Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване на AMD платформа.

Featured Replies

преди 7 минути, Lenovo606 написа:

Аз ти казвам ,че работи идеално.

оптимизее

Замисли се малко какво написах. Оптимизацията при тия програми означава орязване на някои неща, от които ти явно си нямаш понятие, та и за това не си ги спрял или намалил. Тая програма не прави нищо по-различно от това, да ти предостави най-често срещаните настройки за графика при дадени игри. Сега схващаш ли за какво ти говоря или още смяташ, че Дядо Мраз е написал AMDGE?

• Отговори 107
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току що, Кико написа:

Замисли се малко какво написах. Оптимизацията при тия програми означава орязване на някои неща, от които ти явно си нямаш понятие, та и за това не си ги спрял или намалил. Тая програма не прави нищо по-различно от това, да ти предостави най-често срещаните настройки за графика при дадени игри. Сега схващаш ли за какво ти говоря или още смяташ, че Дядо Мраз е написал AMDGE?

Имах на всяка игра стуттер / фрийз и като сложиш RadeonPro постнал съм какви настройки съм му пуснал въври доска гладко дори при лок 30 фпс те са оптимизации специално за амд видеота ,както при нвидиа nvidia experience и фиксва а настройките на gta v  са:

Untitled.png

14.png

Untitled.png

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

За това ти казвам че машината може да ти върви на макс, но настройките на играта да са на high, Оff, и даже някои на low.

• Автор
току що, goodly написа:

За това ти казвам че машината може да ти върви на макс, но настройките на играта да са на high, Оff, и даже някои на low.

Така както са на снимката е отлично.

И на ultra да го пусна ще върви ,но с 30-35fps.

АААа, значи процесора е огън, картата а супер. Само дето са липсвали оптимизации на настройките. След 4 месеца вайкане и ходене в сервиз за тестове на машината, след оптимизацията на тази програмка ще можеш да поиграеш на избраните си игри. Радвам се за твоето щастие.;)

• Автор
преди 8 минути, nikolela написа:

АААа, значи процесора е огън, картата а супер. Само дето са липсвали оптимизации на настройките. След 4 месеца вайкане и ходене в сервиз за тестове на машината, след оптимизацията на тази програмка ще можеш да поиграеш на избраните си игри. Радвам се за твоето щастие.;)

На ултра всички настройки имам 20-22 фпс. gta V.

Без тази програма за оптимизацията е невъзможно да се играе пуснах я добавя желаната играта и върви супер.

Бъзикате се ама тази програма наистина компа фърчи...

Ваша воля чао.

Може да триийте темата

преди 52 минути, Lenovo606 написа:

Така както са на снимката е отлично.

И на ultra да го пусна ще върви ,но с 30-35fps.

Абе ти имаш ли си понятие какво е "ultra"  при GTA 5? Забеляза ли, че има и Advanced Graphics option? Или викаш това са го турили ей така за глупаците?

Доста избягахме от темата с последните постове, но твоя Пентиум е много по-добър от FX6100  при повечето игри, особено след клок! FX6100  е срам за АМД и дори самите те го осъзнаха, пускайки олекотена версия на FX83** под името FX63**. FX63**  спрямо FX6100  е все едно да сравняваш Pentium с i3  на една и съща честота. И между другото, има 6 ядра и никой не може да отрече това, но две по две те ползват обща кеш памет, което обезсмисля тия 6 ядра в повечето случаи, особено при игри. 

• Автор
преди 2 минути, Кико написа:

Абе ти имаш ли си понятие какво е "ultra"  при GTA 5? Забеляза ли, че има и Advanced Graphics option? Или викаш това са го турили ей така за глупаците?

Доста избягахме от темата с последните постове, но твоя Пентиум е много по-добър от FX6100  при повечето игри, особено след клок! FX6100  е срам за АМД и дори самите те го осъзнаха, пускайки олекотена версия на FX83** под името FX63**. FX63**  спрямо FX6100  е все едно да сравняваш Pentium с i3  на една и съща честота. И между другото, има 6 ядра и никой не може да отрече това, но две по две те ползват обща кеш памет, което обезсмисля тия 6 ядра в повечето случаи, особено при игри. 

При advanced без scale-то всичко пуснато 11-22фпс.

По принцип AMD няма да взимам бях се отчаял и реших да продам дъното+процесора ,но просто четох оптимизация от амд  и излезна тая програма добавих gta V,crysis 3 и наистина се оправи и спря да stutter-ва и върви гладко просто е нереално но факт оправи се.

RadeonPRO game optimization.

Мисля едно каналче да пусна да качвам бенчове ,но не знам коя програма дърпа възможно най-малко фпс?

преди 27 минути, Lenovo606 написа:

При advanced без scale-то всичко пуснато 11-22фпс.

По принцип AMD няма да взимам бях се отчаял и реших да продам дъното+процесора ,но просто четох оптимизация от амд  и излезна тая програма добавих gta V,crysis 3 и наистина се оправи и спря да stutter-ва и върви гладко просто е нереално но факт оправи се.

RadeonPRO game optimization.

Мисля едно каналче да пусна да качвам бенчове ,но не знам коя програма дърпа възможно най-малко фпс?

Ами пробвай със същата. Би трябвало да не ти дърпа много. 

Първо, тук рядко се трият теми, идеята е човек със същия проблем да може да намери същия отговор без да прави нова тема и да се разтягат нови локуми. Програмата за оптимизация gaming evolved събира статистика от играчите със същата или подобна конфигурация и техните настройки и fps и след това предлага на останалите потребители тези настройки. Върши ОК работа. Другата програма просто извежда настройките от драйвера и ги предлага в друг прозорец, има и някои допълнителни опции, които са ненужни 95% от случаите. На кратко, може да се свърши по-добра работа само с един фрапс, настройки и време. Тези две програми са ненужни за хората, които сами могат да си оправят настройките. И ръчно могат да се постигнат по-добри резултати. Казвам го, защото съм използвал програмите и техните настройки спрямо моите(когато пях с p ii x4 965 и 7850 (40%клок)).  
Настройките не са ти на утра или high или подобни, те са смесени. В момента не ти трябва процесор или видеокарта, защото не разбираш какво правят настройките и коя част каква работа върши. Трябва да се разровиш из интернет и да се информираш. И аз след 1-2 грешни покупки започнах да се интересувам и да си откривам грешките (hd 5670). Явно и ти си тръгнал по този път. 
Програма за записване на видео. Dxtory + AMD VCE (също извесно като amd shadowplay). Има го и като опция в amd gaming evolved програмата, но има много по-малко настройки и беше малко куцо, поне преди година. Dxtory върви под windows 7 без проблеми, с по-новите версии трябва да се правят прекалено много акробатики. Ако искаш да записваш от демота с по-добро качество, може да използваш lagarith lossless codec пак с dxtory. Не питай как, има прекалено много клипове в тубата по темата. OBS също е вариан, но не и с този процесор. Или с OBS и Quick Sync Video, но качеството ще е ниско. 
Отписвам се от темата, защото стана безсмислена. Само цитати и лични ше видя. 

• Автор
току що, Кико написа:

Ами пробвай със същата. Би трябвало да не ти дърпа много. 

Направих с delete копчето обаче не започва да рекордва ,мале сори за спама ама кфо ли не правих на всяка игра имах stutter сложих програмата add-играта и с тези настройки няма никфи stutter-ри проблеми просто съм много щастлив за късмета който изкарах по-късмет я видях и реших да тествам е евалата...

Дори с 30 фпс на ultra от програма не лаги чувстват се повече а преди с 30фпс старшен лаг;

Ето настройките защо не иска да записва gameplay?

КиКо?

Untitled.png

току що, danchobg написа:

Първо, тук рядко се трият теми, идеята е човек със същия проблем да може да намери същия отговор без да прави нова тема и да се разтягат нови локуми. Програмата за оптимизация gaming evolved събира статистика от играчите със същата или подобна конфигурация и техните настройки и fps и след това предлага на останалите потребители тези настройки. Върши ОК работа. Другата програма просто извежда настройките от драйвера и ги предлага в друг прозорец, има и някои допълнителни опции, които са ненужни 95% от случаите. На кратко, може да се свърши по-добра работа само с един фрапс, настройки и време. Тези две програми са ненужни за хората, които сами могат да си оправят настройките. И ръчно могат да се постигнат по-добри резултати. Казвам го, защото съм използвал програмите и техните настройки спрямо моите(когато пях с p ii x4 965 и 7850 (40%клок)).  
Настройките не са ти на утра или high или подобни, те са смесени. В момента не ти трябва процесор или видеокарта, защото не разбираш какво правят настройките и коя част каква работа върши. Трябва да се разровиш из интернет и да се информираш. И аз след 1-2 грешни покупки започнах да се интересувам и да си откривам грешките (hd 5670). Явно и ти си тръгнал по този път. 
Програма за записване на видео. Dxtory + AMD VCE (също извесно като amd shadowplay). Има го и като опция в amd gaming evolved програмата, но има много по-малко настройки и беше малко куцо, поне преди година. Dxtory върви под windows 7 без проблеми, с по-новите версии трябва да се правят прекалено много акробатики. Ако искаш да записваш от демота с по-добро качество, може да използваш lagarith lossless codec пак с dxtory. Не питай как, има прекалено много клипове в тубата по темата. OBS също е вариан, но не и с този процесор. Или с OBS и Quick Sync Video, но качеството ще е ниско. 
Отписвам се от темата, защото стана безсмислена. Само цитати и лични ше видя. 

Само RadeonPro ми прави работата другата е махнах тя не помагаше за махане на stutter и махнаш графиката то да ми я прави аз си я права просто настройките ,който предлага фискват на 100 delete stutter / drop fps абе номер 1 е тая програма....

212121211.png

dwdw.png

Отдавна съм разкарал AMD Gaming Evolved. Ще маркирам @Tommygun, та дано ти отговори къде грешиш в настройките. Тоя формат Motion JPEG  не ми вдъхва доверие. Пробвай с друг. Това, което ползваш май не е AMD Gaming Evolved, освен ако не са променили интерфейса последните месеци. Ползвай AMD Gaming Evolved  за запис на видео!

• Автор
преди 18 минути, Кико написа:

Отдавна съм разкарал AMD Gaming Evolved. Ще маркирам @Tommygun, та дано ти отговори къде грешиш в настройките. Тоя формат Motion JPEG  не ми вдъхва доверие. Пробвай с друг. Това, което ползваш май не е AMD Gaming Evolved, освен ако не са променили интерфейса последните месеци. Ползвай AMD Gaming Evolved  за запис на видео!

Цяла нощ играя crysis 3 и един път не е stutter-нало фпс е от 27-60fps

На най-тежките места е 27-32 което за r7 360 е добре.

Доволен съм доста просто преди беше невъзможно нищо да се играе а с RadeonPro абсолютно всичко оправи толкова хора из света пишат ,че всички игри им stutter-ват и немогат да играят а аз открих фикса след толкова борба...

Теглите приятели RadeonPRO избирате играта и слагате следните настройки:

Бъдещи upgradeди като събера пари мисля да са i5 4690k ще го клокна на макс 4.4/4.5ghz и rx 480 за тях ще събирам пари сега.

Другото което process lasso дръпнете и заключете gta v на high priority за да се фиксне на максимално стабилно + 45фпс лок с rivatuner за други игри не въжи.

Untitled.png

Untitled.png

преди 19 часа, Кико написа:

Не ме занимавай с човека пентиум моля те. Той първо няма понятие (което, не е проблем) и второ няма желание да слуша и да учи(голям проблем ако и извън форума е така - ще го разбере евентуално след като мине 18). Още чакаме клипове от него как всичко хвърчи на ултра мега макс с пентиума и умрялата радеонка. Тази програма няма нищо общо с Gaming Evolved и се ползваше едно време за отключване на функции от драйвъра. Нещо като Nvidia Inspector....

преди 2 часа, Tommygun написа:

Не ме занимавай с човека пентиум моля те. Той първо няма понятие (което, не е проблем) и второ няма желание да слуша и да учи(голям проблем ако и извън форума е така - ще го разбере евентуално след като мине 18). Още чакаме клипове от него как всичко хвърчи на ултра мега макс с пентиума и умрялата радеонка. Тази програма няма нищо общо с Gaming Evolved и се ползваше едно време за отключване на функции от драйвъра. Нещо като Nvidia Inspector....

Ами добре. Аз не съм забелязал някой от тоя форум да слуша, може би с 1-2 изключения, ама карай. 

• Автор

Ами като всички толкова много разбирате в този пуст форум и всички викахте ,че пентиума е боклук и немогат да се играят новите игри аз си го оправих с RadeonPRO и всичкия stutter,freeze,long freeze,microstutter се оправиха аа? споделил съм на снимките на какви настройки играя и върви прекрасно аз съм страшно доволен.

Всички сте големи разбирачи,аз хал хабер съм нямал и не съм разбирал само ще ти кажа ,че с процесор за 120лв всичко фърчи и няма ядове..

AMD видеотата са боклуци ти в фреттт ли си?

Две rx 480 в Cross Fire са равни на 1080 а са по евтини и за direcxt 12 са по добри.

Просто аз винаги сам съм се оправял винаги ,за всичко никой за никога не ми е помогнал дали му мама и тате парички и си взел i7 6700k ей много си велик имаш 10-15 фпс повече и си страшно велик само ще ти кажа ,че няма значение какъв процесор,видео карта и кола имаш има значение какъв човек си.

Ще го клокна на 9.30гзх G3258 с подходящо дъно и с азот и 6700k на заводски честоти ще си иде.

Не ме познаваш колко съм откачен!

Ем кат са оправяш сам защо предлагаш конфигурации а после пишеш за помощ кое да избереш ? Две RX 480 vs 1080 видял ли си го на тест, бенч някаде, я дай клипове от потребители че и аз съм ги гледал тия дето предполагам ще ми ги дадеш. Щото мечите са едно, а реалността е друга. Хайде подкарай Witcher 3 с пентиума и постави клип с колко fps ще играеш ако изобщо успееш да я стартираш де. С пентиума ще караш игри които позволяват в минималните изисквания двуядрен процесор. И не си мисли че всички ще ги играеш. За амд картите не са боклуци, но те не могат да бъдат толкова производителни колкото nvidia, и за това са по евтини.

А иначе стойката я имаш, но характера го нямаш!

преди 6 часа, Lenovo606 написа:

Ще го клокна на 9.30гзх G3258 с подходящо дъно и с азот и 6700k на заводски честоти ще си иде.

Не ме познаваш колко съм откачен!

Мда, поредният бисер измъдри!

Aaа, вече те знаем, колко си... :D

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, goodly написа:

Ем кат са оправяш сам защо предлагаш конфигурации а после пишеш за помощ кое да избереш ? Две RX 480 vs 1080 видял ли си го на тест, бенч някаде, я дай клипове от потребители че и аз съм ги гледал тия дето предполагам ще ми ги дадеш. Щото мечите са едно, а реалността е друга. Хайде подкарай Witcher 3 с пентиума и постави клип с колко fps ще играеш ако изобщо успееш да я стартираш де. С пентиума ще караш игри които позволяват в минималните изисквания двуядрен процесор. И не си мисли че всички ще ги играеш. За амд картите не са боклуци, но те не могат да бъдат толкова производителни колкото nvidia, и за това са по евтини.

А иначе стойката я имаш, но характера го нямаш!

ХАХАХАХАХАХАХАХАХ абе вия луди ли сте играя crysis 3 на medium - high с 45-60 фпс стабилно без stutter и т.н RADEONPRO оправи всичко witcher 3 върви перфектно гладко заповядай:

преди 5 часа, Lenovo606 написа:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХ абе вия луди ли сте играя crysis 3 на medium - high с 45-60 фпс стабилно без stutter и т.н RADEONPRO оправи всичко witcher 3 върви перфектно гладко заповядай:

Това на какви настройки е? Става за разцъкване.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Ами пентиума тогава е много корав, радвай се. Замества цели 6 ядрени AMD процесори. Не очаквах чак такава мощ в един двуядрен процесор на интел. Ей тва е чип не като амд.

преди 11 часа, Lenovo606 написа:

Аз съм с Pentium G3250 3.2 GHz. Докато се стои на едно място, както в клипа, играта върви добре със заключени 30 кадъра, ама като се тръгне на някъде и започне да зарежда терена, картината замръзва за няколко секунди. Твоят процесор е същият като моя, макар и на по-висока честота, тъй като ти не си ограничил кадрите, не вярвам, че и при теб не се случва това замръзване.

преди 7 минути, саби написа:

Аз съм с Pentium G3250 3.2 GHz. Докато се стои на едно място, както в клипа, играта върви добре със заключени 30 кадъра, ама като се тръгне на някъде и започне да зарежда терена, картината замръзва за няколко секунди. Твоят процесор е същият като моя, макар и на по-висока честота, тъй като ти не си ограничил кадрите, не вярвам, че и при теб не се случва това замръзване.

Ами то се вижда на клипа, че има замръзване. Може да е и от записа, щото ми се струва, че се записва с MSI Afterburner  или греша? А там малко или много участва и процесора, дори да се ползва хардуерно ускорение от видеокартата. Все пак има доста голяма разлика между Пентиум на 3.2 GHz  и Пентиум на 4.1 GHz. Изчисли го в проценти - това са 30%. Значи, ако при теб има 30 fps и видеото е ограничено, то в идеалния случай при него ще има 39 fps, което си е огромна разлика. Пентиума не е лош, ама човека прави така, че всички във форума да намразят G3258 :)

Процесорът не е лош. Лошото е, че разработчиците на игри все повече и повече забравят, че все още се произвеждат двуядрени Pentium-и. Вярно, че в момента е сравнително слаб, ама след няколко поколения, като догони и задмине сегашния i3 по производителност, какво пречи тогава човек да може да играе сегашните игри нормално с него без замръзвания и да не се налага да дава два пъти повече пари за 4-нишков процесор? Когато спрат да произвеждат двуядрени процесори, така както спряха едноядрени, чак тогава да ги забравят. :computer2: 

Редактирано от саби (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.