Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с безотговорното поведение на българите ,спрямо домашните им любимци.

Featured Replies

преди 9 минути, karadzha написа:

Аз съм коткар и за 45 години (от 8 годишен), още не ме е хванала никаква тения, но за нея си прав. Виж кърлеж по котка това е по-скоро изключение, отколкото правило. Виж тении и кърлежи може да се хванат по-често от гледане на куче. Крастата също се пренася от кучетата, не от котките (може да има отделни изключения, разбира се).

Нямаш ли възможност да си направиш някаква барачка за гараж. Иначе май наистина трябва да се занимаваш с адвокати и прочие.

Колега, едно е да си кучкар, да се грижиш за животните. Има си ваксини и лекарства, които задължително се дават, а съвсем друго е безотговорността. Животните отиват там, където има храна. Щом има храна започват да се размножават. Котките и кучетата обаче не са в горски условия, където да има естествен подбор. Тук са податливи на болести, които са опасни и за хората. В Плевен както и в много други градове, това става огромен проблем. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Щом има храна започват да се размножават.

стига моля те какво каза само хах - като едни двукраки дето ми правят забележка че храня животинките около блоковете

Ще се развъждат ми като ги храните

Алоууу, аз ги храня бе, не ги е@а

:lol6:

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

стига моля те какво каза само хах - като едни двукраки дето ми правят забележка че храня животинките около блоковете

Ще се развъждат ми като ги храните

Алоууу, аз ги храня бе, не ги е@а

:lol6:

Не мисля да започвам спорове. Безмислено е. Излез обаче някъде в София, където има глутници с кучета или ела тук в Плевен. Особено са интересни когато е зима и е по-студено. Ще видиш сама резултата. Тогава пак ще говорим по въпроса.

И се замисли още нещо. В един момент ти храниш тези животни и те вече те познават. Привързват се към теб. В един момент обаче поради някаква причина ако ти не си там, тези животни са научили откъде идва храната. Ще започнат да се присламчват към други хора. В един момент ще се озлобят и ще започнат да нападат.

Има и друг вариант. За да си заслужат храната, когато този който храни животните им дава храна и се появи друг човек в района те се спускат към него, за да покажат на собственика, че му благодарят за храната. Поне 20 случая свързани с мен съм имал такива.

Колкото до милите кучета, на няколко пъти съм разгонвал глутниците, защото се спускат на деца. Децата тичат с колелета или крещят, но на кучетата това не им харесва. 

И пак искам да обясня, че проблема не е в животните а в хората.

Оправихме бездомните , изоставените деца и стари хора .....котките и кучетата са ни дерта !

Адекватности разни на днешния ден ! :)

`Ми те като гледам по Нет-та и прасета галеници са си направили , защото били по-интелигентни от котките и кучетата...........Да си имам едно такова в къщи , на втория ден у фурната ! :lol6:

Всякакъв добитък - където му е мястото !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

току що, Емил Костов написа:

Не мисля да започвам спорове. Безмислено е. Излез обаче някъде в София, където има глутници с кучета или ела тук в Плевен. Особено са интересни когато е зима и е по-студено. Ще видиш сама резултата. Тогава пак ще говорим по въпроса.

И се замисли още нещо. В един момент ти храниш тези животни и те вече те познават. Привързват се към теб. В един момент обаче поради някаква причина ако ти не си там, тези животни са научили откъде идва храната. Ще започнат да се присламчват към други хора. В един момент ще се озлобят и ще започнат да нападат.

Има и друг вариант. За да си заслужат храната, когато този който храни животните им дава храна и се появи друг човек в района те се спускат към него, за да покажат на собственика, че му благодарят за храната. Поне 20 случая свързани с мен съм имал такива.

Колкото до милите кучета, на няколко пъти съм разгонвал глутниците, защото се спускат на деца. Децата тичат с колелета или крещят, но на кучетата това не им харесва. 

И пак искам да обясня, че проблема не е в животните а в хората.

ми в хората е проблема аз да съм казала обратното не нали

къде има глутници не знам - в Гео Милев нямаме, кучовците ни са кастрирани и си бродят по две най-много

преди 3 минути, by_chechi написа:

Всякакъв добитък - където му е мястото !

що двукрак добитък пък е за затвора ама на - не е там

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

....що двукрак добитък пък е за затвора ама на - не е там

Така ! Така ! Започва да просветва....!

преди 11 минути, haidukpikaso написа:

ми в хората е проблема аз да съм казала обратното не нали

къде има глутници не знам - в Гео Милев нямаме, кучовците ни са кастрирани и си бродят по две най-много

Ела е Плевен и ще ти покажа. Само, че тук само някой  са с маркери и не всички са кастрирани. А и да са кастрирани пак се спускат.  За обезпаразитяване няма да говорим. Кучетата ходят и се изхождат на поляните и детските пощадки, а там играят малки деца.

Има и един друг много сериозен проблем. С намаляване броя на мъжките годни за разпод кучета, женските се разгонват повече и популацията се увеличава. Нещата в България не се правят както трябва.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Ела е Плевен и ще ти покажа. Само, че тук само някой маркери и не всички са кастрирани. А и да са кастрирани пак се спускат.  За обезпаразитяване няма да говорим. Кучетата ходят и се изхождат на поляните и детските пощадки, а там играят малки деца.

Има и един друг много сериозен проблем. С намаляване броя на мъжките годни за разпод кучета, женските се разгонват повече и популацията се увеличава. Нещата в България не се правят както трябва.

а за изхвърлените сети ли се - не нали

току що, haidukpikaso написа:

а за изхвърлените сети ли се - не нали

За изхвърлените нищо не казвам. Този, който е изхвърлил домашно животно= солидна и солена глоба. Това е ясно и не го оспорва. 

Ти си от моето време - комунистическото. Не знам дали си живяла на село, но знаеш ли навремето какво се правеше. Ако имаш куче в къщата си задължително паспорт. Ако кучето го намерят навън го застрелваха. Имаше хора, които постоянно обикаляха и стреляха по всичко, което не ти е в дома. Вероятно така е било и в градовете.  

Така като гледам сега трябва да е същото. Само, че не със стрелба, а със солени глоби. Който не може да ги плати обществено полезен труд или затвор. Както е в чужбина. Никой обаче не го прави.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ела е Плевен и ще ти покажа. Само, че тук само някой маркери и не всички са кастрирани. А и да са кастрирани пак се спускат.  За обезпаразитяване няма да говорим. Кучетата ходят и се изхождат на поляните и детските пощадки, а там играят малки деца.

Това, че нещата в България не се правят както трябва е ясно. На Запад също има закони за защита на животните, но популацията на бездомните кучета и котки е сведена до минимум (то с хората май не е баш тъй).

По Европа да убиеш котка или куче отиваш в панделата. Тук може и човек да убиеш и пак да не видиш кауш.

преди 3 минути, karadzha написа:

Това, че нещата в България не се правят както трябва е ясно. На Запад също има закони за защита на животните, но популацията на бездомните кучета и котки е сведена до минимум (то с хората май не е баш тъй).

По Европа да убиеш котка или куче отиваш в панделата. Тук може и човек да убиеш и пак да не видиш кауш.

Е не е точно така, но си прав че тук законите не се спазват. В чужбина е намалена популацията до минимум, защото няма такава. Глобите там са не солени, а жестоки.

• Автор

Е не е точно така, но си прав че тук законите не се спазват. В чужбина е намалена популацията до минимум, защото няма такава. Глобите там са не солени, а жестоки.

В България изобщо има ли човек глобен за подобно нещо? Иначе на хартия може да има някакви санкции ,но на практика липсват органи ,които да следят за това и да налагат въпросните глоби. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

В България изобщо има ли човек глобен за подобно нещо? Иначе на хартия може да има някакви санкции ,но на практика липсват органи ,които да следят за това и да налагат въпросните глоби. 

Ами ето къде е проблема.

• Автор

Иначе и мен са нападали и то пред районното. Нямам страх от кучета и винаги съм склонен да раздам някой шут. Проблемът е че са по 6 броя и нагоре ,и когато тръгнеш към едното ,то бяга ,но други две те налитат отзад. Общо взето те заобикалят и нападат в гръб. За радост ми се размина без ухапвания. 
Имам законно притежавано бойно оръжие , което много лесно би решило подобен проблем ,и не говоря за стрелба по тях. Един изстрел във въздуха би свършил отлична работа ,но после ще ми се стъжни живота за подобно действие. 
Оня ден арестуваха няколко момчета в Пловдив заради няколко изстрела с ГСО ,с халосни патрони. Утре и за хвърлена пиратка ще тръгнат да закопчават. 

Нападенията от глутници са ежедневия в България. Не знам на кого не му се е случвало ,да попадне в подобна ситуация: 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 23 часа, Soviet Soldier написа:

Иначе и мен са нападали и то пред районното. Нямам страх от кучета и винаги съм склонен да раздам някой шут. Проблемът е че са по 6 броя и нагоре ,и когато тръгнеш към едното ,то бяга ,но други две те налитат отзад. Общо взето те заобикалят и нападат в гръб. Слава ми се размина без ухапвания. 
Имам законно притежавано бойно оръжие , което много лесно би решило подобен проблем ,и не говоря за стрелба по тях. Един изстрел във въздуха би свършил отлична работа ,но после ще ми се стъжни живота за подобно действие. 
Оня ден арестуваха няколко момчета в Пловдив заради няколко изстрела с ГСО ,с халосни патрони. Утре и за хвърлена пиратка ще тръгнат да закопчават. 

Да и мен така ме нападна едната глутница, но като видяха че взех да "гледам на кръв" и ми влезе адреналина много бързо се разбягаха. Проблема е, че 90% от хората не знаят как да се пазят. Започват да крещят и пищят, животните буквално усещат страха. Не ми се мислеше в моя случай ако беше малко дете какво щеше да стане.

Иначе кучегона е доста добро решение. Тествах го при един от опитите на кучетата да ме нападнат и ефекта е поразяващ. Всичко се разбягва начаса. Никой не пострадва и от двете страни.

преди 23 часа, Soviet Soldier написа:

Иначе и мен са нападали и то пред районното. Нямам страх от кучета и винаги съм склонен да раздам някой шут. Проблемът е че са по 6 броя и нагоре ,и когато тръгнеш към едното ,то бяга ,но други две те налитат отзад. Общо взето те заобикалят и нападат в гръб. За радост ми се размина без ухапвания. 

Нападенията от глутници са ежедневия в България. Не знам на кого не му се е случвало ,да попадне в подобна ситуация: 

А този клип го изпрати на всички дето мрънкат колко са прекрасни кучетата и какви верни приятели до живот били. Много ми е интересно ако са на мястото на тази жена какво щяха да говорят после. Като гледам тук тази така красива глутница е съставена и от добре охранени кучета.

на 16.07.2016 г. в 15:59, Емил Костов написа:

Ела е Плевен и ще ти покажа.

преди 23 часа, karadzha написа:

Не знам за Плевен (предполагам, но не знам), но тук във Великобритания - за 3,5 години съм видял само едно куче с вид на бездомно. Както казва и

преди 23 часа, Емил Костов написа:

А не, че няма домашни живатно. Сигурно има повече от България. Почто всяка къща има куче/та и/или котка/ки. На места са по 3-4.

Но по улиците, парковете, градинките ... няма. НЯМА бе.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 3 минути, jhoro написа:

Не знам за Плевен (предполагам, но не знам), но тук във Великобритания - за 3,5 години съм видял само едно куче с вид на бездомно. Както казва и

А не, че няма домашни живатно. Сигурно има повече от България. Почто всяка къща има куче/та и/или котка/ки. На места са по 3-4.

Но по улиците, парковете, градинките ... няма. НЯМА бе.

Там има правила и закони, които се спазват. А тук това не става. 

А този клип го изпрати на всички дето мрънкат колко са прекрасни кучетата и какви верни приятели до живот били. Много ми е интересно ако са на мястото на тази жена какво щяха да говорят после. Като гледам тук тази така красива глутница е съставена и от добре охранени кучета.

Да, верни приятели са.Не си прав , казва ти го един дето мрънка.Повечето хора не знаят как се отглежда куче.И така е масово.Едно куче се обучава от малко.Хората са безотговорни към здравето си , към децата си .А какво остава за животните.Тези на улицата повечето са изхвърлени от хората.И масово се заплождат отделни породи , което променя гена на кучето . Което от своя страна променя характера на кучето.70 % от нападенията са върху жени другите са върху деца и мъже.Факт .За да отглеждаш куче или котка трябва да си отговорен и да изучиш как се храни , колко трябва да се движи ,от какво боледува.Знаеш ли , какво мъчение е за едно куче да стой 12 часа затворено в апартамент.Това за него е затвор.Масово се отглеждат кучета без да има условие за тяхното отглеждане.Има породи който са активни и имат нужда от голямо движение.Аз имах Малиноа ,куче от висока класа .От малко съм го учил на команди.И въпреки ,че беше научено да охранява дома и децата ми.Не е нападало никого и намордник не съм му слагал.Знаеш ли , колко кучета са дали живота си за да спасят човешки живот.Кучета наградени с ордени и изпратени от този свят подобаващо.Не като Борисов мутрата да му дава пържола.Или случая на летището с буса с наркотици .Робота и отделно три кучета ,показват ,че имало наркотик.Три кучета от различни породи.Потулиха случая  и кучетата излязоха виновни.За да има кучета на улицата ,значи няма държава ,няма закони.Кучето е прекрасен приятел , по умно е от човека.И за котките също се отнася.Жалко преди дни го приспах моето куче.

• Автор

Да не забравяме ,че кучето в крайна сметка си е чист вълк. Това да се събират на глутници и да нападат им е инстинкт. Домашните кучета могат да бъдат по-опасни и от бездомните ,ако не са взети мерки за безопасност. 

5 годишно момиче нападнато от домашно добре гледано куче: 

Куче побеснява и напада стопаните си: 

преди 10 минути, Родина написа:

Да, верни приятели са.Не си прав , казва ти го един дето мрънка.Повечето хора не знаят как се отглежда куче.И така е масово.Едно куче се обучава от малко.Хората са безотговорни към здравето си , към децата си .А какво остава за животните.Тези на улицата повечето са изхвърлени от хората.И масово се заплождат отделни породи , което променя гена на кучето . Което от своя страна променя характера на кучето.70 % от нападенията са върху жени другите са върху деца и мъже.Факт .За да отглеждаш куче или котка трябва да си отговорен и да изучиш как се храни , колко трябва да се движи ,от какво боледува.Знаеш ли , какво мъчение е за едно куче да стой 12 часа затворено в апартамент.Това за него е затвор.Масово се отглеждат кучета без да има условие за тяхното отглеждане.Има породи който са активни и имат нужда от голямо движение.Аз имах Малиноа ,куче от висока класа .От малко съм го учил на команди.И въпреки ,че беше научено да охранява дома и децата ми.Не е нападало никого и намордник не съм му слагал.Знаеш ли , колко кучета са дали живота си за да спасят човешки живот.Кучета наградени с ордени и изпратени от този свят подобаващо.Не като Борисов мутрата да му дава пържола.Или случая на летището с буса с наркотици .Робота и отделно три кучета ,показват ,че имало наркотик.Три кучета от различни породи.Потулиха случая  и кучетата излязоха виновни.За да има кучета на улицата ,значи няма държава ,няма закони.Кучето е прекрасен приятел , по умно е от човека.И за котките също се отнася.Жалко преди дни го приспах моето куче.

Я виж колко си прав!!! Ако всеки мислеше така като теб нямаше да има проблеми с животните. Само че такива като теб са вероятно около 5%. Всичко друго прави глупости и то уникални. 

Колкото до това дали кучето е вярно тук няма да се съглася с теб поради случка, която аз съм преживял и ако не беше баща ми така вярното куче щеше да ме разкъса, но това е друга тема.

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Да не забравяме ,че кучето в крайна сметка си е чист вълк. Това да се събират на глутници и да нападат им е инстинкт. Домашните кучета могат да бъдат по-опасни и от бездомните ,ако не са взети мерки за безопасност. 

5 годишно момиче нападнато от домашно добре гледано куче: 

Куче побеснява и напада стопаните си: 

Тук минаваме в другата крайност. Някой решава да си вземе куче и го обучава да пази даден периметър. Освен това доста често срещана практика е обучението на кучетата за борби. Такива кучета макар и дресирани са агресивни и опасни. Но тук минаваме вече в друга тема.

Проблема е , че безотговорното хранене на животни е огромен проблем. Мога да дам и друг пример. Някой от Вас забелязал ли е, че гларусите в последните 5 години са навсякъде и популацията им се е увеличила многократно. Това е така поради огромните хранителни отпадъци, които се изхвърлят. Гларуса яде всичко и се размножава много бързо.

Никой не мисли обаче че това е бомба със закъснител. Първо се нарушава баланса в дадената среда. Гларусите изместват други птици, които или изчезват или умират. Второ ако се разрази болест по гларусите ефекта ще е много опасен за всички.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Я виж колко си прав!!! Ако всеки мислеше така като теб нямаше да има проблеми с животните. Само че такива като теб са вероятно около 5%. Всичко друго прави глупости и то уникални. 

Колкото до това дали кучето е вярно тук няма да се съглася с теб поради случка, която аз съм преживял и ако не беше баща ми така вярното куче щеше да ме разкъса, но това е друга тема.

Тук минаваме в другата крайност. Някой решава да си вземе куче и го обучава да пази даден периметър. Освен това доста често срещана практика е обучението на кучетата за борби. Такива кучета макар и дресирани са агресивни и опасни. Но тук минаваме вече в друга тема.

Проблема е , че безотговорното хранене на животни е огромен проблем. Мога да дам и друг пример. Някой от Вас забелязал ли е, че гларусите в последните 5 години са навсякъде и популацията им се е увеличила многократно. Това е така поради огромните хранителни отпадъци, които се изхвърлят. Гларуса яде всичко и се размножава много бързо.

Никой не мисли обаче че това е бомба със закъснител. Първо се нарушава баланса в дадената среда. Гларусите изместват други птици, които или изчезват или умират. Второ ако се разрази болест по гларусите ефекта ще е много опасен за всички.

Всичко идва от човека , не от животните и за гларусите е вярно .Наскоро си бях в Русе .Пред очите ми един гларус хвана един гълъб и го разкъса.

lucca.jpg

loyal-768x576.jpg

marine-dog.jpg

Естествено, че всичко идва от човека. Той не знае езика на животните. Да в последните години е научил много с развитието на науката и техниката, но все още не познава животните.

преди 15 минути, Soviet Soldier написа:

Виждате ли нещо нередно на капака? 

Нередно :ohmy:  - какво? Че само единия котьо се топли, а другия се крие зад дървото ли ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.