Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ходенето

Featured Replies

Здравейте,

Имам един-два въпроса относно свалянето на килограми :D по принцип нямам спортна фигура но тази зима качих доста и се чудех понеже нито мога да тичам кой знае колко нито ми се седи във фитнеса, час и половина бърз ход по стръмно добра алтернатива ли е? 90 кила съм 177 висок като за тези час и половина бърз ход изминавам малко над 10 километра. Разбирасе опитвам и да спазвам някакъв режим... някакви съвети да дадете?

Благодаря.

Аз съм открил, че свалянето на килограми става чрез намаляването на поеманите калории на ден.
Свалянето на килограми чрез физически упражнения е много тъпа работа.
Умереното спортуване си е само за подържане на тонус на мускулите, това му е доброто.
С тоя ход по стръмното ще ти заякнат мускулите които ще напрягаш, ама за кво ти е подобно нещо ?

Толкова ли е трудно да се разбере, че е по-лесно да не поемаш калории, отколкото да ги гориш после с излишна мъка ?

Ами гладът ?
Еми на гладът му намираш начини да го залъгваш.
Гледаш разни картинки на дебели хора и почваш да се самообработваш че такъв не искаш да станеш. Като ходиш по улиците и видиш някой доста тлъст, не пропускаш да изкажеш мислено отвръщението ти от липсата му на контрол върху плюскането. Върши работа и съжалението към някои добри хора ама дебели. 

В интернет има и на български кои храни колко калории съдържат, подбираш си такиви които хем да имат ефект на засищане, като ги ядеш, хем да не дебелеш от тях. Не нужно напълно да се отхвърлят най-калоричните храни, просто се намалява количеството им. Е, сланина няма нужда да яде човек но месо си трябва, а то може да не е тлъсто. Риба си трябва разнообразна. Белтъкът на яйцата върши работа да не губи мускулна маса човек. 

Похапването през компютъра на бисквитки е лош навик, пълни са със захар. Пиеенето на кола също е кофти, заради захарта в нея. 

къде ги намери тия 10 километра стръмно у селото ни

:ohmy:

Не разбирам предмета на твоята дейност. Ако имаш корем, както аз - тц, не. Няма да стане! Там дето е текло - пак ще тече. Мой авер имаше същата физика като моята. Влезе да му направят някаква манипулация за бъбреците на операцинна и за 30 дни отслабна с 20 кила, отслабна значително. После се възстанови за два месеца и надебеля още повече. Продължителното ходене (най-верния спорт) ще ти помага евентуално да поддържаш нисък холестерол. Но в тази връзка организмът ти живее активно и изисква да се храниш солидно. А тъпченето е най-верният приятел на килцата. :) Ако смяташ да минаваш с гладуване и много ходене - ще станеш прошляк, вечно ще вуниш на смрад и пот още отдалече, косата ти ще е на клечки, мазна, хората и най-вече жените ще се отблъскват от теб, миришеш на пот, обувките ти ще се изтъркат и покъсат за отрицателно, това вещае нови обувки, а те може би ще ти убиват като всяко начало. Възможно е поява на мазоли, краката ти ще се превърнат в дустабан, няма да имат форма, ще си ходещ слон, може дори да започнат да ти отичат, ще чувстваш болки в ставите, ще си пребит всеки ден, няма да ставаш за нищо, дори за секс, ще те обвинят че си мързел или скатавка. С нищо не си полезен на никого. Ще те мразят заради егото ти, но всичко това не е никакъв гарант, че килата няма да се възстановяват. След време ще почувстваш дефицита за храна и ще си същия дебелак, който усложняваше живота си своя и на останалите заради "нищо". ;) 

• Автор
преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

Тая къв грамаж е изпушила преди да ги говори тези напрово не ми се мисли :D  че от мастурбация и секс ако се слабееше чак толкос много нали до сега да съм рекламно лице на някоя модна агенция :D cut this bullshit

Свалянето на килограми става само по един начин - когато си на калориен недостиг! Как ще го докараш този недостиг: дали с по-нисък прием на калории или изгаряне на повече от колкото приемаш няма значение! Най-голямата грешка е, когато от застоял живот и ядене на корем се премине в другата крайност- много кардио и рязко намаляне на калориите. Тогава ефект има само в началото, докато организмът не реагира и не се забави метаболизма. Правилното е плавно намаляне на калориите, до един момент, в който няма накъде да намалиш повече и тогава включваш кардиото, което също отначало ще е кратко и постепенно ще се удължава. Резките промени в приеманите калории и интензивността на кардио тренировките стресират организма и той реагира с забавяне на метаболизма, което води до застой(спираш да отслабваш)!

П.П: Сега видях интересите ти и според мен планинското колоездене е много добър вариант да гориш калории, докато си правиш кефа!

Редактирано от Mr.Robot (преглед на промените)

Малко оф-топик....

Пробвай една рецепта на именитият литературен герой Остап Бендер. Та той значи препоръчва да се яде колкото се може повече храна.Организмът докато се опитва да я преработи,се изтощава и отслабва.И те така...

• Автор
преди 55 минути, Mr.Robot написа:

Свалянето на килограми става само по един начин - когато си на калориен недостиг! Как ще го докараш този недостиг: дали с по-нисък прием на калории или изгаряне на повече от колкото приемаш няма значение! Най-голямата грешка е, когато от застоял живот и ядене на корем се премине в другата крайност- много кардио и рязко намаляне на калориите. Тогава ефект има само в началото, докато организмът не реагира и не се забави метаболизма. Правилното е плавно намаляне на калориите, до един момент, в който няма накъде да намалиш повече и тогава включваш кардиото, което също отначало ще е кратко и постепенно ще се удължава. Резките промени в приеманите калории и интензивността на кардио тренировките стресират организма и той реагира с забавяне на метаболизма, което води до застой(спираш да отслабваш)!

Благодаря ти за информацията аз точно това се опитвам... пак се храня редовно но вече избягвам газирано, алкохол, тестени изделия и тн... месо консумирам да не казвам всеки ден, но през ден. Грам не съм такъв тип който живота му ще е тренировки и тн. но са ми казвали че човек едва ли не за да живее гори 1200-1600 калорий дневно та въпроса ми беше това бързо ходене достатъчно ли е че да ми се получат нещата.

Редактирано от De Santa (преглед на промените)

Вървене.По много.Не да търчиш кат катър като онези маняците по джогинг.От 20-25км говоря.Пък еЖ по една фурна леб ко щеш.Това е от личен опит.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

Много е относително да се каже дали ще е достатъчно. Трябва да се знае колко е твоя калориен дневен прием, да се знае колко изгаряш с това ходене. Тези неща се виждат най-добре на кантара. За да ти отговоря, трябва да те излъжа, като не съм запознат с това колко калории приемаш и колко изгаряш. 

Статия в BB-Team

Тази статия може да ти даде ориентировъчна представа, колко калории трябва да приемаш на ден, но в началото няма нужда да се вманиачаваш и да теглиш всичко на везната, защото това по-скоро ще те откаже бързо от здравословния начин на живот. 

преди 11 минути, Mr.Robot написа:

Правилното е плавно намаляне на калориите, до един момент, в който няма накъде да намалиш повече и тогава включваш кардиото, което също отначало ще е кратко и постепенно ще се удължава. 

Калориите не е нужно да са драстично намалени, достатъчно е да се приемат по-малко от необходимите на организма. И не е зор да се бърза. Бавното но славно отслабване си е готино. 
Миналата зима се бях минал и аз с килограмите, ама като им се ядосах и свалих повече от колкото бях качил. Тази зима качих пак, спаднах и пак качих, но от април ( за да не е студено) ще свалям още килца, да стана като младо момченце. 
Само че този път преди новото отслабване, ще има първо упражнения за подържане на тонуса на мускулите, които не искам да се стопят покрай отслабването. И упражненията ще продължат чак докато стане студено навън. 
Е, следващата зима със по-заседналия живот вътре, пак ще се натрупа още малко сланинка, но нека го оставя организма да реагира по обичайния му начин на складиране на мазнини, за да има запаси през зимата. Той човешкшят организъм така е функционирал от хиляди години, само сега през последните десетилетия храната е изобилна и не свършва никога в магазините.
Значи, трябва да се отнесем с разбиране към неговите навици. 

Борбата със страса е много важна, щото той ни кара да си похапваме. Едно добро управление на стреса, може да помогане много за спирането на надебеляването. 

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Калориите не е нужно да са драстично намалени, достатъчно е да се приемат по-малко от необходимите на организма. И не е зор да се бърза. Бавното но славно отслабване си е готино. 

Съгласен съм, аз горе долу това исках да кажа. Повечето хора изведнъж започват да гладуват и да тичат като гламави, което дава резултат първата седмица, защото изхвърлят водата и свалят малко от мазнините(като същевременно обаче горят и мускули), но втората седмица или не свалят нищо или и да свалят е много по-малко от това, което са свалили през първата и си казват: ем то не става, то това е до ген.

И аз точно това исках да упрекна с написаното от мен и исках да кажа, че трябва да се подхожда плавно и без резки промени, както с храната така и с тренировките, за да реагира организмът по начина, по който очакваме от него.

Борбата със страса е много важна, щото той ни кара да си похапваме. Едно добро управление на стреса, може да помогане много за спирането на надебеляването. 

Тук пак съм съгласен и за това съм написал, че отначало няма нужда да се броят калориите. За да не се натоварва излишно психически, мислейки за всеки залък, който ще си сложи в устата.

Редактирано от Mr.Robot (преглед на промените)

• Автор

Миналата зима се бях минал и аз с килограмите, ама като им се ядосах и свалих повече от колкото бях качил. Тази зима качих пак, спаднах и пак качих, но от април ( за да не е студено) ще свалям още килца, да стана като младо момченце. 
Само че този път преди новото отслабване, ще има първо упражнения за подържане на тонуса на мускулите, които не искам да се стопят покрай отслабването. И упражненията ще продължат чак докато стане студено навън. 
Е, следващата зима със по-заседналия живот вътре, пак ще се натрупа още малко сланинка, но нека го оставя организма да реагира по обичайния му начин на складиране на мазнини, за да има запаси през зимата. Той човешкшят организъм така е функционирал от хиляди години, само сега през последните десетилетия храната е изобилна и не свършва никога в магазините.
Значи, трябва да се отнесем с разбиране към неговите навици. 

Евалата за това което правиш и се надявам да успяваш. Аз принципно зимата пълнея и лятото отслабвам (един от факторите е приема на повече течности през топлия сезон както и много други), но тази зима имах страшен апетит, никога до сега не ми се е случвало за 2 месеца да кача цели 10 кила... купих си яке в началото на зимата, ем вече не ми става :D. Всеки има гледна точка но както се казва, "Hot bodies are made in the cold season". Но като цяло до сега водех много заседнал начин на живот, 24/7 пред компютъра, 3-4 курса до университета и това ми е движението + адския апетит, но от скоро започнах да извършвам тази дейност която ми препоръчаха и излизам по често.

Редактирано от De Santa (преглед на промените)

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Свалянето на килограми чрез физически упражнения е много тъпа работа.

Темата за мен приключи до тук.

И ако това е мисленето на болшинството, то до 10-15 години по улицата ще се разминават лоени топки...

преди 3 часа, De Santa написа:

Благодаря ти за информацията аз точно това се опитвам... пак се храня редовно но вече избягвам газирано, алкохол, тестени изделия и тн... месо консумирам да не казвам всеки ден, но през ден. Грам не съм такъв тип който живота му ще е тренировки и тн. но са ми казвали че човек едва ли не за да живее гори 1200-1600 калорий дневно та въпроса ми беше това бързо ходене достатъчно ли е че да ми се получат нещата.

Когато спрях бирата и алкохола като цяло, за едно лято смъкнах 20 кила. После се задържах десетина кила под максимума си, спрямо когато консумирах огромни количества алкохол, без значение бира или ракия. Дори само консумацията на ракия водеше до повишено тегло при мен. В един момент стигнах 120 кила при 185 ръст и се оказа, че почнах а проблеми със ставите на краката. Та така. Наложи се да спра алкохола за 5 години, да се захвана отначало по-несериозно в домашни условия с фитнес, а последните две години и по-сериозно във фитнес зала. Миналото лято смъкнах 15 кила и поставих рекорд от 15 години насам. Всичко това с диета и упражнения във фитнес залата. Диетта естествено белтъчна с малко хляб. На практика един хляб ми стигаше за една седмица, като в началото на седмицата повечко филийки, а след това почти без тях. Чак и аз не можах да се позная. Имам един колан за панталон отпреди 15 години и миналото лято дори дупката, която бях пробил като го купих, ми стана хлабава. Та всичко се прави. Нищо не е постоянно, както се опитват да го изкарат. Обаче всичко е и до воля. Не ти се ходи на фитнес, ами няма и да отслабнеш. Но дори и да ходиш, не е гаранция че ще отслабнеш. Имам един колега, може би 160-170 кила беше, ако не и повече. За няколко месеца с фитнес и велосипед до работа смъкна до 110 и стана съвсем различен човек. После ефекта йо-йо - върна килата. Какво искам да кажа - цял живот трябва да се грижиш за тялото си, защото всеки си има някакъв ген. И макар да можеш да направиш големи промени, то при всеки човек се иска постоянство, а в случая и начин на живот + хранене. Днес ще смъкнеш 20 кила, но имай предвид, че за същото време за което си смъкнал тия кила, ще ги качиш, ако върнеш стария си начин на живот. 

Темата е "Ходенето", което ме подсети за нещо. Когато аз задържах килата си в нормата, нямах автомобил или ако имах, го карах рядко. До работа ходех със служебен автобус, но почти всеки ден слизах някъде по пътя и вървях 3-4 километра до вкъщи. След като взех автомобил и почнах да ходя с него на работа, набързо качих отначало десетина килограма, след това и до 120 :)  Ей тоя автомобил ми е проблем сега и заради него ходя редовно във фитнес залата, нищо че съм на 43. Заради него и отвреме на време почвам да се ограничавам в храненето. Това да ходиш пеша, е голям плюс за теглото и изобщо за здравето и сърцето. 

преди 1 час, Sc0user написа:

Темата за мен приключи до тук.

И ако това е мисленето на болшинството, то до 10-15 години по улицата ще се разминават лоени топки...

Ами то там у Белгийско се разминава човека с лоени топки и не му прави впечатление. Иначе да, болшинството мисли така. Гледам по фитнес залите главно ученици. Бащите им по леглата и масите :)  После на 40 не им се ходило в казарма. Е как да им се ходи, като са забравили какво е да ходиш пеша?

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 2 часа, Sc0user написа:

Ти си извадил само едно изречение, пък то е част от цялостно пояснение.
Физическите упражнения са добри само за подържане на формата.
За самото отслабване въобще не е зор да се напрягаш нито да тичаш с километри, нито да си даваш парите в разни зали.
Е, сега ясно е, че който има бизнес в някаква зала и е похарчил маса пари за играчки там, ще се опитва да ни будалка че без яко потене не можем да отслабнем даже и 5 грама. Ама кво ми пука на мен за тези които обичат да се потят, тяхна си работа. Аз си отслабвам без излишно потене, щото си имам глава на раменете и си я ползвам да мисля правилно. Купих си едни гирички преди време, с които си подпирам вратата да не се тресне от течението докато проветрявам. Не ми вършат никаква работа. Предпочитам навън на двете площадки в квартала да си раздвижвам умерено мускулите. Безплатно е.
С тичане въобще не се занимавам, освен да догоня някоя топка като ми бие дуспи синчето. Колело си караме, раздвижваме се. А из моя квартал има доста тичащи, щото има много дървета и зеленина и ги привлича да тичат тук. Еми нека тичат хората, като не знаят че могат да отслабнат и без да тичат.

преди 1 час, Кико написа:

Ами то там у Белгийско се разминава човека с лоени топки и не му прави впечатление. Иначе да, болшинството мисли така. Гледам по фитнес залите главно ученици. 

Във фитнес зала кракът ми няма да стъпи, това че някой си е решил да върти подобен бизнес, си е негова работа да си намира желаещи да плащат абонамент при него.
Тези ученици искат да заякват, пък аз не искам да надувам мускули, имам си кола и с нея се придвижвам, не ми трябва издържливост при дълго ходене пеш. Всъщност в огромните търговски центрове се ходи яко пеша, ама няма друг начин.

Ама много сте ми смешни с това тичане и тренировки с цел отслабване.
Аз го мога отслабването и без тичане и без интензивни тренировки.

Несъмнено ходенето е много полезно,но аз искам да споделя нещо различно за отслабващите.Не ми се е налагало да пазя диети и все си мислех,че това са глупости и женски истерии.Имам една съседка,която роди на 37 години и стана 118 кг. Запали се по разделното хранене и каза (имам такъв спомен),че ще изчака празниците и започва,тоест след коледните празници.Сега е 71 кг.,снощи се тегли в нас.Надъха с приказки и моята зълва,която си е ....добре тапицирана.Тя свали 9 кг. този месец.Изобщо всичко женско в близкия периметър се разхожда с листи от диетата и чете.Може и от принтирането да е свалила кило-две жената.:DИ което е най-интересното все по нещо хрупат,гладуващи няма.Не е нещо драстично,та да освирепееш от глад.Комшийката ми казва,че и се е вдигнал с 40 лв. бюджета,заради някои плодове,които до сега не си е купувала.На нея и е важно,защото се издържа с едно майчинство,а и парите са си важно нещо.С две думи исках да кажа,че това разделно хранене се оказва доста ефикасно.Виждам 4-5 момичета,които се вталиха и то сериозно за кратък период,кой да знае..Аз за жалост нямам принтер,а това са около 40 листа май,но мисля че диетата е извадка от тук.

http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/svalete-25-kilograma-za-90-dni.html

преди 12 часа, De Santa написа:

Аз съм фен на бързото ходене, защото освен че помага за поддържане на нормално тегло, активира всички процеси в организма и зарежда с енергия.

Според мен новият ти начин на хранене и бързото ходене ще допринесат за свалянето на излишните килограми, което ще стане постепенно.

Ако искаш да ускориш този процес, можеш да ограничиш порциите храна и да увеличиш количеството вода, която поемаш.

Щях да пропусна нещо много важно - не консумирай консервирани храни и такива, съдържащи консерванти, следи за количеството на солта, която приемаш с храната.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Ти си извадил само едно изречение, пък то е част от цялостно пояснение.
Физическите упражнения са добри само за подържане на формата.
За самото отслабване въобще не е зор да се напрягаш нито да тичаш с километри, нито да си даваш парите в разни зали.
Е, сега ясно е, че който има бизнес в някаква зала и е похарчил маса пари за играчки там, ще се опитва да ни будалка че без яко потене не можем да отслабнем даже и 5 грама. Ама кво ми пука на мен за тези които обичат да се потят, тяхна си работа. Аз си отслабвам без излишно потене, щото си имам глава на раменете и си я ползвам да мисля правилно. Купих си едни гирички преди време, с които си подпирам вратата да не се тресне от течението докато проветрявам. Не ми вършат никаква работа. Предпочитам навън на двете площадки в квартала да си раздвижвам умерено мускулите. Безплатно е.
С тичане въобще не се занимавам, освен да догоня някоя топка като ми бие дуспи синчето. Колело си караме, раздвижваме се. А из моя квартал има доста тичащи, щото има много дървета и зеленина и ги привлича да тичат тук. Еми нека тичат хората, като не знаят че могат да отслабнат и без да тичат.

Във фитнес зала кракът ми няма да стъпи, това че някой си е решил да върти подобен бизнес, си е негова работа да си намира желаещи да плащат абонамент при него.
Тези ученици искат да заякват, пък аз не искам да надувам мускули, имам си кола и с нея се придвижвам, не ми трябва издържливост при дълго ходене пеш. Всъщност в огромните търговски центрове се ходи яко пеша, ама няма друг начин.

Ама много сте ми смешни с това тичане и тренировки с цел отслабване.
Аз го мога отслабването и без тичане и без интензивни тренировки.

Те хората тичат не само за да отслабнат. Много ти е грешна философията за спорта. Хората тренират и за здраве. Преди 2-3 седмици по една телевизия даваха интересен документален филм за продължителността на живота при човек. Оказва се, че единствено движението помага за регенерацията на клетките и колкото човек повече се движи, толкова по-дълго би запазил тялото си. Всъщност, филмчето бе и за това, че в бъдеще е възможно подмяна на изкуствено направени органи. Само че ако ти нямаш здраво тяло, за какво ти е тоя орган? И още нещо интересно споменаха там. Ако тялото се охлажда постоянно, то човек може да тренира с часове без да се умори. За целта бяха направили някаква охлаждаща гривна на китката, охлаждаща постоянно кръвта.  

Та такива ми ти работи. Само недей заблуждава хората, че със стоене и диета ще отслабнат. Аз горе казах. Всеки човек е различен, телосложението му е различно. И ако ти поддържаш форма с една цигара, то друг и с 3 кутии на ден надебелява. Аз казах - резултати има винаги - дали нагоре или надолу е без значение. От значение е, че за целта трябва да се промени начина на живот. Дали това е спорт в залата, на площадката или в парка, е е без значение. От значение е да се поддържа тоя режим.  За мен не е проблем да движа теглото си нагоре-надолу, както и за всеки човек, стига да намери точния начин. Но повечето хора се амбицират няколко месеца и до там. След това дори качват някое килограмче, след като се върнат към стария начин на живот или смъкват някое килограмче, ако целта им е била да качат маса. Щото го има и другото - доста хора искат да качат килограми заради телосложението си тип ектоморф. 

И още малко за диетата. Без движение метаболизма е по-забавен, а това означава, че и ефективността на диетата е под въпрос - какво всъщност икономисваш? Когато ти нямаш достатъчно храна, тялото влиза в авариен режим, опитвайки се да запази най-напред вътрешните си органи. Това означава, че почва да трупа мазнини, които в един момент при още по-лоша ситуация с храната, да се ползват за храна на органите. Освен това първата му работа е да използва белтъка в мускулите за енергия. мускулите са с най-нисък приоритет, затова и те си заминават първи при подобно гладуване, грешно наричано диета. В крайната фаза вече и мазнините се изразходват, а на тялото остава само едно -= да хвърли топа. 

Който не изпитва вътрешна потребност от спортуване, ако се насилва да тича или други изморителни дейности, след като е отслабнал пак ще спре да спортува усилено и ще си ги качи пак килограмите.
Трябва си задължително поемане на по-малко калории на ден.
Сега ги нямам под ръка данните, ама потърсете да видите колко калории ще изгорите за 30 мин тичане. Да гориш калории с потене е доста тъпа работа. Хиляди пъти е по-лесно да не ги поемаш.

Прекалено дебелите ги карат да се потят яко по разни санаториуми, ама те са отишли там за постигане на бързи резултати.
А ние които нямаме нищо общо с прекалено дебелите, от какъв зор да се мъчиме та тичаме като гламави, ако това не ни доставя удоволствие ?

Има си хора които си обичат да си натоварват организма чрез спортуване, даже и без да са дебели. Ама това си е техен избор на живот. Други хора предпочитат да не си дават много зор.

Килограмите се тъкмят на масата.  Всеки ден ям различни манджи. Вчера е пресолена, днес е загоряла, утре е препечена до въглен. Гладен съм, едвам се влача, защото тежа 50 кила. Ама има и друга добра страна. Малките килограми ме скатават от тежка работа. Викам, дай на мене а едрите ме бутат на страни- Ти пък де се пънеш тука, пази се! И аз се пазя и кръста пазя така. Забравих - не тренирам и не бягам. ;) Наяжте се като прасе пък после върви да бягаш да гориш калории. :mad: 

преди 24 минути, nikolela написа:

Гладен съм, едвам се влача, защото тежа 50 кила.

Наяжте се като прасе пък после върви да бягаш да гориш калории. :mad: 

Това второто ти изречение, дали не издава леко анорексични наклонности, ако найстина си 50 кг ?
За любопитните има и една друга думичка - орторексия.

Абееее... недохранването и ежедневната ти еякулация, която се изисква от теб как ще ти се отрази? М? :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.