Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб компютър??

Featured Replies

• Автор

Как ги видях тия 320 гб. пък и аз??Но диска си е цял,факт.Как ще го разделя,като не знам къде какво има записано?Чак толкова боса не съм,ама си нямам и особено доверие.Определено съм за сервиз.Язък значи,три дни не можах да му се нарадвам.:( Не е тайна цената разбира се djagi.За 300 лв. го взех.Ти знаеш какво да гледаш,аз чух 4 ядра и 4 рам и ми се видя..супер хихих.Както се казва-хвали старото ,карай новото.Един лаптоп асус го джанлатих 6-7 години.Купен нов!!Имам още 2 лаптопа и този комп купени на старо.Ядове само.Или такъв ми бил късмета.А относно уин 10,при всяка актуализация по нещо ми отказваше.Юсб-та,и какво ли още не,това го писах в друга тема.:D( Имам лаптоп с инсталиран уиндоус 10).Надявах се някой градски да се включи и да препоръча добър сервиз.Въпросният асус ми се рестартираше много като беше "по-млад".Имам един съсед със сервиз,за 1 седмица ми го преинсталира 11 пъти,ряза ми 13 гб. повредени сектори и какво ли още не.Накрая смених сервиза и се оказа окислена рам.Но тези майстори вече не ги намирам на адреса.След това лаптопчето живя още 4 години.(Сега е в гаража с изгорял чип.)Ще си поиграя малко с W10Privacy сега,мерси много.

Ashampoo_Snap_2016.02.10_07h10m10s_001_.png

Не те съветвам да разделяш C  и да правиш нов дял........има възможност да се прецака нещо ,ако ти се занимава го преинсталирай и си раздели ти харда както на теб ти харесва.Колегите са прави ,че вероятно захранването издиша .Компа си струва парите които си дала :)

Диска ти е 320 гб но ОС чете 1 гб като 1024 мб за това там ти показва 297 гб :)

С подходящата програма нищо няма да се прецака! Правил съм го безброй пъти и никога нищо не се е прецаквало! При желание ще дам и конкретен линк за използваното от мен! Инак - въпрос на избор!

преди 4 часа, stefany написа:

просто компютъра толкова си може.

Откровена лъжа.Да кажа пак Гасене или рестартиране на компютър са признак за проблем. Пак да го кажа ако "компютъра толкова си може" то той ще стане бавен и всяка новозададена операция ще се случва бавно, но няма да се гаси.

Няма проблем да си разделите диска и в момента в ОС си има вграден инструмент за свиване на том, но така ще го направите на два равни дяла или по-точно няма да можете да намалите С-то до по-малко от половината от сегашният му размер или 150GB. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

То и аз съм ползвал Mini Tool Partition Wizard free  добра програмка ,но като гледам тоя диск и тия 160 гб заети :) ...винаги може да се прецака нещо

преди 9 минути, дръндю написа:

въпросът е, авторът на темата, дали ще може да го направи

освен това, няма как да го намали на 150 или по-малко при заети 160

Ама айде преди да пишем и малко по-внимателно да четем!!!

На шота аз виждам 168 СВОБОДНИ от 297 и понеже съм туп и не си вярвам ползвам калкулатор а той казва че 297-168= 129 ЗАЕТИ !!!!!

Сега Windows-а е достатъчно дурако устойчив и няма да позволи изпълнението на невъзможни неща.

Практиката показва, че преди да се водите по приказките на McLane е желателно да ги проверявате.

Винаги съществува вариант нещо да се прецака,особено ако правещия го не го е извършвал до сега това действие.И понеже не си ТУП се радвам ,че докарвам такива като теб до истерия :)

преди 22 часа, Roujin Z написа:

pconline ти като оня дето сменил захранване понеже при пускане на клипче с висока резолюция онлайн му се рестартирал компютъра.

След като не се оправило в сервиза му предложили да си купи нова рам. И тогава не се оправило но поне вече имал 2х2ГБ.

След откриване на много бавни сектори реши да си купи нов HDD но проблема пак си остана та се отказа. 

След няколко месеца купил на старо HD7770 и проблема се оправил... Кажи ми сега какъв според теб е бил той? 

То не бяха проверки на температури подмяна на половината хардуер и т.н.

Офф: Ако отидеш в HBG  и попиташ за тия неща, ще те накарат да направиш точно това :) Мен преди години ме накараха да сменям РАМ, монитор, захранване и какво ли не, само не и процесор. Разбира се, проблемът бе спъната видеокарта, ама от де да са чували хорицата тогава за тия неща, след като свръх бързите им Радеонки работят толкова бързо, че засечките на картината не се забелязват, заради адреналина, предизвикан от тая космическа видеокарта. 

А за рестартите казах. може и съвсем да е прозаичен проблема, като счупено краче на радиатора, използващ се за охлаждане и на вграденото видео. и ако нямах подобен проблем, нямаше и да пиша. Но проблемът с рестартите бе точно тоя - почти изпечен чип заради отлепен по незнайна причина радиатор и по-точно заради скъсано ухо. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Всичко заето са филмчета и сериалчета.:shy11: Говорех в дългосрочен план,че ще се натрупат снимчици,програмки и тем подобни сантименталности.На тоя етап нямам нищо непрежалимо на диска.Страх ме е само да не засегна уиндоуса.За това казах,че не знам къде какво има записано по диска.

Май прозвучах като доста лоша реклама за търговеца,а не целях да злословя.pconline казва 

преди 2 часа, pconline написа:

Откровена лъжа.Да кажа пак Гасене или рестартиране на компютър са признак за проблем. Пак да го кажа ако "компютъра толкова си може" то той ще стане бавен и всяка новозададена операция ще се случва бавно, но няма да се гаси.

Той в интерес на истината не е бавен.Играта  вървеше доста бързо на компютъра.На лаптопа чаках доста  като зареждаше нова ..анимация ли флаш ли ,как там се нарича.И програмите си тръгват бързо.Но рестартира.Веднъж ми рестартира само с отворена мозила и сега съм с хромчето,че по-леко.Пълна мистерия.Ще потърся из форума програми за рязане и делене.Ще се поограмотя малко и ще се пробвам.Поне това да свърша,че ме хващат нервите с тоя комп вече.Ако омажа нещо отивам в сервиз.

Spoiler

преди 1 час, stefany написа:

Ще потърся из форума програми за рязане и делене

Не ви е нужна програма в Win си има вграден инструмент

Не вие правите лоша реклама на тоя дет ви го е продал, а той прави лоша реклама на всички колеги с изказвания от типа "той толкова си може" после ходи обяснявай че нямаш сестра!

• Автор

Привет отново,не се сдържах да не се похваля. Дойде ми вдъхновение рано,рано сутринта и си оправих дисковете.Станаха малко несъразмерни,но аз съм доволна.Поне ще си трупам в "Д" важните неща.Не било сложно.Повече зор видях докато го прекръстя от "нов том" на "локален диск".Но се справих,задобрявам...Не е рестартирал ако не играя,може пък и да спра с игрите.Доста ресурси се влагат в тях,2 компа годишно :D.Хич не ми се ходи по сервизи,ще се пробвам само с една нова видеокарта.Мнооого благодаря на pconline,а и на всички останали  за изчерпателната информация,относно дисковете.Беше си ми голяма грижа това.

ПП Целта на темата ми и цялото това досаждане от моя страна беше:

Слаб ли ми е компютъра или има проблем някакъв.Стигнах до извода,че е 50/50.И не е първа хубост,и не е в добра кондиция.:D

Ashampoo_Snap_2016.02.12_08h31m49s_001_.png

Редактирано от stefany
Не съм си изпила второто кафе още.. (преглед на промените)

Бравос ,според мен лично можеш и сама да си смениш захранването,щото 99% проблема е в него.Добре ще е да видим температурите на тази машина ,може да ползваш програмата Speccy ,безплатна е и има български превод :)

• Автор

Много готина програма,не я знаех.Аз не съм наясно какви трябва да са нормалните температури,но щом ти McLane предлагаш да ме посъветваш се радвам.

Ashampoo_Snap_2016.02.12_12h39m34s_001_.png

Чудесни температури :)  проблема остава калпавото захранване :)

преди 4 часа, stefany написа:

Слаб ли ми е компютъра или има проблем някакъв

Компютъра не е слаб и ще ви върши чудесна работа за това което ще го ползвате. Остава наистина да се провери захранването защото е най-вероятно то да е причината за проблемите и евентуално да се сдобиете с малко по добър монитор, че тая 15ка........ с 1024х768 е с извънредно недостатъчна резолюция.

Бе и аз щях да питам каква е тази резолюция .........ма пък такъв монитор е имала ,такъв ползва :)

• Автор

Ясно,значи захранването.Мерси много за съвета.А относно монитора и аз не го харесвам.Ама за без пари толкова,дадоха ми го с компютъра.Имам един излишен лед телевизор нео 22 инча.Тъкмо ровя,чета и се чудя мога ли  да го ползвам за монитор.Едно по едно,в процес на ограмотяване съм.;)

С каква резолюция е телевизора?Сигурно има VGA изход :)

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Винаги може да се използва адаптер или преходник :) ако има проблем ще я насочим

Да бе разбрах го ,лапсус от моя страна :)  се получи .Трябваше да напиша извод ,но пък ако е DVI  или HDMI ще и трябва преходник

Ако това NEO няма аналогов вход, няма преходник който може да помогне, щото дъното има само само VGA. За целта ще е нужен конвертор който е на цената на видеокарта. А пък вероятността да няма тоя телевизор VGA според мен е доста малка. Та ако има само се мести кабела от монитора в телевизора и толкова.

• Автор

Има и  VGA и HDMI телевизора.Той е на 3-4 месеца,сравнително съвременен модел.

преди 3 часа, pconline написа:

Та ако има само се мести кабела от монитора в телевизора и толкова.

Точно така стана,направих го.Но няма звук на телевизора.Само от допълнителните колонки на компа се чува.Не ми е проблем това.С питане далеч се стига.Благодаря Ви много,много.

преди 3 часа, stefany написа:

Но няма звук на телевизора

Е то и на монитора не сте имала :)

През VGA върви само видео но не и аудио. За да прехвърлите и аудиото ще ви е необходим още един кабел от едната страна с 3,5мм стерео жак а от другата според аудио входа на телевизора(твърде вероятно два чинча).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.