Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Private Firewall - характеристики, работа, проблеми!

Featured Replies

Точно пет дни издържа тая стена на компа ми. Добре настройките не са кой знае какво. Но защо в обучение ми подскача за врелени кипели? Тръгвам да гася компа и ме пита давам ли? Стартирам днес сутринта машината и няма проблем. Гася и вечерта пак го пускам и хопа...това онова пак въпроси :mad:

Нали три дни само гася и стартирам програми. Какво толкова се мъдри мамицата и... Тръгвам да я деинсталирам и в края на деинсталацията ми даде грешка с ndis филтъра. Все пак се махна но като рестартирах компа и нета ми избега....няма мрежови карти. Пускам сканиране за проблеми и ми дава хардуерен проблем с мрежата  :shock11:  :mad:   ебахти бъгавата програма. Това недоносче веднага е изметено от компа ми.

Ма що не сложих Комодо да ме пита човек. Да слушам разни многозайковци :help wanted4:  Баста и то завинаги , ще ме кара тя да връщам имидж :mad:

От стените досега само Comodo  и Online Armor си струват. :)

Подобни койоти дали въобще са заплаха https://www.virustotal.com/bg/file/1d5687d8c8bcec8750da96772372aad62b5ad7c435b90e216479768c4be6bcf3/analysis/1414302091/  Тази стена май най-добре работи с Кихчовия TS  - ще си го върна и заради повечето енджини в безплатна наличност.ESET вече лови вредни толбари дори в безплатните  програми на Панда и Зоне Аларм - не харесвам никоя тяхна версия, освен безплатния им сканер. Не ми е нужна уеб-защита, която да ми ограничава правото на достъп. По тази причина не ми допадат и безплатните Авира и АВГ - те също работят прилично с Private Firewall 7.  Стената може да се ползва с всички антивируси.

Койотите не са заплаха. Стената е заплаха за потребителя :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 104
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Позволявам си да предоставя на всички моите настройки на Private Firewall. Не претендирам че тези настройки са за всеки - взаимствах ги от Би Бой и добавих от мене - като искам да изцедя максимума от

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Така с Венци (Night_Raven) решихме да създадем списък с предложения за подобряването на стената и после той го формулира и писа на автора. Списъка съдържа някои от следните подточки (половината от т

• http://www.privacyware.com/personal_firewall.html

Публикувани изображения

Пробвах почти всички антивируси с тази стена.   Преди време я ползвах доста време и без антивирус - защото самата тя е с антивирусни възможности. Сега я ползвам с мощен комплексен антивирус  360 Total Security и нямам никакви подобни проблеми.  Стената запомня всичко разрешено и повече не пита за същото.   Comodo  и Online Armor не успях да ги сработя добре с Кихчовата версия.  Спрямо тази безплатна комбинация не ми са интересни никакви платени алтернативи примерно на Симантек или Касперски ...   като за у дома.    360 Total Security  е програма с много милиони ползватели и рядко нещо пропуска - и ако все пак това се случи, точно тогава  блокира с хипс  Private Firewall.   Настартирах се на разни буби.   Мисля, че съм събрал заедно двете най-добри безплатни програми.  CIS 7 го считам за хубава програма - обаче тези двете заедно ми изглеждат по-добри. 

• 1 година по-късно...

Здравейте при инсталирането на Privatefirewall ми излиза ето тая грешка,от къде трябва да го сваля тоя филтер.

Untitled.png

Не несъм с админ. права сега ще пробвам дали ще стане.

Нестава пак ми излиза същото съобщение:ohmy:

Нестава следвах стъпките и отново ми излиза това съобщение,има ли начин да се оправят тия регистри:ohmy:

Едва ли, защото не се знае кои са засегнати. Препоръчва се обновяване на ОС с последните актуализации, премахване на всички програми за защита, които биха могли да влезнат в конфликт с PrivateFirewall и след това пълното премахване на остатъците от PrivateFirewall, рестартиране на системата и опит за новото и инсталиране. Задължително трябва да стане от акаунт с админ права. Ако не се получи или трябва да сложите друга програма за защита или да пробвате да създадете нов профил в Windows или дори да поправите Windows (repair install, refreshpc, resetpc, format и преинсталация) и т.н.

Можете да опитате и с по-стара версия на програмата и ако се получи да обновите след това от нея до по-новата версия.

Благодаря за отговорите,но тия неща са ми сложни за това си оставам без PrivateFirewall за сега:cheers:

Здравейте може ли да ми препоръчате някакви настройки на Privatefirewall,или е добре да си остане с стандартните.Благодаря предварително!

Браво, как успя да я качиш след проблема по време на инсталацията? Или е на друга машина/ОС?

Иначе аз съм я позабравил, но виж следния пост на viperdick за да се ориентираш. Даже мисля да слея темата ти с другата по-късно. ;)

https://www.kaldata.com/forums/topic/250735-private-firewall-характеристики-работа-проблеми/?do=findComment&comment=2541082

Поздрави!

Преинсталирах нещо се е било омазало,кво ли неопитвах и нестава и ме събра яд и преинстал;)

• 10 месеца по-късно...

Здравейте така ли трябва да се остави за тренировъчния период,и след това да се правят настройките.

Без име.png

• 10 месеца по-късно...

Ръководство за ползване  https://www.comss.ru/download/docs/PF_User_Guide_ru.pdf  За мен е най-предпочитан избор за  Win XP - може да се ползва и сама без инсталиран антивирус или заедно с всеки един от тях. 

преди 52 минути, attj написа:

Ръководство за ползване  https://www.comss.ru/download/docs/PF_User_Guide_ru.pdf  За мен е най-предпочитан избор за  Win XP - може да се ползва и сама без инсталиран антивирус или заедно с всеки един от тях. 

Много прилича на Sygate Personal Firewall, която все още ползвам на един XP компютър. Перфектна за времето си.

преди 8 часа, Underwater написа:

Sygate Personal Firewall,

Чистa стенa с много подробни логове - нaй-доброто зa времето си. Любимкa ми беше. Symantec я купихa и зaкрихa в последствие. Зa съжaление. 

Privatefirewall имa добър хипс.

на 11/30/2017 в 23:51, nikssi написа:

Чистa стенa с много подробни логове - нaй-доброто зa времето си. Любимкa ми беше. Symantec я купихa и зaкрихa в последствие. Зa съжaление. 

Privatefirewall имa добър хипс.

Точно. Навремето Sygate и дори Zone Alarm (конкретно версия 3.1 Classic) си бяха класика в жанра. Е да, ZoneAlarm продължава да си живурка макар и под опеката на CheckPoint, които закупиха ZoneLabs, но за Sygate ме е яд. Дори за стената на PCtools ме е яд...ама Symantec ги затвори. То и други стени си отидоха за съжаление...Kaspersky Anti-Hacker, Agnitum Outpost (Kaspersky ги закри) и OnlineArmor (Emsisoft я закри)...Жалко и за OSSS 1.6, която така и не се сдоби с x64 версия (алтернатива на CIS си беше отвсякъде). Ама сега автора на програмата работи мисля, че по Cezurity Antivirus, herdrotect/Reason Core Security.

Времената се менят и приоритетите също. Гледат да се продават повече продуктите и за целта ги правят по-лесни за използване за масите с лека жертва на ефективността им. Няма лошо. Всичко е бизнес.

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Точно. Навремето Sygate и дори Zone Alarm (конкретно версия 3.1 Classic) си бяха класика в жанра. Е да, ZoneAlarm продължава да си живурка макар и под опеката на CheckPoint, които закупиха ZoneLabs, но за Sygate ме е яд. Дори за стената на PCtools ме е яд...ама Symantec ги затвори. То и други стени си отидоха за съжаление...Kaspersky Anti-Hacker, Agnitum Outpost (Kaspersky ги закри) и OnlineArmor (Emsisoft я закри)...Жалко и за OSSS 1.6, която така и не се сдоби с x64 версия (алтернатива на CIS си беше отвсякъде). Ама сега автора на програмата работи мисля, че за по Cezurity Antivirus, herdrotect/Reason Core Security.

Времената се менят и приоритетите също. Гледат да се продават повече продуктите и за целта ги правят по-лесни за използване за масите с лека жертва на ефективността им. Няма лошо. Всичко е бизнес.

Нaистинa жaлко Sygate плюс KFA плюс VS щеше дa е прекрaснa комбинaция. Agnitum ги купихa Yandex , Kaspersky сaмо имaше договор с тях зa продължaвaне aбонaментa нa клиентите. Не е купувaл продуктa. 

• 4 години по-късно...

Тази стена навремето ми беше като любимка и вече 9 години не я поддържат.  С изненада установявам -работи на  Win 10 Pro  заедно с Дефендера на Микрософт.  Някои още я ползват и на  Win 11.  Стара любов трудно се забравя и пак си я инсталирах на реална система.   

В някои форуми се коментира дали е необходима въобще друга отделна стена с  Microsoft Defender Antivirus.      Известно време го ползвах заедно със стената на Комодо и антивирусът все я изпреварваше.   Сега ще проверявам дали пак ще е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.