Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за токолони + усилвател

Featured Replies

Е! Няма да се карате за глупости сега.

Питащият е трябвало да подходи както е редно и да даде пълна картина с няколко изречения какво иска да постигне. Понеже е публикувал изделията, които са му харесали на него, аз винаги поглеждам всичко от линковете, за да мога ако ме попита за нещо, да му отговоря. Това трябва да е масова практика на всички.Не да четем на диагонал.  И понеже погледнах усилвателя и колоните, разбира се, съм му дал оценка като един добър усилвател за неговите желания. Онкю е една от много сериозните фирми и не си позволяват да правят "детски играчки" макар да не е от най скъпите. То и не му трябва от такава фирма, щото парите са до никъде. Стана ми ясно неговата идея и не съм писал коментари повече по усилвателя. Но за това, което той иска да постигне, усилвателят има много добри възможности.Просто всичко това трябваше да се сподели от питащият, което не е чак такава грешка за сърдитни. По същество и Бухалът е прав, обяснявайки и неговия мироглед. Приемам го като прав.Имаме ограничени средства около 3000 лева, с които това ще му е един добър компромис за в къщи.Усилвателят за целта има всички необходими екстри за неговите прищявки.Основният му въпрос е решаване закупуването на две добри 3-лентови тела, но за по малко пари. Това е възможно само Тук, в България и то - втора ръка. От където и да ги поръча, ще е по скъпо. А има и доставка, мито при всички положения и т.н. Давайте по спокойно.

• Отговори 55
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, * СТЕФАН * написа:

Е! Няма да се карате за глупости сега.

Питащият е трябвало да подходи както е редно и да даде пълна картина с няколко изречения какво иска да постигне. Понеже е публикувал изделията, които са му харесали на него, аз винаги поглеждам всичко от линковете, за да мога ако ме попита за нещо, да му отговоря. Това трябва да е масова практика на всички.Не да четем на диагонал.  И понеже погледнах усилвателя и колоните, разбира се, съм му дал оценка като един добър усилвател за неговите желания. Онкю е една от много сериозните фирми и не си позволяват да правят "детски играчки" макар да не е от най скъпите. То и не му трябва от такава фирма, щото парите са до никъде. Стана ми ясно неговата идея и не съм писал коментари повече по усилвателя. Но за това, което той иска да постигне, усилвателят има много добри възможности.Просто всичко това трябваше да се сподели от питащият, което не е чак такава грешка за сърдитни. По същество и Бухалът е прав, обяснявайки и неговия мироглед. Приемам го като прав.Имаме ограничени средства около 3000 лева, с които това ще му е един добър компромис за в къщи.Усилвателят за целта има всички необходими екстри за неговите прищявки.Основният му въпрос е решаване закупуването на две добри 3-лентови тела, но за по малко пари. Това е възможно само Тук, в България и то - втора ръка. От където и да ги поръча, ще е по скъпо. А има и доставка, мито при всички положения и т.н. Давайте по спокойно.

Така е съгласен съм! Още повече разбрах, че питащият гравитира около идеята да си пуска музиката от виртуални плеъри. За тази цел това му е достатъчно. Темата за качеството обаче се губи

• Автор
преди 1 час, Pa7he71c написа:

Ще го помисля още малко, но усилвателя просто няма с какво друго да го сменя в този ценови диапазон, точно поради мрежовите екстри, както казах той ще е главният свирещ, къде от NAS, къде от Deezer, а и от време на време от телефон.

Моя грешка трябваше по-рано да го напиша.

Усилвателят си има собствен DAC и то съвсем приличен, има музика във FLAC формат на сървара му а и може винаги да си намери такава от различен жанр, така че не е това, което при него ще се яви като проблем. Ние си коментираме приятелски и кой с каквото може , ще си помагаме, щото не може всеки човек да е компетентен във всичко на този свят! А грешките си ги...ПРОЩАВАМЕ!

В МОЛ-а в Изгрев - гр. Бургас откриха нов магазин - Техмарт. Скоро ходих там и ми пуснаха едни колони, които се управляват през смартфона и са безжични, с вграден усилвател. Високи са поне 1 метър и изглеждат доста добре, а и дават изненадващо добър звук. Защо не отидете да ги погледнете и да видите дали няма да Ви свършат работа. Цената им беше около 1250лв.

Гледам се сравняват несравними неща. Трилентова с 40 см бас и двулентова с 20 см бас. При това така и не разбрах втория пасивен ли е или активен. Като усилвателят те удолетворява за стрийминг - взимай, добра е комбинацията. При това няма та ти трябват никакви допълнителни суб-неща.

Коментар за кварталния мол няма да направя поради липсващи модели и неясна субективност.

Съжалявам, че не можах да ги намеря в сайта им за да кача линк - да се ориентира за какво става въпрос, Възможно е нещо съвсем друго да му трябва на човека, но не пречи да отиде, да ги види и чуе как звучат щом е от Бургас.

Извинявам се много, но няма ли опасност от толкова наливане на пари в Усилвател да почнат да гърмят колоните и да им се развали драстично качеството. Какво му пречи на питащият ако има компютър с добро дъно или без никакъв усилвател или някакъв по-евтин?

Не знам защо се почва от качественият усилвател

Според мен е по-добре да се почне, ако е решил да слуша качествено и силно музика, от тонколоните

Нека сам си преценява дали 2+1 и после още 3 колони примерно за да си направи домашно кино или веднага ако иска да си вземе 5+1 или 4+1 има какви ли не варианти, мисля че продават и 7+2 поне при мен в предишния компютър аудиокартата ми ги изкарваше като настройки и в какво помещение се намират всичките тези колони, при някои от моделите усилвателя е в БАС касата. И свързването става елементарно.

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Човекът очевидно не се интересува от компютърни колони, те и няма как да предложат това което желае, иначе като вариант активни колони, които според мен са по-добри от посочените от него- може да пробва Adam Artist 6, с доста сносен усилвател, и може да ги включи където си поиска- лошото е, че трудно ще намери къде да ги прослуша иначе има вносител в България и според ценовата им листа са 360 евро бройката т.е 720 евро чифтът- без нужда от усилвател. Що се отнася до пасивен модел в този бюджет се сещам за Q Acoustics Q3050 също според мен по-добри.

Макар че като гледам, че авторът предпочита Cerwin Vega, явно има определени предпочитания по отношение на басс-а. Тук явно има и разлика във вкусовите ни предпочитания. Това прави и прослушването задължително.

Аз помня че преди свързах уредбата към компютъра и нямах проблеми и накрая добавихме още мощ от едно ДВД и едната колона изгърмя. Надявам се автора да не повтори моята грешка.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Извинявам се много, но няма ли опасност от толкова наливане на пари в Усилвател да почнат да гърмят колоните и да им се развали драстично качеството. Какво му пречи на питащият ако има компютър с добро дъно или без никакъв усилвател или някакъв по-евтин?

Не знам защо се почва от качественият усилвател

Според мен е по-добре да се почне, ако е решил да слуша качествено и силно музика, от тонколоните

Нека сам си преценява дали 2+1 и после още 3 колони примерно за да си направи домашно кино или веднага ако иска да си вземе 5+1 или 4+1 има какви ли не варианти, мисля че продават и 7+2 поне при мен в предишния компютър аудиокартата ми ги изкарваше като настройки и в какво помещение се намират всичките тези колони, при някои от моделите усилвателя е в БАС касата. И свързването става елементарно.

Виж пост  4 на питащият и когато решиш да отговаряш на някого, е желателно да си чел всички постове от темата. " 5.1 няма да правя, за това и на стерео усилвател съм се спрял ". Това и аз съм го отразил в по заден пост. А често казвате, че отговарящите трупали само постове. Ето! Твоят случай е  такъв. А автора на темата съм убеден, че няма да повтори твоята грешка с  "опушените" колони.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на 11.05.2016 г. at 15:32, Pa7he71c написа:

5.1 няма да правя, за това и на стерео усилвател съм се спрял :)

Проблема е, че малко котка в чувал си купувам понеже съм от Бургас, а тук няма къде да ги чуя :(  .... надявах се някой ако ги е чувал да даде мнение.

Знам, че на всеки различни неща му харесват, ама поне малко от малко може да ми даде идея ... иначе стискам палци и се моля да съм уцелил.

Защо няма да правиш 5.1 или 5+1? Ако имаш после добър телевизор не ти трябва да ходиш на кино, а можеш да водиш приятели и приятелки във вас. Почни ако питаш мен поне с 2 качествени колони и някакъв усилвател достатъчно мощен за 5.1 или 5+1 и добавяй в последствие пасивни колони и пасивен бас. Но внимавай да не изгърмиш техниката.

• Автор

Не ми трябва :)

Стереото си ми е достатъчно, и без това само за музика ще се ползва.

Смятам, че питащият много добре знае какво иска и е наяско какво колко да усилва.

Моля тези, които са слушали само китайски пърдялници и сапунерки да не се чешат с необосновани предложения.

Музиката е направена и смесена за класическо стерео. Дори и на телевизия не се предава нищо по-различно от стерео.

Друго добро и заслужаващо внимание са продуктите на Definitive Tehnology като цяло с добро съотношение цена/качество(зад нея стои Санди Gross- Polk Audio и Golden ear). 

Не пречи да се попита тези какво имат, гледам по-стари модели, но пък цената е добра Definitive Tehnology Mythos One.- да уточня че цената вероятно пак е за бройка не за чифт. Може и нещо по-ново да изнамерят с добра цена.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за идеята, ще разгледам.

преди 8 часа, spielberg написа:

Друго добро и заслужаващо внимание са продуктите на Definitive Tehnology като цяло с добро съотношение цена/качество(зад нея стои Санди Gross- Polk Audio и Golden ear). 

Не пречи да се попита тези какво имат, гледам по-стари модели, но пък цената е добра Definitive Tehnology Mythos One.- да уточня че цената вероятно пак е за бройка не за чифт. Може и нещо по-ново да изнамерят с добра цена.

За втори пост се хабиш. Питащия не търси качество, а високи децибели и няма уши за предложените му от теб колони. Един колега се опита да обясни, че Вегите са само за джангър и са с посредствено качество, но никои не слуша. И в други теми съм казвал за тези колони, че не може да се очаква качество от тях. Отварял съм този модел и филтрите им са ширпотребни - индуктивности намотани на метални сърцевини, електролитни кондензатори и общо взето както е в нискокачествените колони.

Едвам ги продадох моите, но впечатлих един младеж като докарах огромен джангър с малък 2Х50 ватов  DIY усилвател, а той имаше 2Х100 ватова Ямаха и си представяше чудеса. И в момента продължава да им се радва момчето, даже ги напъва и с по- мощен усилвател.

на 13.05.2016 г. at 9:52, Филипов написа:

Дори и на телевизия не се предава нищо по-различно от стерео.

Всъщност за телевизия отдавна се подава звук 5.1 но това е тема за друг разговор.

Редактирано от Buhal55 (преглед на промените)

Я пак? По коя телевизия, през кое и през какъв приемник? И кои програми? Че при мен са 240 и нямам спомени за нищо повече от просто стерео?

Колкото до търговските носители на информация, които не са в интереса на питащия като DVD и BR многоканалният звуk е AC3 448Kbps, а качествения е LPCM 1536Kbps (има и повече). 

Но въпросът в темата е за стандартна музика.

преди 30 минути, Филипов написа:

Я пак? По коя телевизия, през кое и през какъв приемник? И кои програми? Че при мен са 240 и нямам спомени за нищо повече от просто стерео?

Това, че при Вас няма такъв сигнал не означава, че не съществува. 240 канала не са гарант за това. И аз получавам немалко каналиЗа да дам пример и да приключим канал НВО има опции да си избирате няколко вида звук както и субтитри. Още един пример: Немскоезичната програма Pro7. Събота и неделя филмите от 21.15часа /само тогава съм ги засичал/ започват с няколко секунден тест за настройка на аудио, като изрично предупреждават за това. Та там една от опциите е звук 5.1 Филмите ги гледам така. Мога да проверя кое от "долби"-тата се ползва. Нямам приемник. Получавам сигнала по оптика с така наречения "СА" модул. По оптика звуковата част слиза в ресивър. И не на последно място как ресивърът ми разпознава сам сигнала и се превключва съобразно моите предпочитания като ми казва и кое "долби" върви.

на 13.05.2016 г. at 18:17, AGD написа:

Отварял съм този модел и филтрите им са ширпотребни - индуктивности намотани на метални сърцевини, електролитни кондензатори и общо взето както е в нискокачествените колони.

Пропуснал съм да видя,че пак се изказваш неподготвен в тема за CERWIN VEGA !Класическият пасивен филтър в тонколоните,за ниските честоти е само една масивна бобина и един голям НЕелектролитен кондензатор.За високите и средните са комбинация от други стойности.Индуктивноста и стойностите на кондензаторите се изчисляват специфично за всеки модел говорител.Колкото по-малко компоненти има в един пасивен филтър,толкова е по-добър,защото звука минава през по-малко препятствия.Качественият пасивен филтър,не е някаква сложна комбинация от елементи,а този с прецизно изчислените им стойности. Явно не разбираш от такива филтри,защото споменаваш,че си видял електролитен кондензатор,какъвто е недопустим да се използва в този случай.В крайна сметка,функцията на един такъв филтър е само да ограничава определена честота,за да подаде към говорителя диапазона,за който той е предназначен.Зададох въпроса на Бухала,ще го задам и на теб.Дай предложение на колони с този бюджет,които да имат по-добри характеристики?Не твърдя,че точно този модел са най-добри от всичките,но за цената си и изпълнението с 15 инчов говорител,не съм видял все още конкурент на тях.Разбира се че има и по-добри,но цената е далеч от тази!

преди 5 часа, Димитър 59 написа:

Пропуснал съм да видя,че пак се изказваш неподготвен в тема за CERWIN VEGA !Класическият пасивен филтър в тонколоните,за ниските честоти е само една масивна бобина и един голям НЕелектролитен кондензатор.За високите и средните са комбинация от други стойности.Индуктивноста и стойностите на кондензаторите се изчисляват специфично за всеки модел говорител.Колкото по-малко компоненти има в един пасивен филтър,толкова е по-добър,защото звука минава през по-малко препятствия.Качественият пасивен филтър,не е някаква сложна комбинация от елементи,а този с прецизно изчислените им стойности. Явно не разбираш от такива филтри,защото споменаваш,че си видял електролитен кондензатор,какъвто е недопустим да се използва в този случай.В крайна сметка,функцията на един такъв филтър е само да ограничава определена честота,за да подаде към говорителя диапазона,за който той е предназначен.Зададох въпроса на Бухала,ще го задам и на теб.Дай предложение на колони с този бюджет,които да имат по-добри характеристики?Не твърдя,че точно този модел са най-добри от всичките,но за цената си и изпълнението с 15 инчов говорител,не съм видял все още конкурент на тях.Разбира се че има и по-добри,но цената е далеч от тази!

Ти се изказваш неподготвен! Имаш много да учиш за пасивните филтри. Тези които разбират за какво говоря в предния ми пост са наясно, но не и ти.

Хайде сега потърси информация, защо в качествените колони не си позволяват да използват индуктивности навити на метални сърцевини и електролитни кондензатори. Когато се подготвиш с отговора чакам да чуя. Повече лекции няма да чета. 

Ще си позволя и аз да се включа най-после, понеже засягате тема, в която претендирам да съм доста напред с материала! Във почти всички ширпотребни тонколони филтрите са или само от електролити и псевдо бобини - понеже за високи стойности е по-евтино да се слагат електролити и дросели. Един електролит от 50 мФ е стотинки, а неелектролитен пропилен с тази стойност е от порядъка на десетки лева! За бобините е същото съотношение, така че е прав пишещия преди мен....

Цената е най-малкия проблем. Проблема е в качеството на звукът. Евтините и некачествени колони и фирмите които си позволяват да спестят някой лев за да могат да осерат звукът, не си заслужава да се коментират.

преди 16 часа, AGD написа:

Повече лекции няма да чета. 

Нито пък аз!Не искам да те излагам повторно.                                                                                                                                                                              П.П. Cerwin-Vega е един от аудио лидерите,с повече от 50 години репутация в своите продукти,когато става въпрос за създаване на индустриални стандарти.Щом техните специалисти са преценили да поставят този пасивен филтър,значи той е изчислен и изпробван в лабораторни условия.На теб този филтър ти изглеждал,както в нискокачествените колони.Това въобще не означава,че не е направен професионално.  

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.