Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си взема?

Featured Replies

• Автор
преди 7 часа, Филипов написа:

Газ. В пари наполовина на всичко друго.. Неслучайно попитах за багаж, за да се направи сметка за бутилката. За година - година и половина дори и при 6000 на година (12х500) се избива газов инжекцион и си на печалба.. Със стандартно гориво за 5-6 години ще издухаш пари колкото за една кола. Няма намаляване на мощността като при метан. А при толкова километри е все тая - ангренажът ще изкара 10 години - може колата да се търкаля по-малко.

Не мисля че газта е най доброто гориво.Първо за автомобила и второ за самото каране.

• Отговори 136
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам с какви предразсъдъци живееш. На последно място е по-екологично. Мощността е същата. За автомобила е все тая. За друго гориво ще ти излиза 10 ст. нагоре на километър. Дори и с твоето малко каране за 10 години си поне 6000 излишни за партийните каси (др. Златев че много беден ;)  )

преди 1 час, Филипов написа:

Не знам с какви предразсъдъци живееш. На последно място е по-екологично. Мощността е същата. За автомобила е все тая. За друго гориво ще ти излиза 10 ст. нагоре на километър. Дори и с твоето малко каране за 10 години си поне 6000 излишни за партийните каси (др. Златев че много беден ;)  )

Дизелът за мен е най-добрия вариант за личен автомобил. На запад хората карат предимно дизелови автомобили ,на дали са по-прости от нас. Газовия инжекцион ще му струва 1000лв на горе. И с газова е необходимо да се кара от време на време и на бензин ,защото в противен случай се запушват дюзите. Увеличава се масата на автомобила и се намалява значително обемът на багажника. Значително по-опасни са от бензиновите и дизеловите автомобили. Особено при ПТП съвсем лек удар може да доведе до теч на газ ,и взрив. Пожарникарите не смеят да се доближат до автомобил с газова ,след ПТП. 
Да не говорим ,че газта развива по-висока температура от бензина и съответно износването на двигателя е значително по-голямо.
Мощността неминуемо намалява ,защото пропан-бутанът е с приблизително 15% по-нисък тотален ефект ,заради по-бавното изгаряне в сравнение с бензина. 
Има затруднение пир запалването на студен двигател и за това ,поне докато загрее се кара на бензин ,което при изминаване на малки дистанции обезсмисля газта. 

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Има затруднение пир запалването на студен двигател и за това ,поне докато загрее се кара на бензин ,което при изминаване на малки дистанции обезсмисля газта. 

Ако караш само на бензин всички дистанции ще ги изминаваш на бензин. Ако караш на газ само малките дистанции ще ги минаваш на бензин. Газта не се обезсмисля заради малките дистанции. Аз лично, като запаля колата, я оставям да поработи на бензин за около 5 минути, като през това време вече е прехвърлила на газ.

Иначе, към автора на темата, ако търсиш малка кола то тази ще ти пасне идеално. :)

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Дизелът за мен е най-добрия вариант за личен автомобил. На запад хората карат предимно дизелови автомобили ,на дали са по-прости от нас. Газовия инжекцион ще му струва 1000лв на горе. И с газова е необходимо да се кара от време на време и на бензин ,защото в противен случай се запушват дюзите. Увеличава се масата на автомобила и се намалява значително обемът на багажника. Значително по-опасни са от бензиновите и дизеловите автомобили. Особено при ПТП съвсем лек удар може да доведе до теч на газ ,и взрив. Пожарникарите не смеят да се доближат до автомобил с газова ,след ПТП. 
Да не говорим ,че газта развива по-висока температура от бензина и съответно износването на двигателя е значително по-голямо.
Мощността неминуемо намалява ,защото пропан-бутанът е с приблизително 15% по-нисък тотален ефект ,заради по-бавното изгаряне в сравнение с бензина. 

Каква е цената на нафтата и бензина... на запад? Защото аз бях в Италия миналата седмица и бензина беше 1.50 Евро, а нафтата 1.20 Евро за литър. В България никога не е имало такава разлика е цените, докато на запад, там, за където говориш ти винаги е имало голяма разлика. Да не говорим за качеството, което у нас никой не го следи. Бензиновата кола може да "преглътне" почти всякакъв бензин, докато дизеловата "би се задавила" с малко проблемна нафта, след което отстраняването на проблемите не е никак евтино. 

Купих си нова кола - бензин. Не съжалявам, защото дизеловата такава щеше да ми струва около 5000 хил. лв повече. Трябва да карам поне по 20 000 км. през следващите 5 години, за да изравня тази разлика в цената. Да не говорим за обслужването, горивото, акумулатора и т.н. 

Все пак, всичко си е въпрос на личен избор. 

преди 14 часа, K2. написа:

Освен Поло какво предлагаш друго?

Нищо. Поло. Това е. 

преди 5 часа, K2. написа:

Не мисля че газта е най доброто гориво.Първо за автомобила и второ за самото каране.

Добре де, хем питаш, защото искаш съвет, хем хората ти отговарят с аргументи и смислени доводи, като защитават тезата си, хем им обясняваш как не са прави. Ми ако си толкоав натечен и разбиращ, защо изобщо питаш?! Отиваш, взимаш каквото си избереш и си го караш със здраве. 

Който не е карал френска кола и не му е правена френска любов не е живял :) .Бягай надалеч от дизел втора ръка освен ако не е чист дизел,без турбо ,инжекциони прочие електроники.Дизел само нов ,щото евентуални ремонти са безумно скъпи

Тази си струва Шкода Фабия ,няма турбо .Най-здравия и икономичен ДВГ на волксваген .Брата кара такава такси ,само че е комби .........последно като я гледах преди месец беше на 480 000 км ,без никакви проблеми по двигателя.

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

Абе ти що ръсиш глупости? Да ти кажа ли колко струва нафтова помпа и колко са съсипани заради печалбите на нашите алхимици из бензиностанциите? Някъде на запад да мешат корабно гориво и всевъзможни ла**а като нашите? Хептен напоследък с откраднатото ит Сирия и минало кой знае откъде..

Приличен газов инжекцион е 750 лв + примерно 70 за  бутилка на резервна гума - багажникът се запазва. Като тегло 20 - 30 кила отгоре. Мощността на газ не намалява за разлика от -15% на метан. Има по-високо октаново число и може да има проблеми само с някои  изпускателни клапани, които са сметнати на границата. Като на Ford Focus например.

Другите глупости са взривени газови бутилки на автомобили ще ги подмина. Може и да е имало навремето някоя ръждясала жигула или москвич с бутилка  непоглеждана 20 - 30 години, но можеш да дадеш пример за нещо съвременно с евросонда, което минава годишен преглед.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 2 часа, ostavime написа:

Каква е цената на нафтата и бензина... на запад? Защото аз бях в Италия миналата седмица и бензина беше 1.50 Евро, а нафтата 1.20 Евро за литър. В България никога не е имало такава разлика е цените, докато на запад, там, за където говориш ти винаги е имало голяма разлика. Да не говорим за качеството, което у нас никой не го следи. Бензиновата кола може да "преглътне" почти всякакъв бензин, докато дизеловата "би се задавила" с малко проблемна нафта, след което отстраняването на проблемите не е никак евтино. 

Купих си нова кола - бензин. Не съжалявам, защото дизеловата такава щеше да ми струва около 5000 хил. лв повече. Трябва да карам поне по 20 000 км. през следващите 5 години, за да изравня тази разлика в цената. Да не говорим за обслужването, горивото, акумулатора и т.н. 

Много зависи от двигателя. Има легендарни с надеждността си дизелови двигатели ,които са възможно най-непридирчиви от към гориво. Това са много относителни неща ,но няма как да се съглася ,че дизелът е капризен от към гориво.

Мой приятел купуваше на черно керосин и сипваше в старата ми 124-ка ,без никакви проблеми.

Не само ,че някои дизели не са капризни от към гориво ,а даже вървят на готварско олио: 

Ето и бензин в дизелов автомобил: 

Колкото до турбото ,то е компонент с нисък ресурс ,без значение при бензинов или дизелов автомобил. Компресорът е далеч по-надеждна технология.

преди 3 минути, Филипов написа:

Абе ти що ръсиш глупости? Да ти кажа ли колко струва нафтова помпа и колко са съсипани заради печалбите на нашите алхимици из бензиностанциите? Някъде на запад да мешат корабно гориво и всевъзможни ла**а като нашите? Хептен напоследък с откраднатото ит Сирия и минало кой знае откъде..

Приличен газов инжекцион е 750 лв + примерно 70 за  бутилка на резервна гума - багажникът се запазва. Като тегло 20 - 30 кила отгоре. Мощността на газ не намалява за разлика от -15% на метан. Има по-високо октаново число и може да има проблеми само с някои  изпускателни клапани, които са сметнати на границата. Като на Ford Focus например.

Другите глупости са взривени газови бутолки на автомобили ще ги подмуна.

Кой си ти ,че да казваш кой ръси глупости и кой умности? Много си вярваш нещо ми се струва. Аз от 3г ползвам дизелов автомобил и познай ,колко помпи съм сменил? . . . 0! Баща ми също ползва дизели ,имаше Корола 2004 ,която я караше с нафта купена на черно от машинист. Това е възможно най-големия боклук ,който можеш да купиш ,но проблеми така и не се появиха. Единственото ,което правеше е да я филтрира по-добре ,защото в тази нафта или там каквото е мешано имаше видима утайка. Няма как да ме убедиш ,че дизеловия двигател е ненадежден. 

Аз не казвам че е ненадежден. Стига да му се слага гориво както по цивилизования свят а не нашенски алхимии.

Да миришеш на мекици също не ми се струва алтернатива.

• Автор
преди 4 часа, ostavime написа:

Все пак, всичко си е въпрос на личен избор. 

Нищо. Поло. Това е. 

Добре де, хем питаш, защото искаш съвет, хем хората ти отговарят с аргументи и смислени доводи, като защитават тезата си, хем им обясняваш как не са прави. Ми ако си толкоав натечен и разбиращ, защо изобщо питаш?! Отиваш, взимаш каквото си избереш и си го караш със здраве. 

Мен ме притеснява само това, че частите за дизеловия двигател са по-скъпи. И само заради това чудя дали да не е на бензин.

преди 5 часа, K2. написа:

Мен ме притеснява само това, че частите за дизеловия двигател са по-скъпи. И само заради това чудя дали да не е на бензин.

Един от съседите имаше БМВ(не знам какъв модел) и Мерцедес А160 и двата дизелови. Миналата година ми каза, че за смяна на дюзи на БМВ-то е платил 600 лв. Тази година потроши колата в Кресненското дефиле. Мерцедеса го караше жена му. Наложило се  и на него да сменят дюзи. В един сервиз му казали 1000 лв. Решил, че са много пари и отишъл при Бай Някой си, където му казали около 500 лв. Обаче, докато му вадели дюзите му спукали болка и вече повече от 3 месеца колата стои и чака да бъде ремонтирана. Човека работи като тираджия за гръцка фирма и редовно се снабдява с дизел от тир-а, който кара.

Аз само да кажа :) на жена ми Рено Лагуна 2 1.9 дци 120 катъра /дизел/ изгорял EGR клапан .............хъм ,майстора каза цена от порядъка на 400-500 кинта нов .Та минахме на варианта да се вземе втора ръка от работещ ДВГ ,който не показва грешки .Сиреч ша са вземе един чиляк със автодиагностично PC ДА  да я тества .Към 100 кинта струва таз галимация .Тай ,че с дизелите много внимателно.Аз ако съм на автора си зема една Опел Астра 1.6 ми ,слагам АГУ и си свиркам :)

Astra 1,6 mi

Е тва ща изкара поне 10 години ,че и повече при правилна поддръжка.Евтини части ,елементарен ДВГ и окачване ,икономичен явтомобил

на 18.06.2016 г. в 14:24, Богатир написа:

Вземи си Nissan Almera 1.5

автомобила е доста здрав. Мотора е с верига..имам познат, който кара такъв и е много доволен.

+ 1 за този избор. Няколко години карах такава Алмера N16, като единствен проблем ми бяха проблеми с начупени рефлектори поради "любезни" съседи. Смених я с Кия сиид 2012 и почти съжалявам. Алмерата е доста висока и с много здраво окачване. Като минуси бих казал, че след 90 км/ч купето е шумно, и е сложно да се смени стандартното радио, но пък лесно се взема usb за в запалката (15 лв). Сегашния и собственик и сложи газова и му гори 10/11 газ :)

преди 5 часа, Иво Димов написа:

Astra 1,6 mi

Е тва ща изкара поне 10 години ,че и повече при правилна поддръжка.Евтини части ,елементарен ДВГ и окачване ,икономичен явтомобил

Астра, Мерива или Вектра с двигател 1.6 моно, 75к.с. - това е правилния избор.

Това е най-сполучливия бензинов двигател на Опел, и се монтираше на автомобили производство до 2003г.

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

• Автор

Някой знае ли колко струват нови дюзи и помпа заедно  с ремонта? Приблизително.

• 2 седмици по-късно...
на 19 юни 2016 г. в 12:04, Soviet Soldier написа:

т

Дизелът за мен е най-добрия вариант за личен автомобил.

Дизелът има и предимства и недостатъци. Аз също съм фен на дизела.

На запад хората карат предимно дизелови автомобили ,на дали са по-прости от нас.

Колко човека на запад правят по 500км месечно? Или работят за около и под 500евро на месец при такива цени на ток и хранителни продукти.

Газовия инжекцион ще му струва 1000лв на горе. И с газова е необходимо да се кара от време на време и на бензин ,защото в противен случай се запушват дюзите.

Тук си прав, че ще се запушвят дюзите ЕВЕНТУАЛНО, но пък няма да има такива силни вибрации като при дизела, ще му е доста по-евтино.

Увеличава се масата на автомобила и се намалява значително обемът на багажника.

Увеличението на теглото да - автомобила тежи от 900 та чак до 2500кг, още 50 едва ли ще се усетят. Автомобила не е болид от Ф1.

Значително по-опасни са от бензиновите и дизеловите автомобили.

Нима автомобила на пропан-бутан няма бензинов двигател в себе си?

Особено при ПТП съвсем лек удар може да доведе до теч на газ ,и взрив.

УНИКАЛНА ГЛУПОСТ!!!

ПРИМЕРИ БОЛ.

Пожарникарите не смеят да се доближат до автомобил с газова ,след ПТП. 

Тук не съм запознат не мога да споря. Може би имаш приятели пожарникари или ходил да питаш.

Е и? Пропа-бутана изгаря по-бавно, а това нямалява ударната сила върху частите на двигателя, НЕ ОТМИВА масленият филм по стените на цилиндъра, което увеличава живота на двигателя.
Мощността неминуемо намалява, защото пропан-бутанът е с приблизително 15% по-нисък тотален ефект ,заради по-бавното изгаряне в сравнение с бензина. 

Това е актуално за старише карбураторни и моноинжекционни двигатели. При новите с емулатори, симулатори и т.н. с корекция на предварението и разлика от 1 литър/100км мощността е едан и съща. При цена на 1 литър пропан.бутан а половина на литър бензин си струва(според мен). Какво разбираш под "тотален ефект" - калоричност или нещо подобно?

Като изключим затруднението(което е налично заради видът на ГИ - някой могат да палят директно на "газ", други не. Като цяло съм съгласен  на малки разстояния няма смисъл нико от дизел нито от газова уредба.

Толкова глупости на куп в едни пост не бях прочел.

Лично аз съм си фена на дизела, но при такива киломентри просто е безсмислено нито дизел, ниго газ.

500км се изминават с не повече от 100лв бензин - спавнително лесен за подръжка, почти наравно с дизела вече.

Дизелът обаче си иска силен акумулатор, компресия, плюс подръжката на бензин. Не е нещо кой знае какво, но просто не си струва разликата в цената и риска пи такива  километри на месец.

В една тема един колега питаше за автомобил до 3000лв и се заговори за Додж Рам, Рено Мастър 2015 година и т.н. и в този дух да препоръчам тук едно Мурсиелаго или Ферари 458. Поршето Кайен също е добра алтернатива.

Редактирано от velinsl
допълнение (преглед на промените)

преди 7 часа, velinsl написа:

Толкова глупости на куп в едни пост не бях прочел.

Лично аз съм си фена на дизела, но при такива киломентри просто е безсмислено нито дизел, ниго газ.

500км се изминават с не повече от 100лв бензин - спавнително лесен за подръжка, почти наравно с дизела вече.

Дизелът обаче си иска силен акумулатор, компресия, плюс подръжката на бензин. Не е нещо кой знае какво, но просто не си струва разликата в цената и риска пи такива  километри на месец.

В една тема един колега питаше за автомобил до 3000лв и се заговори за Додж Рам, Рено Мастър 2015 година и т.н. и в този дух да препоръчам тук едно Мурсиелаго или Ферари 458. Поршето Кайен също е добра алтернатива.

Много си забавен. Дойде "експерта" и ни сложи на място. Ха ха ха Само фактът ,че слагаш всички дизелови под общ знаменател показва ясно ,кой пише глупостите тук. Едни от най-надеждните двигатели ,въпреки големия пробег са дизелите ,като ОМ-603 и ОМ-606. Два автомобила с М-57 са ми минали през ръцете ,и то автомобили с доволен пробег. Да реално техническото обслужване на подобен двигател е значително по-скъпо от VW 1.9 и ако се наложи ремонт ,то той би бил значително по-скъп ,но това за мен не е от значение ,защото много мой приятели карат разни голфоподобни и са постоянно по сервизите. На скоро мой приятел с Голф 4 1.6 бензин плака след основен ремонт на двигателя ,за който даде почти половината пари ,които е дал за самата кола. 

Мога да ти предложа фиат стило 1.9 JDT 116 коня има и такива с 90.Друго  не мога да кажа за друга кола за тази мога много,взех си такава преди няма година за 3500 внос със всички такси и обслужване и музика и слагах ми дойде 5 бона .2004 година е колата супер пъргава и супер икономична моята е 124 коня и гори 5.5/100 ако си вземеш 90 коня още по малко,останах супер доволен от колата .Колата от както съм я зел на ден минава по 200 км междуградско и 100-тина градско понякога повече но никога по малко.Засега слуша прекалено много.Но се пак купуваш втора ръка и е на късмет.Може и да съм искарал късмет с ази защото се носи лоша слава на Фиат.Хубавото на стилото е че много лесно може да се види дали е връщано,не е нужно дори да я караш на диагностика.Просто ти трябва един кабел 15 лева струва и таблет или лаптоп и сам може да провериш.Като лоши черти мога да кажа че возията му е корава но пък е доста стабилна на пътя,и че ако ти изгори крушна на фара е доста голяма амалогия.Отне ми 2 часа да го сменя.Маха се акумулатора,леглото му и доста разправия.Нищо друго лошо поне за сега не мога да кажа за автомобила.

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Някъде по-горе някой шоумен спомена, че поло не били здрави коли.Да се смееш ли да плачеш ли...Баща ми търкаля поло 1.4 вече 12та година, като последните две даже и маслото спря да му сменя.Абсолютно никакъв ремонт не е правен на хайванчето.Скоро го взех да ида до сф - върви като изтребител.Това е най- здравата кола на фолксваген и никой не може да ме убеди в противното.Сменил съм над 60 коли- повечето съм ги правил таксита.

Един съвет от мен дизел вземи само ако ти го подаряват.Дизеловата кола се кара 5 години и се хвърля.

Sent from my MPhone using Tapatalk

• 2 седмици по-късно...
на 03 юли 2016 г. в 18:54, Soviet Soldier написа:

Много си забавен. Дойде "експерта" и ни сложи на място. Ха ха ха Само фактът ,че слагаш всички дизелови под общ знаменател показва ясно ,кой пише глупостите тук. Едни от най-надеждните двигатели ,въпреки големия пробег са дизелите ,като ОМ-603 и ОМ-606. Два автомобила с М-57 са ми минали през ръцете ,и то автомобили с доволен пробег. Да реално техническото обслужване на подобен двигател е значително по-скъпо от VW 1.9 и ако се наложи ремонт ,то той би бил значително по-скъп ,но това за мен не е от значение ,защото много мой приятели карат разни голфоподобни и са постоянно по сервизите. На скоро мой приятел с Голф 4 1.6 бензин плака след основен ремонт на двигателя ,за който даде почти половината пари ,които е дал за самата кола. 

Има си майстори и майстори. Аз до сега дадох 500лв по майстори докато подменят части за да познаят накрая какво ми хлопа в предницата - здрави карета, гуми и т.н. Вече го знам проблема, ама ми мина мерака.

Дадох 500лв. и още си го има проблема и вече така си карам. Оставих го така да си хлопа. Омръзна ми от самозванци. Тия така наречени "майстори" ми убиха желнието да си го подържам. Искат луди пари, а насреща...

Това означава ли, че карето на един ФВ Г4 със снямата му надвишава 500лв, щото до тук съм дал 500, но проблема още си го има? Май ще трябва ад взема Туарег, че там сигурно е по-евтино.

Последно нямам претенции да съм експерт. Просто споделям моите виждания

на 19.06.2016 г. в 15:47, Soviet Soldier написа:

Не само ,че някои дизели не са капризни от към гориво ,а даже вървят на готварско олио:

Познавам един сънародник с дизелова кола в Испания,който събираше от баровете употребявано олио.Прецежда го и добавя малко бензин,за да вдигнел „октана“.Гордееше се,че пушека дето излизал от колата му,миришел на пържени картофки...

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

на 20.06.2016 г. в 18:14, Богатир написа:

Астра, Мерива или Вектра с двигател 1.6 моно, 75к.с. - това е правилния избор.

Това е най-сполучливия бензинов двигател на Опел, и се монтираше на автомобили производство до 2003г.

Карам точно такава Астра и мисля да поспоря с теб, относно правилния избор. Да, двигателя е практически вечен и силно дуракоустойчив. Абе, двигателя и скоростите ги забравяме, като възможен проблем. Но даже и да се появи такъв, там всичко е евтино. Обаче, предни или задни лагери, без значение... опа! Лагер главина- цена 250 лева, без труд. Хидравлична помпа електрическа и не особено здрава- цена около 500 лева от най- евтините (стига до 2000). Лагер на съединителя- лагер помпа... 300 лева, само лагера! И те така, караш астра- поддържаш  мерцедес.

Сменя се само лагера ,виж ако са те набутали със комплект лагер-главина е друга работа :) .Лагера варира цени 35-60 лева .

на ‎24‎.‎7‎.‎2016‎ г. в 16:30, язе написа:

Карам точно такава Астра и мисля да поспоря с теб, относно правилния избор. Да, двигателя е практически вечен и силно дуракоустойчив. Абе, двигателя и скоростите ги забравяме, като възможен проблем. Но даже и да се появи такъв, там всичко е евтино. Обаче, предни или задни лагери, без значение... опа! Лагер главина- цена 250 лева, без труд. Хидравлична помпа електрическа и не особено здрава- цена около 500 лева от най- евтините (стига до 2000). Лагер на съединителя- лагер помпа... 300 лева, само лагера! И те така, караш астра- поддържаш  мерцедес.

Абе не е точно така карал съм Астра 1999 хечбек преди години на газ беше единственото нещо което мога да кажа за нея е - сполучлив двигател тъй като намерих късмета да попадна на една от редките астри с старите двигатели а не Екотеци-те където за нищо не стават...Да поддръжката наистина не е чак толкова евтина въпреки че разликата с мерцедеса ми разликата е огромна е но това е съвсем нормално.Като цяло попринцип не е само до Астра...Всяка кола си има скъпа поддръжка зависи.Дядо ми кара Фиат Илюзия газ абе за 10 години толкова пари даде по него че сега щеше да кара Dacia 2016... :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.