Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По-лесно ли се кара кола автоматик

Featured Replies

Честно казано никога не съм бил фен на бмв. Но слязох от спирката пред работа, видях я колата на добра цена, огледах я долу горе отвън и вътре през прозорците. Запалихме я после с продавача, послушах за някакви фрапиращи звуци откъм двигателя и след като не чух нищо да трака, стърже, вие, оставих капаро и на другия ден продавача ми я докара пред нас заедно с моя милост. Хапсолютно нищо особено не е колата и сигурно голфа ми е в пъти по-стегнат. Но ми трябва нещо с което рано сутрин да ходя до работа. Ей ви на няколко снимки. Вие определяйте М-ка ли е не ли е емка и защо по-дяволите има автоматик на 20годишно бмв, но мен ме радва засега. До скоростния лост има един бутон, който се мести и има 3 режима М е най-долу, Е(икономичен) е по средата, а горе май беше D утре ако не забравя ще направя една снимка и на скоростния лост. По документ е S AUTO COUPE,отзаде пише is. Не ми се рови да гледам Е трийсет и какво е купето, но търсих с 2 врати така или иначе, а поне на външен вид и вътрешен вид е хубава колата, ако ме издържи половин година ще е хубаво. Снимка1 от към шоф. място , Снимка 2 от към задницата , Снимка 3 от към предницата .

Напълно ясно ми е че някой тинейджър може да е поставил лепенки по купето отвън с тази култова еМблема за спортното подразделение на тези не лоши немски возила.

на 21/04/2016 at 11:58, Lost™ написа:

Наскоро си взех БМВ 3та М серия с автоматична скоростна кутия с по-малък двигател и по-стара година

Интересува ме конкретно неговата м3-ка "по-стара година и с по-малък двигател". Близко до ума е, когато се говори за по-стара година, да не става въпрос за F30+ сериите, а нещо до е90. Да не говорим, че дори автомобила, който си постнал, e s M-DCT трансмисия, която е всичко друго, но не и конвенционален "автоматик". Не ми се влиза в излишни полемики, влез и прочети какво точно означава M-DCT/M3 DCT transmision.  Още повече изказването, че не можеш да си сменяш скоростите нагоре/надолу при М-ка е пълна простотия...

на 21/04/2016 at 11:55, BMW Маниак написа:

или
http://www.automobilemag.com/news/2008-bmw-m3-m-dct-sport-coupe-sedan-convertible/

Въпроса беше малко странен но все пак !

на 21/04/2016 at 11:43, flare написа:

на 21/04/2016 at 11:31, Lost™ написа:

Искам да ми пуснеш снимка на въпросната М-ка с автоматична скоростна кутия, че досега за такава не съм чувал и искам да се образовам....

Извинявам се за забавянето и се надявам да съм утолил жаждата ви за снимки. Оставям вие да кажете оригиналише М ли е или си е само спортно старо автомобилче. На мен не ми пука чак толкова и не ми се хвърля боб за да гадая.

Редакция 1: Купето е Е36 за неразбирачи кат мен

Редактирано от サムライオートバイ
Домързя ме по-рано да видя какво ми е купето, оказа се E36 и има готини клипове в нета... :) (преглед на промените)

• Отговори 219
  • Прегледи 37,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 17 минути, サムライオートバイ написа:

Извинявам се за забавянето и се надявам да съм утолил жаждата ви за снимки. Оставям вие да кажете оригиналише М ли е или си е само спортно старо автомобилче. На мен не ми пука чак толкова и не ми се хвърля боб за да гадая.

:laughing5:
Колега форумец недей споменава повече никъде че караш беемве М серия. Това даже и М пакет не е.

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

:laughing5:
Колега форумец недей споменава повече никъде че караш беемве М серия. Това даже и М пакет не е.

Ти па сега уби ми радостта от лепенките :ph34r:. Добре де, а това S в документите на колата не ли е поне за Sport..:help wanted4:? Па и на километража пише 260 в км/ч, никъде не уточняват обаче по магистрала или пусната от самолет но скоро нямам намерение да пълня километраж така или иначе особено на кола купена с 1-2 седмична заплата :/

И както съм казал колега съфорумец и автомобилист ( нали е бмв колата поне? :wink12:)  по-горе в поста "Напълно ясно ми е че някой тинейджър може да е поставил лепенки по купето отвън с тази култова еМблема за спортното подразделение на тези не лоши немски возила."

преди 9 минути, サムライオートバイ написа:

Ти па сега уби ми радостта от лепенките :ph34r:. Добре де, а това S в документите на колата не ли е поне за Sport..:help wanted4:? Па и на километража пише 260 в км/ч, никъде не уточняват обаче по магистрала или пусната от самолет но скоро нямам намерение да пълня километраж така или иначе особено на кола купена с 1-2 седмична заплата :/

И както съм казал колега съфорумец и автомобилист ( нали е бмв колата поне? :wink12:)  по-горе в поста "Напълно ясно ми е че някой тинейджър може да е поставил лепенки по купето отвън с тази култова еМблема за спортното подразделение на тези не лоши немски возила."

Тя тази 318ка 260км нито по надолнище с попътен вятър не може да вдигне. Това е сериозна скорост за серийни коли с малки мотори.
Иначе марката си я улучил. По беемве няма как да стане, ама само толкова, от беемве до беемве разлика земя - небе.
За подобни километри при серийни автомобили ти трябва или  би турбо ако е 1.8 или ако е чист атмосферен поне 2.8 мотор нагоре.

преди 35 минути, BMW Маниак написа:

За подобни километри при серийни автомобили ти трябва или  би турбо ако е 1.8 или ако е чист атмосферен поне 2.8 мотор нагоре.

По тази сметка колко вдига мойта с 3.8 двигател?:wink12:

преди 43 минути, BMW Маниак написа:

Тя тази 318ка 260км нито по надолнище с попътен вятър не може да вдигне. Това е сериозна скорост за серийни коли с малки мотори.
Иначе марката си я улучил. По беемве няма как да стане, ама само толкова, от беемве до беемве разлика земя - небе.

Надявах се да е като при моторите.Купуваш 7-8-9-10 годишен мотор. Пише примерно 240 в цифри и има още едно деление в което стрелката опира на 250 и няма на къде да мърда. Научаваш се да го караш без да падаш много и на висока скорост особено се стараеш хич да не падаш. Някой слънчев летен ден когато няма много трафик отиваш на пусто летище или дебнеш на магистралата да се освободи трафика и се пробваш да напълниш километража без да се претрепеш като куче и се получава със 98 или 100 октанов качествен бензин. После слагаш по-малка зъбчатка отзад и отпред вече майстора оправя другите, нова верига и гледаш пак как се пълни километража на по-ниски обороти и накрая го зае6@ваш мотора и си казваш че ти стига толкова преди да се претрепиш. Ама ако си я оставя тази талига и пише 260 на километража все ще се пробвам да го напълня. Пък ако ще и с друг двигател и само на летище примерно за да не съм опасен за колегите по пътя... 

Ама чакай че щях да забравя какво исках да те питам от мечти пак да пълня километраж. Как разбра че е 318? И защо по дяволите на кола която посмъртно не може да вдигне не 260 а днес едва ли ще мине и 200 и слагат фабрично този километраж? И това S какво означава?

А иначе по-темата, да по-лесно се кара автоматик особено ако всичко е наопаки и трябва да свикваш почти на ново. Отне ми цели 2-3 дена докато вляза в час как се кара кола с ръчни и волан отдясно, но после ти е все едно дали си отляво или отдясно като караш.

Редактирано от サムライオートバイ
Забравих да уточня че говоря за мотори втора ръка (преглед на промените)

преди 3 часа, zemonti написа:

По тази сметка колко вдига мойта с 3.8 двигател?:wink12:

Аз просто потребителя да има идея че 260 км е сериозна скорост и ако е тежко купето се искат доста коне.

Зависи от много фактори. Най вече от колко ти е напомпен мотора. Но ако тръгна да сравнявам подобни кубатури с това де е минало през мен и ти говоря от първо лице да започнем с BMW B10 alpina. В зората на 90те години тая машина достигна 280км, вече ми е трудно да ти кажа обективно от адреналина тогава дали е можела още но аз и върнах газта. Едва ли, ако се замисля сега. 3.5 мотор. След 2000 година съм пробвал няколко аудита S6 4.2 от първите, еми от куатрото ли е или от тежко купе но след 260км вече издъхваше, аве 270км с много ама много зор. Трудно е да се прави аналогиа ама всичко е с много коне сравнено с едно 318is.къде имало 260 на километража. Ауди ТТ старото 225 коня1,8 би турбо и то на 250 кляка. Де две турбини го пълнят та малко невъзможно ми се види 1.8is да мине бариерата от 220км.

преди 3 часа, サムライオートバイ написа:

Ама чакай че щях да забравя какво исках да те питам от мечти пак да пълня километраж. Как разбра че е 318? И защо по дяволите на кола която посмъртно не може да вдигне не 260 а днес едва ли ще мине и 200 и слагат фабрично този километраж? И това S какво означава?

BMW купе (точно това) ми беше любимата кола на времето. Разбира се че можех да я имам ама по различни стечения на обстоятелствата все се разминавах. Говоря ти за началото на 90те години когато всички подобни 3та серия цял фар бяха на по една две години. 318IS излезе ако не се лъжа около 94 година и също ми грабна окото. От тогава много вода изтече. вече са ретро. S според градските легенди тогава без интернет беше че мотора е с два разпределителни вала. Такъв беше слуха, сега като се замисля те беемве още преди 94 май имаха 320 и 325 24 клапанови и не бяха S !
Аве не знам какво означава точно S ама едва ли е спорт.

п.п. а ми те само 318 имаха IS  по късно излязоха ако не се лъжа и 316IS (не съм сигурен) та по разпространени бяха 318 за това и предположих че е то.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 5 часа, サムライオートバイ написа:

Не е трудно да се потърси спецификацията на всеки автомобил. http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=10036

преди 4 часа, nikolela написа:

Не е трудно да се потърси спецификацията на всеки автомобил. http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=10036

Ей ги и моите характеристики за каручката ми от аутодата. С една идея по -добри са от на i тези на is. Nikolela ако успееш да ми кажеш само какво означава това s в is абревеатурата ще те черпя една виртуална бира или усмивка по радиото.

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Аз просто потребителя да има идея че 260 км е сериозна скорост и ако е тежко купето се искат доста коне.

BMW купе (точно това) ми беше любимата кола на времето.

п.п. а ми те само 318 имаха IS  по късно излязоха ако не се лъжа и 316IS (не съм сигурен) та по разпространени бяха 318 за това и предположих че е то.

Позна от първия път БМВ Маниак и затова така се стресирах леко и викам дай да питам, да не се окаже че си шаман нещо. Иначе сега погледнах в сайта който ми е посочил колегата и не виждам нещо 316is има 316i и 318i, но само 318is, но не се наемам да споря.

Иначе ако говориш за това БМВ от снимката, то за мен е много красива кола и все още не е чак толкова стара като дизайн, но и тя сигурно вече минава към раздела ретро.  alpina_historie_E39_B10_V8S.jpg

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Говоря ти за началото на 90те години когато всички подобни 3та серия цял фар бяха на по една две години. 318IS излезе ако не се лъжа около 94 година и също ми грабна окото. От тогава много вода изтече. вече са ретро. S според градските легенди тогава без интернет беше че мотора е с два разпределителни вала. Такъв беше слуха, сега като се замисля те беемве още преди 94 май имаха 320 и 325 24 клапанови и не бяха S !
Аве не знам какво означава точно S ама едва ли е спорт.

Когато си ги карал тези коли аз съм си играл на пода с колички и камиончета и съм се готвел вече да тръгвам първи клас на даскало. Или вече съм бил 1-2 клас и съм си представял че карам мотор с колелото си и съм му търкал задната гума с контри...

преди 40 минути, サムライオートバイ написа:

is

Това е клас оборудване. За онова време може да е било клас Е и се отнася за тип лимозина. При колите има няколко класа, като A, E, ES, класа. Едните са спортни, другите луксозни а трети са за масово потребление. Ето и още пояснение по въпроса ти за is. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1475626&sid=48d4dc82ff9dbdc62cdd210d8bf159d8

Според моята информация, за ниво спорт при BMW е буквата M

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 12 минути, nikolela написа:

Това е клас оборудване. За онова време може да е било клас Е и се отнася за тип лимозина. При колите има няколко класа, като A, E, ES, класа. Едните са спортни, другите луксозни а трети са за масово потребление. Ето и още пояснение по въпроса ти за is. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1475626&sid=48d4dc82ff9dbdc62cdd210d8bf159d8

Според моята информация, за ниво спорт при BMW е буквата M

Значи пак е някакъв индекс за спорт и има логика в това. С 2 врати е купето и мощността е била на времето 140 вместо 115 коня. Иначе всеки интересуващ се малко повече от коли знае за М серията на БМВ и примерно AMG на мерцедес.

Такава йес-ка карах до преди 3 (почти) години. 318ис, '97-ма, мотора е м44б19 - 1895 cc/140 hp, пълен м-пакет, с Рекаро салон. Пусто обаче, стана ми малка и се наложи да я сменя. За мен лично, е36-цата е едно от най-красивите купета (говоря само за купето) на БМВ и ако мога да си позволя, някой ден ще си напразаря истинска М-ка е36 (3.2/321 к.с. задължително със СМГ кутия) и ще си я карам само уйкендите ;)

Is-абревеатура за БМВ със 2 врати демек купе ,Ti-хетчбек демек с 3 врати,еднакви 4 цилиндрови мотори 103 kW

Демек едната багажника е се вдига без стъклото ,на другата със стъклото и се води трета врата и има задна чистачка :)

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
на 2/23/2016 at 23:33, G. Folten написа:

Абе опитвам тренирам вкъщи с един дървен  лост , и примерно по лесно ми е да си карам на първа и втора , но като вкарам трета почвам да правя грешки , а инструктора непрекъснато ми казва да давам гас щото съм се влачил като охлюв , а на мен ми е трудничко на 3- та особено ако трябва да върна от 3- та на втора или на първа      

В ръчната скоростна кутия вътре има една пружина. То ест, като вкарваш втора и искаш трета, буташ лоста напред, докато мине в неутрално положение и после пак  буташ напред, тя пружината ще ти помогне. Ама натискай съединителя до край.

на 5/13/2016 at 11:47, Lost™ написа:

Такава йес-ка карах до преди 3 (почти) години. 318ис, '97-ма, мотора е м44б19 - 1895 cc/140 hp, пълен м-пакет, с Рекаро салон. Пусто обаче, стана ми малка и се наложи да я сменя. За мен лично, е36-цата е едно от най-красивите купета (говоря само за купето) на БМВ и ако мога да си позволя, някой ден ще си напразаря истинска М-ка е36 (3.2/321 к.с. задължително със СМГ кутия) и ще си я карам само уйкендите ;)

Това е чудесно, а знаеш ли, че М-ките са тръгнали от Форд?;)

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 1 час, Евгени Симеонов написа:

В ръчната скоростна кутия вътре има една пружина. То ест, като вкарваш втора и искаш трета, буташ лоста напред, докато мине в неутрално положение и после пак  буташ напред, тя пружината ще ти помогне. Ама натискай съединителя до край.

Така го обясни, че и аз не разбрах в първия момент.

Първа и втора се включват/превключват с избутване лоста настрани и напред /съответно - назад/. Трета и четвърта са по-лесни. Когато минаваш от втора на трета - само леко бутваш лоста напред (да "излезе") и въпросната пружина го поставя в централно неутрално положение. После плавно натискаш само напред (за четвърта - назад) и ... готово.

Ако си ускорил достатъчно и синхронизаторите са добре - няма проблеми.

• 2 седмици по-късно...

Абе не че нещо но при мен са сложили автоматична скоростна кутия и само 4 скорости си мисля че има. Има Manual, Economic i Sport. Някой знае ли дали имам 5та скорост?

Знаете ли, че има автономна S-Klasse W140?

Публикувана: 8 Юни, 2016 12:25
comments_C1.png17 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА viewed_C1.png23348

Малцина се онези, които знаят, че Mercedes експериментира с безпилотни автомобили още от 80-те години на миналия век. Всичко започва през далечната 1986-а с една програма, наречена Eureka PROMETHEUS (Program for European Traffic with Highest Efficiency and Unprecedented Safety). Идеята е да бъде направен автомобил, който сам да ускорява, да спира и да завива.

Програмата Eureka PROMETHEUS e стартирана от Daimler-Benz и се изпълнява в сътрудничество с други европейски автомобилни концерни, производители на електроника и с помощта на различни институти и университети. За онова време Eureka PROMETHEUS е най-голямата изследователска програма, касаеща автономни транспортни средства. Стойността и днес се изчислява на $750 млн.a058593e1a7735181c133bc0c34c9b78.jpgMercedes създава цяла гама безпилотни прототипи, а кулминацията в нея е модифицираната S-Klasse (W140), която успява самостоятелно да преодолее разстоянието от 1 678 км. от Мюнхен до Копенхаген. Автомобилът разполага с няколко микропроцесора, които събират компютърното зрение на колата и и помагат да реагира адекватно в реални пътни условия.14676d1352714cb7761c8990b13cb9ce.jpgВоланът, педалът за газта и спирачките се управляват с помощта на компютърни команди, базирани на актуалната оценка от последователни изображения. Последните се получават от четири камери с различно фокусно разстояние. Иновационната за онова време микропроцесорна апаратура, която днес може да се побере в смартфон, тогава е събрана в 60 отделни модула.

Трябва да се има предвид, че тогава въпросната технология в S-klasse е била максимално компактна, защото преди това от компанията експериментират с Mercedes Vario и модулите заемат цялото товарно пространство на буса. Вече усъвършенстваната S-Klasse успява да развие максимална скорост от 185 км/ч, като изпреварва другите автомобили от пътното движение почти самостоятелно (рядко се налага намесата на човек).bc51716fb85045631effbfb7b5d60009.jpgСистемите на борда на автономната W140 безпроблемно следят останалите автомобили в движението, четат пътните знаци и предприемат напълно адекватни действия. Автомобилът е наречен VITA, което означава автомобил с автопилот. Идеята е била не да се премахне водачът от уравнението, а да бъде създаден автомобил, който да се движи без аварии и катастрофи.

Автоматичното предотвратяване на катастрофите е била ключова задача за проекта PROMETHEUS, като от Mercedes са искали да докажат, че нещастните случаи на пътя могат да бъдат предотвратени с помощта на т.нар. "компютърно зрение". Експериментите продължават цели осем години, а първите реални резултати са показани пред широката общественост през октомври 1994 година.f6de92322f421f329c638b15747786bf.jpgВпоследствие, незнайно защо, Mercedes продължава да развива технологията изцяло самостоятелно, като не огласява никакви данни за нея. Към днешна дата се знае, че специалистите от Mercedes се трудят над безпилотната S 500 Intelligent Drive, която е на базата на W222. Технологията е толкова напреднала в развитието си, че според специалистите ще я видим в сериен Mercedes след две или три години.

преди 20 минути, サムライオートバイ написа:

Знаете ли, че има автономна S-Klasse W140?

Публикувана: 8 Юни, 2016 12:25
comments_C1.png17 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА viewed_C1.png23348

Малцина се онези, които знаят, че Mercedes експериментира с безпилотни автомобили още от 80-те години на миналия век. Всичко започва през далечната 1986-а с една програма, наречена Eureka PROMETHEUS (Program for European Traffic with Highest Efficiency and Unprecedented Safety). Идеята е да бъде направен автомобил, който сам да ускорява, да спира и да завива.

Програмата Eureka PROMETHEUS e стартирана от Daimler-Benz и се изпълнява в сътрудничество с други европейски автомобилни концерни, производители на електроника и с помощта на различни институти и университети. За онова време Eureka PROMETHEUS е най-голямата изследователска програма, касаеща автономни транспортни средства. Стойността и днес се изчислява на $750 млн.a058593e1a7735181c133bc0c34c9b78.jpgMercedes създава цяла гама безпилотни прототипи, а кулминацията в нея е модифицираната S-Klasse (W140), която успява самостоятелно да преодолее разстоянието от 1 678 км. от Мюнхен до Копенхаген. Автомобилът разполага с няколко микропроцесора, които събират компютърното зрение на колата и и помагат да реагира адекватно в реални пътни условия.14676d1352714cb7761c8990b13cb9ce.jpgВоланът, педалът за газта и спирачките се управляват с помощта на компютърни команди, базирани на актуалната оценка от последователни изображения. Последните се получават от четири камери с различно фокусно разстояние. Иновационната за онова време микропроцесорна апаратура, която днес може да се побере в смартфон, тогава е събрана в 60 отделни модула.

Трябва да се има предвид, че тогава въпросната технология в S-klasse е била максимално компактна, защото преди това от компанията експериментират с Mercedes Vario и модулите заемат цялото товарно пространство на буса. Вече усъвършенстваната S-Klasse успява да развие максимална скорост от 185 км/ч, като изпреварва другите автомобили от пътното движение почти самостоятелно (рядко се налага намесата на човек).bc51716fb85045631effbfb7b5d60009.jpgСистемите на борда на автономната W140 безпроблемно следят останалите автомобили в движението, четат пътните знаци и предприемат напълно адекватни действия. Автомобилът е наречен VITA, което означава автомобил с автопилот. Идеята е била не да се премахне водачът от уравнението, а да бъде създаден автомобил, който да се движи без аварии и катастрофи.

Автоматичното предотвратяване на катастрофите е била ключова задача за проекта PROMETHEUS, като от Mercedes са искали да докажат, че нещастните случаи на пътя могат да бъдат предотвратени с помощта на т.нар. "компютърно зрение". Експериментите продължават цели осем години, а първите реални резултати са показани пред широката общественост през октомври 1994 година.f6de92322f421f329c638b15747786bf.jpgВпоследствие, незнайно защо, Mercedes продължава да развива технологията изцяло самостоятелно, като не огласява никакви данни за нея. Към днешна дата се знае, че специалистите от Mercedes се трудят над безпилотната S 500 Intelligent Drive, която е на базата на W222. Технологията е толкова напреднала в развитието си, че според специалистите ще я видим в сериен Mercedes след две или три години.

И какво общо има това с темата? 1985 година имаше такива неща, за които много от вас си мислят, че са произлезли едва ли не след като са подали глава над масата. достатъчно е само д се спомене, че в края на 80-те години серийни автомобили бяха с коефициент на въздушно съпротивление 0.28 ( например Опел Омега), а днес се смята, че това е едва ли не извънземна стойност за сериен автомобил. Ами през осемдесетте и началото на деветдесетте имаше коли по изложенията  с коефициент на въздушно съпротивление Cx=0.21 ( Renault Megane, което нямаше нищо общо като визия и размери с последвалите Меган-и). Сега ви предоставят някаква информация и вие си мислите, че топлата вода е открита днес и че без вас тя щеше да си стои студена :) . Само поровете историята да видите кога е бил първия електромобил и дали случайно не е маааалко по-стар от уж старите автомобили с ДВГ. Или да направим ретроспекция на дизеловите технологии и да видим от кои години почват осъвременяването си. Ако сега един инженер сяда пред компа  и с някаква програма уж измисля нещо, то навремето хващаш молива и действаш. Само че за да направиш нещо с тоя молив, трябва всичко да е точно, изчислено по десет пъти. Не е като днес да цъкнеш с мишката и при грешка в симулацията да си причина за смърта на стотици и хиляди заради некадърността и твоята и на програмите, които ползваш.

преди 19 минути, Кико написа:

Само поровете историята да видите кога е бил първия електромобил и дали случайно не е маааалко по-стар от уж старите автомобили с ДВГ.

М-дааа ...Първия (изобщо) аУтомобил е бил на ток.

Spoiler

Ама нямали толкоз дълги удължители.

Aз мисля вече кон да си купа и каручка като се прибера. И  една малка къщурка на село и 1-2 жени там. Не ме търсете в близките 20 години.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.