Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си взема?

Featured Replies

Бат Жоре ДВГ са им едни и същи ,цялата силова част и окачването им е като на Клио .Верно ,че салона им е дървен и дялян с теслата ,ама всяка нова серия става все по -хубава .Но и цената се качва :)

Аз говоря от личен опит с тез коли .Па не се чупят ,за 5 години на таз дето аз карам има сменени 2 пъти дискове и накладки ,2 биалети и 1 накрайник .Тва е

• Отговори 136
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, KOCKAR написа:

Абе момко много си объркан в темата коли,нищо не разбираш по-добре недей пиши.Ти мислиш че всеки който кара Мерцедес е някъв надъхан с курвите вътре нали..Всяка марка е създадена да се кара,докато има хора който обичат Опел Корса и да влагат хиляди лева в нея за година,така има и хора които са любители на моторите където само бензина им излиза на година 2 пъти колкото твоята кола,но защо да няма и такива които да си карат бмв-та и мерцедеси-те и да са нормални хора?

Ами защото гледам кои карат при мен тези прескъпи марки коли и също виждам че огромното мнозинство от белгийците не ги карат. Пък те тука нали знаеш, че имат едни различни доходи от тези в София. Биха могли всичките да се качат на мерджани на старо, даже и безработните могат да вземат заем и те да карат стара ламаринена каруца правена в Щутгарт или в Бавария.

Но тука ценностната им система не е сбъркана както е в бг, пък и не купуват крадени коли, виждаш ли колко са „задръстени“, няма кой да ги отвори на нашенски „тарикатлък“.

А при люксембурците има доста повече мерджани, ама те са купувани на кредит, рядко някой вади суха пара за подобна нова каруца, защото лихвите за колите са по-ниски от за другите потребителски кредити.

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Бат Жоре ДВГ са им едни и същи ,цялата силова част и окачването им е като на Клио .Верно ,че салона им е дървен и дялян с теслата ,ама всяка нова серия става все по -хубава .Но и цената се качва :)

Аз говоря от личен опит с тез коли .Па не се чупят ,за 5 години на таз дето аз карам има сменени 2 пъти дискове и накладки ,2 биалети и 1 накрайник .Тва е

И аз от опит говоря. Не помня точните модели - стрелям напосоки.

Sandero I stepway - 1.5 dCi (90 Hp)

Clio III (facelift 2009) - 1.5 dCi (105 Hp)

Виждал ли разликата?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 29 минути, jhoro написа:

Виждал ли разликата?

Предполагам знаеш ,че конските сили са различни при измерване на коляновия вал (мощността само на двигателя) и цялостно измерване ,на която оказват влияние скорости ,маса на автомобила като цяло и подобни фактори. 
Предполагам знаеш ,че въпросните 10-15 конски сили отгоре ,можеш да ги качиш с лека намеса в електрониката на автомобила ,или с нещо просто ,като доработване ауспусната система. 
Общо взето почти след всеки фейслифт и минимални доработки ,един и същ модел автомобил се качва с поне 15-тина коня. И при моята е същата работа ,има по-стара версия със същия двигател ,и 9кс.по-малко. След фейслифта от 184 ги качват до 193. Двигателя и скоростите са едни и същи ,слагат ги не само на Е38 ,а и на Е39. 

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Предполагам знаеш ,че ...

Понеже ти не знаеш, че .. аз да ти кажа.

Тая работа ми е през оная работа.

преди 9 часа, KOCKAR написа:

Е ти какво искаш да ми кажеш сега,че Dodge Charger-а е боклук и за нищо не става?

Не говорех за Чарджъра, а за теб. Наспи се, почини си, взирай се няколко минути в коментара ми, белким стоплиш на какво се смея:

преди 20 часа, KOCKAR написа:

Най-здравите и бързи машини правени някога за онова време.

Иначе Чарджърът е страхотна машина (и новият и старият). Не напразно всички полицейски прихващачи тук са такива:

635775759766890418-DG016-065CHlqh9g1ocj6

Жена ми искаше такъв, но тя и без това гори над 2 тона бензин годишно, та за св Валентин я изненадах с компромисен вариант Dodge Avenger:

2010_dodge_avenger_4dr_sdn_sxt_silver_98

Най-як е на Ал Бънди Доджът, на над 1 милион километра и продължава да сече Мерцедеси по пътищата. 

Човекът просто попита за препоръка за нещо около 5000 лв., а темата къде отиде.

преди 16 часа, jhoro написа:

Виждал ли разликата?

Бат Жоре хубаво си ги постнал ама да беше видял ,че и Клио има със 75 коня :)

на 8/10/2016 в 12:04, zemonti написа:

Не говорех за Чарджъра, а за теб. Наспи се, почини си, взирай се няколко минути в коментара ми, белким стоплиш на какво се смея

Стопли ли за какво става дума?

на 10/08/2016 в 2:44, KOCKAR написа:

Е ти какво искаш да ми кажеш сега,че Dodge Charger-а е боклук и за нищо не става?

Още ли не можеш да стоплиш  за какво става дума?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.