Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полицията казва, че съм блъснал две коли и съм избягал ?!

Featured Replies

преди 17 минути, П.е.т.ъ.р написа:

В случая възрастен, говорещ по телефон....

Или пък някоя мутра. На такава наскоро един приятел (карайки ни към Sofia Ring Mall) размаза едно порше. Обаче, той не знаеше за съществуването на правилника за движение, за спирачката и червения светофар.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Монетата винаги има две страни. Съдията обикновено изслушва две напълно противоположни истории и от тях отсява истината и взема решение. Щом сте вече в оркестъра (на пързалката) ще трябва да си минете по реда. Вие не сте длъжен да доказвате невинността си ама ще се наложи да се защитавате.

Молете се свидетелите срещу вас да не са много убедителни и се радвайте че става дума за тенекии защото ако беше за ударен човек нещата наистина щяхя да са сериозни.

И друг път не напускайте местопроизшествието ...

Какво местопроизшествие колега? Човека просто е минал покрай ПТП-то.

преди 3 часа, haiko_n написа:

Не знам хора. Сега остава да чакам да излезе постановлението. Търся адвокат и така.

Цялата сутиация е нелепа. Просто съм изумен как може 2ма да се блъснат, виждат минаваща кола, записват й номера, викат КАТ и изкарват 3тата кола виновна. Айде честито, шофьора на 3тата кола - нищо не е видял, не е участвал  - той е виновен ?!  Ако наистина е толкова лесно да се натопи човек, то на КАТ администрацията куца.... 

Разбира се, че е толкова лесно. Защото не им се бачка. Те са наемни работници на властта, работата им е да пълнят затворите. 

преди 6 часа, baner4ooo написа:

Какво местопроизшествие колега? Човека просто е минал покрай ПТП-то.

Разбира се че е минал. Иначе как би могъл да направи предпоставка да се ударят две други коли? Аве те тия де го търсят не са токова зле чак за колкото някой се опитват да ги изкарат. Знаят си работата. 

Автора на темата каза, че е минал от там. Най-странното е защо чак след 3 месеца се действа по въпроса. И защо като е виновен са му дали призовка? Ако беше виновен или заподозрян най-често го посещават вкъщи или му звънят да ходи да районното. А той е призован, тоест невинен.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

преди 17 минути, baner4ooo написа:

Автора на темата каза, че е минал от там. Най-странното е защо чак след 3 месеца се действа по въпроса. И защо като е виновен са му дали призовка? Ако беше виновен или заподозрян най-често го посещават вкъщи или му звънят да ходи да районното. А той е призован, тоест невинен.

Призовки изпращат даже и на подсъдимите. За някакви тенекии да му изпращат патрулна кола ли със постановление за задържане !!! Води се следствие, няма нищо нелогично че са му пратили призовка. А иначе от свидетел до обвиняем разликата е много тънка понякога.

Не се учудвайте за нищо, наскоро видях как се получава електронен фиш от преди година + :)
Просто по някой път лелката дето придвижва документите изтърве нещо, забравила нещо, загубили нещо по пътя където стои незнайно колко време и на чие бюро и така. В България само да ви кажа по официални статистики се издават хиляди постановления, актове, фишове и какво ли не от КАТ на месец, просто може и да не сме бананова република ама всеки кара като в такава, демек Я СЪМ НАЙ-ГОЛЕМИЯ И ИМАМ ПРЕДИМСТВО НАВСЯКЪДЕ!

• Автор

Хора някой знае ли как мога да си направя ескпертиза на колата, че не е удряна изобщо отпред ?

Мерси предварително

И не нападайте така човека...

Той си знае най-добре какво се е случило и според мен е редно да коментирате това, което е задал в темата, а не да ми правите догадки или да обяснявате какъв нарушител или престъпник е. Но това, което казва изобщо не е невъзможно и ако бъде натопен, че и вкаран в затвора (което разбира се няма да стане за такова нещо) изобщо няма да е учудващо. Стотици хора в България, а и не само лежат по затворите без доказателства. Та дори във великите Американски Щати има официална статистика, в която всяка година си отиват между един и трима осъдени на смърт, които са невинни. Но... в съда всичко опира до доказателства.

Колкото и странно да звучи човек (по закон) ИМА ПРАВО ДА ЛЪЖЕ, както в СЪДА, така и в ПОЛИЦИЯТА. Ако има алиби и версия, която да докаже и съответно да издържи в съда няма проблеми :). И това умишлено е така.

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

Сто пъти се каза на постващия да се консултира с адвокат. Той ще провери случая и съответно ще му каже какво трябва да се направи. Не може да бъде призоваван като свидетел и изведнъж направо да бъде обвинен. Или има нещо, което не знаем или постващия не казва цялата истина. 

Да проблема е негов, но от форума няма как да му се разреши ситуацията.

• Автор

Желая темата да бъде затворена или изтрита. 

Направил съм консултация с адвокат.

Благодаря на всички на помощта. 

Пиши как се е развил казуса, може да е полезен за други хора с подобни проблеми.

Желая ти успех!

Консултация и помощ от адвокат е добър ход. Доколкото разбрах, става въпрос за предварителна проверка. На този етап няма обвиняем, понеже това качество се придобива с повдигането на обвинение,а за сега такова няма. За това всички се призовават като свидетели. Ако имаш връчен АУАН в него следва да са посочени свидетели на нарушението. По принцип макар че не е много ясно от обясненията ти, като че ли за сега производството е административно, за установяване на административно нарушение. Така че изобщо не става въпрос за обвинение и обвиняем. Но съвета ми е след като изчерпаш административния ред (възражението което си подал до началника) и ако няма резултат, да изчакаш НП и задължително да го атакуваш в съда. Един свидетел, че по време на произшествието си бил на работа (ако в действителност е така) и проблема ти до голяма степен е решен. Но мисля, че без помощта на компетентен юрист няма да се разминеш.

Леле ужас,чета и не мога да си обясня ситуацията,може би защото не съм попадал в подобна.Тоест имаше трета кола,която ни пресече пътя и изчезна,а аз и една жена се завъртяхме с лек удар.Изчакахме полицията заедно със свидетели,дадохме номера и марката на колата и това беше.Отговора на униформените беше,че дори да го издирят нищо нямало да се случи,каквото и да значи.Та на въпроса,от всичко изписано да разбирам ли,че даже не е нужно да ми знаят номера на колата,а е достатъчно на случаен принцип (да кажем рулетка) да посочат моя номер и да бъда издирен,привикан,че и обвинен?

преди 26 минути, bojoviki написа:

Та на въпроса,от всичко изписано да разбирам ли,че даже не е нужно да ми знаят номера на колата,а е достатъчно на случаен принцип (да кажем рулетка) да посочат моя номер и да бъда издирен,привикан,че и обвинен?

Номера на колата е нужно да ти го знаят освен ако не е с много отличителни знаци по които са я разпознали. А също трябва да има и имена на свидетели които потвърждават случката или престъплението. Тогава може да бъдеш обвинен освен ако не посочиш кой ти е ползвал колата по същото време. Аве току така полицията не си търси изкупителни жертви за да отчита дейност. Доста по сложни са нещата от как някои се опитват да се правят на жертви. И съдиите не пасат трева все пак и зная как да отсеят истината от всичката дезинформация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.