Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете платформа с DDR4

Featured Replies

• Автор
преди 10 часа, Roujin Z написа:

Я дай шот и от температурите след клока?

Според много уроци за клок на този процесор, се споменава, че се бъгва четенето на температурата. При мен е фиксирана на 100 градуса в покой и пак толкова при товар. За това и не съм правил опити да вдигам над 4.2GHz. Освен това съм с боксовия охладител.

Все пак намерих и подходяща програма, която отчете температурата, което ме навежда сега на мисъл, че ако преинсталирам старите си програми за мониторинг, вероятно и те ще отчетат температурата. Това ще го опитам по късно.EDIT: След преинсталация, пак отчитат 100градуса.:mad:  Около 62- 65 градуса е процесора.

8769624f.png

8769625A.png

На втората снимка температурата е преди да оправя рамта на 2890MHz. , но пък темпа е за процесора.

Мисля, че е толкова, защото по време на игра, двата вентилатора изкарващи въздуха от кутията са със стайна температура. От захранването, което е горен монтаж, се усеща малка топлина, а от видеокартата, която работи на около 74градуса, вятъра е доста топъл на ръката ми.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Преди ъпгрейда с i3 4170 - картата не се товареше постоянно, като често работеше на около 60-70% товар.

На тази карта вадят 110-120 fps видеокарти като r9 390x с 8gb vram

На същата карта fps със r9 390

• Автор

След 2-3 часа товарене с игри, температурата на процесора стои на 67 - 69 градуса. Лято идва а с него температурата ще скочи с над 10 градуса, а трябва да държа процесора под 70 градуса. Някакъв охладител да ми предложите за сокет - 1151?  cpu-z отчита процесора като 65W.  Този ми хваща окото, но дали има по евтино кулерче? http://nikem-bg.net/computer-components/ARCTIC-Freezer-i32/description.html

Този дали ще ми свърши работа? http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-GAMMAXX-400/description.html

В никем, май само тези двата виждам за моя сокет.

В момента съм ограничен в клока на процесора заради температурата. Виждам, че той може да работи на 4.4 - дори на 4.6GHz. Рамтта вече съм сигурен, че е стабилна и няма да ми пречи да опитам процесора да го изпробвам още на горе. В момента тя работи на 3040MHz. Температурата на снимката е след 3 часа игра.

8771268O.png

Изглежда добър ако поддържа тези температури и имайки предвид 6-то години гаранция. Но за шума не съм сигурен как е, на мен лично това нищо не ми говори - Noise Level:  0.3 Sone

Ето предложение за същата дейност с 3 години гаранция но поне шума от 26,8dB при 100% натоварване си е напълно приемлюво при затворена кутия ако твоята е тъкава разбира се.

be quiet PURE ROCK CPU COOLER

• Автор
преди 3 часа, goodly написа:

Изглежда добър ако поддържа тези температури и имайки предвид 6-то години гаранция. Но за шума не съм сигурен как е, на мен лично това нищо не ми говори - Noise Level:  0.3 Sone

Де видя 6 години гаранция? Мен ме притеснява това. На мен шума не ми пречи.

Fan Speed: 0 - 1,350 RPM (Controlled by PWM)
Noise Level: 0.3 Sone

Ще рече, че когато няма нужната топлина не му се върти перката. Само дето не са написали при колко градуса се пуска и каква средна температура държи.

Преди години се борих с един такъв охладител, държащ 66 градуса на процесора а игрите сечат от топлината. Аз правех нови дупки по кутията за нови вентилатори а охладителя запазваше старата температура от 66 градуса чрез намаляване на оборотите. Накрая ми писна и му срязах кабела. Вързах го директно на 12v към захранването и така си реших проблема. Май и в биоса трябва да погледна има ли опция да си реша на каква температура да ми държи процесора. На този му се намалят оборотите до 0. Мисията с добавяне на нови вентилатори ще е с нулев ефект.:mad:

Tова че може на 0 не значи,че ще стои на 0. Ти можеш да си го регулираш - със сигурност и AsRock вече са достатъчно напред,че да имат програма за регулиране или възможност за задаване от биоса. Нещо в стил "на толкова градуса ,върти с толкова оборота".

При асус тея вълнения си ги оправяш с 2 клика на мишката.Дали пък заради такива работи не са 2 пъти по-скъпи.....

А това Sone е мерна единица за сила на шума,докато децибела беше нещо с налягането предизвикано от звуковите вълни,ако го превеждам правилно. Абе с 2 думи Sone е по-точната единица за това което чуваш. Това 0,3 е на практика безшумно, 1,2 или 1,5 се равнява на нормален разговор. Стоковия охладител на R9 290X по принцип е на 5,4 под товар ,което е мноооого шумно а на 100% стига 9 и кутия 30 кила се вдига от пода и излита през джама....:P

Та арктика е твоя кулер. В този диапазон има много добри предложения на Thermalright и Alpenföhn,но не знам дали ги има в БГ а и не ми се рови в момента.

• Автор
преди 24 минути, Tommygun написа:

Нещо в стил "на толкова градуса ,върти с толкова оборота".

Да, намерих настройката в биоса. Беше на стандарт. При ръчен избор имам опция да си глася при каква температура на какви обороти да върти. На 100% пак ми държи 65 градуса. Ще си поръчам след седмица артика.

преди 22 минути, goodly написа:

https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-i32.html

Warranty
6_Year_H100px.jpg

Би трябвало да е толкова щом в официалния сайт е 6 години!

Добре е ,че показваш информация от официалния сайт на производителя,но в България ситуацията е малко по-различна.Не винаги продуктите се предлагат с гаранционния срок,който дава производителя.Тук търговците са от друга порода.Мога да ти дам веднага няколко примера за подобни практики.Най-често се орязва гаранцията при захранващи модули и ссд,понякога графични карти и други артикули.За да няма неприятни изненади провери какви условия е маркирала фирмата от която искаш да ги купуваш.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

ARCTIC Freezer i32

При мен пристигна от Никем с 24 месеца гаранция.:(

Свали ми температурата с 15 градуса спрямо боксовия, което ми развърза ръцете за нов опит да клокна процесора още на горе.

Имам и един въпрос за охладителя. Настроих го от биоса да върти вентилатора на 100% при 50 градуса, но според статистиката в aida64, максималните обороти при 60 градуса са достигнали 1220 оборота.

Според производителя, максималните обороти са 1350. Далеч съм от тези обороти. :mad:

Ако заменя вентилатора с друг, пример с този http://nikem-bg.net/computer-components/Evercool-120x120x25-Sleeve-2000rpm-12025M12SA/ ще се увеличат ли оборотите?

Сега пак работната ми температура е 60 градуса, но процесора работи на почти максималния си лимит от 4440MHz.  Тавана в който ми дава веднъж седмично син екран е 4490MHz. За това го свалих доста на долу, за да съм сигурен в неговата стабилност. Рамтта е на 2880MHz.

Вече мога да го сръвнявам с този голям батко на почти същите честоти на видеото и процесора.

Ето ме и мен. В края на клипчето ми се виждат температура и честотите.

Честито за новата придобивка!Охладителя си заслужава като качество за цената си.Затова написах коментара за гаранционния срок да се провери колко години предлагат нашите търговци.За съжаление твърде често процедират по този начин,като не продават артикула с гаранцията предложена от производителя.Иначе вентилатора на процесорния охладител е с по-високо качество от този,който си маркирал - Evercool 120x120x25 Sleeve 2000rpm 12025M12SA .Тоест смяната не би довела до по-добри резултати.

Не знам каква ти е кутията, но разбирам че е стар модел щом е с горен монтаж на захранването. Захранването по принцип взима въздух от кутията и той си излиза бавно от решетчиците на самото захранване, ако самото захранване има такива решетки там където е буксата за захранващ кабел, но новите имат. Но това не мисля че е толкова важно. Въпроса е дали имаш вентилатор който да вкарва свеж въздух от стаята през кутията отпред?

Ако нямаш е добре да поставиш, но също и ако имаш някакъв панел пред вентилатора на местото където той се монтира, добре е да го махнеш за да дърпа въздух. Но има един проблем ако нямаш филтърна мрежа за прах, ще имаш ядове с прахоляка по вентилаторите на видеото и процесора, както и други части. Но и този проблем се решава с малко идея "направи си сам".

Не знам дали ще има ефект и какъв ще бъде той, но погледни тази тема ако все пак не виждаш друго решение за момента Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.