Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преминаване на AMD платформа.

Featured Replies

преди 4 минути, саби написа:

Процесорът не е лош. Лошото е, че разработчиците на игри все повече и повече забравят, че все още се произвеждат двуядрени Pentium-и. Вярно, че в момента е сравнително слаб, ама след няколко поколения, като догони и задмине сегашния i3 по производителност, какво пречи тогава човек да може да играе сегашните игри нормално с него без замръзвания и да не се налага да дава два пъти повече пари за 4-нишков процесор? Когато спрат да произвеждат двуядрени процесори, така както спряха едноядрени, чак тогава да ги забравят. :computer2: 

Не мисля че са ги забравили, ама я си представи, че някой е дал 500-700 лева за процесор, а Pentium  за 130 върши същата работа? Игрите днес стават все по-сложни и по-сложни. Изисква се по-добър хардуер. Няма как процесорът да остане на заден план, защото ако процесор за 130 лева е достатъчен за всяка видеокарта и игра, то за да играеш една нова игра със сегашните графики, ще трябва да дадеш поне 3000 лева за две GTX1080. Тогава къде ти е печалбата? Прехвърли ли се всичко на видеокартата, точно това ще се случи и се случва понякога, защото има разработчици на игри, които умишлено омаловажават работата на процесора. Един пример, който съм давал многократно. Навремето, когато излезе, Assetto Corsa  я подкарвах с 60  fps  на 2560х1440. Единствено тогавашния ми процесор Xeon [email protected] GHz,  не достигаше за една настройка, отговаряща за честотата на обновяване на отраженията ( примерно на капака на автомобила отражението може да изглежда много накъсано, ако се намали тая настройка или идеално гладко, ако е намкс). Сменяйки процесора с i7 6700K,  аз вече можех да играя с всичко на макс при 2560x1440. След това обаче разработчиците промениха работата на тая настройка и за нея в момента отговаря видеокартата, а не процесора. Стана така, че вече играя на 1920х1080  със същите настройки, защото видеокарата се задъхва. В същото време процесора се омаловажи и е все едно дали ще съм със сегашния или с Пентиум като G3258. Това подозирам че се направи заради АМД, понеже те се водят спонсори на тая игра. Тоест, това е игра на АМД както му викаме, а АМД е всеизвестно, че предлагат доста слаби процесори при еднонишковата производителност. И за да се изравнят нещата, просто разработчика предпочете и АМД процесорите да са на едно ниво с Интел, както и видеокартите. И тук се спира прогреса заради вашите Пентиуми и заради слабите АМД процесори. Но излезе ли Zen  архитектурата на АМД, забрави някой в края на годината да се сеща за Пентиумите. Просто умират 2017-та. 

• Отговори 107
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямах предвид със сегашния Pentium да се играят сегашните игри, за които препоръчителния процесор е i7. Имах предвид, същите тия игри да могат да се играят някога в бъдещето с бъдещ Pentium. Щото примерно, старите игри, за които Core 2 Quad (който се съмнявам да е струвал чувствително по-малко от сегашния i7) е бил препоръчителен, сега съвсем спокойно мога да ги играя със сегашния Pentium при това на макс настройки с верт. синхронизация и 60 кадъра, но това е така, защото тогава са ги оптимизирали и за Core 2 Duo. Обаче сегашните игри, ако ги оптимизират специално за 4-нишкови процесори и нагоре, то на тоя бъдещ Pentium има вероятност пак да не може да се играят нормално само, заради 2-те си ядра. Под нормално имам предвид, вертикална синхронизация с 30 кадъра, гладка картина.

• Автор
преди 4 часа, саби написа:

Аз съм с Pentium G3250 3.2 GHz. Докато се стои на едно място, както в клипа, играта върви добре със заключени 30 кадъра, ама като се тръгне на някъде и започне да зарежда терена, картината замръзва за няколко секунди. Твоят процесор е същият като моя, макар и на по-висока честота, тъй като ти не си ограничил кадрите, не вярвам, че и при теб не се случва това замръзване.

Защото не можеш да си го настройш!

Горе съм пуснал как съм го оправил на всички игри и няма проблеми

Изтегли си RadeonPro и направи на всички тежки игри това!:

На 3.2 няма как поне на 4.2гхз го клокни!

И сложи тази програма след това добави играта в radeonpro и направи следните настройки играя всички нови и тежки игри без проблем защото радеонпро фиксва всичките проблеми:

Очаквайте довечера клип на кризата 3 + гта 5.

Да кажа и другото на гта 5 ти трябва и процесс лассо за заключиш gta v на high приоритет за другите игри не важи. за да фиксне 100 процента играта.

Без име.png

3123213.png

11.png

66.png

• Автор

Ето Crysis 3 обещаното видео след малко и на GTA V рекордвам с Msi Afterburner и ми бута 15 фпс ама карай на местата където имам 30-27 имам 45-39.

С тези настройки с RadeonPro се фикснаха всички проблеми:

При gta v 5 с процес лассо съм дал lock- gta v high priority for max stable fps and no stuuter.

http://dox.bg/files/dw?a=f64e03ab6f

http://prikachi.com/images.php?images/586/8840586j.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/587/8840587i.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/590/8840590C.jpg

Без име.png

3123213.png

11.png

66.png

• Автор

all games lock to high priority (process lasso) + radeonpro best settings:

8850119k.png

8850120I.png

how to activate program:

8850121y.png

Enable SweetFX integration - set ok.

restart and all games fixed on dual core cpu.

Приятел, ти си осакатил игрите до неузнаваемост :)  С тоя Пентиум на повече от 25  fps  минимални кадри при Crysis 3  няма как да се надяваш. Мини малко след мините, дето те гръмнаха и виж как ще умре Пентиума.  Тоя MSI Afterburner  нещо не се сработва с картата ти и на практика е ненужен. Нищо вярно не показва от натоварването на видеокартата ти, поради което и няма как да се направят точните заключения. При толкова рестриктивни настройки на графиката, микронасичанията е възможно да изчезнат при много игри, но не защото си направил нещо кой знае какво, а защото просто някои от DX11  опциите не работят. Тоест, ти си я караш на DX9,  а там игрите си вървят добре и с по-слаб хардуер. 

преди 46 минути, Кико написа:

Приятел, ти си осакатил игрите до неузнаваемост :)  С тоя Пентиум на повече от 25  fps  минимални кадри при Crysis 3  няма как да се надяваш. Мини малко след мините, дето те гръмнаха и виж как ще умре Пентиума.  Тоя MSI Afterburner  нещо не се сработва с картата ти и на практика е ненужен. Нищо вярно не показва от натоварването на видеокартата ти, поради което и няма как да се направят точните заключения. При толкова рестриктивни настройки на графиката, микронасичанията е възможно да изчезнат при много игри, но не защото си направил нещо кой знае какво, а защото просто някои от DX11  опциите не работят. Тоест, ти си я караш на DX9,  а там игрите си вървят добре и с по-слаб хардуер. 

Вървят заради ниската резолюция, която на толкова е оптимизирала прословутата програма. На 1360х768 ще си вървят игрите.

преди 38 минути, nikolela написа:

Вървят заради ниската резолюция, която на толкова е оптимизирала прословутата програма. На 1360х768 ще си вървят игрите.

Не е важна резолюцията при ограничение от страна на процесора. Дори напротив - ниската резолюция засилва влиянието на процесора, а когато той почне да се товари почти на максимума си, почват и микронасичания. Тия микронасичания могат да се избегнат точно с обратните действия - увеличение на резолюцията и детайлите. Целта е да се разтовари достатъчно процесора, за да не се явява спъващо звено. В неговоя случай обае говорим за друго. Първо, някои от опциите (примерно при GTA 5 допълнителната опция за дистанцията), влияят пряко на процесора. Те се елиминират с настройките, които е направил. Второ, което е не по-малко важно, е че се елиминират и DX11 опциите. Може да си направиш експеримент ако имаш far Cry 3. Пусни играта с две ядра на ниска честота с DX9  и DX11. Има две екзета за стартиране  в папката на играта. Играл съм я тая игра навремето с Пентиум G860  и там микронасичанията изчезват едва при пускане на играта само от DX9 екзето.   С DX11  оправия почти няма. Същото е и с по-стара игра като H.A.W.X., която ако играеш под DX9  си върви супер гладко и без проблеми, но включиш ли DX 10/10.1, почват проблемите. Не случайно много хора смятат, че XP  бе по-добрата система за игри и с право, защото там не тръгваха игри с DX11 ;) Преди години си държах и двете операционни системи. XP  я ползвах за игри, които поддържат само DX9  или за такива, дето имат и опция да се пускат под DX9.  Експерименти винаги могат да се направят. Аз съм ги правил навремето, щото години бях със слаби процесори и бързи видеокарти. Не винаги съм бил с клокнат i7. Всъщност, едва тоя процесор реши всички проблеми при игрите. Всичко под него в една или друга степен има проблеми поне с няколко игри. И когато човек пусне и ВС,  нещата стават страшни така да се каже, ако процесора просто те ограничава под кадрите за ВС, били те 50 или 60. 

Навремето се принудих да направя следното, опитвайки се да играя без микронасичания F1_2013. Колкото и да намалях детайлите, i3 3220  ме ограничаваше до някаква стойност - около 50  fps. Видеокартата при намалени детайли даваше повече кадри, а от там и товареше процесора все повече и повече. Насичания кокото си искаш при 1280х960. Затова се принудих да увелича резолюцията на 1600х1200, да вдигна детайлите максимално, да пусна максимална АА и да търся около 35-45  fps. Така процесора не ме ограничаваше и микронасичанията изчезнаха. Кофти бе, че с ВС играта изглежда и се играе много по-добре, но нямах възможност за такава със слабия процесор, въпреки че бях с GTX460 (+25%клок). В случая не е важна видеокартата, защото веднага някой ще каже, че няма как i3 3220  да ограничава картата. Само че проблемът е друг - F1_2013  иска истински четириядрен процесор, дори и процесор с повече нишки като i7. И когато i3 3220  ме ограничава на 45-50  fps, каквато и видеокарта да сложа, ако ще това да е вградената, то няма как да хвана гладки 60  фпс, без на места да нямам дроп! Ей това много хора не могат да разберат, като избират процесора спрямо видеокартата. Процесор се избира не според видеокартата, а според това, колко fps  очакваш при игрите. Ако очакваш 40 fps  като минимум, то за теб е i3. Ако очакваш над 50, то i5. Вече нагоре i7  на по-висока честота или клокнат i5. Това е най-общо казано и нещата се менят във времето. Тоя Пентиум G3258  лично аз съм го имитирал много пъти в Crysis 3  и то на подобни честоти. Резултатът винаги е бил плачевен и на повече от 20-25  fps  няма как човек да се надява с две ядра, ако ще и задника си да съдере от яд. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 15 минути, Кико написа:

Не е важна резолюцията при ограничение от страна на процесора. Дори напротив - ниската резолюция засилва влиянието на процесора, а когато той почне да се товари почти на максимума си, почват и микронасичания. Тия микронасичания могат да се избегнат точно с обратните действия - увеличение на резолюцията и детайлите. Целта е да се разтовари достатъчно процесора, за да не се явява спъващо звено.

Не съм съгласен с това. Процесора се разтоварва, защото картата става спъващо звено. Даже е по спъващо от процесора и затова той се разтоварва.

Точно за това в една друга тема писах, че е малко трудно да намериш точния балан на настройките в който да има равенство и оптимална работа на видеото и процесора.

Пример с моя i3 6100, който при 4к резолюция се товари на около и под 30%. Какво мислиш ще последва ако сложа две карти? Тогава процесора отново ще стане спъващото звено товарейки се на максимума.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 1 минута, nikolela написа:

Не съм съгласен с това. Процесора се разтоварва, защото картата става спъващо звено. Даже е по спъващо от процесора и затова той се разтоварва.

Пример с моя i3 6100, който при 4к резолюция се товари на около и под 30%. Какво мислиш ще последва ако сложа две карти? Тогава процесора отново ще стане спъващото звено товарейки се на максимума.

Нещо не разбрах с какво не си съгласен. Процесора се разтоварва при ниска или висока резолюция? И как според теб картата ще спъва процесора? Айде стига! Преди време един тук твърдеше точно това - как картата му спъвала процесора и искаше процесора му да се товари максимално, а картата не. Дали не беше и ти...

Видеокартата подава картина към монитора, не процесора. Ето за това не може да се каже, че картата спъва процесора. Спъва се нещо, което върши крайната работа. Примерно ти работиш на някаква линия, произвеждаща метални детайли. Зад теб обаче някой те спъва, не ти подава достатъчно метал и ти се налага да спираш и изчакваш. Появяват се "микронасичания" ;) От теб зависи производството, а не от оня дето ти подава метал ( процесора). И ако ти имаш достатъчно метал за работа, това не означава, че ти спъваш тоя преди теб, дето ти подава суровина, щото ти си работиш с максималния капацитет на линията - 100% натоварване и произвеждаш точно толкова детайли, колкото може ( видеокартата подава кадри към монитора). И я ми кажи, как ти спъваш тоя зад теб, след като си натоварен максимално, максимално ефективен си и произвеждаш максимално възможното? Какво те ебе теб, че тоя зад теб почива? Ами той докато почива, може да помете около себе си, нали? Тоест да свърши странична работа ( примерно си пуснал торент). Изобщо...пишеш без много много да мислиш или от мислене объркваш нещата. 

преди 1 час, Кико написа:

Видеокартата подава картина към монитора, не процесора. Ето за това не може да се каже, че картата спъва процесора. Спъва се нещо, което върши крайната работа. Примерно ти работиш на някаква линия, произвеждаща метални детайли. Зад теб обаче някой те спъва, не ти подава достатъчно метал и ти се налага да спираш и изчакваш. Появяват се "микронасичания" ;) От теб зависи производството, а не от оня дето ти подава метал ( процесора). И ако ти имаш достатъчно метал за работа, това не означава, че ти спъваш тоя преди теб, дето ти подава суровина, щото ти си работиш с максималния капацитет на линията - 100% натоварване и произвеждаш точно толкова детайли, колкото може ( видеокартата подава кадри към монитора). И я ми кажи, как ти спъваш тоя зад теб, след като си натоварен максимално, максимално ефективен си и произвеждаш максимално възможното? Какво те ебе теб, че тоя зад теб почива? Ами той докато почива, може да помете около себе си, нали? Тоест да свърши странична работа ( примерно си пуснал торент). Изобщо...пишеш без много много да мислиш или от мислене объркваш нещата. 

Друга гледна точка. Ако имаме десет души дето си подават кофи с вода да гасят пожар и един е десет пъти по-бавен, има ли значение дали е първи или пети? Ако в гореописаната ситуация има видеокарта, която ще изкара по-добър резултат за сметка на по-голямо натоварване на процесора, то за текущата задача, тя е ботълнек в системата, щото процесора може да свърши повече полезна работа, но видеокартата не му дава. Или да използвам твоята аналогия, ако на всички работниците им се плаща само за крайния резултат, дали последния не ги спъва ако е бавен и кой шеф не би го сменил?

преди 30 минути, flare написа:

Друга гледна точка. Ако имаме десет души дето си подават кофи с вода да гасят пожар и един е десет пъти по-бавен, има ли значение дали е първи или пети? Ако в гореописаната ситуация има видеокарта, която ще изкара по-добър резултат за сметка на по-голямо натоварване на процесора, то за текущата задача, тя е ботълнек в системата, щото процесора може да свърши повече полезна работа, но видеокартата не му дава. Или да използвам твоята аналогия, ако на всички работниците им се плаща само за крайния резултат, дали последния не ги спъва ако е бавен и кой шеф не би го сменил?

Кой е казал, че процесора не е спъващо звено? Нали и аз това казвам - процесора, дето образно е в началото на веригата, а не в края, е спъващото звено? При бавна видеокарта, естествено, че картите ще са по-бавни, но няма да има микронасичания или поне такива, предизвикани от забавената работа на процесора. Същото е и с линията за производство. Ако тя се движи със 100м/мин, то има вероятност ако работника отзад, където се подава материал, е бавен, тая линия да върви с прекъсвания. Там вариантите са два - първия, удряш стопа и чакаш. Втория, намаляваш примерно скоростта до 50 м/мин и се надяваш тоя отзад да се справи навреме. Намаляването на скоростта мога да оприлича с включване на вертикалната синхронизация, била тя на 60, 50 или 30  fps,  в зависимост от възможността на процесора или в примера, от работника в началото на линията. какво не е ясно? Важен е крайния резултат разбира се. Аз работя подобна работа и за първи път давам пример с нея, защото много често шефа иска огромни скорости, а аз преценявам, че за добра работа е добра и най-вече качествена работа, е добре да се включи "вертикалната синхронизация", тоест аз да акрам с такава скорост, с каквато ще могат да се справят тия преди мен, а и тия след мен. Оприличавам ги с монитора, щото колкото по-спокойно работя, толкова резултатът е по-добър. Тоест, резултатът е най-добър при 60  фпс така да се каже, щото първо, че хората и отзад и отпред се справят качествено и второ, при мен ниската скорост води до некачествена продукция, както между другото и при оприличаването с монитор, който ти изобразява дда кажем 30 или 40 фпс. Да, всички искаме скорост, бързина, пари, успех...но на каква цена? Микронасичания? Ядове?  

Извинявам се за сравненията, които ще са неясни на повечето хора, но оприличих работта си с работата на PC  при игри и не видях абсолютно никаква разлика!

ПП: И между другото пущината също може да прегрее ако и давам много газ, да не говорим за евентуалните аварии. Нищо по-различно от това да ползваш видеокартата си с клок и без ВС. Просто прегрява и скъсява живота си. 

ПП2: И да ти отговоря за веригаа от кофи с вода. Ако приемем, че последния гаси пожара, тоест е видеокарта, подаваща сигнал към монитора, то той дори да работи бавно, то ще е равномерно. И примерно ако това са 30 кофи в минута, то те ще са достатъчни да намалят пожара. И всичко ще е равномерно. Няма микронасичания. Ако обаче някой преди него се бави, било то процесор, памет, хард диск...то тоя дето работи с 30 кофи в минута, ще почне да работи с 25-28-24...в зависимост от това коя брънка по веригата колко се бави. И това няма да е добър резултат, ако трябват 30 кофи за да намалее пожара. Ако тоя отпред работи с 20 кофи в минута и пожара се разраства, естествено че не става. Същата работа е и с видеокартата - 20 фпс не стават за игра. Дори твоят пример доказва това, която казвам аз ;) Представи си се, че имаме параноик най-отопред, работещ със 70 кофи в минута. Ами той ще се дразни при всяко забавяне и няма да работи със 70 кофи в минута, а пак с 25-28-24...колкото го ограничава една или повече брънки от веригата. Ако тия брънки са по-бързи и пак се получат 40-50-45 кофи в минута примерно, то това макар и достатъчно за загасяне на пожара, изобщо не е достатъчно за тоя накрая, а и за тия дето гледат как се излагат пожарникарите и се нервят. Разбирай геймърите, опитващи се да се примирят с микронасичанията ;)

И да се върна малко към хардуера, че ме хванахте без да искате на кеф да пиша. Руснаците от оня сайт, дето все давам линкове и снимки, казват следното - дори 30 фпс са достатъчни за добра игра при 4К, защото тогава видеокартата не е ограничавана изобщо и кадрите са плавни. Ето това е разковничето и аз точно това се опитвам години да обясна на кой ли не. Някои ме разбраха, други не и държат на своята неясна и за смите тях логика. Тоест, трябва доста по-бърз процесор за идеално плавни кадри, ако всичко е наред с драскачите на игри и драйвери.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ако тоя дето работи със 70 кофи в минута то тогава ще е най търсения работник. Но пък няма да му е приятно някой да го спъва до 25 кофи и надолу.

Тоя дето влачи кофите не е на същата заплата та е нормално да не е толкова продуктивен като тоя дето ги рита с крак в кладенеца обаче го прави със специален финт на малкия пръст за което е високо платен.

За това като си купиш процесор за 200 лв. и видеокарта за 1 500 лв. си има последиците.

А в действителност ,че подхванахте метафорите да ви върна малко на вярната терминология, процесора по време на игра се занимава с изкуствения интелект,в повечето случаи физиката и формулите,които примерно пресмятат dmg и прочие. И,когато ги върши тези неща, той подава на картата така наречените draw calls.Или инструкциите какво точно трябва да се появи на екрана.Насичането заради процесор се появява,когато той по каквато и да е причина не може да подаде на картата достатъчно draw calls. Дали заради енжина на играта,самата същност на DX11(дългогодишен проблем на АМД картите),заради драйвъри,пуснати торенти или защото просто не е достатъчно бърз няма значение.Крайния факт е ,че картата не знае накъде да наклони тревичките и докато разбере седи и чака.И ето ти сеч.

Много нагледен е теста сравнение в 3Dmark за API Overhead и сравнението между DX11 и DX12.

преди 2 часа, goodly написа:

Ако тоя дето работи със 70 кофи в минута то тогава ще е най търсения работник. Но пък няма да му е приятно някой да го спъва до 25 кофи и надолу.

Има ги и такива, споко. Има ги и въртоглави, дето искат да работят със 70  fps, ама работят с 5 fps  в крайна сметка. Аз наблюдавам хората около мен. Усещам разлиакта между разлчините индивиди. Някои са наистина бързи, работят почти качествено. Други се правят че работят, но реално почти не вършат работа, а ако свършат нещо, то го свършват без мисъл и с грешки. Ходя после след тях да оправям нещата. И това са хора с години "сдлужба". А има и хора, които отчетливо си работят бавно, чак да им се кефиш. Сещам се сега за един колега, който до мен се опитваше да извади една машина част и с едното си ухо чувах 15 минути "...ех да еба мама му...ех да еба мама му..." Като си свърших работата погледнах, какво толкова иска да ебе маа му. Оказа се, че се опитва да извади една част, без да е развил гайките. И такива хора има, а гайките са за ключ 46, ако някой си мисли че са някъде скрити. Нямам думи. 

преди 1 час, Roujin Z написа:

Тоя дето влачи кофите не е на същата заплата та е нормално да не е толкова продуктивен като тоя дето ги рита с крак в кладенеца обаче го прави със специален финт на малкия пръст за което е високо платен.

За това като си купиш процесор за 200 лв. и видеокарта за 1 500 лв. си има последиците.

В кой свят живееш? При мен всички са на една заплата. Тоя дето може, в най-добрия случай е 20% отгоре, но той кофи не носи ;) Ще ти кажа нещо под секрет. Човек, който може, при нас просто не се уволнява. Заплатта не се бута, докато същия тоя човек не каже...да ви еба майката. Естествено, почват разправии...ама къде ще ходиш, ние плащаме повче от другите, няма да си намериш работа...и накрая 20 лева отгоре :) Ето ти действителността в БГ. Няма такива филми - който може, взема парсата. По скоро е "който може, си го може дълги години и без да му плащат".  

преди 9 часа, Кико написа:

И я ми кажи, как ти спъваш тоя зад теб, след като си натоварен максимално, максимално ефективен си и произвеждаш максимално възможното?

Да приемем, че процесора работи на 80% товар,  картата работи  на 100% товар при 1080р с ниски графични настройки и изобразява 60 fps.   Промениш резолюцията на 2К или увеличиш графичните настройки? Картата не може да се натовари над 100% а и се налага, понеже искаш още нещо от нея. Ама тя вече работи на максималните си 100%.  За това на нея ще и отнеме по-вече време за да се справи с допълнителната работа. Ще се забави цялата система заради картата. ( От тук отбелязвам, че ако до сега те е спъвал процесора, то разтоварването му означава, че картата спъва по-вече от колкото е спъвал процесора. = на по-зле), Процесора ще забави своята работа, като товара му ще падне на 50% а времето изразено в fps ще падне с толкова, колкото си натоварил картата над нейните възможности. Тя ще продължи да работи със нейните 100% товар, но ще и отнема допълнително време. Ако и зададеш 4К ще и е нужно още време за да се справи със допълнителната работа. Това отново ще намали товара на процесора и ще се намали още fps-то.

Ако мислиш, че не стоят така нещата, хората за да спестят пари би трябвало да си вземат много слаб процесор, като го разтоварят чрез висока резолюция до толкова, че дори да понесе 2 карти.

преди 2 минути, nikolela написа:

Да приемем, че процесора работи на 80% товар,  картата работи  на 100% товар при 1080р с ниски графични настройки и изобразява 60 fps.   Промениш резолюцията на 2К или увеличиш графичните настройки? Картата не може да се натовари над 100% а и се налага, понеже искаш още нещо от нея. Ама тя вече работи на максималните си 100%.  За това на нея ще и отнеме по-вече време за да се справи с допълнителната работа. Ще се забави цялата система заради картата. ( От тук отбелязвам, че ако до сега те е спъвал процесора, то разтоварването му означава, че картата спъва по-вече от колкото е спъвал процесора. = на по-зле), Процесора ще забави своята работа, като товара му ще падне на 50% а времето изразено в fps ще падне с толкова, колкото си натоварил картата над нейните възможности. Тя ще продължи да работи със нейните 100% товар, но ще и отнема допълнително време. Ако и зададеш 4К ще и е нужно още време за да се справи със допълнителната работа. Това отново ще намали товара на процесора и ще се намали още fps-то.

Ако мислиш, че не стоят така нещата, хората за да спестят пари би трябвало да си вземат много слаб процесор, като го разтоварят чрез висока резолюция до толкова, че дори да понесе 2 карти.

Почваш да ме ядосваш вече, честно. Написах ти горе как стоят нещата. Процесорът не е важен като индивидуалност при игри. Процесорът е важен за много неща, не само за играта. Видеокартата може да бъде заета максимум с функция, да записва някакъв клип или да стриймва. Тогава наистина видеоакртата забавя работата си при игри, но при NVIDIA  това не е от такова значение - 5-7%. Процесорът от своя страна отговаря за какво ли не. няма как процесорът да бъде спънат, щото от него в случая не зависят кадрите, изобразявани на монитора. Кадрите зависят единствено от благоволението на видеокартата и точно за това тя е важна. Но ако тая видеокарта не може да покаже максимума си, язък за 700-те лева, дето си дал. Щото в опредфелени случи ти получаваш толкова кадри, колкото би получил с карта като GTX750Ti  с твоя i3 6100. Добре, че поне си успял да го клокнеш, че иначе картата е умряла при доста игри. Няма такова понятие, като "спънат процесор". Всъщност, може да има такова, но то не е свързано с видеокартата, а да кажем с RAM  паметта, шината и т.н. Все неща, за които видеокартата хал хабер си няма. Хард диска също може да натовари процесора при определени обстоятелства и той косвено да ограничи видеокартата. Просто си със сбъркани понятия. няма как да оприлича по друг начин постовете си, след като говорим за едно и също, но ти го определяш по друг начин. дадох ти 1000 примера, как и в реалността крайното звено е важно за плавната работа, а тия преди него просто го ограничават и го принуждават да не работи в синхрон. И при видеото е така. Видеото си е видео, то подава кадри към монитора и ако нищо не го ограничава, времената на тия кадри са изравнени. Нали за това парадираш - равни времена? нямаш ли достатъчно бърза и неспъната видеоакрта, нямаш и добри времена на кадрите. При процесора не е така. Колкото е по-бърз, толкова вероятността видеокарата да не се бави при подаването на определени видеокадри е по-голяма. Колкото е по-слаб процесора и "неспъван", каквото понятие се опитваш да въведеш при работата на видеокарта-процесор, толкова кадрите са по-насечени, независимо колко от тях ще покажеш за секунда и по-точно, колко половинки, четвъртинки или осминки от тях ще покажеш за секунда. 

Оправи си понятията!

• Автор

test цял ден с тези настройки crysis 3 /bf4 / gta v / far cry 4 никога не сдъниха на high settings 1360x768 (720p)

8851181G.png

8851182z.png

8851567C.png

и от тук активирате програмата.

Просто като неможеш да го настройш ще имаш 20 кадъра...

Бог знае с каква откъсана видео карта си мъчил играта...

8850121y.png

all games normal priorirty + bes -1 / 20ms.

2 cores stable playable 1000000% games! :D

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

• Автор

Да ви кажа единствения 100 % сигурен начин е като заключите crysis 3 / bf4 / gta v на 36fps тогава върви прекрасно ,честно казано с 36 фпс върви идеално пробвах с 30 фпс лок само да видя как ще е и с 30 върви гладко.

преди 20 минути, Lenovo606 написа:

Да ви кажа единствения 100 % сигурен начин е като заключите crysis 3 / bf4 / gta v на 40fps тогава върви прекрасно ,честно казано с 40 фпс върви идеално проблах с 30 фпс лок само да видя как ще е и с 30 върви гладко.

А тиъринга как е? Да не би да ползваш Free Sync? Егати кефа :)  радвам се, че си доволен. То това е най-важното-човек да е доволен от действията си и от това, което му се предлага. Някъде му викат роб.

• Автор
преди 14 часа, Кико написа:

А тиъринга как е? Да не би да ползваш Free Sync? Егати кефа :)  радвам се, че си доволен. То това е най-важното-човек да е доволен от действията си и от това, което му се предлага. Някъде му викат роб.

Тиъринга го оправих след като махнах осакатената програма radeonpro тя осакатява графиката с 40 фпс обаче сдъни и с 36 фпс локнах и тествах цяла нощ gta v и е стабилен на high settings 29-36 fps,с supersample 29 се осещат като 40 :D:D:D

Free Sync'?

За любителите на светлината, красотата като мен :D

http://dox.bg/files/dw?a=5116e95b3f

• Автор

Хората забравете всичко каквото ви казах не работи на 100%...

Играя си ден и нощ и единственото решение е с process lasso на всяка игра за дадете i/o priority на high / memory priority на low / crysis 3 lock 60fps / bf4 lock 60 fps/ gta v 45 fps lock преди беше невъзможно да се играеш ако ще и на 20 фпс да го заключиш все дъни и freeze-ваше и сложих на gta v.exe i/o priority на high / memory priority на low и от 60 fps drop до 49 след това веднага на 60 ,но това ме издразни и gta v 45 fps lock и всичко за сега е като в приказка.

Ще продължавам да тествам дано сега фиска е перменантен.

преди 5 часа, Lenovo606 написа:

Хората забравете всичко каквото ви казах не работи на 100%...

Играя си ден и нощ и единственото решение е с process lasso на всяка игра за дадете i/o priority на high / memory priority на low / crysis 3 lock 60fps / bf4 lock 60 fps/ gta v 45 fps lock преди беше невъзможно да се играеш ако ще и на 20 фпс да го заключиш все дъни и freeze-ваше и сложих на gta v.exe i/o priority на high / memory priority на low и от 60 fps drop до 49 след това веднага на 60 ,но това ме издразни и gta v 45 fps lock и всичко за сега е като в приказка.

Ще продължавам да тествам дано сега фиска е перменантен.

Ще има увеличение на fps с намаляване на още резолюция. Опитай на 800х600.;)

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.