Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с 2600к и gtx 980 ti

Featured Replies

Какви игри ще се пускат? И какви кадри се очакват? 

Всичко ще върви с 60+ фрейма. Cpu - то на 4.2+ ghz и готово. Туй ,че 6700к да речем ще има 10 кадъра + прави ли цъкането с 2600к невъзможно? Не.

Ако искаш пълен потенциал за тия карти само 2011 сокет cpu.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Отговори 88
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, Tommygun написа:

На практика 2600К ще спъва 980Ti и то не заради слота .Това ти трябва да знаеш и повече не!!!

В повечето случаи не, особено ако овърклокнеш процесора (а с K няма причина да не го направиш). Sandy Bridge се клокват до 4GHz+ без проблеми със стоков охладител, което докарва производителността до не много далеч от неклокнат Haswell, който определено е достатъчен за всяка съвременна игра.

http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz

Според това инфо, процесора работи с рам на честота от 1333MHz. Ако се сложи по бърза - примерно на 1600MHz, то процесора няма да се възползва от по-високата и честота, дори и клок да се прави на тази рам е напълно излишен, заради ограничението. Същото е и с неговото ограничение по PCI 2.0, което не е достатъчен трансвер за карта, която си иска PCI 3.0. Пак ще работи, но спънато. То и SSD си иска сата 3, но се слага и на сата 2. Физически са еднакви и SSD-то ще работи, но с по-бавна скорост. Както и да се погледне, процесора не е подходящ за картата, макар че ще работи.

преди 1 час, nikolela написа:

http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz

Според това инфо, процесора работи с рам на честота от 1333MHz. Ако се сложи по бърза - примерно на 1600MHz, то процесора няма да се възползва от по-високата и честота, дори и клок да се прави на тази рам е напълно излишен, заради ограничението. Същото е и с неговото ограничение по PCI 2.0, което не е достатъчен трансвер за карта, която си иска PCI 3.0. Пак ще работи, но спънато. То и SSD си иска сата 3, но се слага и на сата 2. Физически са еднакви и SSD-то ще работи, но с по-бавна скорост. Както и да се погледне, процесора не е подходящ за картата, макар че ще работи.

Процесора си се клоква отлично. Не сравнявай скоростите през сата с тези на видеото. Просто няма нищо общо. Слаб е процесора за да може видеото да си развие потенциала докрай, но пак ще си играе всички игри ако не на ултра настройки то на презадоволителни. А pcie слота хич няма да го спъва в случая. Не ми се рови сега да вадя тестове и графики, но има такива доста в гугъл. (и ти си изпуснал експреса :) да не ти се скрат че не правиш разлика между pci и pcie)

преди 1 час, eminem_vr написа:

Процесора си се клоква отлично. Не сравнявай скоростите през сата с тези на видеото. Просто няма нищо общо. Слаб е процесора за да може видеото да си развие потенциала докрай, но пак ще си играе всички игри ако не на ултра настройки то на презадоволителни. А pcie слота хич няма да го спъва в случая. Не ми се рови сега да вадя тестове и графики, но има такива доста в гугъл. (и ти си изпуснал експреса :) да не ти се скрат че не правиш разлика между pci и pcie)

Правилно ли ще го обясня ако го напиша така. PCIE слота на дъното в който се поставя видеокартата, може да е 2.0 или 3.0. Разликата е в скоростта на пренос на данни. Дори на дъното да е 3.0, преноса на данни ще е ограничен, заради ниската пропускливост на процесора, защото той подава данни със скоростта на 2.0, което не е достатъчно за да работи картата пълноценно. Колко точно ще е нейното ограничение в проценти не ми се смята, но ще го има.

преди 15 минути, nikolela написа:

Правилно ли ще го обясня ако го напиша така. PCIE слота на дъното в който се поставя видеокартата, може да е 2.0 или 3.0. Разликата е в скоростта на пренос на данни. Дори на дъното да е 3.0, преноса на данни ще е ограничен, заради ниската пропускливост на процесора, защото той подава данни със скоростта на 2.0, което не е достатъчно за да работи картата пълноценно. Колко точно ще е нейното ограничение в проценти не ми се смята, но ще го има.

Ще го има, но когато е 1% мисля че няма никакво значение.

преди 15 часа, Азбяхискра написа:

Предполагам проблема няма да е в картата остава процесора изгледах няколко клипа в нета как се представя процесора в комбинация с gtx 980 ti и не видях да изнемогва даже и на 2160p на най-новите игри стига 80-90% натоварване , но моментно после пада на 50-60 примерно и така ... ти защо смяташ , че няма да може да се играе на 4к ?

Много лично обяснения са се изписали в тая тема, ама така и не видях някой да даде точен отговор. Не, PCI-e 2.0 няма да спъва тая видеокарта. Виж, ако бяха две видеокарти, разлика ще има, но не толкова голяма. Всъщност, при използване на SLI  конфигурация, слотовете при по-евтините дъна работят в режим PCI-e 3.0 x8. Ако се ратършуваш на какво се равнява това ще видиш, че всъщност това е PCI-e 2.0 x16. Или точно това, което имаш и ти. Дори да има някакво спъване, то ще е пренебрежимо малко. Ако обаче решиш да ползваш две карти GTX980Ti, то вероятно слотовете, ако дъното ти е SLI, ще заработят в режим PCI-e 2.0 x8, което се равнява на PCI-e 3.0 x4,  а това вече може да е малко. 

Относно процесора, ако съм разбрал правилно за натоварването, то целта е да не се товари той, а видеокартата. Само тогава ще имаш максимални fps. Почне ли процесора да гони +80%, това означава начало на спъване при включен HT. Ако процесорът е с чисти 4 ядра и натоварването е 80%, това не е проблем, обаче същото не важи при включен HT. 

преди 13 часа, Tommygun написа:

На практика 2600К ще спъва 980Ti и то не заради слота .Това ти трябва да знаеш и повече не!!!

И определено не си поработил по тона си от последната тема насам.Жалко че мога само да те докладвам ,но не и да ти бия шута. Досега да си тръгнал да си търсиш друг форум да обиждаш хората ,които се опитват да помогнат!!!

А на всички останали - вместо да влизате в тона му и да сваляте нивото на форума ,просто научете ,че има бутон "Докладвай"

Аз не забелязах човека да се репчи, напротив, други почнаха да се заяждат. Може и да не съм чел внимателно какво е писал преди, но четяйки тая тема останах с впечатлението, че други, обичайно заподозрените, се дървят на човек, дето иска помощ!

преди 3 часа, nikolela написа:

Зависи за коя игра ще се ползва. А за РАМ не съм съгласен. тествал съм тия неща, макар и с IB  платформа. Честотата на РАМ оказва влияние, както и двуканалния режим. А когато процесорът е слабото звено, то всеки клок, свързан с него, влияе положително. Не е като сега да хванеш някой i7 6700K  с видео като GTX750Ti  и да почнеш да твърдиш, че нито двуканалния режим на паметта, нито клокът и влияят. Не влияят, защото картата е прекалено слаба. Но сложиш ли по-силна карта, нещата се променят. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 17 минути, Кико написа:

Много лично обяснения са се изписали в тая тема, ама така и не видях някой да даде точен отговор. Не, PCI-e 2.0 няма да спъва тая видеокарта. Виж, ако бяха две видеокарти, разлика ще има, но не толкова голяма. Всъщност, при използване на SLI  конфигурация, слотовете при по-евтините дъна работят в режим PCI-e 3.0 x8. Ако се ратършуваш на какво се равнява това ще видиш, че всъщност това е PCI-e 2.0 x16. Или точно това, което имаш и ти. Дори да има някакво спъване, то ще е пренебрежимо малко. Ако обаче решиш да ползваш две карти GTX980Ti, то вероятно слотовете, ако дъното ти е SLI, ще заработят в режим PCI-e 2.0 x8, което се равнява на PCI-e 3.0 x4,  а това вече може да е малко. 

Относно процесора, ако съм разбрал правилно за натоварването, то целта е да не се товари той, а видеокартата. Само тогава ще имаш максимални fps. Почне ли процесора да гони +80%, това означава начало на спъване при включен HT. Ако процесорът е с чисти 4 ядра и натоварването е 80%, това не е проблем, обаче същото не важи при включен HT. 

Аз не забелязах човека да се репчи, напротив, други почнаха да се заяждат. Може и да не съм чел внимателно какво е писал преди, но четяйки тая тема останах с впечатлението, че други, обичайно заподозрените, се дървят на човек, дето иска помощ!

Зависи за коя игра ще се ползва. А за РАМ не съм съгласен. тествал съм тия неща, макар и с IB  платформа. Честотата на РАМ оказва влияние, както и двуканалния режим. А когато процесорът е слабото звено, то всеки клок, свързан с него, влияе положително. Не е като сега да хванеш някой i7 6700K  с видео като GTX750Ti  и да почнеш да твърдиш, че нито двуканалния режим на паметта, нито клокът и влияят. Не влияят, защото картата е прекалено слаба. Но сложиш ли по-силна карта, нещата се променят. 

Всичко това за слотовете вече се изговори. Ама твоя отговор сигурно ще да е най-точния. Ти си точен пич. Ако процесора почне да гони 80% какво тогава? Не се опитвам да те обиждам, просто не ти разбрах логиката? За ядра нещо после... омотах се в най-точния отговор. 

Обичайните заподозрени аз ли съм? Коментарите му са прочистени от модератор. Аз като не зная избягвам да се изказвам. Явно не си приличаме с теб. Човек като пита за помощ малко поне уважение трябва да има. И аз и всеки може да сбърка или да даде неточен отговор. Нито съм най-големия специалист нито пък казвам че моето мнение е меродавно.

И накрая в типично твой стил примери с други модели видеокарти, други процесори дъна друга ситуация и т.н. Които нямат нищо общо в случая.

преди 7 минути, eminem_vr написа:

Всичко това за слотовете вече се изговори. Ама твоя отговор сигурно ще да е най-точния. Ти си точен пич. Ако процесора почне да гони 80% какво тогава? Не се опитвам да те обиждам, просто не ти разбрах логиката? За ядра нещо после... омотах се в най-точния отговор. 

Обичайните заподозрени аз ли съм? Коментарите му са прочистени от модератор. Аз като не зная избягвам да се изказвам. Явно не си приличаме с теб. Човек като пита за помощ малко поне уважение трябва да има. И аз и всеки може да сбърка или да даде неточен отговор. Нито съм най-големия специалист нито пък казвам че моето мнение е меродавно.

И накрая в типично твой стил примери с други модели видеокарти, други процесори дъна друга ситуация и т.н. Които нямат нищо общо в случая.

Сори, аз преди малко прочетох темата. Не видях автора да обижда някой, напротив. Твоят коментар бе първия. Защо тогава твоят коментар не е изтрит? За да заблуждава такива като мен? Айде стига! 

А за процесорите пак ще кажа. При вклщчен HT, много трудно се достига натоварване 100% на всички виртуални ядра. Някъде около 80% почва спъването, щото едно реално ядро отговаря на две и нали се сещаш, че е трудно на 100% да се натовари реалното ядро така, че и двете виртуални също да са на 100%. Затова ориентировъчно около 80% натоварване на ядро означава и начало на проблемите с процесора. Когато нямаме HT, това не се отразява на натоварването на процесора. Затова и ако се следи това натоварване, дори процесорът да гони 100% натоварване на ядро, е възможно да няма никакво спъване от негова страна. Това не означава, че хоп, като махнем HT и нещата се оправят. Щото има игри, дето се възползват от повече от 4 нишки, а това означава, че HT  въпреки всичко може да е от ползва.  

А за PCI-e  отговорът си е такъв. 3.0 х8 се равнява на 2.0 х16. В първия режим работят дъната  с SLI  дори при LGA1150. Това означава, че така или иначе картата в SLI  си работи реално в режим 2.0 x16. Въпреки всичко хората си ползват SLI  и  не се притесняват от липсата на две x16  линии. 

А дали i7 2600K  ще спъва GTX980Ti...всичко зависи от играта и от това, какво разбираме под спъване. Защото реално и i7 6700K  може да спъва всяка видеокарта от 400 лева нагоре, стига да се зададат "точните" настройки. Обикновено за спъване аз имам предвид, когато един процесор ограничава видеокартта под 65-70  fps така, че да не позволи гладка картина с вертикална синхронизация. Останалото е въпрос на тълкуване, има ли спъване или ням,а. Примерно при GRID Autosport  всеки неклокнат IB  процесор спъва GTX970,  но на ниво около 110-120 fps. Вече ако имаме добър процесор, може да гоним и 200  fps, но това само на хартия показва, че има спъване. В реалността няма такова, ако кадрите се ограничат на 60. само че ако някой иска 120  fps  с ВС, спъване ще има и тогава ще е необходим по-добър процесор. 

Изобщо, всичко е относително. Тук гледам се опитваха някои хора да убедят човека, че и 1024х768 при CS:GO  е добра резолюция, затова не трябва да се напъва за GTX980Ti. Смешно са ми такива твърдения. 

преди 9 минути, Кико написа:

Сори, аз преди малко прочетох темата. Не видях автора да обижда някой, напротив. Твоят коментар бе първия. Защо тогава твоят коментар не е изтрит? За да заблуждава такива като мен? Айде стига! 

........

Изобщо, всичко е относително. Тук гледам се опитваха някои хора да убедят човека, че и 1024х768 при CS:GO  е добра резолюция, затова не трябва да се напъва за GTX980Ti. Смешно са ми такива твърдения. 

Пак погледни тогава като не си видял. Кой кого заблуждава не знам. Сигурно модераторите искат да те заблуждават, че аз не ги трия постовете. Заблудил си се и без тяхна помощ изглежда.

Това за процесорите сигурно е поучително и добре си го заучил, ама в случая никой не питаше за това и да си развиваме различни есета само за да се показваме кой колко може да чете и копира от гугъл няма нужда май. 

Не се е опитал никой да го убеждава за такива резолюции. Или аз като теб не виждам. Специално за CS както се досещаш всеки гони макс фпс за това му се казва че няма никакъв смисъл да я играе точно тази игра на 4к. Още повече че се съмнявам монитора му да е такъв, пък ако я играе на телевизор с кой знае какво забавяне на времето за реакция, няма какво да се добави.

P.S. Ти не казваше ли че 980ti не става за игра? Или се бъркам? Пък автора казва че има в момента 970-ка като твоята. Няма ли да го посъветваш че е същата карта? Да не си дава парите за глупости.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 36 минути, Julian Clark написа:

Какви 4 К се говорят тук  какви DX12 и тн  980 ква карта е и от коя година е та да предлага и да може да пуска флуентно 4К медия на нов  монитор без да се запали блока/къщата Моля,малко  по прибрано и стегнато колеги. :- )

Такава: GTX 980 Ti

Тука изтрещяхте всичките... Няма да имаш ботълнек, но за да си напълно сигурен клокваш процесора и си ти. Освен това за да избегнеш тези разправии с БГ професорите, първо проверявай най-големите форуми било то редит или чичотомовияхардуер и изобщо няма да се стигне до тук. Там хората обясняват и не ти се карат, ама неможе всички да сме българи и да разбираме от всичко ;)

преди 2 минути, Христо Сандев написа:

Тука изтрещяхте всичките... Няма да имаш ботълнек, но за да си напълно сигурен клокваш процесора и си ти. Освен това за да избегнеш тези разправии с БГ професорите, първо проверявай най-големите форуми било то редит или чичотомовияхардуер и изобщо няма да се стигне до тук. Там хората обясняват и не ти се карат, ама неможе всички да сме българи и да разбираме от всичко ;)

Не знам защо отговаряш за ботълнек като се пита дали ще има спад на производителността на картата ако е на 2.0. Или не си разбрал въпроса? Как е възможно като е ясно написано черно на бяло. И защо ли някой ще прави забележка че не се разбира.

Пък като ти харесват повече другите форуми не знам някой да те е канил тук.

преди 4 минути, Julian Clark написа:

Виж ся колега Еминем  ....Core i7 2600 к  с тва видео дет си дал за да ги съчетаеш на макса да работят в синхрон и без ботълнек  как  ще стане :-(  Ето ти снимка ти си избери. Това е свръхскъпа карта която си върви с свръх скъп CPU  за да няма ядове  и спад в производителноста Отделно трябва да четеш дъното кви спецификации има и поддържа за тва и питахме тук кво е дъното .Защо си се спрял на тая свръх скъпа карта на даимсе ...Невидиевите ...какво толкова ще усетиш в реален прираст в игра като нито ще пуснеш 4К на 160 херца монитор  (дори на 100 херца не можеш ),а ще дърпа по 2 киловата  Колко струва тая карта да питам и колко и е перформанс разликата в алтернативните на Ати0  Фюри и Нано ?  Аз разлика под 160-180 % не признавам и ня я смятам за разлика колега .Разлики под тия приценти дет описах се наричат  маркетинг stunts! Отделно даваш пари за технологии произведени коя година каза отново не разбрах :-) 

Май съвсем се объркахме като станахме две страници тема. Първо аз не съм автора. Второ не се пита дали да се купува и дали процесора ще спъва видеото. Пита се дали ще има спад на производителността ако видеото работи на PCIe 2.0 вместо на 3. Темата се и изчерпа вече та аз поне спирам да пиша. 

Аз още вчера казах ,че тая карта е  много за тоя процесор ама няма кой да чете :) Да сложиш на процесор  модел 2011 година карта от 2015  и да питаш ще спъва ли е   леко  смешно ?  Това са цели 3 поколения процесори след тоя и картата е оптимизирана за дъна,памет  и процесори от 2015 година. Тя ще работи  ама няма да работи като за цената си от 1500 лева ми като карта за 700  лева . И аз  мога и тате може ма козата си иска  пръч   са казали старите хора.  Със боксов охладител ако тръгне да клоква ще е пък хептен тъпизъм. Ама на  неграмотно зададен въпрос  почват спорове  и общи  теми  както е в случая.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 16 минути, Julian Clark написа:

Задачата в тоя случай е решена :  - мДА ЩЕ ИМА ОСЕЗАЕМ СПАД В ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТАЗИ КАРТА ПОРАДИ СЛАБОСТА НА МЕМОРИ КОНТРОЛЕРА НА ПРОЦЕСОРА (, а вероятно и дъното ) което ще повлече картата в безмислие за закупуване на такава конфигурация паирната с  такъв слаб процесор :-) Закривам колоквиума !

Пълни глупости.

на 15.05.2016 г. at 14:57, Азбяхискра написа:

Обмислям сглобяването на такава конфигурация , но ме притеснява pcie 2.0 слота как мислите проблем ли ще е ?

Няма да е проблем.

преди 9 часа, eminem_vr написа:

Пак погледни тогава като не си видял. Кой кого заблуждава не знам. Сигурно модераторите искат да те заблуждават, че аз не ги трия постовете. Заблудил си се и без тяхна помощ изглежда.

Това за процесорите сигурно е поучително и добре си го заучил, ама в случая никой не питаше за това и да си развиваме различни есета само за да се показваме кой колко може да чете и копира от гугъл няма нужда май. 

Не се е опитал никой да го убеждава за такива резолюции. Или аз като теб не виждам. Специално за CS както се досещаш всеки гони макс фпс за това му се казва че няма никакъв смисъл да я играе точно тази игра на 4к. Още повече че се съмнявам монитора му да е такъв, пък ако я играе на телевизор с кой знае какво забавяне на времето за реакция, няма какво да се добави.

P.S. Ти не казваше ли че 980ti не става за игра? Или се бъркам? Пък автора казва че има в момента 970-ка като твоята. Няма ли да го посъветваш че е същата карта? Да не си дава парите за глупости.

Бъркаш се нещо. Аз съм спорил за това, дали GTX980 си заслужава 1100-1200 лева или е по-добре да се дадат 700 за GTX970. И точно в тая тема мисля давах пример за това, че GTX980Ti  е за предпочитане на цена 1500. Ако не бъркам какво точно имаш предвид. Никога не съм казвал, че 980ti  не става за игра. Напротив, това е любимата ми карта за 1500 лева. Виж, твърдял съм подобни неща за Fury  и 390/390X, но за 980Ti не. Единствено съм споменавал относно DX12,  че Паскал явно ще е за предпочитане. От тая гледна точка да, Maxwell  вече си е изпял песента. Обаче аз скоро инсталирах DX12  играта на Microsoft - Forza Motorsport 6  и точно там няма никакви проблеми да се играе на 2560х1440 с ВС и 60  fps, стига да няма дъжд. Но при дъжд може да се намали малко резолюцията или да се играе с ВС на 50 Hz. И точно това ми даде надежда, че и F1_2015  ще се играе под DX12  добре с карта като моята - GTX970. Така, че пак всичко е относително и зависи какво ще направят драскачите и дали NVIDIA  ще поискат да продължат с Maxwell  поне още известно време или ще сложат всичко на масата с Паскал. 

преди 3 минути, Кико написа:

Така, че пак всичко е относително и зависи какво ще направят драскачите и дали NVIDIA  ще поискат да продължат с Maxwell  поне още известно време или ще сложат всичко на масата с Паскал. 

Ти как мислиш?

П.П. Малко офтопично въпросче - тази тема не беше ли 3 страници?:D

преди 7 часа, AlkatrazBG написа:

Аз още вчера казах ,че тая карта е  много за тоя процесор ама няма кой да чете :) Да сложиш на процесор  модел 2011 година карта от 2015  и да питаш ще спъва ли е   леко  смешно ?  Това са цели 3 поколения процесори след тоя и картата е оптимизирана за дъна,памет  и процесори от 2015 година. Тя ще работи  ама няма да работи като за цената си от 1500 лева ми като карта за 700  лева . И аз  мога и тате може ма козата си иска  пръч   са казали старите хора.  Със боксов охладител ако тръгне да клоква ще е пък хептен тъпизъм. Ама на  неграмотно зададен въпрос  почват спорове  и общи  теми  както е в случая.

Донякъде си прав, но ако човека играе с 60  fps,  то проблем ще са му само 4-5 игри. Всичко останало ще е безпроблемно с GTX980Ti  и тоя процесор, стига да е клокнат. По принцип гледайте нещата така - даден процесор е способенм да подсигури с дадена видеокарта еди колко си fps. Ако човек търси 60, не е проблем дори със спъната видеокарта, стига това спуване да е на ниво 65-70  fps. Вече всичко е до конкретика. Разберете го веднъж завинаги това! Ако някой иска много fps,  просто си купува добър процесор, а не се хвърля на скъпи видеокарти. По принцип всяка съвременна видеопкарта може да предостави над 100  fps при коя да е съвременна игра при подходящи настройки и резолюция. Но не всеки процесор може да предостави 70  fps  при коя да е игра. Това е в силата единствено на клокнати процесори от висок клас. 

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Ти как мислиш?

П.П. Малко офтопично въпросче - тази тема не беше ли 3 страници?:D

Абе не знам. Аз казах какво мисля. Раздвоен съм, докато не се появят достатъчно игри за DX12. Forza Motorsport 6  си е супер с DX12  и карта на NVIDIA. Аз спрях да пиша по тая тема, защото единствения дето се отзова - @Tommygun, не пожела да пусне клипчето си публично. Както и да е, само ще кажа, че неговата карта ( r9 290X)се представи доста по-зле под DX12 . Ей тия неща аз твърдях, когато почна да се разисква въпросътт за DX12. Оказах ли се прав, че при добре написана игра с ефекти DX12, NVIDIA  няма да имат проблем? Ами оказах се явно. Пак всичко зависи до това, как е написана играта. Ако DX12  се използва по предназначение - добри ефекти, подкрепени от процесора, то проблеми няма с видеокартите! 

А за темата не знам. Аз бях досега на работа, утре съм първа смяна...така е при капитализма! Пишете си квото искате, нямам време да чета всички глупости. Който има времне да ме чете и да отговаря, добре, ще му отговоря ако сметна за необходимо. иначе не ме интересуват спорчетата ви!

преди 9 минути, Кико написа:

А за темата не знам. Аз бях досега на работа, утре съм първа смяна...така е при капитализма! Пишете си квото искате, нямам време да чета всички глупости. Който има времне да ме чете и да отговаря, добре, ще му отговоря ако сметна за необходимо. иначе не ме интересуват спорчетата ви!

Въпросът ми за темата бе риторичен, тъй като по-рано днес я погледнах през хендито и бе доста набъбнала. Пък дали ще благоволиш да пишеш повече в нея - това вече никой не го интересува. Е, ако си стоеше още в ерата на ''Тато'' нямаше и да ти се налага.;)

преди 2 минути, XECUTIONER написа:

Въпросът ми за темата бе риторичен, тъй като по-рано днес я погледнах през хендито и бе доста набъбнала. Пък дали ще благоволиш да пишеш повече в нея - това вече никой не го интересува. Е, ако си стоеше още в ерата на ''Тато'' нямаше и да ти се налага.;)

Оф, това за Тато не го разбрах. Знам, че въпросите ти са риторични напоследък. Аз от темата съм прочел бегло първа страница. Нямам време, а и желание да чета всичко. Напоследък липсват подобни теми в раздела за хардуер, затова и ми стана интересно. Обикновено Наруто набързо дава 3 конфигурации и темата е приключена. А и темата е такава, че предразполага към спорове. i7 2600K  че си е изпял песента, изпял си е. Но 5 GHz  не са за пренебрегване.  Хм. Отдавна се каня да те питам...защо си с GTX960? Че и с Интел? 

преди 7 часа, Julian Clark написа:

Избирай разумно харчи пари за нови технологии  :-)

Intel от SB натам правят по едни 5-10% подобрение в производителността на всеки 2 години. Положението с "новите технологии", особено в CPU пространството, е смешно. Със Sandy Bridge i7-ца можеш да играеш що-годе всяка игра под слънцето, ако комбинираш с адекватна видеокарта. Особено при новите игри работата на процесора се изчерпва с това да изпомпа draw list-а в GPU-то колкото е възможно по-бързо, като основния ботълнек е DirectX/OpenGL, или поне беше до DirectX 12. DirectX 11 и надолу вървят на 1 нишка, така че per-core performance е най-важен за тези игри. Ако играта е написана кадърно е възможно да се изнесе upload-а до графичната памет в отделни нишки, но този подход си има ограниченията. Sandy Bridge вади много прилични скорости след като го овърклокнеш, независимо че Skylake (който така или иначе още никой не цели, тъй като е много нов) може да има 30-40% повече instructions/cycle. 4 ядра на 4GHz ще са предостатъчни. На 4-ядрен Xeon от 2009та (Westmere на 2.4GHz с HT) подкарвам повечето нови игри на 60fps, с изключение на някои (Fallout 4, която използва доста дърт енджин, се спъва). Sandy Bridge 4GHz е повече от 2 пъти по-бърз от въпросния Xeon.

Скоростта на паметта е от значение основно при работа с големи обеми от данни - компресия, видео обработка и подобни. При повечето игри няма кой-знае каква утилизация на memory controller-a -- повечето текстури и т.н. графични assets седят на GPU-то. Съответно memory bandwidth е малко вероятно да е пречка за повечето игри.

След 20 дена излизат новите топ карти на зелените  1070 и 1080  на същите цени каквито са сега за  980 -980ti  . Каква е логиката сега да се набият  едни  650 евро за  тая карта   като идват новите  скоро а  така или иначе  с  тоя дърт процесор  няма да  изкара още 1 година ако иска да е  гъзар и да цъка новите яки заглавия за DX12. Той първо това да обмисли пък после да слага  500 коня двигател на изгнила  Lada 7-ца. Прираста при новите карти ще е поне 45%  над сегашните та много добре да си помисли щото това не са 150 лева ми са бая повечко.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Facepalm. i7 2600K все още е един от най-добрите процесори, особено ако е малко овърклокнат. За игри не са необходими 6 ядра. Издателите на игри трябва да оптимизират малко повече. Дори i5 на достатъчно висока честота би трябвало да е достатъчен за игри. За съжаление наистина от Sandybridge насам напредъкът е основно във вграденото видео, USB 3.0, нови стандарти за съхраняващи устройства SATA и М.2.

преди 2 часа, AlkatrazBG написа:

с  тоя дърт процесор  няма да  изкара още 1 година ако иска да е  гъзар и да цъка новите яки заглавия за DX12

Първо, естествено че ако си "гъзар" и имаш пари за харчене, няма да караш с процесор на 6 години. Ако си практичен и не ти пука особено за 5%  по-малко кадри при някои заглавия процесорът е съвсем приличен и ще изкара още 2-3 години, освен ако от Intel не направят нещо революционно, а такава перспектива поне за момента липсва.

Второ, DirectX 12 облекчава процесора значително. Очаквам при почти всички DX12 заглавия bottleneck-a да се премести изцяло при видеокартата за всички четириядрени процесори post-Nehalem, просто защото отпада сериализацията на всички draw calls през едно ядро.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.