Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

(SSD) Samsung 850 EVO, 2.5", 250GB, SATA III Няколко въпроса

Featured Replies

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не ми давайте наклон къде да пиша. Аз пиша за неща само в които имат личен опит. Мразя да говоря празни приказки. Моя не беше от Emag, а от Plesio - 850 Pro и отново освен кутията с диска нямаше кабели вътре.

Е и? А, понеже си си взел Pro версията си разчитал на пълна окомплектовка?! Дай ми линк към продукта, който си закупил да видим за какво иде реч?

• Отговори 55
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, XECUTIONER написа:

Е и? А, понеже си си взел Pro версията си разчитал на пълна окомплектовка?! Дай ми линк към продукта, който си закупил да видим за какво иде реч?

Както споменах, нищо не съм очаквал като окомплектовка освен диска и така и се получи. Говорил съм с доста приятели, които са по-навътре с хардуера от мен и са ми казвали, че почти никога не дават. Линк не мога да дам, защото диска беше закупен през декември 2014-та. В момента дори сайта на Plesio.bg не се отваря при мен въобще. Беше и на промоция и затова го взех от тях, защото в emag-a беше изчерпан.

Абе много сте се изнежили. Аз ползвам на едната щайга хвърчащо mSATA SSD, завързано с игла и конец за една пластмаса. Купих си преход mSATA-SATA  за лаптоп и понеже няма къде да го закрепя, го оставих да виси из кутията. Ей затова уважавам тия малки формати и бягам далече от подобни SSD  на това от тая тема. 

преди 3 часа, Ross Atanasov написа:

Подобни адаптери предлагаха в САЩ за 3 долара и50 цента.Винаги е по-добре да имаш адаптер в комплекта,отколкото тепърва да купуваш при условие,че ти е нужен.Не случайно преди години част от производителите ги поставяха в кутиите.През последните месеци само някои фирми като Kingston,Adata,Corsair,Toshiba са окомплектовани с тези джаджи,които съгласете се струват стотинки на производителите.

Те струват стотинки, ама нали се сещаш, че Ганю гледа по-евтиното, та ако ще и с няколко стотинки да е :P Търговците и те се изучиха, та предлагат най-големите боклуци. Кой го интересува окмплектовката? Ами то дори и HDD  ни ги пращат опаковани  с тиксо и каквото намерят. 

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Както споменах, нищо не съм очаквал като окомплектовка освен диска и така и се получи. Говорил съм с доста приятели, които са по-навътре с хардуера от мен и са ми казвали, че почти никога не дават. Линк не мога да дам, защото диска беше закупен през декември 2014-та. В момента дори сайта на Plesio.bg не се отваря при мен въобще. Беше и на промоция и затова го взех от тях, защото в emag-a беше изчерпан.

Измъкваш се като ''глист от буца'', но всичките негативи познай къде отиват! 

Пусни си тема в антивирусния раздел.:D 

преди 25 минути, ExaFlop написа:

Гуляму фалене на тос Амазон... :)

Шъъъът ... тиху ... самУ на теб шЪ кажЪ ... от Амазон ми дават ** процента за реклама. АмА дАн сЪ разДРЪНкаш сЯ.

Spoiler

Бърджи да вида трансакция на 20% ут догууръ, инъчи почвам дъ гу праа фри.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

Измъкваш се като ''глист от буца'', но всичките негативи познай къде отиват! 

Пусни си тема в антивирусния раздел.:D 

Дреме ми на шнура какво си мислиш. И да, ще си отворя тема за да ми почистиш системата и да ми провериш настройките на мрежата непременно. ;)

Ще помня аз линкове от преди 2 години...някакъв абсурд.

Знаех си, че не е добре да се доверява човек на магьосници  и че високата скорост води по- често до краш. Накратко опрях до проблема с low virtual memory. 

Рекох си - Самсунг тоя път са надминали себе си (софтуерно) и наистина са направили магически алгоритми. Нарочно всех един от най- популярните продукти, да видя какво толкоз ще "литне" и как ще лети.

Полетя, полетя та крашна. Пресирах рам-та (8 Gb)  със 100 таба в Хром и дотам - win8.1 направо си гаси всички стартирани програми, win7 е по- културен - подсказва ми кое е по- малко важно, че да почна доброволно да ги затварям. (Когато системата беше на HDD - никога, ама никога не съм имал тоя проблем, колкото и да натискам рамта. Ще стърже по диска, може да се забави малко, но мемори мениджмънта не се е дънил. ) Същия проблем (low virtual memory) ми е известен от миналото, пак с ssd. (тогава си го обяснявах с недостиг на ресурси)

Взех да чета. Много хора го имат тоя проблем - обема физическа рам няма значение, даже с повече рам - по зле, защото ако се разреши на Уиндоус да си менажира сам виртуалната памет и си с 16Гб рам и 128 гб ssd - малко не върви. Е, при мен са  8/250 гб, но принципно е едно и също. Ако я увелича (вместо 200- 1024, както препоръчва Samsung Magician за Maximum Reliability) това означава да се разделя с него. Срив на доверието. Увеличавайки я ръчно просто не гърми на 75-100-120тия таб, а на 140-тия или на 200.

Трябва ли да ставам специалист по - VMM 

SSD-то е с последния фърмуеър, нямам съмнения в него. Имам съмнения в Rapid (изключих го) и в съвместната работа на алгоритмите на контролера с мемори мениджмънта на уиндоус. 

Не мога да седна да правя нещо на това ssd, ако му нямам доверие, че се сработва добре с другата памет на системата. 

Въпросът ми е: това често срещан проблем ли е ?

Ако не е - махам състемата от него и остава за развлечение.

преди 10 минути, MicraNT написа:

Знаех си, че не е добре да се доверява човек на магьосници  и че високата скорост води по- често до краш. Накратко опрях до проблема с low virtual memory. 

Рекох си - Самсунг тоя път са надминали себе си (софтуерно) и наистина са направили магически алгоритми. Нарочно всех един от най- популярните продукти, да видя какво толкоз ще "литне" и как ще лети.

Полетя, полетя та крашна. Пресирах рам-та (8 Gb)  със 100 таба в Хром и дотам - win8.1 направо си гаси всички стартирани програми, win7 е по- културен - подсказва ми кое е по- малко важно, че да почна доброволно да ги затварям. (Когато системата беше на HDD - никога, ама никога не съм имал тоя проблем, колкото и да натискам рамта. Ще стърже по диска, може да се забави малко, но мемори мениджмънта не се е дънил. ) Същия проблем (low virtual memory) ми е известен от миналото, пак с ssd. (тогава си го обяснявах с недостиг на ресурси)

Взех да чета. Много хора го имат тоя проблем - обема физическа рам няма значение, даже с повече рам - по зле, защото ако се разреши на Уиндоус да си менажира сам виртуалната памет и си с 16Гб рам и 128 гб ssd - малко не върви. Е, при мен са  8/250 гб, но принципно е едно и също. Ако я увелича (вместо 200- 1024, както препоръчва Samsung Magician за Maximum Reliability) това означава да се разделя с него. Срив на доверието. Увеличавайки я ръчно просто не гърми на 75-100-120тия таб, а на 140-тия или на 200.

Трябва ли да ставам специалист по - VMM 

SSD-то е с последния фърмуеър, нямам съмнения в него. Имам съмнения в Rapid (изключих го) и в съвместната работа на алгоритмите на контролера с мемори мениджмънта на уиндоус. 

Не мога да седна да правя нещо на това ssd, ако му нямам доверие, че се сработва добре с другата памет на системата. 

Въпросът ми е: това често срещан проблем ли е ?

Ако не е - махам състемата от него и остава за развлечение.

Да,често срещан проблем.............аз сега отворих 101 таба и същото стана.....................Що се правите на интересни и се чудите ква небивалица да направите та да има кво да пишете тук?Кой нормален човек при работа с браузер отваря повече от 100 таба,та ни занимаваш с глупости?Написал си 50 реда и си затрил сумати време за проблем,който на практика не се случва-безценно:ohmy:

Току що, Слави Маринов написа:

Да,често срещан проблем.............аз сега отворих 101 таба и същото стана.....................Що се правите на интересни и се чудите ква небивалица да направите та да има кво да пишете тук?Кой нормален човек при работа с браузер отваря повече от 100 таба,та ни занимаваш с глупости?Написал си 50 реда и си затрил сумати време за проблем,който на практика не се случва-безценно:ohmy:

Ако това не е проблем, здраве му кажи. Като не ти харесва варианта с табовете, пробвай с няколко други програми, които да пресират рамта

В опаковката има посочения по-горе адаптор(ламаринката)

Проблемите на MicraNT   могат да бъдат решени след спиране на фаст буут ,хибернация,хибридно заспиване тези три технологии влизат във конфликт с технологите за ускоряване на ссд  дисковете:ph34r:Желателно е Уиндоус да управлява виртуалната памет,пейджинга и мемори аллокацията за програмите:D

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

М-дааа - основен проблем на производителите ... са потребителите (users). Най-вече - образованите.

Кой нормален потребител ще стои със 100+ отворени раздела? Колко е заеманото място в паметта при 100 отворени?

При отворени 100 раздела с Мозилла файърфокс  с добавка ублок ориджин около 800 МВ но има една уловка - фрагментация на паметта която възпрепятсва мемори мениджмънта на файърфокс:wink12:

преди 1 час, ExaFlop написа:

Кой нормален потребител ще стои със 100+ отворени раздела? Колко е заеманото място в паметта при 100 отворени?

Аз повече от 10 таба не мога да търпя и затварям това, което не ми трябва. Не знам как се оправяте със 100 мравчици, защото реално тия табове си изглеждат като мравчици. Как ги нацелвате с мишката и изобщо как помните какво сте отворили и къде да го намерите? Питам, защото аз нямам решение на тоя проблем, освен едно - затваряне на ненужните табове от време на време.  И що ми се струва, че за "претенциозните" потребители си има и "претенциозни" цени? Аз като искам да играя игри с 60  fps,  давам няколко хилядарки, а не търся под вола теле в PC  за 2 бона. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 2 часа, Gregory House написа:

Доколкото знам при ссд се маха и виртуалната памет,за да се щади диска,освен гореспоменатите.

Има лента с маркер - като ти трябва нещо - от там. Или Readitlater

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Доколкото знам при ссд се маха и виртуалната памет,за да се щади диска,освен гореспоменатите.

Визуализирай тази ситуация - не го вярвам.

На снимката - лентата с разделите и Диспечера на задачи.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

150 таба при мен изглеждат така:

2016-03-01_180055.jpg

2016-03-01_180246.jpg

И честно, имам чувството, че системата работи още по-бързо. 

И за да не съм капо, отворих още 50 виеоклипа с Chrome:

2016-03-01_180659.jpg

Момчета, не се занимавайте с глупости. Карайте я по-полека, какви ускорения, какви чудесии търсите? Та системата и така си лети. Няма и грам лаг с 200 отворени таба в два браузера, дори си слушам музика. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Под мениджър на задачите има предвид раздела Процеси сортирани по заета памет.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Има лента с маркер - като ти трябва нещо - от там. Или Readitlater

Визуализирай тази ситуация - не го вярвам.

На снимката - лентата с разделите и Диспечера на задачи.

Ето:

Untitled 2.jpg

Проблема е по-скоро на Windows 8.1 и се решава често като се зададе следната настройка:

Аз съм я проложил и има частичен успех:

Цитат

1. Click Start, click in the Start Search box, type gpedit.msc, and then press Enter. MMC will start with the Local Group Policy Editor open.

2. In the navigation tree, expand Computer Configuration, expand Administrative Templates, expand System, expand Troubleshooting and Diagnostics, and click Windows Resource Exhaustion Detection and Resolution.

3. In the console pane, right-click Configure Scenario Execution Level, and then click Properties.

4. On the Setting tab, select Disabled, and then click OK.

Аз също съм с Windows 8.1 и само 8 GB RAM (което вече си е малко, но нямам повече слотове - всички са заети, а конфигурацията е стара и ще трябва нова за да и разширя възможностите. Тази вече е ъпгрейдвана на максимална степен). Но главно ми се появява проблема при тежки игри или програми за видео обработка като Adobe Premiere CS6, която си е лакома за РАМ.

Добра идея е да си настроиш pagefile и swapfile на друг дял (първия може и от настройките на Windows, втория с Junction Point) и да увеличиш размера на pagefile-a като цяло, а не да се контролира от Windows.

Ако си пуснал и RAPID режима на Samsung е добре да се изключи, защото само той заема около 1-2 GB от РАМ-а за да кешира и при един внезапен срив става лошо с данните, особено ако нямаш UPS. Така че не си струва според мен за малко повече производителност да се държи режима пуснат само за да имаш повече точки в бенчмарковете. Самите SSD-та са си достатъчно бързи като цяло.

на 26/02/2016 at 17:04, jhoro написа:

За такива - в Amazon - отгоре е само продукта (в случая Samsung 2.5 inch 250 GB 850 EVO Solid State Drive), а по надолу - с аксесоари

56d085986d7b0_Screenshot-26.02.2016-1703                                Я, те били тУрнали !!!!

Същия хард имам. Още не съм го сложил обаче. Ще го ползвам за външен реших. Какъв кабел трябва да взема от ssd кым усб 3.0?

преди 1 час, bolgarin написа:

Същия хард имам. Още не съм го сложил обаче. Ще го ползвам за външен реших. Какъв кабел трябва да взема от ssd кым усб 3.0?

Ми питай чичо Гошо (не мен, по-големия). Примерно този $_57.JPG?set_id=8800005007

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.