Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - I5 Skylake + GTX970

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Skylake и Maxwell ще са отживелица до края на годината. AMD отново влизат в играта и този път са си научили урока(от гледна точка на маркетингова политика най-вече). И в други аспекти, с които няма нужда да се занимава крайния потребител, но ефекта за него ще е повече от положителен. А вие сте млади момчета и знам, че бързате съответно ще допуснете мъничка грешчица.:D

:offtopic_s:П.П. Сега ще се появи Кирчо с Фиестичката и ще удари едни такива железни аргументи на масата как се канел дълги години да си закупи АМД за неговите игрички, но те слабаците все изкарвали конкурентна продукция със закъснение. Предлагам да направим и една анкета относно запитване в друга тема кой псевдоним да ползва споменатата натура - ''bildera_''(някак си звучи внушително) или ''Кико''(тук може и да не го вземат толкоз сериозно).:P 

Според мен Амд са въздух под налягане, особено с тия ЗЕН-ки, всичко ще стане ясно рано или скоро ;) според мен и AMD и Nvidia и Intel не са цветя за мирисане, но....

току що, Djani_Varna написа:

Според мен Амд са въздух под налягане, особено с тия ЗЕН-ки, всичко ще стане ясно рано или скоро ;) според мен и AMD и Nvidia и Intel не са цветя за мирисане, но....

Не Джани, не са. Помни ми думите, момче(Матрицата).:D

преди 26 минути, goodly написа:

Не ставаше дума за слотовете а защо да се взима 1 пръчка 16GB след като две пръчки по 8 в двуканален режим ще работят по ефективно. Цената ще е малко по висока за това съм съгласен. Но ако трябва да се избира между това дали ще взема една или две в двуканален режим без да ме бърка бюджета, ще избера двете и някой ако иска да пробва да ме разубеди нека го направи. 

Предлага се само 1х16 ГБ, в случай, че дъното е с само с два слота.

Колкото до АМД. На думи винаги са много големи, но като дойде време да ги пуснат се оказват един гол... До като не ги видя на пазара, приемам всяка информация с голяма доза скептицизъм.

Редактирано от N1K17Y (преглед на промените)

Теорията е едно а на практика хората си играят и с картите на АМД с доооооста добри настройки да не кажа макс(аз например) и което е по-важно с процесорите на АМД.Мдам FX 8XXX на 4,5 определено стига за всяка игра,освен в 1-2 може би за 60 кадъра ,които човек ако не играе и му е на....Същото важи и за съответните Интели по цена обаче, също си имат сценариите в които умират.

Та понякога е хубаво човек да е виждал дадения хардуер на живо и в действие за да си направи изводите. Сляпото четене и вярване на таблици и тестове може да доведе до определени заблуди. Като например да се забрави разликата между "Не е по-добро" и "Не става изобщо"......

А ако АМД не са си научили вече урока ,определено ще успеят да фалират. Което силно ме съмнява обаче от нещата ,които аз чета. И за картите и за процесорите. Само че проблема на хората е ,че очакват прекалено много и после почват да плюят като не се изпълнят личните им очаквания. Никой никога освен феновете не е казвал че RX480 ще е по-бърза или също толкова бърза като 1070. Това бяха надежди и мечти на хората. Включително и аз се надявах че ще се застъпят като скорост,но просто няма как - особенно при разликата в цената. Ако бяха еднкаво бързи АМД едва ли чяха да сложат тази цена,просто щяха да слезат едни 50 евро под 1070 и айде честито на желаещите. Същото и с процесорите, ако Зен изравни Скайлейк/Бродуел по скорост за такт ще е невероятно постижение,защото са близо 40-50% наваксване. Който очаква ,че ще дойдат ей така и ще ги прескочат и то на половин цена, просто трябва да се прегледа. Не ни трябва монопол от никоя страна, трябват ни малки разлики за да могат да се нападат с цената и ние да печелим от това.

По темата - на приятеля честито с 970 и му пожелавам Нвидиа да не повтори историята с Ферми и Кеплер и да зае*е драйвърната поддръжка на старата архитектура като излезе новата. В случая с 970 това би било фатално ако драйвъра спре да заобикаля разделената памет.....

Е седма серия си беше екстра ама години се разчита на козметични промени та ви е простено че сте я забравили и си мислете че АМД не стават за нищо.

А при процесорите трябва да се върнем още по-назад в миналото та и аз съм леко песимистичен. Но с картите очаквам отново да са едни гърди напред.

Защо хората остават разочаровани след като AMD сами вдъхват надежда на крайния потребител. Правят сравнение с 1070 и 1080 directX 12 и като производителност в някои отношения. Кой знае пък може и да си плащат за реклама. След тези хвалби http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=3505&gid2=3489&compare=geforce-gtx-1070-vs-radeon-r9-480-4gb 

и сравнявания ако няма нищо вярно ще остана фен на nvidia че то и без това друго не остава. Има още куп сравнения и твърдения в нета но не ми се рови, няма смисъл защото тестовете ще си покажат.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Каквато и реклама да правят от АМД и колкото и да я хвалят тази 480-ка, се канят да заемат ценовия пазар от 300 долара. А за комфортна игра с високи настройки са нужни 2 топ карти като 1070 или 1080. Сама карта вече не е нещо с което да се хвалиш.

Е ако си от будалите дето са си купили 4К има нещо вярно що се отнася до старите 970-980 но новите са доста по-добри та може би вече не са нужни 2 видеокарти а една висок клас.

RX 480 е ориентирана към 2560x1080 а не 4К като не трябва да забравяме и FreeSync. Тоест масовия потребител с 1920х1080 монитор са му осигурени високите настройки.

Сега ако държиш на Nvidia за тия пари се взима GTX1060 а подобен монитор с G-Sync ще ти струва двойно тоест все едно да си купиш две видеокарти или една GTX1070.

Както и да го смяташ Nvidia ще страда заради политиката си тъй като човек купуваш цяла конфигурация + монитор доста ще се замисли дори да е най-големия им фен.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 15 минути, Roujin Z написа:

Е ако си от будалите дето са си купили 4К има нещо вярно що се отнася до старите 970-980 но новите са доста по-добри та може би вече не са нужни 2 видеокарти а една висок клас.

RX 480 е ориентирана към 2560x1080 а не 4К като не трябва да забравяме и FreeSync. Тоест масовия потребител с 1920х1080 монитор са му осигурени високите настройки.

Сега ако държиш на Nvidia за тия пари се взима GTX1060 а подобен монитор с G-Sync ще ти струва двойно тоест все едно да си купиш две видеокарти или една GTX1070.

Както и да го смяташ Nvidia ще страда заради политиката си тъй като човек купуваш цяла конфигурация + монитор доста ще се замисли дори да е най-големия им фен.

Не мисля, че RX480 ще е достатъчна за 1080p, че и за 720p., ако вземем за пример ARK:Survival. Правите една грешка. Вземате за пример стари игри и вдигате резолюцията. Защо не вземате нови игри да видим как ще вървят на 1080p.  С подобни видеокарти? Игрите се развиват, не стоят на едно място. По-скоро след година да не можеш да подкараш на макс нито една нова игра на 1080p., отколкото да играеш на 1440 p. 

Лошото е че се започва от ново поколение най висок клас. Първо те излизат а след това бюджетните решения за средно и ниски бюджетни видео карти. Като gtx 970 и 980 които са на близо две години и 960 и 950 има няма 10 месеца. Тъка ще се получи и със следващите 4 чипа GM204, GM200, GP104, GP100. между другото последния чип GP100 е от nVidia GeForce GTX 1050 за тези които се чудят, да си сметнат чиповете от ниско към високо, кой чип на коя видео карта принадлежи! И мога да ви кажа че всички сме излъгани дето гоним нещо което не съществува, нещо което събираме в едно и го наричаме FPS, точно това FPS струва маса пари и хората плащат за да го имат и да го поддържат стабилно с годините напред.

преди 6 часа, goodly написа:

И мога да ви кажа че всички сме излъгани дето гоним нещо което не съществува, нещо което събираме в едно и го наричаме FPS, точно това FPS струва маса пари и хората плащат за да го имат и да го поддържат стабилно с годините напред.

За 300 доларова карта, какво толкова да получиш? Това е минимум за една игра с намалени настройки и ниско fps. Вземаш една, за пълен кеф 2 карти от 600 долара и става приятно. Абе това 1080р в напредналите държави още ли е актуално? Питам, понеже се набляга на тестове с 2к и 4к.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 1 час, nikolela написа:

Абе това 1080р в напредналите държави още ли е актуално? Питам, понеже се набляга на тестове с 2к и 4к.

Актуално е и ще си остане актуално още доста време според мен. За 2К ти трябва минимум 27 инча, за 4К нямам представа.

• Автор

Това ще бъде новата му конфигурация :) 

13474166_1072763532762798_1924777623_n.p

П.п Само се колебая между захранването на Fractal Design Integra и този Seasonic

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Да си взима от олх-а 970 с оставаща гаранция за 450-500 лева и пей сърце.

преди 3 часа, tahumba написа:

Актуално е и ще си остане актуално още доста време според мен. За 2К ти трябва минимум 27 инча, за 4К нямам представа.

за 4к ти трябва ИМАХ салон......... направо избивате рибата с бисери някой път...

преди 1 минута, tahumba написа:

С 27 инча 2560x1440 съм. Много добре знам колко е комфортно.

Със сигурност, обаче аз на по-голям монитор от 24 инча просто ми изтичат очите и немога да стоя. пък това с напредналите държави... ютубъри джиткат на 720р само и само да вадят безумни фпс..освен това предпочитам да си дам парите за 1080р на 144хз отколкото 1440p na 60hz.

преди 1 час, Djani_Varna написа:

Това ще бъде новата му конфигурация :) 

13474166_1072763532762798_1924777623_n.p

П.п Само се колебая между захранването на Fractal Design Integra и този Seasonic

И двете са добри според мен, но ФД-то е модулно и е с 3А по малко от seasonic. Гледай гаранцията на FD е 3 години аз съм с FD Integra M 550W и същата видео карта и съм доволен! В цената почти няма разлика пък и две са бронзов сертификат!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 17 минути, tahumba написа:

Още  по-добре това: XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X

30лв + ще му струва за нещо повече от което няма нужда защото и тези две ще му вършат добра работа. Има ли сертификат значи всичко е точно!

преди 1 час, goodly написа:

30лв + ще му струва за нещо повече от което няма нужда защото и тези две ще му вършат добра работа.

Това което е избрал е с 3 лева по-скъпо, не 30 лева по-евтино.

преди 1 час, goodly написа:

Има ли сертификат значи всичко е точно!

Наистина ли мислиш така или това е сарказъм? Сертификата за енергийна ефективност, няма никакво отношение към качеството и надеждността.

Старият "Елит 430" не е добра покупка. Всъщност идеята да се пазари от "Мост" също не е добра. За 100 лв. има по-добри кутии.

• Автор
преди 7 минути, Roujin Z написа:

Старият "Елит 430" не е добра покупка. Всъщност идеята да се пазари от "Мост" също не е добра. За 100 лв. има по-добри кутии.

Частите се вземат от мост-а на цена без ддс ;) всичко части са на стойност 1600лв. 

Надценките са много сериозни понеже от нормална фирма това ти е цената със ддс.

Всъщност може да се вземе по-добро SSD както казах а ако се махне безсмисленото захранване и 16GB рам за същите пари.

http://nikem-bg.net/cart/55139p1r55524p1r53749p1r56315p1r49614p1r48235p1r2242p1r54043p1rf.html

SSD-то е с 5 години гаранция докато FURY е с 3 години а и с по-лоши скорости.

Двойно повечето рам си е двойно повече та едва ли има нужда от коментар. 

Ако смяташ че е безсмислена може да се инвестира в двойно по-голямо SSD което ще е и с още по-добри скорости или I5-6600.

http://nikem-bg.net/cart/55139p1r53749p1r56315p1r49614p1r48235p1r54043p1r54865p1r56947p1rf.html

http://nikem-bg.net/cart/55139p1r53749p1r49614p1r48235p1r54043p1r56947p1r2242p1r56314p1rf.html

Ако и това не го вълнува може просто да си спести пари.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.