Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ЕС реши: Кръщаването на бебета е престъпление

Featured Replies

Европейски съд: от март 2016 г. кръщаването на бебетата е престъпление

Новината току-що дойде от Европейския съд по правата на човека и вече създава хаос. Според решение на съда, от март 2016 г. кръщаването на деца ще бъде престъпление в Европа.

Ето и мотивите за скандалното решение:

"Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Кръщението е акт, който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая християнството), особено в момент като този, когато Европа се е озовала в същински възел от раси, култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25-ти май 1992. Това  право гарантира личната свобода. 

Думите на Съда по правата на човека са много ясни и вече предизвикаха разгорещени спорове. Репортерът на "Таймс" Андрю МакФарел говори за мъдър избор: "Съдиите в Страсбург винаги са играли ключова роля за свободна, демократична и светска Европа. Днес е голям ден. Кръщелният обред вече няма да се налага на същества в несъзнание. Така всеки в зряла възраст може да се самоопредели и да избере религията или вярата, която харесва най-много".

Има аргументи и в обратната посока. Радиоводещият Майкъл Уол говори за края на Запада: "Вече посягат и на християнството. Силното лоби в Европа, което не взема под внимание особеностите на нациите трябва да бъде спряно решително, преди да е станало твърде късно". Все още няма изявление от Ватикана, но в неделя се очаква пресконференция, на която ще бъде коментирана мярката.

Източник: http://www.ilgiomale.it/wordpress/corte-europea-da-marzo-2016-battezzare-i-neonati-e-reato/

Pope%20Ben%20Baptism_Of_Child.jpg

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Европейския съд да ми яде... Сега няма да мога да си кръстя детето си в бъдеще. А след това какво ? Хора до 18 години не могат да излизат на вън без пълнолетен придружител ? Повече ми се струва, че този съд нарушава правата на хората.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор

Защо да нарушава правата на хората?
Да се надяваме, че в скоро време, ще забранят и обрязването и бурките в Европа.

И да забранят обрязването и носенето на бурки, никой няма да го спазва. А и кой ще го забрани? ЕСПЧ? Много се съмнявам. С една дума - свиквайте.

Всяка държава сама определя, кое е престъпление. ЕСПЧ може да се произнесе дали има нарушение на човешките права. Отделно всяка държава трябва да промени законодателството си за да стане кръщаването престъпление на нейна територия. Това едва ли ще се случи. И разбира се ще започне верижна реакция като ще бъде поискано и други религиозни практики да се обявят за престъпни.

• Администратор

Има една поговорка: Кажи ми кои сайтове четеш и използваш за източник на информация за да ти кажа колко точно си прост. Този сайт, като го гледам е от типа, които масово генерират трафик от идиоти, които ги четат и споделят и обикновено представят новините такива каквито можеха да бъдат, ама не са. Хора четете CNN, BBC, Usatoday, Washington Post и други авторитетни издания. Стига сте споделяли измислени новини :)

Цитат

ЕС реши:

Цитат

Европейски съд:

Цитат

Новината току-що дойде от Европейския съд по правата на човека

Последно кой и какво е решил?

Цитат

Новината току-що дойде от Европейския съд по правата на човека

Верно ли?
В събота следобяд?
Ех този съд, ех тези права...

пп. Коментиращите да се замислят и да прочетат що е това ЕСПЧ, кой подава жалба, какъв е реда на подаването на жалби и т.н.
И не на последно място - ЕСПЧ допуска за разглеждане жалби, които са изчерпали всички правни средства на защита в съответната държава.
Демек са сезипани местните съдебни органи и се е стигнало до последната съдебна инстанция, която се е произнесла с решение.

Аман от "евтини сензации" в събота привечер, които 50-ината пияни запалянковци се юрват да коментират импулсивно, ама повече псуват в крайна сметка.

Едит: докато съм писал, предните двама постнали са обяснили същото, с малко по-други думи.
Сори за дублирането.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор

Защо, на мен лично новината ми допадна. Сега чакам да се забранят ритуалите и на другите религии, които нарушават правата на човека, на децата и на животните в това число. :min07::emoji_smiley-01:

преди 5 минути, Aumi написа:

Защо, на мен лично новината ми допадна.  

Добре, че не публикуваш всички простотии в интернет, които ти харесват, че тогава го закъсахме.

• Автор

Малко неща ми харесват...а за да публикувам нещо, то трябва наистина да ми е харесало или да е провокиращо. ;)

Тази "Новина" е fake. Четох в няколко руски и испански сайта, че публикациите в посочения италиански сайт почти винаги са фалшиви.

Не могат да забранят на Православен християнин да кръсти детето си. Човек, като иска да го направи, ще го направи тайно, както е било през комунизма.

Да, нелепости. Потърсих и аз и ето само какво открих, точно обратното, но не толкова прясно като "новината" на Ауми.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/04/22/baptism-european-court-of-human-rights_n_5191949.html

преди 1 час, Калин Карабойчев написа:

Има една поговорка: Кажи ми кои сайтове четеш и използваш за източник на информация за да ти кажа колко точно си прост. Този сайт, като го гледам е от типа, които масово генерират трафик от идиоти, които ги четат и споделят и обикновено представят новините такива каквито можеха да бъдат, ама не са. Хора четете CNN, BBC, Usatoday, Washington Post и други авторитетни издания. Стига сте споделяли измислени новини :)

Все едно тези "авторитетни издания" не създават напълно безпочвени измислици, които нямат нищо общо с реалността и имат само и единствено за цел, идиотизирането на обществото, манипулирането и лесното властване над него. В днешно време всеки заявява, че е независим, а всъщност не разбира колко е зависим всъщност и колко лесно съзнанието му може да бъде манипулирано и объркано. Публикациите и новините на тези издания, имат точно такава цел, а именно внасяне на смут и страх в обществото. Нещата се изкривяват и доизмислят в полза на някого, а някои хора са склонни да вярват на тези неща само поради добра аргументация с измислени аргументи или просто, защото са свикнали да се доверяват на такива "авторитетни издания". В днешно време, колкото и информирани, независими и информирани се наричаме и чувстваме, толкова сме по-лесни за манипулации. Почти няма начин лесно и просто да получите информация за нещо, без то да е обърнато в полза на нещо или изопачено.

За съжаление не мога да дам примери точно за тези издания в момента, но когато имам повече време с удоволствие, бих го направил. 

Редактирано от ✯Blue Ray✯ (преглед на промените)

преди 3 часа, Aumi написа:

"Кръщението на деца нарушава член 16 от Европейската конвенция във връзка с член 22: кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля, и всъщност са в позиция да приемат дадена вяра, без да са наясно с това. Кръщението е акт, който трябва да бъде избран съзнателно и не може да бъде наложено отгоре от религиозна организация (в случая християнството), особено в момент като този, когато Европа се е озовала в същински възел от раси, култури и религии. Практиката на това тайнство е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25-ти май 1992. Това  право гарантира личната свобода.

Аз съм съгласна с това. Бебето щото много разбира нали, ами ако не иска да е християнин ами мюсюлманин после какво - като порасне ще си сменя кръщелното и пак ще се кръщава.

• Администратор
преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Все едно тези "авторитетни издания" не създават напълно безпочвени измислици, които нямат нищо общо с реалността и имат само и единствено за цел, идиотизирането на обществото, манипулирането и лесното властване над него. В днешно време всеки заявява, че е независим, а всъщност не разбира колко е зависим всъщност и колко лесно съзнанието му може да бъде манипулирано и объркано. Публикациите и новините на тези издания, имат точно такава цел, а именно внасяне на смут и страх в обществото. Нещата се изкривяват и доизмислят в полза на някого, а някои хора са склонни да вярват на тези неща само поради добра аргументация с измислени аргументи или просто, защото са свикнали да се доверяват на такива "авторитетни издания". В днешно време, колкото и информирани, независими и информирани се наричаме и чувстваме, толкова сме по-лесни за манипулации. Почти няма начин лесно и просто да получите информация за нещо, без то да е обърнато в полза на нещо или изопачено.

За съжаление не мога да дам примери точно за тези издания в момента, но когато имам повече време с удоволствие, бих го направил. 

Говоря за достоверност на информацията, която се публикува в тях и че в повечето случай е проверена от поне три независими източника. Каквато е журналистическата етика. Идеята ми беше, че поне ще четете проверени. достоверни новини а не измислени за да получи някой сайт повече трафик от заблудени овце.

A еврейчетат дето ги обрязват и след това един брадат равин с херпеси в устат им исмуква кръвта.Проблем предполагам няма да има нали ?!?

Ето пример да не кажете че говоря на изуст. Само да уточя, че за някои съдържанието може да е неподходящо. Така че първо преценете дали да гледате.

На мен лично ми стана леко зле след като го изгледах.

Започва на 22м и 30сек.

Редактирано от DanteJKL (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
на 23.01.2016 г. at 22:49, haidukpikaso написа:

Аз съм съгласна с това. Бебето щото много разбира нали, ами ако не иска да е християнин ами мюсюлманин после какво - като порасне ще си сменя кръщелното и пак ще се кръщава.

Което е показателно и за още нещо - че това дето му викат кръщене, само минало покрай действителното кръщене, та фактически си е просто една плоска фасада (каквато не м/у другото е и църквата, барабар с всичките деноминации) + чист бизнес: да маркираме агнето о време, та да не отиде у друго стадо и да го изгубим, а с него и кирията.

преди 8 минути, sound написа:

Което е показателно и за още нещо - че това дето му викат кръщене, само минало покрай действителното кръщене, та фактически си е просто една плоска фасада (каквато не м/у другото е и църквата, барабар с всичките деноминации) + чист бизнес: да маркираме агнето о време, та да не отиде у друго стадо и да го изгубим, а с него и кирията.

ами то и с църковния брак е същото - парлама

обаче ти да виж сега Патриаршията не дава разрешение на Миглена Ангелова за пети път да се жени

мъка мъка

http://www.kliuki.bg/356614/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B0/

Това е още едно доказателство за скверността, която вирее в църквата - ако Патриаршията бяха наистина свети и милостиви хора, то щяха да проявят милост към мъжкото съсловие и нямаше да й позволят още първия път. :Д

• Автор
преди 1 час, haidukpikaso написа:

ами то и с църковния брак е същото - парлама

обаче ти да виж сега Патриаршията не дава разрешение на Миглена Ангелова за пети път да се жени

мъка мъка

http://www.kliuki.bg/356614/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B0/

Е, тя Миглена Ангелова пък вече се оля...сто пъти се жени и сто пъти иска да сключва църковни бракове. :tongue2:
Показност, показност...да дойдат медиите, да я снимат, да я пишат...И кво общо има всичко това с Бог?!

Току що, Aumi написа:

Е, тя Миглена Ангелова пък вече се оля...сто пъти се жени и сто пъти иска да сключва църковни бракове. :tongue2:
Показност, показност...да дойдат медиите, да я снимат, да я пишат...И кво общо има всичко това с Бог?!

ми а де - да я питаме що и у църквата ходи да подписва, то нейното направо подигравка с Бог

преди 25 минути, Aumi написа:

О има, има, може да ви е трудно да го разбирате, но има. Не знам дали сте чували една нашенска много точна приказка - може да не го знаеш, може даже ич да не си чувал за него, ала он па че та настигне. Мигленчето явно си го търси открай време, макар изобщо и да не подозира за това, ала дори да не е в този живот, то скоро ще е, да си го намери. Скоро попаднах на едни строфи на Руми, а Руми - точно на вас двете, мисля, че ще е обидно да обяснявам кой е. Та ето какво гласят: (но преводите са ужасни - знае ли се, може би е непреводим този човек, но контекста все пак е достатъчно ясен):

"От кръчмата пияният се поклаща към дома, люлеейки се наляво- надясно и децата го сочат, кискайки се. След това той се забива в калта и неговите невръстни ученици се заливат от смях, танцувайки в краката му без да са съзнателни за опиянението на пияния и за вкуса на виното. Позволи ми да ти кажа - докато не си бил замерян с камъни заради Бог, ти все още си дете"

И вярно е, има една такава работа, че колкото повече преструванковците плюят и се подиграват - било то съвсем несъзнателно или пък напълно преднамерено - с Бог, то толкова повече камъни ще получат в последствие: сами са си избрали този начин за съзряване. Та ич не го и мисля този кукумицин, дето аман от превземките й - пък и тя далеч не е частен случай - да си вярва, че е вярваща: искаш да си вярваща Мигленче, ма нямаш проблем, само почакай, единствено и само Бог може да направи някого вярващ, и ти си влязла в списъка му, тепърва наближава и твоя ред, това, което получаваш сега е само едва началото. хахаххахахахахахаххахахаха

на 23.01.2016 г. at 19:14, Aumi написа:

Европейски съд: от март 2016 г. кръщаването на бебетата е престъпление

Има повече от едно кръщение. Забележете, че "КРЪЩЕНИЯ" е в мн.ч.

Евреи, глава 6, стих 2
2 учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд.

Тук за кое кръщение идва реч?!

преди 20 часа, Logoc написа:

Има повече от едно кръщение. Забележете, че "КРЪЩЕНИЯ" е в мн.ч.

Евреи, глава 6, стих 2
2 учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд.

Тук за кое кръщение идва реч?!

а сега де - ти нали си спец по тази книга, ти казвай

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.