Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Програма за правене на скрийншотове

Featured Replies

Предложете някаква елементарна програмка за правене на скрийншотове, под winXP.

Благодаря предварително!

Редактирано от nochero (преглед на промените)

Благодаря предварително!

бутон "Print Screen" на клавиатурата->paint

бутон "Print Screen" на клавиатурата->paint

Или малката но много добра Fraps

Благодаря предварително!

Пробвай с тази - FastStone Capture 3.3

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&shownews=13575

Това е само един модул от цялата програма.

Можеш да пробваш и пълната версия - http://www.faststone.org/

Или малката но много добра Fraps

С fraps можеш да правиш и клипчета докато си в игри и това я прави много популярна и полезна...

tool.gif

WisePixel HandySnap 1.2

За професионално снимане, оформяне и конвертиране на скрийншоти

HandySnap е безплатна и мощна програма за правене, оформяне и конвертиране на скрийншоти. Интерфейсът й е компактен и максимално сбит, за да не заема излишно място върху екрана. Може да "снима" целия екран, отделна част от него (посредством маркер определяте точно кои) или само избран прозорец. Позволява съхраняване в BMP, JPG, PNG, GIF, TIFF формат на направените снимки. След като заснемете нещо, програмата показва в отделно прозорче снимката му и ви позволява да я манипулирате като добавяте върху нея форматиран текст или някоя от специално подготвените формички - стрелкички (цветни, за четирите посоки), балончета с текст (използвани при комиксите), знаци (удивителен знак, светеща крушка, хиксче и т. Н.), курсор и др. Ако библиотеката с включени по подразбиране графики за добавяне върху снимките не задоволява вашите нужди, имате пълната свобода да добавите свои. Просто поставете картинките в директорията...HandySnaplibrarysprites.

HandySnap поддържа "горещи клавиши"; показване винаги над останалите прозорци (по ваше желание); показване превю на направения скрийншот (по ваше желание); повторно снимане на зададена област; изпращане на направената снимка в клипборд; минимизиране в tray и др. Продуктът се разпространява безплатно, без функционални или времеви ограничения.

infoicon.gifЛиценз: Shareware

picture.gifПромени в новата версия

view.gifОфициална страница: wisepixel

software.gifDownload: WisePixel HandySnap 1.2 (1.9MB)

Аз пък натискам бутона "Print Screen" и после в Фотошопа създавам нов файл и натискам Ctrl+V и картинката е готова за всякаква обработка без други програми.

А иначе имам някъде ( из архивите) една програмка която е полезна за да заснемеш цяла страница на сайт т.е. и часта която не се вижда на екрана. Не се сещам сега как точно й беше заглавието.

[Alt+Print Screen] - снима активния прозорeц в клипборда

• 8 месеца по-късно...

Някой може ли да ми обясни как да направя скрийншот,ама така,като за малумници!!!Някаква специална програма иска ли тава чудо?

Натисни PrtSc /Принт скрийн/, влез в Paint, дай му Paste и си го запази в jpg формат.

Поздрави laugh.gif

• 2 седмици по-късно...

Има ли програма, която може да снима наведнъж по няколко скрийншота и когато реша да си запазя които искам ?

Clipper 3.5 - Аз ползвам тази програмка и съм много доволен.

И аз ползвам Clipper, много е малка и удобна, без ненужни функции

А да ми предложите прогама с която мога да правя ScreenShot на филми... примерно съм пуснал някой филм харесва ми дадена част и си правя на имг файл...

А да ми предложите прогама с която мога да правя ScreenShot на филми... примерно съм пуснал някой филм харесва ми дадена част и си правя на имг файл...

Повечето плеъри си имат вградена такава функция примерно Media Player Classic (който идва с K-lite Codec Pack) или Gom Player

За Media Player Classic HomeCinema натискаш бутоните ALT + I

70977893yn9.jpg

Трудните скрийншоти

Проблемът: Искам да „снимам" няколко екрана от филм, който съм пуснал с Windows Media Player. Пробвах с няколко различни програми скрийн-кепчър програми, но във всичките случаи резултатът беше черен екран. Някакви идеи по въпроса?

Решението: Най-простото решение е просто да преминете на друг видео плейър, който поддържа снемане на скрийншоти - например VLC Media Player. В нея просто натиснете Video, Snapshot, за да „снимате" екрана. Алтернатива е да промените определени настройки в Windows Media Player. Изберете Tools, Options, Performance, Advanced махнете отметката пред Use Overlays и потвърдете с OK. След тази манипулация плейърът може и да стане по-тежък и по-бавен, затова можете да включите overlays отново веднага, след като направите скрийншотовете си.

За поредица от снимки вижте тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;hl=thumbnails

Редактирано от B-boy[StyLe]
Обновена информация! (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Когато се опитам да си направя скрииншот с медия класик ми излиза това

2i3gx1.jpg

Моля помогнете или дайде друга прпограма коягто прави ДОБРИ скреепшотове

И аз ползвам Clipper, много е малка и удобна, без ненужни функции

И аз реших да я пробвам,но или съм прекалено неграмотна или не прави снимки на определена от теб част от екрана-а само на цял ги прави,а размерът на скрийншота от самата програма може ли да се намали?

И аз реших да я пробвам,но или съм прекалено неграмотна или не прави снимки на определена от теб част от екрана-а само на цял ги прави,а размерът на скрийншота от самата програма може ли да се намали?

Зарежи Clipper. Започни да ползваш SnagIt. Тя няма да ти прави този проблем !

SnagIt 9.0.0

SnagIt e професионална Screencapture-програма, която може да записва и видео,както и да направи Screenshot в различни перспективи. По желание SnagIt може да се интегрира в менютата на отделни апликации на Microsoft (MS Office, Internet Explorer).

SnagIt блести със своята възможност за конфигуриране и своя капацитет на действие. Тя е способна да запаметява съдържанието на екрана не само под Windows, но и под DOS.

Естествено, както е обичайно за тази категория програми, и тази предлага Capture на съдържанието на различни прозорци, на цялото съдържание на екрана или само на отделна негова част. С този софтуер можете да запаметявате видео (включително и звука към него), текстове, картини и др. като .avi-файлове.

За добрата функционалност се грижи интегрираният Wizard, с който удобно можете да правите всички необходими настройки. Лиценз: Shareware.

950028520-1.gif

Официална страница

DOWNLOAD :

MIRROR 1

MIRROR 2 (BG)

• 2 месеца по-късно...

A има ли програма, която директно при натискане на print screen да запазва изображенията, в посочена от мен папка под jpg формат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.