Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с 2600к и gtx 980 ti

Featured Replies

преди 8 минути, Julian Clark написа:

Това се че АМД все още се бавят и не се надбягват с Интел да представят адекватна конкуренция в интелският сегмент означава картел .Не означава ,че трябва да трябва да им скачаме и ръкопляскаме на интел и да им изчерпваме старите наличности при положение ,че обещаха край на Закона на Мур отсега само маркетинг ще ни хранят. Гледам с надежда на АМД .Интел са изцяло загубена кауза.

Как така АМД се бавят, не се надбягват и не представят адекватна конкуренция а в същото време Интел е изгубена кауза? Някак не се връзват нещата. :( За това и хората масово си избират Интела, а АМД как още съществуват - не знам.

• Отговори 88
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, Julian Clark написа:

Sandy bridge е два пъти по бърз от Хеон понеже е с двойнa честота 4 gHZ vs 2.4 gHZ  Отвъд това никаква друга покъртителна разлика,освен ценовата.Да Санди е дефектен кристал в сравнение с Ксеона,който по подразбиране е избиран първокачествен  кристал  с удължен живот и надеждност.Не съм почитател на овърклоци  и цедене на 2 фрейма вповече за сметка на пръснати кондензатори,стопилка в кристала или ускорената му деградация.А и едва ли  е жразумно лятото в моя град е 46 Целзий на сянка. Съгласен съм ,че скоростта на паметта е от значение основно в работа с големи обеми от данни - компресия, видео обработка и подобни обаче има директни начини скороста на паметта да се ползува и повлияе в игрова система например изграждане на Рам диск за игра.Скоростта на паметта на обмен не подлежи на сравнение с SSD игрите ,браузърите,windows вървят перфектно ns ram disk .

GPU шината пък за обмяна е от значение при работа с текстури от по 4 ГБ А те игрите вървят натам към грамадни текстури на 4К ...DX 12,13 където скоро 4 ГБ ще са смешни.Това се че АМД все още се бавят и не се надбягват с Интел да представят адекватна конкуренция в интелският сегмент означава картел .Не означава ,че трябва да трябва да им скачаме и ръкопляскаме на интел и да им изчерпваме старите наличности при положение ,че обещаха край на Закона на Мур отсега само маркетинг ще ни хранят. Гледам с надежда на АМД .Интел са изцяло загубена кауза.

Аз не ти хваля Xeon-а, по-скоро исках да кажа че след като повечето нови игри вървят на Xeon-а без особени затруднения, едно два пъти по-бързо SB ще е предостатъчно. Сам по себе си овърклока не скъсява живота на процесора, но страничните ефекти от овърклока могат да го направят -- говоря за неща като прегряване и повишаване на напрежението. И двете могат да бъдат избегнати.

Това дали пиковия трансфер на памет от процесор до РАМ е 16 или 20 GB/s е без значение за RAM диска ти. Освен ако не мислиш че играта ти може да обработи данните си достатъчно бързо за да оползотвори този скорост (гарантирам ти, не може). 

За текстурите - по принцип са големи и стават все по-големи, прав си. Но не забравяй че наистина големите текстури се пращат във VRAM точно веднъж по време на зареждане и никога не го напускат. По време на игра по шината пътуват основно draw команди, ъплоудват се сравнително малки буфери (скелети на обекти с динамично поведение и анимация, например), и подобни. Естествено, понякога се налага да стриймнеш голяма текстура, но това става рядко. Така че практически скоростта на обмен по PCI-E почти никога не е ботълнек.

на 16.05.2016 г. at 8:18, nikolela написа:

http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz

Според това инфо, процесора работи с рам на честота от 1333MHz. Ако се сложи по бърза - примерно на 1600MHz, то процесора няма да се възползва от по-високата и честота, дори и клок да се прави на тази рам е напълно излишен, заради ограничението. Същото е и с неговото ограничение по PCI 2.0, което не е достатъчен трансвер за карта, която си иска PCI 3.0. Пак ще работи, но спънато. То и SSD си иска сата 3, но се слага и на сата 2. Физически са еднакви и SSD-то ще работи, но с по-бавна скорост. Както и да се погледне, процесора не е подходящ за картата, макар че ще работи.

Абе и аз съм се чудил за честотата на рам паметта в сайта на интел пише 1333 , но на дъната им дават много повече аз съм с ga-z68a-d3-b3 и 2600к е възможно най-добрия процесор , който мога да сложа и ако с него неможе да се комбинира високочестотна рам тогава пък няма логика на дъното да му дават поддръжка на 2133mhz е поддържа и IB , но pcie слота е 2.0 , i7 3770 примерно е с pcie 3.0 контролер , но предполагам че с моето дъно няма смисъл ?

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

на 17.05.2016 г. at 22:19, Julian Clark написа:

Intel са крайно изгубена кауза! Картелирали са пазара на CPU-та Гледат си само rоаdmap-ите! Измисят и правят нови процесори,но те не стигат до фаза пласмент никога.На пазара пращат  боклуци без смислен прираст от години.Коя година сме сега 2017! Единствените получаващи модерни технологии от Интел са военните в Първа зона за доставки в Света-САЩ. 45г технологична разликата има м/у военният и потребителският сектор

С какъв акъл ми хвалиш такава фирма спряла прогреса и закона на Мур в 2017г умишлено за да си продава маркетинг боклука -антики с архаични технологии по стойност възраст равни на инцидента в Розуел.Десктоп пазара няма работеща майн стрийм 8 -12-24 ядрена платформа именно заради ВЕЛИКИЯ ИНТЕЛ.Мейнстрима там се отлага за след 2,4,6 г  години докато такива като теб изкупят залежалата наличност.

Тоя пък тръгнал да сравнява компютрите на военните с нашите смятай :D и като говориш за амд и интел аз незнам амд да имат pcie 3.0 дъна поне до ам3+ скоро не съм се интересувал от тях

на 16.05.2016 г. at 23:16, AlkatrazBG написа:

След 20 дена излизат новите топ карти на зелените  1070 и 1080  на същите цени каквито са сега за  980 -980ti  . Каква е логиката сега да се набият  едни  650 евро за  тая карта   като идват новите  скоро а  така или иначе  с  тоя дърт процесор  няма да  изкара още 1 година ако иска да е  гъзар и да цъка новите яки заглавия за DX12. Той първо това да обмисли пък после да слага  500 коня двигател на изгнила  Lada 7-ца. Прираста при новите карти ще е поне 45%  над сегашните та много добре да си помисли щото това не са 150 лева ми са бая повечко.

Картата я взех за 950лв ... хубаво новата серия е 50% по-бърза ама там вече процесора ми няма шанс пък и къде е гаранцията , че не са прехвалени тия карти все пак 45% прираст си е направо революционно вярно , че паметта не е gddr5 , а съвсем ново поколение , но както казах поне за сега гаранция няма според мен процесора ми клокнат на 4.5 както е си е съвсем приличен както каза един колега разликата с един 4790 на 1150 е пренебрежителна друг колега твърди , че pcie 2.0 също не е спънка така , че за мен машината е доста добра като цяло пък и ти с лека ръка отписваш карта , която до вчера беше топ модел , но ти и друг път си ми писал в темите и съм останал с впечатлението , че винаги си в опозиция ...

преди 52 минути, Азбяхискра написа:

Картата я взех за 950лв ... хубаво новата серия е 50% по-бърза ама там вече процесора ми няма шанс пък и къде е гаранцията , че не са прехвалени тия карти все пак 45% прираст си е направо революционно вярно , че паметта не е gddr5 , а съвсем ново поколение , но както казах поне за сега гаранция няма според мен процесора ми клокнат на 4.5 както е си е съвсем приличен както каза един колега разликата с един 4790 на 1150 е пренебрежителна друг колега твърди , че pcie 2.0 също не е спънка така , че за мен машината е доста добра като цяло пък и ти с лека ръка отписваш карта , която до вчера беше топ модел , но ти и друг път си ми писал в темите и съм останал с впечатлението , че винаги си в опозиция ...

Хм. Не съм много сигурен, че процесорът ти няма шанс с новата GTX1080. Ще кажа защо. Защото повечето кадри се дължат на оптимизирана работа на самата видеокарта, а не на груба сила, изискваща и по-бърз процесор. Освен това го казах по-горе. Даден процесор е добър, когато може да даде за дадена видеокарта определено fps. Ако искаш 60, няма проблем и сега да си нарпавиш справка дали тоя i7 2600K  може да ги даде и при кои игри не може. Все едно с коя карта ще е. Щом почне ограничението, то ще си бъде на едни и същи fps  за повечето игри. Изключвам случаите при някои игри, където процесорът е силно взаимосвързан с видеокартата, като например Project Cars. Та все едно каква видеокарта ще сложиш с тоя процесор, щом ти дава достатъчно fps  при игрите, които играеш. Включваш си ВС  и се кефиш със старата антика. Ако обаче си от ония, дето искат 250  fps  на CS или друга подобна игра, то определено ти трябва процесор, ако сега не ги постигаш тия 200  fps  при ниски детайли на графиката и ниска резолюция. Тогава тая тема е излишна. Чувал някой за ботълнек, ама си няма понятие кога тоя ботълнек пречи и кога не. 

Ще си позволя и един коментар относно хората , който не ме харесват особено и ме докладваха аз го казах някъде в темата , но те вече половината коментари ги няма никога не е било да тръгна да обиждам някого ей така щото се мисля за многознайко или нещо от сорта специално в случая с колегата eminem_vr тоя човек още във втория си пост реши , че се заяждам с него заради първия му пост , който пък нямаше особен смисъл и ще ми вика "внимавай да не ти се завърти сопола около вратлето " и накрая да ме обвинявате за тона ми при цялото ми уважение изобщо не сте прави ... обикновено в моите теми се нарушава добрия тон заради забележки относно начина на зададения от мен въпрос вярно е , че не обяснявам чаак толкова питанията си , но все пак мисля , че отсреща има достатъчно интелигентни хора , с които в хода на темата ще намерим отговор на поставения въпрос понеже например в настоящата тема както виждате това не може да стане с два поста примерно ...

преди 1 час, Кико написа:

Хм. Не съм много сигурен, че процесорът ти няма шанс с новата GTX1080. Ще кажа защо. Защото повечето кадри се дължат на оптимизирана работа на самата видеокарта, а не на груба сила, изискваща и по-бърз процесор. Освен това го казах по-горе. Даден процесор е добър, когато може да даде за дадена видеокарта определено fps. Ако искаш 60, няма проблем и сега да си нарпавиш справка дали тоя i7 2600K  може да ги даде и при кои игри не може. Все едно с коя карта ще е. Щом почне ограничението, то ще си бъде на едни и същи fps  за повечето игри. Изключвам случаите при някои игри, където процесорът е силно взаимосвързан с видеокартата, като например Project Cars. Та все едно каква видеокарта ще сложиш с тоя процесор, щом ти дава достатъчно fps  при игрите, които играеш. Включваш си ВС  и се кефиш със старата антика. Ако обаче си от ония, дето искат 250  fps  на CS или друга подобна игра, то определено ти трябва процесор, ако сега не ги постигаш тия 200  fps  при ниски детайли на графиката и ниска резолюция. Тогава тая тема е излишна. Чувал някой за ботълнек, ама си няма понятие кога тоя ботълнек пречи и кога не. 

Изобщо не търся 200 фпс ... търся 60 даже и 55 ме устройват при максимално възможни детайли както ме е учил колегата bildera_ , ако не си е сменил ника пак винаги ползвам вертикалния синхрон понеже нямам 200 херцов монитор , а когато подаването на кадри от видеокартата не може да се обработва от монитора какъв е смисъла поне това са моите разбирания ... не точно да няма шанс процесорчето , но мисля , че с gtx 980 ti конфигурацията е максимално балансирана с 4х4 рам съм на 1866 ти какво ще кажеш по въпроса с поддържаната честота , която дават в сайта на интел и тази в сайта на дъното , което е ga-z68a-d3-b3 , но то и при новите поколения пак го има това разминаване

преди 22 минути, Азбяхискра написа:

Ще си позволя и един коментар относно хората , който не ме харесват особено и ме докладваха аз го казах някъде в темата , но те вече половината коментари ги няма никога не е било да тръгна да обиждам някого ей така щото се мисля за многознайко или нещо от сорта специално в случая с колегата eminem_vr тоя човек още във втория си пост реши , че се заяждам с него заради първия му пост , който пък нямаше особен смисъл и ще ми вика "внимавай да не ти се завърти сопола около вратлето " и накрая да ме обвинявате за тона ми при цялото ми уважение изобщо не сте прави ... обикновено в моите теми се нарушава добрия тон заради забележки относно начина на зададения от мен въпрос вярно е , че не обяснявам чаак толкова питанията си , но все пак мисля , че отсреща има достатъчно интелигентни хора , с които в хода на темата ще намерим отговор на поставения въпрос понеже например в настоящата тема както виждате това не може да стане с два поста примерно ...

Изобщо не търся 200 фпс ... търся 60 даже и 55 ме устройват при максимално възможни детайли както ме е учил колегата bildera_ , ако не си е сменил ника пак винаги ползвам вертикалния синхрон понеже нямам 200 херцов монитор , а когато подаването на кадри от видеокартата не може да се обработва от монитора какъв е смисъла поне това са моите разбирания ...

Всъщност, сменил си е ника, ама както и да е. Проблемът при ботълнека е в това, че кадрите ти подскачат и това дразни. 55  фпс  определено ще е дразнещо, ако се опитваш да играеш с 60 fps  и включена вертикална синхронизация. Но често има възможност да играеш и с ВС на 50 Hz, така че тоя проблем се елиминира. Дори аз играя някои игри така, но не заради слабия процесор, а заради слабата GTX970. 

За добрия тон нищо не мога да кажа, ще кажа само едно. Двамата герои от тая тема в началото, са дразнили и мен винаги, още на първия си пост. Затова и се намесих в тая тема. Чисто и просто са конфликтни хора, както още двама или трима в тоя форум, пишещи в хардуерния раздел. Аз бих сипал на всеки, ако ми намекне нещо. 

преди 20 минути, Кико написа:

Всъщност, сменил си е ника, ама както и да е. Проблемът при ботълнека е в това, че кадрите ти подскачат и това дразни. 55  фпс  определено ще е дразнещо, ако се опитваш да играеш с 60 fps  и включена вертикална синхронизация. Но често има възможност да играеш и с ВС на 50 Hz, така че тоя проблем се елиминира. Дори аз играя някои игри така, но не заради слабия процесор, а заради слабата GTX970. 

За добрия тон нищо не мога да кажа, ще кажа само едно. Двамата герои от тая тема в началото, са дразнили и мен винаги, още на първия си пост. Затова и се намесих в тая тема. Чисто и просто са конфликтни хора, както още двама или трима в тоя форум, пишещи в хардуерния раздел. Аз бих сипал на всеки, ако ми намекне нещо. 

Редактирах малко горния пост с още едно питане ... аз си правя custom резолюция с 55hz от контролния панел на енвидия така де тя резолюцията си е 1080р просто в графата с херцовете добавям 55 и с vsync пак всичко си работи гладко просто и на 55 кадъра се играе супер , но се пести малко ресурс и ако може да ме светнеш какво е ботълнек , че тоя термин не съм го чувал до сега , но предполагам че е нещо от сорта на лаг , микронасичане 

преди 1 час, Азбяхискра написа:

не точно да няма шанс процесорчето , но мисля , че с gtx 980 ti конфигурацията е максимално балансирана с 4х4 рам съм на 1866 ти какво ще кажеш по въпроса с поддържаната честота , която дават в сайта на интел и тази в сайта на дъното , което е ga-z68a-d3-b3 , но то и с новите поколения е пак го има това разминаване ...

По принцип, нова карта си иска нов процесор. Има и доста клипове по които да се ориентираш за разликата между твоя процесор и нов такъв, че има ограничение от негова страна. Ако решиш, че това ограничение е приемливо си сглоби така конфигурацията. Все пак това е заради финанси, иначе всеки би сглобил максимално производителен компютър.

Относно разликата в честотата на рамтта -  има процесори, които се възползват от по-висока честота на рамтта, за това и се предлага.  Това, че дъното ти поддържа толкова висока честота означава, че можеш да сложиш и такава на дъното си и тя ще си работи според нуждата на процесора - на честотата на която е написал производителя.  За твоето дъно има и по слаби процесори, които се възползват от рам 1600 MHz.

Моята рам е DDR4 и попаднах на статия в която я клокват до 3300MHz. По тази статия се ориентирах и успях да я докарам до 3000 MHz. То хубаво я клокнах, ама не видях разлика в производителността на моя компютър. После под статията прочетох, че производителността на всички тестове от 2133 до 3300 MHz е дала по малко от 1% прираст - не съм пропуснал нулата, под един процент прираст. :mad:  Все пак не съм сигурен в техните тестове, защото и Кико е правил тестове с рам на различна честота и при него е дала доста сериозна разлика в fps. Друго, което също ме успокоява до някъде е в многото клипове Интел срещу АМД без значение за процесор или видеокарта сръвняват. Та в тези клипове се вижда, че картата или процесора уж води а в следващите няколко игри нещата се обръщат и води другият противник. Има и много клипове за клок срещу стокова честота. Има игри при които резултатите са еднакви и клокването не оказва никакво влияние.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 5 минути, nikolela написа:

По принцип, нова карта си иска нов процесор. Има и доста клипове по които да се ориентираш за разликата между твоя процесор и нов такъв, че има ограничение от негова страна. Ако решиш, че това ограничение е приемливо си сглоби така конфигурацията. Все пак това е заради финанси, иначе всеки би сглобил максимално производителен компютър.

Относно разликата в честотата на рамтта -  има процесори, които се възползват от по-висока честота на рамтта, за това и се предлага.  Това, че дъното ти поддържа толкова висока честота означава, че можеш да сложиш и такава на дъното си и тя ще си работи според нуждата на процесора - на честотата на която е написал производителя.  За твоето дъно има и по слаби процесори, които се възползват от рам 1600 MHz.

Моята рам е DDR4 и попаднах на статия в която я клокват до 3300MHz. По тази статия се ориентирах и успях да я докарам до 3000 MHz. То хубаво я клокнах, ама не видях разлика в производителността на моя компютър. После под статията прочетох, че производителността на всички тестове от 2133 до 3300 MHz е дала по малко от 1% прираст - не съм пропуснал нулата, под един процент прираст. :mad:  Все пак не съм сигурен в техните тестове, защото и Кико е правил тестове с рам на различна честота и при него е дала доста сериозна разлика в fps. Друго, което също ме успокоява до някъде е в многото клипове Интел срещу АМД без значение за процесор или видеокарта сръвняват. Та в тези клипове се вижда, че картата или процесора уж води а в следващите няколко игри нещата се обръщат и води другият противник. Има и много клипове за клок срещу стокова честота. Има игри при които резултатите са еднакви и клокването не оказва никакво влияние.

Е хубаво , ама моя работи клокнат на 4.5 щом работи значи на толкова се ползва и това е :) ама кристала ама незнам какво аз напрежения не барам след като има аuto помпя само множителя ...

За да е по точен теста са си избрали еднаква честота и тя е 4.4GHz. Виждаш, че в някои игри разликата в fps е 4 кадъра, но има и игри с 20 fps разлика. Титана е над GTX 980 ti и се вижда, че картата на моменти не работи пълноценно, но пък е приемливо малка разлика и е рано да се изхвърля твоя процесор. Ако имаш възможност за някой от двата паскала 1070 или 1080 се възползвай. След време ще знаеш, че само процесор ще сменяш. Дори и картата ти да не работи пълноценно игрите ще вървят добре. Както ти писа Кико, пускай вертикалната синхронизация, забивай кадрите на 60 и си играй игрите. Нищо, че картата ще работи на 40 - 50%. Тъкмо ще е с ниска консумация на енергия и ще имаш по ниски температури. Явиж, как хубаво си върви играта и с товар на картата от 50%.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 22 минути, nikolela написа:

За да е по точен теста са си избрали еднаква честота и тя е 4.4GHz. Виждаш, че в някои игри разликата в fps е 4 кадъра, но има и игри с 20 fps разлика. Титана е над GTX 980 ti и се вижда, че картата на моменти не работи пълноценно, но пък е приемливо малка разлика и е рано да се изхвърля твоя процесор. Ако имаш възможност за някой от двата паскала 1070 или 1080 се възползвай. След време ще знаеш, че само процесор ще сменяш. Дори и картата ти да не работи пълноценно игрите ще вървят добре. Както ти писа Кико, пускай вертикалната синхронизация, забивай кадрите на 60 и си играй игрите. Нищо, че картата ще работи на 40 - 50%. Тъкмо ще е с ниска консумация на енергия и ще имаш по ниски температури. Явиж, как хубаво си върви играта и с товар на картата от 50%.

Абе то всичкото хубаво ама някой , ако ми обясни как една видеокарта може да струва 1500лв , а в годината да излизат няма и 10 наистина стойностни заглавия ?

Така ли на никой не му е интересен горния въпрос или рязко се сменя темата макар , че това не пречи да си дискутираме всякакви глупости до тук пък за сайтове за пиратски игри хич няма да повдигам въпроса , че жив ще ме одерат ...

на 5/21/2016 at 16:18, Азбяхискра написа:

Така ли на никой не му е интересен горния въпрос или рязко се сменя темата макар , че това не пречи да си дискутираме всякакви глупости до тук пък за сайтове за пиратски игри хич няма да повдигам въпроса , че жив ще ме одерат ...

Игрите и видеокартите ги правят различни хора. А и огромната част от видеокартите които AMD и Nvidia продават са от нисък до среден клас, търсенето на карти от сорта на GTX 980 е доста ограничено, на повечето хора просто не им е нужна, защото си играят LoL и Hearthstone, които вървят идеално и на вградено GPU. Така видеокартите от висок клас се превръщат в 'луксозна стока' и това им позволява да продават малкото налични бройки с огромна печалба.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

на 19.05.2016 г. at 15:31, Азбяхискра написа:

ерфжерфж

преди 44 минути, maxim4o написа:

Игрите и видеокартите ги правят различни хора. А и огромната част от видеокартите които AMD и Nvidia продават са от нисък до среден клас, търсенето на карти от сорта на GTX 980 е доста ограничено, на повечето хора просто те им е нужна, защото си играят LoL и Hearthstone, които вървят идеално и на вградено GPU. Така видеокартите от висок клас се превръщат в 'луксозна стока' и това им позволява да продават малкото налични бройки с огромна печалба.

Мисълта ми беше най-вече за броя на качествените заглавия толкова години вървежни са едно nfs , far cry , call off duty и още 5 айде и 10 игри да са

преди 12 минути, Кико написа:
на 19.05.2016 г. at 15:31, Азбяхискра написа:

ерфжерфж

What :D

Да ти таковам форума! Как се пише мнение и как се маха цитат? Оправете си нещата! 

Иначе исках да отговоря на @nikolela относно RAM  паметта. Зависи от играта. Не знам какви тестове си гледал, но аз показах какво е положението при Project Cars  и Crysis 3. При Project Cars  влиянието на РАМ е огромно, но най-вече във вид на двуканален режим. Клокът дава много по-малък прираст, но пак дава. И ако се гонят 60  fps,  дори и 5% прираст е добре дошъл, защото тук говорим за ограничение на процесора и дроп, което е неприятно при игра, дори някой да е свикнал да играе без ВС.  И точно при Project Cars  нещата са на границата с i5  на ниска честота. И точно там двуканалния режим и клока помагат. При Crysis 3  влиянието е по-малко, но го има на процесорно зависимите нива. Ако проследиш обаче и другите клипчета на тия, ще видиш, че има тестове и с RAM  памет. 

Ще го кажа така. Има случаи, когато се дават много пари за малък ефект. Но в тия случаи си заслужава да се дадат тия пари. В случая не говорим за кой знае какви пари, защото и RAM  паметта е много евтина.  И един случай с автомобилите. Дават се много повече пари за Mercedes E  класа, макар че същата работа за много по-малко пари би свършил и Опел Инсиния и Форд Мондео... И каква е разлиакта? Почти никаква, ако гледаш отстрани, но сядайки вътре, виждаш къде има подобрения и се усмихваш. Няма твърда пластмаса, комфорта е изпипан до последно, имаш винаги предостатъчна мощност и въртящ момент, дори при базовите мотори. Тогава просто се усмихваш и ти прави кеф. Същото е и с дребните нещица като RAM паметта, процесора, видеокартата, SSD-то...въпреки че може да се дадат и два пъти повече пари за много по-малък резултат. разликата между напълно доволен и доволен е много малка, но всички предпочитаме да сме напълно доволни, нали?

на 19.05.2016 г. at 17:01, Азбяхискра написа:

Абе то всичкото хубаво ама някой , ако ми обясни как една видеокарта може да струва 1500лв , а в годината да излизат няма и 10 наистина стойностни заглавия ?

Ами зависи от гледната точка кое заглавие е стойностно и кое не. Всъщност, аз бих доволен, ако на година има не 10, а само 3-4 стойностни заглавия, защото по тоя начин ще мога да се съсредоточа върху стойностните неща дълго време, а не да се чудя какво да играя от 150 игри в STEAM и куп други извън Steam. И това, че заглавията са само 10 на година не е никакъв пробнлем, защото има и заглавия отпреди 5 години, които все още са стойнопстни и си заслужава да се играят с бърза видеокарта и процесор. 

И още малко от моите тестове, публикувано някъде из тая тема. Играта е Project Cars:

2016-05-21_202354.jpg

2016-05-21_202656.jpg

Клипчетата за неверниците:

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 17 минути, Кико написа:

Да ти таковам форума! Как се пише мнение и как се маха цитат? Оправете си нещата! 

Иначе исках да отговоря на @nikolela относно RAM  паметта. Зависи от играта. Не знам какви тестове си гледал, но аз показах какво е положението при Project Cars  и Crysis 3. При Project Cars  влиянието на РАМ е огромно, но най-вече във вид на двуканален режим. Клокът дава много по-малък прираст, но пак дава. И ако се гонят 60  fps,  дори и 5% прираст е добре дошъл, защото тук говорим за ограничение на процесора и дроп, което е неприятно при игра, дори някой да е свикнал да играе без ВС.  И точно при Project Cars  нещата са на границата с i5  на ниска честота. И точно там двуканалния режим и клока помагат. При Crysis 3  влиянието е по-малко, но го има на процесорно зависимите нива. Ако проследиш обаче и другите клипчета на тия, ще видиш, че има тестове и с RAM  памет. 

Ще го кажа така. Има случаи, когато се дават много пари за малък ефект. Но в тия случаи си заслужава да се дадат тия пари. В случая не говорим за кой знае какви пари, защото и RAM  паметта е много евтина.  И един случай с автомобилите. Дават се много повече пари за Mercedes E  класа, макар че същата работа за много по-малко пари би свършил и Опел Инсиния и Форд Мондео... И каква е разлиакта? Почти никаква, ако гледаш отстрани, но сядайки вътре, виждаш къде има подобрения и се усмихваш. Няма твърда пластмаса, комфорта е изпипан до последно, имаш винаги предостатъчна мощност и въртящ момент, дори при базовите мотори. Тогава просто се усмихваш и ти прави кеф. Същото е и с дребните нещица като RAM паметта, процесора, видеокартата, SSD-то...въпреки че може да се дадат и два пъти повече пари за много по-малък резултат. разликата между напълно доволен и доволен е много малка, но всички предпочитаме да сме напълно доволни, нали?

Ами зависи от гледната точка кое заглавие е стойностно и кое не. Всъщност, аз бих доволен, ако на година има не 10, а само 3-4 стойностни заглавия, защото по тоя начин ще мога да се съсредоточа върху стойностните неща дълго време, а не да се чудя какво да играя от 150 игри в STEAM и куп други извън Steam. И това, че заглавията са само 10 на година не е никакъв пробнлем, защото има и заглавия отпреди 5 години, които все още са стойнопстни и си заслужава да се играят с бърза видеокарта и процесор. 

Така е ама играта е интересна първия път айде втория друго е да има 10 , 20 а защо не и повече заглавия ама това няма да стане явно или пък има заглавия за ps , но ги няма за pc една ей такава тъпотия ... заглавие от преди 5 години за мен е serious sam наскоро играх тройката и като изключим последния гад :D се изкефих максимално това е една от малкото игри , който се играят по една седмица и то при интензивен гейминг , а не като black ops 3 да я врътнеш за няма и 2 дена ...

Момче какво толкова се чудиш стана 1 седмица.. Вземай го т'ва 980Ti вече и да се свършва ;) Ще те държи още по 2 години ;) 

преди 1 минута, Djani_Varna написа:

Момче какво толкова се чудиш стана 1 седмица.. Вземай го т'ва 980Ti вече и да се свършва ;) Ще те държи още по 2 години ;) 

20160517_133455.jpg

Току що, Азбяхискра написа:

20160517_133455.jpg

Честито ;) Надявам се да си доволен от покупката :) 

преди 4 минути, Djani_Varna написа:

Честито ;) Надявам се да си доволен от покупката :) 

Може да се каже ... аз последно време се вманиячих в тия компютри , но като цяло наливането на пари в тях не си заслужава още повече , че и липсва богат избор от заглавия за цъкане

преди 20 минути, Азбяхискра написа:

Така е ама играта е интересна първия път айде втория друго е да има 10 , 20 а защо не и повече заглавия ама това няма да стане явно или пък има заглавия за ps , но ги няма за pc една ей такава тъпотия ...

Явно не играеш игри, които си заслужават преиграването и които отнемат месеци време за игра и пак не си я превъртял. Да вземем един Fallout 4. тая игра край няма, дори и физически. Нарочно е направена така, че да играеш и да не свършваш. Със сигурност би ти отнела месеци игра, ако обичаш тоя жанр. Други игри са S.T.A.L.K.E.R.  и особено модовете. Макар да не съм голям играч на Сталкер, то има модове, които съм играл по 3-4 месеца само тях, без да минавам на друга игра. И пак не съм ги превъртал, но не защото не искам, а защото е мод и понякое време при мен винаги се бъгваха. Да вземем и Dying Light. Тая игра може да се играе и година и пак няма да си отворил всички способности. На практика, аз тая зима изиграх набързо 200 часа, след като пуснаха ъпдейт на играта и промениха много неща. През това време друг шутър не съм играл. Бих продължил да я играя и досега, но си купих волан, та се прехвърлих на рейсърите и зарязах шутърите. И точно при рейсърите е голямата заигравка, защото има поне 10, които ми харесват и постоянно се чудя какво да играя. Щеше ми се да не са 10, а максимум два, та да не се чудя. Само днес съм превъртял няколко рейсъра и съм играл по час може би. Просто тегля чоп с мишката и каквото натисне. Групирал съм си игрите по жанр и така. Съвсем случайно вчера почнах новия ъпдейт на Wreckfest,  една игра в ранен достъп. Набързо и навъртях 4 часа, преди насила да се откажа, че има и друго за каране. изобщо, игри много и все интересни. Поне за мен. Проблемът е, че нямам време да изиграя и една от тях докрай. Затова искам 2-3 игри, както преди десетина години, а защо не и 1-2, когато на мода бе DOOM2 , а аз заедно с нея играх Eretic. Други игри не ми трябваха, тия бяха достатъчно занимателни и достатъчно отнемаха от ценния ми студентски живот, хаха. Добре че тогава повее време прекарвах по баровете и дискотеките. 

ПП: Офф, какви барове, това бяха кръчми - най-долнопробни с цаца и бира. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 5 минути, Кико написа:

Явно не играеш игри, които си заслужават преиграването и които отнемат месеци време за игра и пак не си я превъртял. Да вземем един Fallout 4. тая игра край няма, дори и физически. Нарочно е направена така, че да играеш и да не свършваш. Със сигурност би ти отнела месеци игра, ако обичаш тоя жанр. Други игри са S.T.A.L.K.E.R.  и особено модовете. Макар да не съм голям играч на Сталкер, то има модове, които съм играл по 3-4 месеца само тях, без да минавам на друга игра. И пак не съм ги превъртал, но не защото не искам, а защото е мод и понякое време при мен винаги се бъгваха. Да вземем и Dying Light. Тая игра може да се играе и година и пак няма да си отворил всички способности. На практика, аз тая зима изиграх набързо 200 часа, след като пуснаха ъпдейт на играта и промениха много неща. През това време друг шутър не съм играл. Бих продължил да я играя и досега, но си купих волан, та се прехвърлих на рейсърите и зарязах шутърите. И точно при рейсърите е голямата заигравка, защото има поне 10, които ми харесват и постоянно се чудя какво да играя. Щеше ми се да не са 10, а максимум два, та да не се чудя. Само днес съм превъртял няколко рейсъра и съм играл по час може би. Просто тегля чоп с мишката и каквото натисне. Групирал съм си игрите по жанр и така. Съвсем случайно вчера почнах новия ъпдейт на Wreckfest,  една игра в ранен достъп. Набързо и навъртях 4 часа, преди насила да се откажа, че има и друго за каране. изобщо, игри много и все интересни. Поне за мен. Проблемът е, че нямам време да изиграя и една от тях докрай. Затова искам 2-3 игри, както преди десетина години, а защо не и 1-2, когато на мода бе DOOM2 , а аз заедно с нея играх Eretic. Други игри не ми трябваха, тия бяха достатъчно занимателни и достатъчно отнемаха от ценния ми студентски живот, хаха. Добре че тогава повее време прекарвах по баровете и дискотеките.

Fallout 4 и The Witcher 3 ме отказаха направо с тия диалози , Dying Light я бях почнал , но поне в началото не ме грабна и като стана въпрос , че може да се играе с месеци без да отвориш всички възможности на героя това също е дразнещо в крайна сметка не сядам за да се лутам в играта , а да я играя обичам да има ред !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.