Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация с 2600к и gtx 980 ti

Featured Replies

преди 16 минути, Азбяхискра написа:

Fallout 4 и The Witcher 3 ме отказаха направо с тия диалози , Dying Light я бях почнал , но поне в началото не ме грабна и като стана въпрос , че може да се играе с месеци без да отвориш всички възможности на героя това също е дразнещо в крайна сметка не сядам за да се лутам в играта , а да я играя обичам да има ред !

Ако не харесваш Fallout 4 и The Witcher 3, мисля че имаме много различна представа за "стойностни игри"...

• Отговори 88
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Кико написа:

относно RAM  паметта.

Преди си мислех, че честотата на рама влияе при определени игри. След тези твои тестове си мисля, че точно тя е причината в прираста на производителността при процесорите от старо поколение и ново такова. Знаеш, че зарязах старата си платформа с i3 4170 с ram една пръчка 8гб 1600MHz, като минах на i3 6100 с ram DDR4 2x8гб 2900MHz. Получих 35 -40 fps прираст. Ти от твоите тестове ми показваш разлика от 30 fps при рам DDR4 от 1 пръчка 8гб 2133 до 2 пръчки по 8гб на 2700MHz. :(

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 17 минути, maxim4o написа:

Ако не харесваш Fallout 4 и The Witcher 3, мисля че имаме много различна представа за "стойностни игри"...

Просто както казах тия диалози не ме изкефиха според мен са досадни пък и не всеки владее английския перфектно да не говорим , че моето ниво е под средното ... на теб може да ти харесва и да им избираш лица на героите и тем подобни , но лично аз не си падам по тези неща.

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

преди 24 минути, nikolela написа:

Преди си мислех, че честотата на рама влияе при определени игри. След тези твои тестове си мисля, че точно тя е причината в прираста на производителността при процесорите от старо поколение и ново такова. Знаеш, че зарязах старата си платформа с i3 4170 с ram една пръчка 8гб 1600MHz, като минах на i3 6100 с ram DDR4 2x8гб 2900MHz. Получих 35 -40 fps прираст. Ти от твоите тестове ми показваш разлика от 30 fps при рам DDR4 от 1 пръчка 8гб 2133 до 2 пръчки по 8гб на 2700MHz. :(

35-40fps от каква база? Защото е по-удачно да си говорим в проценти. Изненадан съм от толкова голяма разлика във всеки случай.

edit: Сега забелязах, преходът от една към две плочки е изключително голям фактор. Минаваш от едноканален в двуканален режим, което ефективно удвоява скоростта. Реално си получил 1.8x подобрение в memory bandwidth от увеличената честота, и още 2.0x от двуканалния режим, до крайния резултат от 3.6x подобрение в bandwidth. Доста сериозно, но ако беше с две плочки по 4GB 1600MHz, съм убеден че разликата щеше да е много по-малка.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

преди 2 часа, Азбяхискра написа:

Fallout 4 и The Witcher 3 ме отказаха направо с тия диалози , Dying Light я бях почнал , но поне в началото не ме грабна и като стана въпрос , че може да се играе с месеци без да отвориш всички възможности на героя това също е дразнещо в крайна сметка не сядам за да се лутам в играта , а да я играя обичам да има ред !

Аз ти казах, че не играеш точните игри ;) Dying Light  няма как да те откаже в началото, щото откаже ли те, ти най-вероятно си гнуслив или не си разбрал и за 10% от възможностите в играта. DL  е игра за разтоварване. Аз мога с часове да трепя зомбита без да ми омръзне, щото и трепането си има тактика. Не е като да хвана пушката в CS  или CoD  и да правя все едно и също. 

преди 14 минути, Кико написа:

Аз ти казах, че не играеш точните игри ;) Dying Light  няма как да те откаже в началото, щото откаже ли те, ти най-вероятно си гнуслив или не си разбрал и за 10% от възможностите в играта. DL  е игра за разтоварване. Аз мога с часове да трепя зомбита без да ми омръзне, щото и трепането си има тактика. Не е като да хвана пушката в CS  или CoD  и да правя все едно и също. 

Казах , че не ме грабна не че ме е отказала , но и като цяло хорора не е моя жанр макар , че и жанра не е чак толкова от значение важен е замисъла и най-вече изпълнението му в самата игра CS не играя ...

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

преди 2 часа, nikolela написа:

Тук и аз си мисля нещо подобно - DDR4  дърпа новите процесори. Поне в някои игри. Има игри, дето изобщо не влияе. На времето съм правил тестове с DDR2  и E6750. Ползвах играта Mafia 2. Там също имаше влияние на паметта, но от общия клок се оказа, че дела на паметта е някъде една  трета и дори по-малко. Всичко зависеше от системата и как процесора се сработва с видеокартата. А видеокартата бе 8800GT. Та и там си имаше влияние паметта, не е от днес всичко това. Долу горе при равностойно натоварени компоненти, дела от повишението на кадрите на всеки от тях, е равностоен. Тоест, няма как да клокнеш ядрото на видеокартата с 30% и да очакваш 30% прираст в кадрите, след като и процесор и RAM  влияят на общите кадри. Това може да се случи, само ако видеокартата не зависи от клока на видеопаметта си, от процесора и съответно от RAM. Затова и при разни тестове гледаш, картата клокната 20%, а прираста 15% при една игра, 18% при друга и така нататък.

преди 3 минути, Азбяхискра написа:

Казах , че не ме грабна не че ме е отказала , но и като цяло хорора не е моя жанр макар , че и жанра не е чак толкова от значение важен е замисъла и най-вече изпълнението на дадена игра CS не играя ...

Така да е, но тая игра преди 2 месеца си имаше сериозен ъпдейт, който на практика я направи нова игра със старата история. Изпълнението си го бива, защото играта е пълна с възможности за управление на героя ти. Паркур от първо лице не съм срещал в друга игра. Многото възможности за захвати и удари, също не са типични за FPS, макар че има и такива игри, например Shadow Warior.  CS  аз също не играя, смятам играта за демоде. Дори и на младини не съм я играл. А днес ме отблъсква и с графиката си. 

преди 18 часа, Кико написа:

Не е като да хвана пушката в CS  или CoD  и да правя все едно и също. 

И при тези игри можеш да импровизираш. Виж какво шоу си правят хората.

на 21.05.2016 г. at 20:43, Кико написа:

Явно не играеш игри, които си заслужават преиграването и които отнемат месеци време за игра и пак не си я превъртял. Да вземем един Fallout 4. тая игра край няма, дори и физически. Нарочно е направена така, че да играеш и да не свършваш. Със сигурност би ти отнела месеци игра, ако обичаш тоя жанр. Други игри са S.T.A.L.K.E.R.  и особено модовете. Макар да не съм голям играч на Сталкер, то има модове, които съм играл по 3-4 месеца само тях, без да минавам на друга игра. И пак не съм ги превъртал, но не защото не искам, а защото е мод и понякое време при мен винаги се бъгваха. Да вземем и Dying Light. Тая игра може да се играе и година и пак няма да си отворил всички способности. На практика, аз тая зима изиграх набързо 200 часа, след като пуснаха ъпдейт на играта и промениха много неща. През това време друг шутър не съм играл. Бих продължил да я играя и досега, но си купих волан, та се прехвърлих на рейсърите и зарязах шутърите. И точно при рейсърите е голямата заигравка, защото има поне 10, които ми харесват и постоянно се чудя какво да играя. Щеше ми се да не са 10, а максимум два, та да не се чудя. Само днес съм превъртял няколко рейсъра и съм играл по час може би. Просто тегля чоп с мишката и каквото натисне. Групирал съм си игрите по жанр и така. Съвсем случайно вчера почнах новия ъпдейт на Wreckfest,  една игра в ранен достъп. Набързо и навъртях 4 часа, преди насила да се откажа, че има и друго за каране. изобщо, игри много и все интересни. Поне за мен. Проблемът е, че нямам време да изиграя и една от тях докрай. Затова искам 2-3 игри, както преди десетина години, а защо не и 1-2, когато на мода бе DOOM2 , а аз заедно с нея играх Eretic. Други игри не ми трябваха, тия бяха достатъчно занимателни и достатъчно отнемаха от ценния ми студентски живот, хаха. Добре че тогава повее време прекарвах по баровете и дискотеките. 

ПП: Офф, какви барове, това бяха кръчми - най-долнопробни с цаца и бира. 

S.T.A.L.K.E.R. , в тая игра за Чернобил ли става въпрос ?

преди 5 минути, Азбяхискра написа:

S.T.A.L.K.E.R. , в тая игра за Чернобил ли става въпрос ?

Да. Но игра е твърде меко казано, защото частите са три, а модовете стотици. 

преди 8 минути, Кико написа:

Да. Но игра е твърде меко казано, защото частите са три, а модовете стотици. 

И какво толкова модват ?

Току що, Азбяхискра написа:

И какво толкова модват ?

Ами погледни тук:

http://ap-pro.ru/stuff/?page2

Или тук:

http://www.gamewatcher.com/games/s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl/mods?c=118&no_footer=true

преди 2 минути, Кико написа:

Незнам , такива глупости не ме трогвам ... за мен една игра трябва да разказва история , задържително да има доза фантастика , героя сам по себе си да е уникален изобщо да е направена със стил и да се помни дълго време , а колкото и да мисля чесно казано немога да назова повече от 5 , а и тези пет изпъкват , но на фона на останалата боза липсва им въображение на тия дето ги създават според мен ...

преди 7 минути, Азбяхискра написа:

Незнам , такива глупости не ме трогвам ... за мен една игра трябва да разказва история , задържително да има доза фантастика , героя сам по себе си да е уникален изобщо да е направена със стил и да се помни дълго време , а колкото и да мисля чесно казано немога да назова повече от 5 , а и тези пет изпъкват , но на фона на останалата боза липсва им въображение на тия дето ги създават според мен ...

Е ти точно за Сталкер говориш :) Ако там няма история, значи никъде другаде няма. Ако няма фантастика, значи никъде другаде няма. Ако не се помни дълго време, значи никоя друга игра не се помни. Та тая игра е от 2007 година и все още излизат нови и нови модове! Това са на практика абсолютно нови игри, ползващи само енджините на трите Сталкера. И между другото,хората които правиха тия игри, отдавна се разпаднаха като екип. Въпреки всичко все още се появяват нови модове. За мен това е най-добрата поредица от игри. Няма просто коя друга игра в тоя жанр да се конкурира успешно. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.