.avast.com/beta9x/avast_premier_antivirus_setup.exe

avast! cleaner:
http://files.avast.com/beta9x/avastclear.exe

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Мда...един приятел програмист вече изпищя от бетата им...само че това няма докладване...защото проблемите, които му създаде бяха доста. Жалко!

Аз съшо изпатих от бетата. 

От години използвам продукта, но към момента мога да кажа - Пълно недоразумение.

8- ма версия стартира катастрофално с проблеми в почти всички бети.

9- та версия, по всичко личи, че ще има проблеми дори с финалните версии. Никой не спомена, че бетите на 9 -та версия са неприложими за по стари машини и определен тип процесори. Ще остане ли проблема и при финалните???

AVAST от един прекрасен продукт стана едно голямо Недоразумение

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Здравейте!

От скоро започва да ми изкарва тоя екран. Знаете ли къде по опциите да се пипне, за да не се появява повече?

post-339946-0-26000200-1381483878_thumb.

Здравейте!

От скоро започва да ми изкарва тоя екран. Знаете ли къде по опциите да се пипне, за да не се появява повече?

Дал си снимка на поведенческият щит които се опитва да блокира програма за картинки(май това което си натряскал на екрана)

Дал си снимка на поведенческият щит които се опитва да блокира програма за картинки(май това което си натряскал на екрана)

той се показва и като се прави ъпдейт на скайп примерно.

Нямам подръка Аваст, но влезте в настройките на програмата, намерете "блокатора по поведение" или "поведенчески щит", не помня как беше дефиниран и променете настройките от ръчни на автоматични, така че да не бъдате питани при промяна в поведението на програма.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

С добри впечатления оставам за Аваст 2014 и конкретно за IS изпълнението. За сега не е пропускал, все се справя с някоя от частите на защитата си.... Мисля, че Аваст ще започне да излиза стремително напред. Предимството на безплатните програми е големия брой потребители, голяма наличност в облака... мисля, че тази стратегия на Аваст е печеливша. Според мен сравнено с ESET или Avira, много добро развитие.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Да,от известно време ползвам Аваст 9 фрии и аз оставам с много добри впечатления от тази програма,и смятам изказвания от сорта ''Аваст върви назад'' за неоснователни.

Предимството на безплатните програми е големия брой потребители, голяма наличност в облака... мисля, че тази стратегия на Аваст е печеливша.

Не случайно в бизнеса има една основна максима: "Първо работи за името си,...после то ще работи за теб!"

За пръв път ми харесва фейcа на Аvast.Никога до сега не ми е допадал,но с тази версия 2014 е доста по-добре.Изглежда по зрял,преди ми приличаше на програмка за тинеижери.

За пръв път ми харесва фейcа на Аvast.Никога до сега не ми е допадал,но с тази версия 2014 е доста по-добре.Изглежда по зрял,преди ми приличаше на програмка за тинеижери.

Аз пък точно за интерфейса на 2014 съм на противоположното мнение- много са го объркали този фейс. Виждала ли си като засича, каква "хлебарка" излиза в прозорчето....страшно детско изпълнение, крайно несериозно!

Аз пък точно за интерфейса на 2014 съм на противоположното мнение- много са го объркали този фейс. Виждала ли си като засича, каква "хлебарка" излиза в прозорчето....страшно детско изпълнение, крайно несериозно!

Въобще не бях видяла това,до сега разглеждах фейса.О,Боже...а ха ха ха,ма там да не работят някакви деца?GUI ми хареса този път и сега с тази мравка ли е какво там...Няма ли някои регистриран да им пише на тия хора да вземат да се посъвземат...каква е тази инфантилност!

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Нямам подръка Аваст, но влезте в настройките на програмата, намерете "блокатора по поведение" или "поведенчески щит", не помня как беше дефиниран и променете настройките от ръчни на автоматични, така че да не бъдате питани при промяна в поведението на програма.

да, видях го къде :) обаче така дали няма да пропусне нещо като само си решава... то не че като ме пита аз ще разбера много де :)

но пък може да ми блокира нещо важно, ще видим.

мерси!

Ами до голяма степен зависи от вас. Гледате да не инсталирате много приложения, или ако инсталвате, то да е от сайтовете на надеждни производители. Другите ще кажат, но той не се обажда толкова често. Да интерактивния режим дава повече усещане за сигурност... :) шегувам се. И сигурност, разбира се дава. Ако е решил човек, че ще прави нещо, блокатора едва ли ще промени мнението му.

Но е умен поведенческия щит на Аваст. Не е баш на всичко да подскача.

По-скоро настройте виртуалната кутия, така че да пъха неизвестните неща в нея. Това вече е наистина сигурност. Пак малко по спомен...но тя не беше ли по подразбиране изключена? Така че я включвате и така. А за блокатора, лично аз когато от време на време си качвам Аваст освен виртуалната кутия, давам на блокатора интерактивен режим, но принципно много-много не инсталирам на реалната си машина неща.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Излезна и финала (9.0.2006 Final), радвайте се.. :clown:

avast! Free 2014

avast! Pro Antivirus 2014

avast! Internet Security 2014

avast! Premier 2014

Тъй като финала е вече на лице, нека си припомним какво ново във версия 2014

НОВ МОДЕЛ ЗА НОМЕРАЦИЯ И ИЗЛИЗАНЕ НА НОВИТЕ ВЕРСИИ

До момента нови версии с големи промени бяха пускани всяка година през Февруари. От сега нататък версиите с големи промени ще бъдат пускани през Октомври. Това е поради причината, че повечето конкуренти пускат своите нови версии тогава и очакването на повечето потребители е същото. Другата промяна е с номерацията на версиите - както забелязахте новата версия на програмата ще е avast! 2014. AVAST минават на нова схема за номерация, която е подобна като тази на конкуренцията. Това е отново с цел улесняване на потребителите при избора на най-съвременната версия на програмата.

НОВОСТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАЩИТАТА

- Нова технология DeepScreen - тази технология позволява на avast! да взема по интелигентни решения при засичането на нови или непознати заплахи. DeepScreen ще замести AutoSandbox функцията.

- Нов ограничаващ режим - това е нов режим на работа на програмата, препоръчителен за нови (не достатъчно технически запознати) потребители (като например баба ви :) ): автоматично се блокира стартирането на изпълними файлове, които по подразбиране биха активирали функцията DeepScrееn или може са позволява стартирането само на програми, които са познати на FileRep.

- Подобрени възможности за проверка в облака на подозрителни файлове - това включва и нови подобрени механизми за събиране на информация от сензорите на avast!.

- Постоянно стриймване на обновявания (CSU) - за моментално откриване на нови зарази. Това не е точно нова функция, но в новата версия 2014 на програмата тя е преработена, както и поддържащата инфраструктура за поддръжка на тези обновявания. В момента се извършват по около 350-400 обновявания на ден, което се равнява на едно обновяване на всеки 3,75 минути, 24x7, 365 дни в годината. Също така стриймваните обновявания вече могат да съдържат и по-голям брой различни дефиниции.

- Подобрено почистване на malware - това важи за стандартните malware заплахи, както и за рууткитс и файл инфектори.

ДРУГИ НОВОСТИ

- Изцяло преработена добавка за браузъри - включва рейтинги за сигурност, защита от malware, phishing сайтове и функция срещу следене (Do-Not-Track (DNT)), за да сърфирате на спокойствие. Функцията срещу следене няма да разчита на DNT HTTP хедърите (което е и по-ненадеждно); вместо това ще се използва специална технология, която не може да се избегне от сървърите.

- Изцяло нова Сигурна Зона (SafeZone) - за още по-сигурно онлайн пазаруване. Вече потребителите ще могат да превключват между Сигурната зона и обикновения браузър само с един клик. Също така сайтовете за онлайн банкиране ще могат автоматично да се отварят в Сигурната зона.

- Спасителен диск (Rescue disk) - потребителите ще могат да създават спасителен буут диск за възстановяване и почистване на системата с Avast.

ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ

- Нов потребителски интерфейс - нов опростен потребителски интерфейс за лесна навигация и потребителски комфорт. Това е най-голямата промяна на интерфейса след версия 5.0. Също така щитовете за защита са слети и вече ще са само 3 (Файл Щит, Интернет Щит и Щит за електронна поща).

- Централизирано управление - ще можете да управлявате всички свои устройства директно от вашият Avast акаунт на http://my.avast.com/.

- Драматично намален размер на програмата - пълната инсталация ще е по-малко от 60MB, за сравнение сегашната версия е 120MB, намалено е и натоварването на системната памет. По подразбиране инсталацията ще се прави от нов инсталатор, който винаги ще осигурява последната достъпна версия за инсталация.

- По-бърза проверка на системата - благодарение на оптимизации в сканиращия механизъм (за пример проверката на EXE файлове е около 2 пъти по-бърза, а проверката на текстово съдържание ще бъде 10 пъти по-бърза.

- Изцяло пренаписан инсталатор/механизъм за обновяване - това ще направи процесът на инсталация или обновяване по-бърз, по-лесен и по-надежден.

- Изцяло преработена Огнена стена - огнената стена е пренаписана, за по-добра съвместимост с последните версии на Windows, по-добра производителност и пълна поддръжка за IPv6.

- Нова система за лицензиране - нова система за лицензиране, която има за цел да улесни управлението на различните продукти. Системата разчита на кодове за активация.

- Множество подобрения в модулите за Софтуерно обновяване (Software Updater) и Почистването на браузъри.

:beer:

Излезна и финала (9.0.2006 Final), радвайте се.. :clown:

някои хора плюят....ама гледам, че със трепет са очаквали!?  :ph34r:  :clown:

обаче:  :ohmy::clown:

Публикувано изображение

Русофила да не подскача много, http://forum.avast.com/index.php?topic=136785.0

Относно промените без да съм я инсталирал се вижда, че едно от обещанията не е изпълнено а именно драматичното намаляване на инсталационният размер.Дори не се доближават до този обещан размер (<60 MB), но да не ставам дребнав.Вие кажете как са останалите подбрения  и промени, и по-специално ме интересува "Deepscreen"  и "по-бързата проверка".

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.