Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване на AMD платформа.

Featured Replies

Каквото и да правиш, няма как да замениш липсващите две ядра. Или може би има...ако успееш да вдигнеш честотата на Пентиума с азот. 

• Отговори 107
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 10 часа, Кико написа:

Каквото и да правиш, няма как да замениш липсващите две ядра. Или може би има...ако успееш да вдигнеш честотата на Пентиума с азот. 

Влезнах в биоса защото пак сговняса и видях cache-то на процесора беше на 39 и аз сложих 99999 след това дъното автоматично го преправи на максималното 120mb cache демек 12mb кеш памет пуснах играта с 40 фпс лок и за сега върви идеално преди беше тромав в някой задачи ,примерно като пусна windows-а иконите бяха бели и зареждаха 10 секунди сега веднага ги е заредило направо performance старшно скочи ето клип как върви за сега надявам се и така да продължава 40 фпс реално гладки.

Cores - 4.30 Ghz 1.419v / MB Cache - 12mb.

А по default e с 3 mb кеш :D:D:D:D

R7 360 също я клокнах на макс от 1200 core clock / 1250 memort clock от 1625 / 1858 / power limit + 10.

Ето клип дано продължава така.

Изчакайте клипа се качвa.

https://www.youtube.com/watch?v=DirdNqTPSic&feature=youtu.be

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

Споко ве, скоро пак ще пишеш за някоя част :) Нали знаеш че тъка живота намаля. Защото ти дефакто пренатоварваш компонентите, караш ги да се потят. Дано поне да минат гаранцията, че ако я преварят лошо.

Все едно нормалната норма на която се изморяваш е да направиш 10кв. плочки на ден, и да ги увеличиш на 15кв. Накрая на седмицата ще си пълен труп, и другата седмица ще работиш като парцал и ще ти идва тегаво. Не съм плочкар просто знам! 

Зависи ако слагаш големи подови плочки това е нищо.:) В случая говорим по-скоро за майстор без една ръка.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Май ти се струва малко.. забравих да кажа че ако се прави баня и майстора си е хамала, той си доставя материала, той си бърка, той си порави мазилка и замаска, той си режи плочките, мери, изчислява, изгражда мийки, вани, плотове, фуги. Сега как ти се струват 10Кв. Защото ако само бъркаш и лепиш, режеш става бързо на готов терен :)

• Автор

Не става и така дъни махам го и повечете с пентиуми не!

Ако искаш на попа се обади и той неможе да го фискне!

Ще взема i3 4170.

i3 нагоре и 960 нагоре rx 460,470 да нямаш главоболия!

преди 8 минути, Lenovo606 написа:

Не става и така дъни махам го и повечете с пентиуми не!

Ако искаш на попа се обади и той неможе да го фискне!

Ще взема i3 4170.

Вземи и ще почнеш всичко от начало. Първо с хвалене и после с вайкане. Играта си иска процесор с 4-ри ядра. Чак тогава ще започнеш да печелиш двубой с противника. Сега май стреляш все едно с хаустни патрони и почти винаги противника те трепи с 10 патрона а ти него и с цял пълнител ти е трудно да го убиеш. И I3 6100 да вземеш е почти същата работа. Моя дори и клокнат на 4.3 пак го усещам на моменти как се лигави. Като търсиш сървърите, ги търси да са на близки държави, че имат малък лаг. Ако влезеш в далечни като японски или американски си е загуба на време. Трудно се играе там.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Гледай да не сбъркаш и с i3 4170. На по-ниска честота е, а това може да изиграе лоша шега. Реално HT  може да даде до 25-30% предимство на една и съща честота. Та ако клокнеш Пентиума 30% над 3.7 GHz, със сигурност ще имаш процесор, добър колкото i3 4170. Това при теб няма как да стане, щото ти трявбат 4.7 GHz  за равенство. Но пък от друга страна, ако си с win 7,  има голяма вероятност тоя i3 4170  да работи по-зле заради използването главно на едно ядро от много игри. А 3.7 GHz  са доста под 4.1 GHz,  на каквато честота май работеше Пентиума ти. Исках да кажа, да не се надяваш на чудеса с i3 4170. i5  би ти свършил идеална работа. 

преди 3 минути, nikolela написа:

Вземи и ще почнеш всичко от начало. Първо с хвалене и после с вайкане. Играта си иска процесор с 4-ри ядра. Чак тогава ще започнеш да печелиш двубой с противника. Сега май стреляш все едно с хаустни патрони и почти винаги противника те трепи с 10 патрона а ти него и с цял пълнител ти е трудно да го убиеш. И I3 6100 да вземеш е почти същата работа. Моя дори и клокнат на 4.3 пак го усещам на моменти как се лигави.

Така е, но ти си с GTX970  и на всичко отгоре играеш без вертикална синхронизация. Как очакваш нещата да станат? С неговата мижава карта, ако не търси 100  fps,  а просто гладка картина, i3  би му свършил работа.  Доколкото разбирам, човека-пентиум не иска да бие, а да играе гладко.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 6 минути, Кико написа:

Гледай да не сбъркаш и с i3 4170. На по-ниска честота е, а това може да изиграе лоша шега. Реално HT  може да даде до 25-30% предимство на една и съща честота. Та ако клокнеш Пентиума 30% над 3.7 GHz, със сигурност ще имаш процесор, добър колкото i3 4170. Това при теб няма как да стане, щото ти трявбат 4.7 GHz  за равенство. Но пък от друга страна, ако си с win 7,  има голяма вероятност тоя i3 4170  да работи по-зле заради използването главно на едно ядро от много игри. А 3.7 GHz  са доста под 4.1 GHz,  на каквато честота май работеше Пентиума ти. Исках да кажа, да не се надяваш на чудеса с i3 4170. i5  би ти свършил идеална работа. 

Така е, но ти си с GTX970  и на всичко отгоре играеш без вертикална синхронизация. Как очакваш нещата да станат? С неговата мижава карта, ако не търси 100  fps,  а просто гладка картина, i3  би му свършил работа.  Доколкото разбирам, човека-пентиум не иска да бие, а да играе гладко.

Тази игра се играе за да трепеш. От както са настъпили жегите играя с пусната вертикална синхронизация за да сваля товара и температурите на процесора и картата. Вземах да свиквам с товар на процесора на 40 до 70% и на картата от 50 до 70% товар. И с 60 fps ставало да се играе. Даже и клока на картата съм свалил малко.

преди 3 минути, nikolela написа:

Тази игра се играе за да трепеш. От както са настъпили жегите играя с пусната вертикална синхронизация за да сваля товара и температурите на процесора и картата. Вземах да свиквам с товар на процесора на 40 до 70% и на картата от 50 до 70% товар. И с 60 fps ставало да се играе. Даже и клока на картата съм свалил малко.

Мисълта ми бе, че ако картата е слаба и накараш процесора да се товари по-малко, то би трябвало да целиш по-точно. Поне такава е логиката, ако приема, че това което казваш за играта е така. Аз не играя и не знам, дали е така, но съм чувал за CS  подобни неща - едно ядро е по-добре, както и ниска резолюция. 

• Автор
преди 6 минути, Кико написа:

Мисълта ми бе, че ако картата е слаба и накараш процесора да се товари по-малко, то би трябвало да целиш по-точно. Поне такава е логиката, ако приема, че това което казваш за играта е така. Аз не играя и не знам, дали е така, но съм чувал за CS  подобни неща - едно ядро е по-добре, както и ниска резолюция. 

Gigabyte R7 360 подкарва всичко на Ultra без ядове.

Достаточно е добра.

То мой най-добре да си взема amd fx 6300 да знаеш ,че имаш ядра евтини и добри тия интели по 1000 бона и вършат същата работа...

Ама и дъно трябва да сменям не ми се занимава кфо да се прави всичко скъпо няма пари.

Това е България.

Бъркаш ракията с уиски.

Трябват ти само около 1000лв за процесор и добро видео на nvidia, не че няма и варианти на амд. За да си спокоен трябва да платиш висока цена.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
преди 21 минути, goodly написа:

Бъркаш ракията с уиски.

Трябват ти само около 1000лв за процесор и добро видео на nvidia, не че няма и варианти на амд. За да си спокоен трябва да платиш висока цена.

Да аз за 1000лв то за тия пари вече ps4 щях да имам и да си щракам с пръсти ама съм тъп и се преебах...

Незнам ,но няма кой и дъното и процесора да вземе ще си цъкам с пецове и готово.

Аз без туй свикнах.

Пуснах веднага процесора g3258 и веднага се намери продавач 80лв утре го взимат веднага и да се маха.

Ще взимам Intel Core i5 4590 3.70Ghz.

Тук е най евтин: цък! ако ще го купуваш.

В наличност

В наличност

• Безплатна доставка за поръчки над 130лв.5 работни дни Виж детайли!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, goodly написа:

Тук е най евтин: цък! ако ще го купуваш.

В наличност

В наличност

• Безплатна доставка за поръчки над 130лв.5 работни дни Виж детайли!

http://olx.bg/ad/protseor-intel-i5-4590-ID65R8q.html

преди 27 минути, Lenovo606 написа:

Изгледай клипа внимателно на какви настройки е играта. Играта върви отлично с i5 процесор и карта като твоята, но на ниски настройки на графиката. По на пред в клипа на няколко пъти увеличи настройките и въпреки наличните  60fps играта се съсипа и стана накъсана. На ултра графика с около 40 fps играта не става да се играе дори и с процесор като  i5 с твоята карта.

• Автор
преди 24 минути, nikolela написа:

Изгледай клипа внимателно на какви настройки е играта. Играта върви отлично с i5 процесор и карта като твоята, но на ниски настройки на графиката. По на пред в клипа на няколко пъти увеличи настройките и въпреки наличните  60fps играта се съсипа и стана накъсана. На ултра графика с около 40 fps играта не става да се играе дори и с процесор като  i5 с твоята карта.

i5 4590 е по-добър от 4460:

i7 6700k vs i5 4590:

Изглежда не ме разбра. Картата ти ще съсипе играта при ултра настройки дори и с i7 процесор. Играта вървеше без забележки, но на минимални настройки.

• Автор
преди 4 минути, nikolela написа:

Изглежда не ме разбра. Картата ти ще съсипе играта при ултра настройки дори и с i7 процесор.

Аз на ултра не държа на high си вървеше перфектно.

+ че той играе на 1920x1080p а аз на 1360x768 + като рекордва още пада фпс.

На high с i5 4590 всичко ще лети по нататака ще мислим за 980ti.

И съм я клокнал на максимум:

8854510d.png

преди 1 час, Lenovo606 написа:

Аз на ултра не държа на high си вървеше перфектно.

Мен ме дразни, защото и с просто око без мониторинг виждам накъсаната му картина на високи и на ултра настройки.

Айде един запис и от мен с I3 6100 GTX 970. В началото винаги съм слабак до де ми омекнат ръцете. В последните минути на клипа се вижда колко точно вата консумира картата. На стокова честота е от 160 до 180w. Клокната с включена вертикална синхронизация е 200W. Клокната без вертикалната синхронизация консумира до 220W.

• Автор
на 7/30/2016 в 1:30, nikolela написа:

Мен ме дразни, защото и с просто око без мониторинг виждам накъсаната му картина на високи и на ултра настройки.

Айде един запис и от мен с I3 6100 GTX 970. В началото винаги съм слабак до де ми омекнат ръцете. В последните минути на клипа се вижда колко точно вата консумира картата. На стокова честота е от 160 до 180w. Клокната с включена вертикална синхронизация е 200W. Клокната без вертикалната синхронизация консумира до 220W.

В началото я забелязах насичането на картината ама сравнение с пентиума / i3 е все едно да сравняваш Лада с Мерцедес...

Ще взема Intel Core i5 4590 сега като продам пентума 90 лв ги имам и още малко ще събера и го взимам повече няма да си късам нервите.

Те почти с i7 6700K са равни постнал съм клип ,дано с него вече заспи.

R7 360 съм я клокнал на максимум надявам се всичко на high да върви ако ли не на medium.

Як клип продължавай да качваш / gta v / crysis 3 интересно сравнение ,но винаги ти е 60 фпс просто gtx 970 си казва думата а е на 60 % :D

Смятай с i5 6600k на 4.5 / 4.6 Ghz с какво ще е...

Няма да ги има микро насичанията чат пат.

Незнам с какво дъно си да пуснеш i3 6100 на 4/4.20 ghz тогава вече ще заспи.

NON-K Bios незнам има ли твоето дъно.

http://olx.bg/ad/protsesor-intel-core-i5-6600k-6m-skylake-quad-core-3-5-ghz-lga-1151-91w-ID6b1YM.html#82b80677c7

Аз сложих на bf4 / gta v на минимални настройки и като ,че ли гадната картина изчезна има логика тъй като при по високи настройки не може да ги възпройзведе и с срива и се получава stutter-ра така ще караме докато дойде i5 4590 като се замислиш за цената е отличен все пак играя с най-ниския клас процесор на интел.

Честотата обаче помага в случая при i5 4590 въпреки ,че не е k версията 3.70ghz ще са достатъчни като имаме в предвид 4 cores / 4threads 6m cache ще бъде върха да обаче нека правим разлика ,между най-високия клас i5/i7 и най-ниския пентиум...

За 90лв прекрасно дори ,на minimum графика няма проблем.

27 fps lock. bf4 100 % stability. low

45 fps lock. gta v 100% stability. low

45 fps lock. crysis 3 100% stability. low

Тествах и far cry 4 тя обаче на улта 60 фпс е 100 стабилна заради dual core injerc-тора ,който е валиден само за нея.

Това е момци ако искате да играете с този процесор а пък и честно казано найстина доста гладко вървят.

Очаквайте клипове утре и на трите игри с последен 100% процентов фикс.

all games at low settings.

Така ще е докато събера пари за i5 4590.

преди 7 часа, nikolela написа:

Що не си пуснеш някои от засичаните стойности от HWiNFO  на монитора докато записваш? Нали знаеш, че си има мониторинг при HWiNFO, който може да се свърже с Riva Tuner  и да се покаже на монитора по време не игра?

току що, Кико написа:

Що не си пуснеш някои от засичаните стойности от HWiNFO  на монитора докато записваш? Нали знаеш, че си има мониторинг при HWiNFO, който може да се свърже с Riva Tuner  и да се покаже на монитора по време не игра?

Това не знам как става. Дай жокер.

преди 13 минути, nikolela написа:

Това не знам как става. Дай жокер.

Ей тук влизаш в настройките и настройваш каквото искаш да ти се вижда:

2016-07-30_085006.jpg

И едно малко клипче, как съм настроил да се вижда честотата на ядрата:

преди 7 часа, Lenovo606 написа:

В началото я забелязах насичането на картината ама сравнение с пентиума / i3 е все едно да сравняваш Лада с Мерцедес...

Ще взема Intel Core i5 4590 сега като продам пентума 90 лв ги имам и още малко ще събера и го взимам повече няма да си късам нервите.

Те почти с i7 6700K са равни постнал съм клип ,дано с него вече заспи.

R7 360 съм я клокнал на максимум надявам се всичко на high да върви ако ли не на medium.

Як клип продължавай да качваш / gta v / crysis 3 интересно сравнение ,но винаги ти е 60 фпс просто gtx 970 си казва думата а е на 60 % :D

Смятай с i5 6600k на 4.5 / 4.6 Ghz с какво ще е...

Няма да ги има микро насичанията чат пат.

Незнам с какво дъно си да пуснеш i3 6100 на 4/4.20 ghz тогава вече ще заспи.

NON-K Bios незнам има ли твоето дъно.

http://olx.bg/ad/protsesor-intel-core-i5-6600k-6m-skylake-quad-core-3-5-ghz-lga-1151-91w-ID6b1YM.html#82b80677c7

Аз сложих на bf4 / gta v на минимални настройки и като ,че ли гадната картина изчезна има логика тъй като при по високи настройки не може да ги възпройзведе и с срива и се получава stutter-ра така ще караме докато дойде i5 4590 като се замислиш за цената е отличен все пак играя с най-ниския клас процесор на интел.

Честотата обаче помага в случая при i5 4590 въпреки ,че не е k версията 3.70ghz ще са достатъчни като имаме в предвид 4 cores / 4threads 6m cache ще бъде върха да обаче нека правим разлика ,между най-високия клас i5/i7 и най-ниския пентиум...

За 90лв прекрасно дори ,на minimum графика няма проблем.

25 fps lock. bf4 100 % stability. low

45 fps lock. gta v 100% stability. low

45 fps lock. crysis 3 100% stability. low

Тествах и far cry 4 тя обаче на улта 60 фпс е 100 стабилна заради dual core injerc-тора ,който е валиден само за нея.

Това е момци ако искате да играете с този процесор а пък и честно казано найстина доста гладко вървят.

Очаквайте клипове утре и на трите игри с последен 100% процентов фикс.

all games at low settings.

Така ще е докато събера пари за i5 4590.

Той човека отдавна си е клокнал i3 6100. Ти не се обяснявай, а вземай процесора, че на такава цена няма да намериш скоро. Дори ми се струва, че продажбата е фейк или ако не е, отдавна тоя процесор е купен. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.