Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си взема?

Featured Replies

преди 3 часа, язе написа:

Мазда 6 по ръжда, изпреварва всички опели в историята...

Мазда 6 изпреварва всички опели,но не само по ръжда.Мазда 6 изпреварва абсолютно всички дизелови коли с здравината и качеството си. 

• Отговори 136
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://www.cars.bg/c1724296 Заложи на сигорното ;) Aко се разтърсиш  , може да намериш такова ауди и със по малък мотор за добри пари и ще си щракаш.Цената им доста е паднала . взех си преди седмица същото но 2003 година за 4800 супер кола.

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

на 07/08/2016 в 14:26, bijutero написа:

...Това, че в България се смята за гъзария да се кара 20 годишен баварец е друг въпрос.А и всъщност какво лошо има ?

Вчера по една от българските телевизии някаква каза че 50% от караните коли в България са на по 20 години.

Според мен е лошо и опасно да се карат такиви подвижни ковчези.

Няма по-голяма тъпотия да наринеш една камара пари за неква тенекия па била тя и Мерцедес.Особено ако не ти е по джоба ,а я взимаш с цел избиване на комплекси и гъзария .А това ,че били много здрави е бошлаф работа

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Вчера по една от българските телевизии някаква каза че 50% от караните коли в България са на по 20 години.

Според мен е лошо и опасно да се карат такиви подвижни ковчези.

Да правиш генерални изводи само по еднин показател (възраст) и най- мека казано - много тъпо. Какво да кажем за някой 40-50 годишен, вече ретро автомобил - обаче много добре поддържан? Сравнен с някой 5-6 годишен, но "фирмен" - дето всеки само кара и не бутва нищо да оправя?

преди 27 минути, Иво Димов написа:

Няма по-голяма тъпотия да наринеш една камара пари за неква тенекия па била тя и Мерцедес.Особено ако не ти е по джоба ,а я взимаш с цел избиване на комплекси и гъзария .А това ,че били много здрави е бошлаф работа

Един от основните принципи при купуване на автомобил е - купувайки този, да ти останат поне още толкова пари. Другото е изхвърляне и надценяване.

преди 5 часа, jhoro написа:

Да правиш генерални изводи само по еднин показател (възраст) и най-меко казано - много тъпо.

То от продължително живеене сред рижави островитяни каращи отляво, ти се изкривява мирогледа другарю граничар.

Ние живеещите на континента знаем, че в родината карат масово подвижни ковчези, защото нямат пари нито познания да ги поддържат. Баща ми плащаше да му „прекарат“ на преглед един такъв ковчег, щото ако го закараше той, нямаше да мине. При това, той си знаеше да го ремонтира руския ковчег.

А колкото и да я поддържаш една стара щайга, тя все си се троши в пъти повече от нова. Като прибавим и неспособността на мнозинството „пилоти“ самоубийци, да разпознават навреме повреди и да не карат повредена каруца и става = войната по пътищата.

И да ти кажа под секрет, да не се разчуе, германската ми каруца която не изкара и 60000 км ще я сменям с чисто нова и поради това че е на годинки, които вече не ми харесват. Тая година преди да я прекарам на преглед, монтьорчетата смениха жилото на ръчната спирачка, което се закъсало вече. Пък миналата година уж нищо му нямаше. Като се навъртят годинките и почват да издъхват разни чарколяци. Я си представи, отишъл съм в Германия и ми се скъса жилото точно там, а немски не знам да я закарам в сервиз там.

Това да разчиташ на стара щайга, не е добро.

преди 1 час, Белгиеца написа:

То от продължително живеене сред рижави островитяни каращи отляво, ти се изкривява мирогледа другарю граничар.
Ние живеещите на континента знаем, че в родината карат масово подвижни ковчези, защото нямат пари нито познания да ги поддържат. Баща ми плащаше да му „прекарат“ на преглед един такъв ковчег, щото ако го закараше той, нямаше да мине. При това, той си знаеше да го ремонтира руския ковчег.
А колкото и да я поддържаш една стара щайга, тя все си се троши в пъти повече от нова. Като прибавим и неспособността на мнозинството „пилоти“ самоубийци, да разпознават навреме повреди и да не карат повредена каруца и става = войната по пътищата.
И да ти кажа под секрет, да не се разчуе, германската ми каруца която не изкара и 60000 км ще я сменям с чисто нова и поради това че е на годинки, които вече не ми харесват. Тая година преди да я прекарам на преглед, монтьорчетата смениха жилото на ръчната спирачка, което се закъсало вече. Пък миналата година уж нищо му нямаше. Като се навъртят годинките и почват да издъхват разни чарколяци. Я си представи, отишъл съм в Германия и ми се скъса жилото точно там, а немски не знам да я закарам в сервиз там.
Това да разчиташ на стара щайга, не е добро.

Това, дето го казваш са само твои ... халюцинации (персоналната част). Преди години карах един МерсЕдес (не беше мой), подобен на този

80287863610718471_e9f3e99a57.jpg - беше на 20-25 години, километрите не помня. Понеже беше поръчков модел - частите зор се намираха.

Но пък беше в перфектно състояние - въпреки възрастта си.

Жило на ръчна спирачка най-често се къса, когато не я ползваш. Събира се прах, влага, жилото започва да корозира и накрая се скъсва.

Не се притеснявай, че не знаеш немски - ще го научиш, макар и по трудния начин.

Войната по пътищата става основно от прекаленото самочувствие на пишман-шофьорите и после - от колите.

преди 8 часа, Иво Димов написа:

Абе като почнете ейтакива..Ми кво да рина с години за една посрана Дачия 2016 ли?И кво като е 2016 много добре знам че след година две ще се насере и тия пари дет ще ги давам ще си кажа абе що на времето не си взех аз един Мерцедес щеше да ме кара до живот само с поддръжката...Не е задължително да нямаш пари и да си позволиш Мерцедес..Там е проблема че ние мислим че като се изпъне някъв с CL 500 2007 и си казваме е*ати милионера майна,а то човека може да е бачкал години наред за да си го позволи..Вместо да избивате комплекси че цедесите били тенекия вземете пробвайте и тогава разпръсквайте информация наляво и надясно... 

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Не толкова "карани", колкото "притежавани".

Стига тесногръдие и простотии. Всеки има право да кара кола ,каквато харесва. Дали ще е нова малолиртажка ,или 50 годишен американски V8 ,какво значение има ,при положение че автомобилът се поддържа правилно? 

преди 21 минути, Soviet Soldier написа:

Стига тесногръдие и простотии. Всеки има право да кара кола ,каквато харесва. Дали ще е нова малолиртажка ,или 50 годишен американски V8 ,какво значение има ,при положение че автомобилът се поддържа правилно? 

Евала брато!Най-здравите и бързи машини правени някога за онова време..Това няма студ няма мраз винаги можеш да разчиташ на него,а не като бмв-та като запалиш зимата скутер ли кво караш незнаем все още и както да не цитирам още марки!Та това са най-зверските машини,браво!

преди 19 минути, KOCKAR написа:

Най-здравите и бързи машини правени някога за онова време.

Ти си забавен съфорумник.

Още ли я дъвчете тая тема? Аз съм на мнение, всеки да кара каквато кола му е подходяща. Няма как да ме накараш да карам стар Mercedes примерно, ако например нов Форд вози също толкова комфортно, също толкова е надежден и също толкова просторен. И като сложим разликата в годините, може да се окаже, че новото дори е направено по-качествено откъм материали от старото. Щото все ги хвалите тия стари Мерцедеси, но някой заглеждал ли се е какви пластмаси има, особено в по-евтините? Заглеждал ли се е, какви слаби дизели, дето и баир трудно изкачват? И какво като е вечен? Каруцата също е вечна кажи речи, магарето често живее доста над 20 години...поне докато не го направят на наденици. И кво сега, да взема каруца и магаре, щото е вечно? Не се излагайте! Дачия била незнам си какво. Някой сравнявал ли е нов модел, та бил той и Дачия с подобен 10 годишен за същите пари? И някой правили ли е сметката, дали ако взема Дачия за 15 бона и Мерцедес за 15 бона, но на 10, че и 15 години, колко още пари ще вложа след това за поддръжки и ремонти? А сметнете и тогава твърдете, че Мерцедес за 15 бона е по-добър от нова Дачия също за 15 бона! Ако трябва да има равенство....то е нещо от сорта - Мерцедес за 5-6 бона, Дачиа за 20 бона. Накрая дърпате чертата и получавате примерно 30 бона след 5 години. Но не и да сравнявате Мерцедес за 15 и Дачия за 15!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Само да не ти се наложи на тоя 15 годишен Мерцедес да му сменяш съединител или нещо дюзи ако е дизел :) .Хората са казали " Най-хубава кола е новата ".Всичко друго са празни приказки на бира пред блока

преди 29 минути, Иво Димов написа:

Само да не ти се наложи на тоя 15 годишен Мерцедес да му сменяш съединител или нещо дюзи ако е дизел :) .Хората са казали " Най-хубава кола е новата ".Всичко друго са празни приказки на бира пред блока

Само да не ти се наложи да сменяш на 15 годишен мерцедес съедитинел или на две,три годишна Дачия,да наистина сам си помисли,доколкото дюзите може да се случи при всякоя дизелова просто истината е че сте захванали мерцедесите да се дъвчете,а тука 2/3 не сте карали по нов мерцедес от 96-та. 

преди 10 часа, zemonti написа:

Ти си забавен съфорумник.

Е ти какво искаш да ми кажеш сега,че Dodge Charger-а е боклук и за нищо не става,при положение че това е кола класика?Не ме интересува кои коли са най-бързите през 50-те60-те имал съм възможност видял съм какво прави точно Charger-а,затова с палец нагоре съм за него. ;)

Я, тука нещо любителите на стари ръждясали германски ламарини почнали да плюват по нова кола за точно 7000 евро с три години гаранция.

Абе пичове и пичkи, на жена ми заплатата е 8000 лв или 4000 евро на месец. Със само две заплати си я купува тази толкова ужасно лоша ламаринена каруца и си я кара 4 години, без да я води на технически преглед, при това, първите 3 години ако се повреди нещо трябва да го поправят без пари.

Ахаааа, а за германската ни каруца дето ще я хвърляме на боклука, ще струва 2100 евро ако сме толкова тъпи, да се минем да направим удоволствието на сервиза да й ремонтират скоростната кутия ( щото няма педал за съединителя).

А колко ли струва ремонта на един прогнил мерцедес, ако му се повреди нещо по-сериозно?
Не ми отговаряйте, не искам и да знам колко ще искат да ме одерат в сервиз на мерцедес.

Преди няколко години на брат ми като му се строши някакъв чарколяк на волвото му и да видите как ми звъни по телефона, от Белгия да съм проверил колко струва, да съм му го бил носел на ръце в багажа в самолета.
Що така ?
Ами щото му се видели много пари, те заради това.

Ама караше голямо волво, като светнеше зелен светофар и даваше газ като откачен, да ги надбягал тези с по-малките коли. И много обичаше да разправя, че като отиде някъде и като го видели че кара голяма кола, го били имали за заможен, пък на него пари не му бяха останали да я ремонтира неговата каруца.

Знаем я ние българската народо-психология, пари няма, ама за фукня и заеми се взимат.

Чудя се китайците как не са почнали да произвеждат ментета мерцедеси с китайски двигатели и чарколяци, да се фукате че сте голяма работа с тях.

Коцкарче,миличък имам личен поглед над няколко Дачии все служебни и сотаджийски .Па на по над 200 хиляди са и само се сменят консумативи ,тук таме някоя биалетка и накрайник.Има разлика да вземеш нова кола с 5 години гаранция и 15 годишен кошник ,дето всеки един момент може да му гръмне всичко .От скоростна кутия до ДВГ

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Я, тука нещо любителите на стари ръждясали германски ламарини почнали да плюват по нова кола за точно 7000 евро с три години гаранция.

Абе пичове и пичkи, на жена ми заплатата е 8000 лв или 4000 евро на месец. Със само две заплати си я купува тази толкова ужасно лоша ламаринена каруца и си я кара 4 години, без да я води на технически преглед, при това, първите 3 години ако се повреди нещо трябва да го поправят без пари.

Ахаааа, а за германската ни каруца дето ще я хвърляме на боклука, ще струва 2100 евро ако сме толкова тъпи, да се минем да направим удоволствието на сервиза да й ремонтират скоростната кутия ( щото няма педал за съединителя).

А колко ли струва ремонта на един прогнил мерцедес, ако му се повреди нещо по-сериозно?
Не ми отговаряйте, не искам и да знам колко ще искат да ме одерат в сервиз на мерцедес.

Преди няколко години на брат ми като му се строши някакъв чарколяк на волвото му и да видите как ми звъни по телефона, от Белгия да съм проверил колко струва, да съм му го бил носел на ръце в багажа в самолета.
Що така ?
Ами щото му се видели много пари, те заради това.

Ама караше голямо волво, като светнеше зелен светофар и даваше газ като откачен, да ги надбягал тези с по-малките коли. И много обичаше да разправя, че като отиде някъде и като го видели че кара голяма кола, го били имали за заможен, пък на него пари не му бяха останали да я ремонтира неговата каруца.

Знаем я ние българската народо-психология, пари няма, ама за фукня и заеми се взимат.

Чудя се китайците как не са почнали да произвеждат ментета мерцедеси с китайски двигатели и чарколяци, да се фукате че сте голяма работа с тях.

Абе момко много си объркан в темата коли,нищо не разбираш по-добре недей пиши.Ти мислиш че всеки който кара Мерцедес е някъв надъхан с курвите вътре нали..Всяка марка е създадена да се кара,докато има хора който обичат Опел Корса и да влагат хиляди лева в нея за година,така има и хора които са любители на моторите където само бензина им излиза на година 2 пъти колкото твоята кола,но защо да няма и такива които да си карат бмв-та и мерцедеси-те и да са нормални хора?

преди 17 минути, Иво Димов написа:

Коцкарче,миличък имам личен поглед над няколко Дачии все служебни и сотаджийски .Па на по над 200 хиляди са и само се сменят консумативи ,тук таме някоя биалетка и накрайник.Има разлика да вземеш нова кола с 5 години гаранция и 15 годишен кошник ,дето всеки един момент може да му гръмне всичко .От скоростна кутия до ДВГ

Братко, имам личен поглед над няколко мерцедеса където имат 20 години стаж и не са мръднали,изобщо недей ми вади стари архиви с тия посрани дачий,все едно незнаем и те кви ла**а са.За голямо съжаление, колкото и добра техника да има този автомобил, каквито и екстри да му сложат, си лъха на евтинийка.На продукцията на тази фирма и е заложено да е евтина. Да не говорим, че самата техника може и да е корава,но е ... морално остаряла спрямо конкуренцията.Ако искаш евтин автомобил, прегледай Фиеста, Фабия, Клио. За малко повече пари ще получиш много повече усещане за качество.

Ха ха ...............Дачия Сандеро има същия двг ,окачване и прочие като Клио :) ,Никва разлика нямат,а и на мамалигарите всяка следваща нова серия им е по-добра от предишната .Пак ти казвам не може да сравняваш чисто нова кола с 15 годишна

преди 13 минути, Иво Димов написа:

Ха ха ...............Дачия Сандеро има същия двг ,окачване и прочие като Клио :) ,Никва разлика нямат,а и на мамалигарите всяка следваща нова серия им е по-добра от предишната .Пак ти казвам не може да сравняваш чисто нова кола с 15 годишна

Виж сега този спор без действия няма как да го разрешим така изглежда.Някоя събота тези седмици ако ти се мърда към Русе намери само хора които да докарат тези Дачий аз ще те заведа в най-доброто монтьорче в Русе ,сравняваме всичките ти Дачий където са към 2015 с един ''посран'' Мерцедес от 2006 година,та да се убедиш че Дачий-те са много по колебливи от Мерцедеса от към много показатели ще ти го докажа.Само ако имаш време и най вече си навит защото да спорим тук до никакъв конзенсус няма да се стигне,то всеки си знае неговото в тези форуми.Ето това е мерцедесчето. 

Без име.png

34.png

Редактирано от KOCKAR (преглед на промените)

Пич .новото си е ново .Верно ,че возят твърдо и като каруци ама са и здрави кучета

Съмнява ме тоя AMG дето си го постнал да е на цената на нова Дачия :)

преди 22 минути, Иво Димов написа:

Пич .новото си е ново .Верно ,че возят твърдо и като каруци ама са и здрави кучета

Съмнява ме тоя AMG дето си го постнал да е на цената на нова Дачия :)

Виж аз това искам да ти кажа,че Мерцедеса може и да е 15 годишен,но това е Мерцедес.Да много по скъп е от една нова Дачия,но това не е защото е направен само за милионери и хора които не си знаят парите,това е защото всичко по него е качествено и може да те изкара 2 пъти повече от една Дачия

За любителите на Дачия-ако не си купите кола ще бъдете на още по-голям далавера.....тогава и след пет години пак няма да ви се налага да плащате на сервизи[emoji16]....надявам се ,че сте ме разбрали какво ви говоря[emoji56]

Sent from my MI 3W using Tapatalk

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Иво - принципно си прав (на Дачия - само картинката на емблемата е рУмънска) - другото е Рено. Но - има разлика в параметрите.

Клиото е ... малко по-така от Сандерото.

преди 42 минути, Свилен Т написа:

За любителите на Дачия-ако не си купите кола ще бъдете на още по-голям далавера.....тогава и след пет години пак няма да ви се налага да плащате на сервизиemoji16.png....надявам се ,че сте ме разбрали какво ви говоряemoji56.png

За любителите на празни приказки и съвети - ако се спрете малко ... може и да свършите нещо полезно. За други хора или поне за вас самите. Да оправдаете събуждането си сутрин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.