Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола да си взема?

Featured Replies

преди 5 часа, adersa написа:

Еми да особенно бяло или сиво определено вхаща окото остави парите и джоба аз съм забелязал , че повечето са на моите години които ги карат :)

Тука в добрич забелязвам доста нови коли това лято онзи ден видях един нов мерцедес и едно ново бмв спортно 2015 модел .

Бялото и сивото не ме кефи, Аудито просто клонеше към черно. Вероятно някакъв нюанс като моя черен металик. И сега да си кажа мнението за Варна. Руса метла с Audi 80  кабриолет със смъкнат покрив, сигурно 225 гуми отзад и с дете на задната седалка, изпреварва на поразия на крайбрежната алея. Първо, кич - руса метла в червено Ауди 80 без покрив. Второ, опасност за ония по бански и за другите, дето излизат от завоите без нищо да подозират. Трето, явно доста маловажно за нея, заплаха това дете да го хвърли в морето, щото на практика до морето те дели един лек удар  с друга кола. Няма нужда дори да е силен. Просто ей така да я закачи и детето в морето. За нея не мисля, защото явно не и пука за собствения и живот или  няма толкова акъл под русата си перука. Едно е да изпреварваш колона с мощен автомобил като Q7,  друго е да правиш нещо на плажа с кичозна кола. Чудя се, какво искаше да покаже - може би, че не и пука за копелето на задната седалка? И копеле да е, заслужава да живее! извинявам се за отклонението, ама има Ауди и Ауди. 

• Отговори 136
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо пък да не те кефят бялото и сивото по го удрят на лукс кола от далеко се забелязват особенно предницата на бялото е уникално красива

Черното има различни модели най - са ми смешни по дългите модели и предницата не е така висока онзи ден видях едно черно q7 е то вече беше лукс беше високо , нормално дълго адска гъзария

Кво  ще кажеш а :P 

white-audi-q7.jpg

Редактирано от adersa (преглед на промените)

преди 1 час, adersa написа:

Защо пък да не те кефят бялото и сивото по го удрят на лукс кола от далеко се забелязват особенно предницата на бялото е уникално красива

Черното има различни модели най - са ми смешни по дългите модели и предницата не е така висока онзи ден видях едно черно q7 е то вече беше лукс беше високо , нормално дълго адска гъзария

Кво  ще кажеш а :P 

white-audi-q7.jpg

Ако питаш мен братле ако взимаш кола специално за гъзария то това е кабриолет...Какви съм виждал за някакви нелепи цени от порядъка на 4,5 бона... :) Това не е ли по-добро за гъзария? :P

Без име.png

Без име1.png

Без име3.png

Редактирано от KOCKAR (преглед на промените)

Объркал си човека не съм фен на мерцедес и  бмв за мен са цигански коли ей това дето ти го показах сега е модерно няма значение къв цвят и ако имаш малко вкус за салон още по яко ще е отвътре

Между другото нашия прецедент преди време карал ауди q7 но жена му го е продала :D

Редактирано от adersa (преглед на промените)

преди 2 минути, adersa написа:

Объркал си човека не съм фен на мерцедес и  бмв за мен са цигански коли ей това дето ти го показах сега е модерно няма значение къв цвят и ако имаш малко вкус за салон още по яко ще е отвътре

Между другото нашия прецедент преди време карал ауди q7 но жена му го е продала :D

БМВ и Мерцедес цигански коли а ти в същото време приятел искаш да се правиш на гъзар с марката Ауди където само българи и "чистокръвни" я карат нали.Доколкото модерното,то със сигурност в момента не е Q7 към газарската част само да си знаеш ;)

преди 1 час, KOCKAR написа:

Ако питаш мен братле ако взимаш кола специално за гъзария то това е кабриолет...Какви съм виждал за някакви нелепи цени от порядъка на 4,5 бона... :) Това не е ли по-добро за гъзария? :P

Без име.png

Без име1.png

Без име3.png

Това е пълен боклук :) Не случайно Мерцедес спряха тая серия. 

преди 1 час, KOCKAR написа:

БМВ и Мерцедес цигански коли а ти в същото време приятел искаш да се правиш на гъзар с марката Ауди където само българи и "чистокръвни" я карат нали.Доколкото модерното,то със сигурност в момента не е Q7 към газарската част само да си знаеш ;)

Със сигурност едно Q7  е доста над поне 90% от моделите на Мерцедес и БМВ. Нито Мерцедес имат хубав и елегантен SUV, нито БМВ. Единствено Ауди направиха и правят SUV, които се различават в най-високия клас. Особено новото Q7  няма никакъв конкурент. Не случайно и новото Бентли Бентайга е на негова база. какво имат Мерцедес и БМВ? Нищо. Мерцедесите са толкова грозни в момента, че няма накъде повече. Имаха някакъв лъч с GLK, но си останаха с лъча. БМВ пък произвеждат на конвейр от-до. Дори заебаха задното в по-ниските класове. За щастие се появи Алфа със задно, което наистина е лъч светлина в сивото немско ежедневие.

на 28/07/2016 в 21:11, zemonti написа:

Кола на 12години и абсолютно (!!!) никакъв ремонт, а?

Забрави да споменеш, че вдига 300 и харчи 2 на 100.

Не правени са 5 основни ремонта, 15 съединителя и т.н.Как може да си некомпетентен в дадена област и да даваш мнения???Направо недоумявам!!!Извинявай ама всеки ден съм по пътищата, всеки ден контактувам с шофьори на платформи, търговци, монтьори и т.н.Изключвам моето поло- но пак ще го кажа- най-здравата кола нисък клас създадена някога е поло 1.4 - 1994-1999 година.

Айде сега ти да ми обясниш  доводите си, че поло се трошат.Имал си поло?От къде си го купил?Кой собственик си?Колко коли си имал?С колко леви ръце си щото ви виждам какви леваци сте по пътищата и танк да ви дадат все тая.

Вие си купувате коли ремонти ли да правите?Като гледам какви суми за какви дараци се пише тук...

И друг път като почниш да ръсиш бисери поне попитай някой специалист, ама не някой дебел псевдомонтьор от квартала, а човек който кара платформа или автовоз.

И да за 12 години и около 80к километра на нашето поло нищо не е сменяно- ако искаш да се обзаложим- може да се докаже.Апропо маслото е на над 40к км.Спряхме да го сменяме. :) Извинявай ама тотал километража му е 196к.Остана и ремонти да правя...

Не е по темата ама в фирмата имаме един бус WV - LT 35 - на 1 268 000 км беше като го карах последно.

Всеки автовозаджия и платформаджия ще ти го каже - колата е една WV.Най-здравите коли!Пасат каквато и серия да вземеш след 94-та карат по 700к км само с обслужване.Микробусите Т4 и Т5 откарват по 1м км пак само с обслужване като дърпат и платформи и го товарят като катъри.

Тръгнал да се бъзика...Кой знае какъв дарак поло са ти набутали и сега плюеш марката.

А относно 300км в час да на съседа пасата е с двойна турбина и върви с толкова :) 1999 година е , те и затова си държат цена все още.

Но основното правило е едно- кола втора ръка се купува само от чужбина- лично от теб, не от някакви скапани автокъщи, щото там са по-големи нещастници и от нашите, а от обява и от собственик.Ако не знаеш немски или холандски намираш някой който разбира.След като изпълниш това важно условие можем да говорим за здравина на конкретна марка.

По темата- кола за 5000лв е WV Passat B5 2001 1.9 TDI .Това е твоята кола:

bwy1469915553p.jpeg

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 1 час, Me4oPyx написа:

И да за 12 години и около 80к километра на нашето поло нищо не е сменяно- ако искаш да се обзаложим- може да се докаже

80'000 км?!? Напълно ти вярвам. Колата вяроятно е още с оригиналните гуми и накладки?

Трябваше обаче да споменеш, че става дума за такъв неестествено скромен пробег като я даваш за пример.  6'600 км годишно не е представителна извадка.

на 29.07.2016 г. в 7:56, Белгиеца написа:

Що никаква ?

Каручките са много полезни за прекарване на потребителски стоки, които трудно се носят на ръка. Тая дето сега съм я поръчал даже е комби дълго 4 метра и половина и в брошурата я хвалят че може 270 см дълги предмети да вкараш вътре. Тоя месец прекарвах две врати на покрива на германската ми каручка, купих ги от френски магазин на около 26 км от мен. През април велосипед за сина ми вкарах вътре в каручката. Миналата година телевизора го избирах по размер, да може да му влезе кутията вътре, щото ако почне да се поврежда да мога да им го закарам аз и да ми върнат парите или ми дадат нов. Друго си е да се изтупанчиш там и да им кажеш че не им работи стоката, отколкото да ги чакаш те да благоволят да дойдат да го приберат след няколко месеца.

Като разполагаш със собствен превоз е много по-лесно и можеш да купуваш от доста по-далеч на по-ниски цени. Освен това имаш свобода да се разхождаш до други населени места, а не си като „затворник“, който не може да отиде никъде където няма обществен превоз.

То зависи и кой как е свикнал, ама при мен и бабичките с кола ходят да си пазаруват.

Ако ще е комби поне гледай да не е бмв или мерцедес и на двете марки са им грозни всичките модели. Иначе и аз се замислям вече за каручка, ама това като се върна на селУ

преди 6 часа, zemonti написа:

80'000 км?!? Напълно ти вярвам. Колата вяроятно е още с оригиналните гуми и накладки?

Трябваше обаче да споменеш, че става дума за такъв неестествено скромен пробег като я даваш за пример.  6'600 км годишно не е представителна извадка.

Всъщност, пробегът си е нормален за едно нормално българско семейство. Средния пробег в България е 8000 км, което за 12 години прави 96 000 км. Моята в момента е на 43000 км за 5 години, но аз работя доста далече от дома си и всеки ден я ползвам. Значи, навъртам си по 30 км на ден до работа, а това малко хора правят, защото и  не живеят толкова далече от работното си място. Ако нямаш "село", където да ходиш всяка седмица и да навърташ 100-150 км, то и пробегът ти ще си остане в тия 8000 км, ако ползваш колата до работа, лятото за почивка и тук-таме някой по-голям пробег. Дори в Щатите и Германия пробегът на надминава 11-14000 км средно. Ти явно вземаш като база пробегът на отделни хора, които са ти напрвили впечатление. Но за да не съм голословен, ето една примерна извадка за пробезите на автомобили по марки и модели, направена от TuV  Германия, естествено за германски автомобили:

2016-07-31_084807.jpg

На който му се занимава, може да събере километрите, да ги раздели на броя автомобили и да получи средния пробег за година. Малките модели се въртят около 50-60000 км пробег за 4-5 години или средно 4.5 години. Да взема два малки автомобила - Мазда 2 и Форд Фюжън - по 51 000 км пробег за 4 години и половина. Или това прави на година по 11 300 км. За България нещата са различни по няколко причини. Първо, българина е по-беден и си прави сметката, дали да ползва автомобил до работа или служебен/градски транспосрт. Второ, разстоянията тук са несъизмерими с тия в Германия. Дори на почивка да тръгнем, повече от 1200 километра трудно може да навъртим, а много от хората просто живеят много по-близо до местата, където почиват. Примерно от тук до морето - 200 км. До планината - 150 км. Накъдето и да тръгна, 1000 км трудно мога да навъртя, освен ако не забия към гръцко. Но това означава 8 часа път, а малко хора се навиват да правят това със собствения си автомобил. И това веднъж в годината. в останалото време какво првят с личния си автомобил? Някои го държат на паркинга пред блока, да не би някой случайно да им заеме мястото. 

преди 9 часа, Кико написа:

Това е пълен боклук :) Не случайно Мерцедес спряха тая серия. 

Със сигурност едно Q7  е доста над поне 90% от моделите на Мерцедес и БМВ. Нито Мерцедес имат хубав и елегантен SUV, нито БМВ. Единствено Ауди направиха и правят SUV, които се различават в най-високия клас. Особено новото Q7  няма никакъв конкурент. Не случайно и новото Бентли Бентайга е на негова база. какво имат Мерцедес и БМВ? Нищо. Мерцедесите са толкова грозни в момента, че няма накъде повече. Имаха някакъв лъч с GLK, но си останаха с лъча. БМВ пък произвеждат на конвейр от-до. Дори заебаха задното в по-ниските класове. За щастие се появи Алфа със задно, което наистина е лъч светлина в сивото немско ежедневие.

Хахаха това е боклук а сигурно не си се качвал изобщо в Мерцедес ейтакива като тебе повечето случаи карат Корса иначе разбирачи големи доколкото не съм карал същият тип кола,но от серията да - имах честа да карам известно време тази серия... страшни са,до последно бях много доволен,поддръжката си е нормална както на повечето цедеси,разхода е изключително малък за изпитаната радост от шофирането на колата,единственият кусур който мога да кажа е че зимно време носене не можеш да я пуснеш да си бяга то носи поднася превърта иначе лятото е бомба,а за технически проблеми не съм имал което е нормално.Мотора на тази серия се слави с надеждност т.е душа няма,а ти сигурно от някакъв чичка с изпярдън  голф ти ги е разправял тия приказки та тук разнасяш... Това не ти е Опел Вектра или Ауди А3.Доколкото SUV-те си още в по голяма грешка-GLC,GLS са супер надеждните СУВ-ве това че нямаме пари да си ги позволим да ги караме,а това което имаме е усти да ги плюем е друга тема нали така?Това че се карат повече СУВ-ве на Ауди е от материална гледна точка... :)  Аз бих надругаде иначе - исках да му кажа че той иска да се прави на гъзар ама в днешно време гъзар с Q7 не е точно.Като иска да се прави на гъзар да си взима M5-ца като "Мерцедесите са боклуци и за цигани" та един ден и Ауди да си вземе ще опре на моята,но уви ще е късно. ;)

преди 10 минути, KOCKAR написа:

Доколкото SUV-те си още в по голяма грешка-GLC,GLS са супер надеждните СУВ-ве това че нямаме пари да си ги позволим да ги караме,а това което имаме е усти да ги плюем е друга тема нали така?

Не съм в грешка, след като не ми прави впечатлени, а напротив - видя ли SUV  на Мерцедес, се отвращавам. Същата работа и с БМВ, въпреки че при БМВ като цяло дизайнът е по-добър, но пък масов и уеднаквен.  Значи, това при Мерцедес го смятам главно за SuV. Останалите модели ми харесват - А, C, E, S, AMG GT...Но това дето показа по-горе, е кич. Дори като нов изобщо не ми харесваше тоя Мерцедес като визия. Нали все пак говорим за това, дето да хваща окото? Щото ако искаш кола, дето да ти е кеф, може да си вземеш просто един S-Max. Знаи...да се правиш на гъзар аз разбирам така - вземаш една Fiesta ST  и се правиш на гъзар, изпреварвайки наред де що има Мерцедес и БМВ без AMG  и M  накрая. Ей това е гъзар, да извадиш пяна от устата на другите с пучата си въшка. Иначе гъзар с голям джип не става, освен ако не е някой ръбат Jeep или GL, както и някой окалян Нисан или Тойота. Гъзар ставаш и с Mazda MX5, както и с някой стар Триумф. Оня ден видях едно такова на пътя, заедно с една Mazda MX5, стара Волга 21. Ей това хваща окото и с него си гъзар, не с насран SLK, особено отпреди 15 години. 

Белгиец, много ми харесва начина, по който мислиш. Трябва да има повечко хора като теб.

ЗА съжаление днес 99,9% от българите предпочитат лъскав автомобил и кредит за жилище за 30 години вместо нещо недотам лъскаво и жилищен кредит за 10-12 години. За наше голямо съжаление сме се превърнали в сбирщине от полу или пълни идиоти, членове на консуматорсокто общество. Жалко, че повечето баровци тук дето не ги ебе колко пружини ще сменят 2,4 или 8 бачкат за 600-800лв и го раздават тежко няма да те разберат. Щото те "трошат" парата

Навремето Мерцедес наистина можеше за изкара няколко поколения, вече. И не само Мерцедес. Останаха само гръмките имена - Мерцедес, Фолксваген(народен автомобил... вече няма нищо народно в него). Ауди ли? Опел ли?

Вече всички са скъпи за ремонт, скъсен живот и т.н. Днешните автомобили няма нищо общо с предните поколения. От начало нямаше електроника и бяха здрави авомобилите, после с нчевавето на електроникаа в тях се влоши но още беше приемливо, сега вече след 2000г вече си е направо... мъка.

Нови автомобили с разпределителен вал - консуматив, водна помпа - консуматив, обтегач на ремъка на генератора консуматив. Какво ли ще е следващото - глава на двигателя.

Кико, това че на теб не ти допада един автоболи не значи не на други 200 също не им харесва. Но си прав, че БМВ старите са си цигански автобили.

Сигурно има поверие сред циганите, че ако нямаш страро БМВ не си истински циганин.

Редактирано от velinsl (преглед на промените)

Тука в добрич половината цигани карат стари и нови бмвта последното което видях беше спортно чисто нов модел .

а мерцедеса през 90 си беше мутренска кола всеки наркодилър или бизнесмен с мерцедес

преди 49 минути, Кико написа:

Не съм в грешка, след като не ми прави впечатлени, а напротив - видя ли SUV  на Мерцедес, се отвращавам. Същата работа и с БМВ, въпреки че при БМВ като цяло дизайнът е по-добър, но пък масов и уеднаквен.  Значи, това при Мерцедес го смятам главно за SuV. Останалите модели ми харесват - А, C, E, S, AMG GT...Но това дето показа по-горе, е кич. Дори като нов изобщо не ми харесваше тоя Мерцедес като визия. Нали все пак говорим за това, дето да хваща окото? Щото ако искаш кола, дето да ти е кеф, може да си вземеш просто един S-Max. Знаи...да се правиш на гъзар аз разбирам така - вземаш една Fiesta ST  и се правиш на гъзар, изпреварвайки наред де що има Мерцедес и БМВ без AMG  и M  накрая. Ей това е гъзар, да извадиш пяна от устата на другите с пучата си въшка. Иначе гъзар с голям джип не става, освен ако не е някой ръбат Jeep или GL, както и някой окалян Нисан или Тойота. Гъзар ставаш и с Mazda MX5, както и с някой стар Триумф. Оня ден видях едно такова на пътя, заедно с една Mazda MX5, стара Волга 21. Ей това хваща окото и с него си гъзар, не с насран SLK, особено отпреди 15 години. 

А с 15 години не се става гъзар?Ако извадя на дядо ми 30 годишния москвич леко да го барна да видиш на какво му се казва гъзар,а на това СЛК му трябва само един здрав спойлер примерно като този на снимката един здрав син неон и това му стига и напротив гъзар не е да си състезател.Гъзар е колата ти на външен вид да е като за милиони а отвътре нещо като да се разпада,само да си знаеш такива са газарчетата. ;) 

2012_mercedes-benz_c63_amg_coupe_black_series_29_1600x1200.jpg

преди 54 минути, velinsl написа:

Белгиец, много ми харесва начина, по който мислиш. Трябва да има повечко хора като теб.

Не думай всички да са като мен, че ще спаднат рязко продажбите на излишно скъпите каруци и оттам ще забоксува икономиката.

Белгиеца разсъждава в правилната посока.Тя и икономиката се движи по неговата логика.Вече техниката се прави все по-евтина и достъпна.Целта е да има стокооборот.Минаха времената в които купуваш телевизор и го ползваш 10-15 години, минаха времената кога компютрите бяха по 5к в зелено и се използваха 12 години :).Автомобилната индустрия сякаш малко изостава в тази тенденция, но не е далеч времето, когато нов автомобил среден клас ще е достъпен за всеки.Да ще има голям компромис в качеството, но като се замисли човек една камара ламарина ти върши същата работа и на практика закупуване на луксозен автомобил без нужда от такъв си е необмислена покупка.В крайна сметка има разни класове коли, и човек си купува клас според доходите и нуждите.Глупаво е да имаш 15к лева годишен доход и да караш кола за 18к.Визирам себе си.На такъв доход се кара кола за не повече от 3-4к.

преди 10 часа, zemonti написа:

Не ми се изпада в безмислени спорове.Само ще подчертая, че автомобил се кара около 300к без ремонти, само смяна на консумативи- филтри, масла, ремъци, свещи и накладки.И това всичко се нарича техническо обслужване.Ако ти бъркаш понятията и наричаш това ремонт е друг въпрос.

И пак ще подчертая- В Бг масово се купуват автомобили втора ръка от автокъщи със съмнителен километраж.Гледаш я на 150к километра а се почва- клапани, гарнитури, водни помпи, съединители.При нормално шофиране(без да дърпаш ремаркета, каравани...) съединител се сменя кога колата попрехвърли 250к.Изключвам дачии и тем подобни много нисък клас автомобили.Навремето имах и 4 коли лизингови-таксита.Дори при експолатация като такси(което значи 99 процента градско шофиране през дупките) пак съм правил предници на над 120к пробег.В най-общи линии кола която закупя и ми даде дефект и е нужен ремонт извън рамките на техническото обслужване бива моментално продавана.Типичен пример е последното ми ауди.Навъртях му 4к км и хвърли водна попма.При положение, че колата я закупих с качествен червен антифриз и в сервизната книжка е обслужвана с такъв за да хвърли помпата е карана поне двойно от километража от 258к.Затова и бе продадена.

преди 2 часа, Me4oPyx написа:

Белгиеца разсъждава в правилната посока. ...

...Да ще има голям компромис в качеството, но като се замисли човек една камара ламарина ти върши същата работа и на практика закупуване на луксозен автомобил без нужда от такъв си е необмислена покупка.В крайна сметка има разни класове коли, и човек си купува клас според доходите и нуждите.Глупаво е да имаш 15к лева годишен доход и да караш кола за 18к.Визирам себе си.На такъв доход се кара кола за не повече от 3-4к.

Бих казал, че много си зависи дали имаш желание да знаеш да ги поправяш сам колите.

В двора на наследената от родителите ми къща, единият от гаражите е с изкопан канал. В втори гараж пък има една желязна греда по средата на дължината на плочата, на която е заварена една макара. Един път баща ми и брат ми цел двигател вдигаха да го вадят. Та там в София всички коли са били ремонтирани на място, нито една не е ходила на сервиз.

Обаче сега с тия електроники, лично аз вече съм неразбиращ по тях и нямам особено желание и да разбирам.

Причината ?

Еми мързел настанил се от първите години когато живеехме в апартамент. Даже и масло не сменям сам сега. Друга причина е, че имаме пари да си купуваме нови коли и те по принцип карат доста време без да се строшат, както стана сега с последната. А и всеки път сменяме марката кола, та нещо не е оправдано да се държи в течение човек и да разбира от всякакви новости, от гледна точка на нашите финансови възможности.

А на когото му се занимава да си разбира, тука при мен може спокойно да си ги купува търкаляни 5 години, като ги търси търпеливо от частни лица. Икономията на пари ще е голяма, защото освен срутилата се цена на самата кола, няма нужда да я застрахова да му я платят ако сам я строши. След 5 години пак може да си купи друга по същата схема и ще му излезе след 30 години, че е похарчил в пъти по-малко пари.
А за нямащите достатъчно пари, еми купуват резервни части от разни гробници и си ги сменят сами ако могат и пак карат. При французите този феномен е доста ярко изразен. Като ги гледам някои какви 25 годишни щайги търкалят и се чудя как минават на технически преглед. Ако не могат да ги сменят сами, ходят при някакви работещи при първобитни условия уж разбиращи „майстори“ и пак им излиза евтино.

Всичко е въпрос на мотивация.

Дали му са важни на човек ламаринените каруци, или не му пука за имиджа който имат сред мъжкарите. Който успее да надвие на срама, че не кара скъпа кола, си свирка безгрижно и кара каквато и да е, само да върви там.

Горко им на нищо не разбиращите, които се прекарват да купуват стари щайги от разни измамници и после нямат пари да плащат за ремонти по сервизите. Щото Кумчо Вълчо Автомонтьорски ги чака с широко отворена уста, да им изгълта всичките налични парички.

Ама какво да се прави, някои имат пари, други имат по-малко и трети почти нямат.
Съдба.

преди 2 часа, Me4oPyx написа:

Само ще подчертая, че автомобил се кара около 300к без ремонти, само смяна на консумативи- филтри, масла, ремъци, свещи и накладки.

Ех, де наистина да беше така....

преди 4 часа, KOCKAR написа:

А с 15 години не се става гъзар?Ако извадя на дядо ми 30 годишния москвич леко да го барна да видиш на какво му се казва гъзар,а на това СЛК му трябва само един здрав спойлер примерно като този на снимката един здрав син неон и това му стига и напротив гъзар не е да си състезател.Гъзар е колата ти на външен вид да е като за милиони а отвътре нещо като да се разпада,само да си знаеш такива са газарчетата. ;) 

2012_mercedes-benz_c63_amg_coupe_black_series_29_1600x1200.jpg

Това не е лоша спортна кола, лепенките мога и сам да си сложа че е примерно C63 AMV или AMG или Bravus Brabus. Има сумати такива коли на достъпни цени и даже чисто нови. Пък и мерцедесите са мааалко по-тежки от бмв и се печели при тях от към комфорт доста.

Ей големи филмари ей... циганско бмв и мерцедеси.. ми вие гледате по 1500 лева бмв-тата цигански били хахаха ми що не казвате за скъпите така е :D говорим за 5-6 бона те предлагат опелчета голфчета дачии шкоди нисани и всякакви обикновенни колички .... просто няма такъв смях :D всеки 2-ри кара такива коли :D 

Редактирано от ayo1337 (преглед на промените)

С трактор да си ако питате мен може би има предимство. Но да си е твой а не на лизинг към банка.

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Не думай всички да са като мен, че ще спаднат рязко продажбите на излишно скъпите каруци и оттам ще забоксува икономиката.

Това е целта - маса нискоинтелигентни платци за големите корпорации. идиоти, които работят за ад си плащат - новите телефони, новите автомобили и т.н.

Автомобил до 300 000км само с ремонти - бяха те.

Сега вече по-скъпите консумативи са ДО 200 000. има и такива, които и до 100 000 не издържат на практика, но както и да е.

Що спамите само по темата ? БМВ и Мерцедес са и ще бъдат топ марките и мечта на повечето хора ! Това, че в България се смята за гъзария да се кара 20 годишен баварец е друг въпрос.А и всъщност какво лошо има ? За тия които карат 20 годишни Опели за тях защо не казвате нищо ? В интерес на истината доста от по-старите модели на двете марки са изключително надеждни и не случайно се карат и до днес.

До Автора: Ако още не си си купил кола избягвай френските ! Карам френско и няма да искаш си набутваш такъв таралеж.Ориентирай се към Пасат или в краен случай нещо японско.Честно казано не обърнах внимание да си писал за цена но 5-6к можeш да намериш много добри екземпляри.Огледай се в Мазда 6 евтини са и за тези пари спокойно можe да си намериш и не чак толкова стара.

Успех !

Мазда 6 по ръжда, изпреварва всички опели в историята...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.