Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за фотообработка за около 3000 лв.

Featured Replies

Дори мачото в.2 за 93 лв. е за предпочитане пред тия с един вент. Ако сравнението е било с някво над 200 лв. е друг въпрос.

Отделно са значително по-шумни. Като цяло ако искаш малка кутишка са вариант щото няма как да събереш някъв топуз на въздух ама ти нямаш такива проблеми.

А щом искаш тишина е можело да вземеш безвентилаторно захранване или такова дето не му работи перката до определен товар.

Ако се държи на Корсар серията е RM а не VS/CX.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Нека да видим на практика как ще е. Ще пиша в темата, след няколко седмици ползване. Като понадъня процесора и ще дам feedback.

преди 25 минути, Redimido написа:

Гледахме сравнителни характеристики с някои от по-именитите вентилатори и разликата беше в пъти. Поне на бенчмарк. Ще видим как ще е на практика. Времето ще покаже, не е нещо кой знае колко скъпо. Ако се налага ще се смени. Ще се разбере в действие. 

Младеж,не зная какво са ти обяснили относно тези охладители,но информацията ти е недостоверна.Абсурдно е да смяташ,че H60 е много по-качествено изпълнение от Noctua NH D14,D15 или U14S.Ако се сравняват с Corsair H100i,H110i водните имат леко предимство но не и в пъти.Ползвал съм такъв продукт и го казвам от личен опит.

Като цяло с тия SSD-та времето ще се съкрати тройно при работа. Истината е че и I3-6300 без каквато и да е видеокарта би свършил работа и SSD-тата са важната част.

Цялата работа със скъпия процесор и клока както и скъпата видеокарта са приоритет при игрите. 

Така че машината ще върши повече от перфектна работа въпреки че не е обмислена много добре и леко се е набутал.

Аз обръщам внимание на тия подробности за да се заменят ако още не е доставена машината не за да се заяждам.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 3 минути, Roujin Z написа:

Като цяло с тия SSD-та времето ще се съкрати тройно при работа. Истината е че и I3-6300 без каквато и да е видеокарта би свършил работа и SSD-тата са важната част.

...

Хубаво е човек да си вярва. Колкото и бързи да са дисковете, огромното количество операции при обработка на снимки е в процесора и в паметта. При 32Г диска се ползва само за зареждане на изображението, запис и експорт. Но при прилагане на сложни и тежки филтри процесора е много по-важен

Паметта не съм я коментирал освен че предложих 2х16 вместо 4х8. Въпроса е че хората работят със старите I3 и инвестират в SSD.

Явно масово се предпочита пред инвестицията в по-добър процесор. Изключвам вариантите със 8-9 годишни машини.

преди 40 минути, capnemo написа:

Хубаво е човек да си вярва. Колкото и бързи да са дисковете, огромното количество операции при обработка на снимки е в процесора и в паметта. При 32Г диска се ползва само за зареждане на изображението, запис и експорт. Но при прилагане на сложни и тежки филтри процесора е много по-важен

Това беше долу-горе заложено в ориентировачната конфигурация,която му дадох по-горе. А именно с. 2011 и памет на висока честота. Защото според тестове от последните 1-2 месеца се вижда ,че в някои определени сценарии при работа ,честотата на рам паметта скалира доста добре.

А колкото до SSD-то,може и като го ползва за работа да види разлика от NVME например,но човека каза ,че не иска и си има...

• Автор

Първи впечатления от сглобеното по-горе. 

Честно казано не разбирам защо се спомена, че за 4К трябват 2 видеокарти. Трябва да ви кажа, че на GTA 5, на резолюция 4к, с всички видео-опции на макс, играта ми искаше 3300 мб...което при един 10 часов маратон на 4к си вървеше перфектно гладко и без никаква забележка. Нищо не съм клоквал, нищо не съм доъпгрейдвал. Водното охлаждане към момента работи перфектно - дори и на много натоварен процесор и го поддържа на около 40 градуса. Това говорим при 100 % натоварване с тежки филтри на 500 мпкс снимки (големи сглобени панорами) , където си поделя тежестта с видеокартата. Относно шума - честно казано е по-малко шумно отколкото очаквах и определено влиза в моите разбирания за безшумно. Е не е да не се чува съвсем, но за мен това си е ОК. 

Продължавам да си тествам разни неща, но като цяло съм много доволен. А и гъзарското UEFI на биоса на това дъно направо ме пълни. То не са глезотийки, не са красотички.

Ето и бенчмарка на PassMark:

12471253_10153773604274266_1802340768_o.jpg

Редактирано от Redimido (преглед на промените)

преди 9 часа, Redimido написа:

Първи впечатления от сглобеното по-горе. 

Честно казано не разбирам защо се спомена, че за 4К трябват 2 видеокарти. Трябва да ви кажа, че на GTA 5, на резолюция 4к, с всички видео-опции на макс, играта ми искаше 3300 мб...което при един 10 часов маратон на 4к си вървеше перфектно гладко и без никаква забележка. Нищо не съм клоквал, нищо не съм доъпгрейдвал. Водното охлаждане към момента работи перфектно - дори и на много натоварен процесор и го поддържа на около 40 градуса. Това говорим при 100 % натоварване с тежки филтри на 500 мпкс снимки (големи сглобени панорами) , където си поделя тежестта с видеокартата. Относно шума - честно казано е по-малко шумно отколкото очаквах и определено влиза в моите разбирания за безшумно. Е не е да не се чува съвсем, но за мен това си е ОК. 

Продължавам да си тествам разни неща, но като цяло съм много доволен. А и гъзарското UEFI на биоса на това дъно направо ме пълни. То не са глезотийки, не са красотички.

Ето и бенчмарка на PassMark:

12471253_10153773604274266_1802340768_o.jpg

Ами казах ти за макса на GTA 5,  че не е точно "макс". За да стане макс, ма да включваш сумати допълнителни опции още. 

Това на практика е GTX980  при 1920х1080. При положение, че на тая резолюция при почти максимално натоварена видеокарта кадрите са дори 40 и то без включване на много  товарещата за видеокартата опция - high resolution textures,  не знам как изобщо би я подкарал на 4К. Нямам я инсталирана в момента, не я играя, но когато я инсталирах за проба, нещата не бяха никак добре при максимални детайли и то на 1920х1080. А щом си видял 3300 MB  заета видеопамет, ясно е колко максимален ти е максимума. Виж как в клипчето паметта доближава 4 GB (максимума според играта)  и то без да включа HRT. 

Що ми се струва, че изобщо не си играл на 4К, а просто си пуснал на 1920х1080?  Ако ще и 16К телевизор да си вземеш, щом сигнала е 1080p.,  няма как да стане 16к, нали?  И ние имаме компютри и ние имаме GTX970  и ние играем GTA 5  отдавна. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 13 минути, Кико написа:

Що ми се струва, че изобщо не си играл на 4К, а просто си пуснал на 1920х1080?  Ако ще и 16К телевизор да си вземеш, щом сигнала е 1080p.,  няма как да стане 16к, нали?  И ние имаме компютри и ние имаме GTX970  и ние играем GTA 5  отдавна. 

E това какво ти се струва си е личен проблем. Не знам дали забеляза че има възможност да си избереш резолюция - която резолюция според монитора може би се активира, знам ли?! Не я играх на телевизор, а на монитор за компютър. Все още ми се струва че  3840 х 2160 е 4к, но както и да е. Това е последното ми мнение по темата. Това дали ще ми вярваш или не, си е абсолютно твоя работа...дори не съм длъжен да казвам че се играе 4к безпроблемно с тая карта, камо ли да доказвам каквото и да било. Не съм на 20 години, нито съм тръгнал да се доказвам в някакъв си форум. Който не вярва да се ръсне 1500-2000 лв за 4к монитор и да пробва. Успех и благодаря на всички за помощта. 

преди 4 минути, Redimido написа:

E това какво ти се струва си е личен проблем. Не знам дали забеляза че има възможност да си избереш резолюция - която резолюция според монитора може би се активира, знам ли?! Не я играх на телевизор, а на монитор за компютър. Все още ми се струва че  3840 х 2160 е 4к, но както и да е. Това е последното ми мнение по темата. Това дали ще ми вярваш или не, си е абсолютно твоя работа...дори не съм длъжен да казвам че се играе 4к безпроблемно с тая карта, камо ли да доказвам каквото и да било. Не съм на 20 години, нито съм тръгнал да се доказвам в някакъв си форум. Който не вярва да се ръсне 1500-2000 лв за 4к монитор и да пробва. Успех и благодаря на всички за помощта. 

Не лъжи хората. Аз ти показах, как кадрите са дори под 40  при максимални детайли с 4xMSAA. Казвам ти, че или не си включил всички настройки, включително допълнителните, показани в клипа или просто си пуснал играта на 1080p. Ти изкара тая карта извънземна, а аз съм с нея вече година и 3 месеца. Знам и и кътните зъби. Знам какво може на 4K  и знам, че ако дори се опиташ да се доближиш до максималните детайли при новите игри, ще гледаш слайдшоу. Понеже се занимаваш със снимки, това е точния термин.  А аз дори ти показвам около 15 % клокната видеокарта, която се изравнява с GTX980. 

Не, мен ме подразни друго. Натякваш ми, че съм ти казал че 4K  е мисия невъзможна. Звънни на NVIDIA  и им кажи да не бързат с Pascal. Звънни и на АМД и им кажи да смъкват веднага FuryX  от производство. 

на 1.01.2016 г. at 18:36, Redimido написа:

Иначе за магазините съм съгласен, друг е въпросът как стоят нещата там с изпълнението на гаранциите и т.н. В големите магазини е доста улеснена тази процедура. 

Внимателно прочетох изискванията.

Не пести от кутия, по скъпите не са само напудрени и светещи.

В евтина кутия без филтри и добър въздушен поток за три месеца всичко се затлачва с прахоляк.

И най-добрия хардуер като прегрее отива на боклука.

Кутията е единствения компонент които не остарява и не губи цената си, качествената кутия си заслужава всяка стотинка.

2-3 пъти съм ползвал гаранция от Скай. Едно захранване с 5г. гаранция гръмна на 4 година, замениха го в рамките на седмица.

Един-два харда с пет годишни гаранции заменени малко преди да изтече гаранцията.

Скоро едно евтино дъно изпуши от токов удар и него замениха.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.