Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Превод от руски (от тук): ESET NOD32 TITAN – това е уникално решение от типа Total Security, което включва разширени функции за осигуряване на антивирусна защита и предоставя на потребителя допълнителни функции за защита на данните и за оптимизиране на вашия домашен компютър.

Възможности:

*Управление на паролите, плюс генератор на пароли и още маса глупости

*Нещо като бекъп за данните на потребителя, също bloatware

*Нещо като Wipe (сигурно изтриване на данни)

*Аварийно възстановяване на системата след некоректно завършена сесия

*Управление на твърдите дискове (???) - създаване, разделяне и премахване

*Дефрагментация и оптимизация на диска (???)

и още много, справка: тук

Според мен е по-добре ESET да обърне внимание на предназначението и качеството на продуктите си, вместо да дублира функции на операционната система или на други приложения. Отдавна не бях виждал толкова неудачен и абсолютно лишен от смисъл продукт от ESET. На официалния сайт на ESET липсва информация за този TITAN. Надявам се ESET да се вземат в ръце и да си оправят програмите в следващата версия, а не да се занимават с глупости...

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 204,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Ай ся ще си мерим комбайните. :) Ха така! 112 лъва?! Тея луди ли са?! Със сигурност ще го пробвам като излезе, но Антивируса на ЕСЕТ е за мен супер приложение - леко, надеждно и устойчиво. Пък кой зне... Много хора чакат тъкмо такова решение от страна на ЕСЕТ - тип "комбайн".

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Ай ся ще си мерим комбайните. :speak: Ха така!

112 лъва?! Тея луди ли са?!

Със сигурност ще го пробвам като излезе, но Антивируса на ЕСЕТ е за мен супер приложение - леко, надеждно и устойчиво.

Пък кой зне...

Да, точно за комбайн става дума. Лекото, надеждно и устойчиво приложение на ESET оставя следи в нета, например за olmarik. Просто напиши в Google думичката: nod32 olmarik и виж резултатите:

Please help! Thanks in advance. I apparently have this Olmarik.AJL trojan. My computer has been really slow and RAM is at 100%

Превод:

Моля, помогнете! Благодаря предварително. Явно имам троянец - Olmarik.AJL. Компютърът ми е много бавен и RAM е на 100%

I am infected with the Olmarik Trojan. Everytime I boot up, NOD32 does its normal startup scan and finds the Olmarik trojan in memory, but is unable to...

Превод:

Аз съм заразен с троянеца Olmarik. Всеки път при стартиране NOD32 сканира и открива троянеца Olmarik в паметта, но не е в състояние да...

Странно, наистина... А иначе ми направи впечатление, че резултатите за новия продукт в Гугъл са на руски само. Означава ли това, че е продукт на руското подразделение на компанията? 22 страници с резултати - всичките на руски. Оградих с кавички търсенето, де. Офтопик: В Москва пих "Пепси Вишна" - супер питие. В България така и не го видях. Голям пазар-много решения... Относно Олмарика, трябва да пробвам. Това не върши ли работа все пак? http://www.eset.com/download/utilities/detail/family/43

...........

Относно Олмарика, трябва да пробвам. Това не върши ли работа все пак?

http://www.eset.com/download/utilities/detail/family/43

Нямам представа дали този тул на ESET: EOlmarikRemover.exe върши работа, освен това не виждам смисъл от използването му. В случаи с Olmarik обикновено използваме по-комплексни инструменти, например: TDSSKiller. Зависи от случая...

Нов продукт на ESET предназначен за домашни компютри-ESET NOD32 TITAN

Публикувано изображение

Страница на ESET NOD32 TITAN

Хи,да не стане като този новина http://www.anti-malware.ru/node/698 от 2008 година :)

Ако ЕСЕТ не измъкнат нещо "от ръкава" в скоро време,съвсем ще им остане само славата от рекламите...

ЕСЕТ са доказали, каквото имат да доказват, а славата им не е от реклами. :(

Иначе това, което може да се случи в негативен план е да изкарат нещо подобно на тройката. Все пак от компанията реагираха достатъчно бързо на времето и освен четворката, че е стабилна, много хора ползват и тройката все още.

Ако не внимават с добавянето на "потребни" фъчки, могат да отблъснат много свои фенове, а тези, които се прехласват по програмни функции, които не работят коректно нека си мислят, че са в облаци, в облаците има сандъци, а антивирусният им пакет само плейър не включва и нищо че точи нещо от порядъка на гигабайт РАМ и системата е нестабилна все едно имат вирус и че всичко е ок, и че мъката си струва.

Каква слава?Слагам, който продукт на ЕСЕТ кажеш и за 5 минути инфектирам системата до степен, при която няма връщане назад.Това нещо може да се избегне, ако ползваш по-читав защитен софтуер.Създават фалшиво чувство за сигурност, което понякога е по-вредно, отколкото параноята. Моите 5 ст'инки.

Каква слава?Слагам, който продукт на ЕСЕТ кажеш и за 5 минути инфектирам системата до степен, при която няма връщане назад.Това нещо може да се избегне, ако ползваш по-читав защитен софтуер.Създават фалшиво чувство за сигурност, което понякога е по-вредно, отколкото параноята.

Моите 5 ст'инки.

Инфектираш... ама нещо друго.

Нямам представа дали този тул на ESET: EOlmarikRemover.exe върши работа, освен това не виждам смисъл от използването му. В случаи с Olmarik обикновено използваме по-комплексни инструменти, например: TDSSKiller. Зависи от случая...

Назови антивирусна дето се справя с вече загнезден Олмарик

Инфектираш... ама нещо друго.

Като пляснеш едно заядливо мнение, не оборваш никого.Лек ти ден! Живей си в заблуда!

Каква слава?Слагам, който продукт на ЕСЕТ кажеш и за 5 минути инфектирам системата до степен, при която няма връщане назад.Това нещо може да се избегне, ако ползваш по-читав защитен софтуер.Създават фалшиво чувство за сигурност, което понякога е по-вредно, отколкото параноята.

Моите 5 ст'инки.

Слагам, който искаш антивирусен софтуер и правя системата неактивна. И какво ще докажа?! И в същото време приятел няма действаща зараза три години. С два он деманд скенера (KVRT и МБАМ). Това доказва ли нещо?

Създават фалшиво чувство за сигурност, което понякога е по-вредно, отколкото параноята.

Мда и аз за него говорех. Като при сандък, който пропуска. При общностно категоризиране на заплахите, което ти носи сумата и ФП и в същото време за непознат файл, ти казва, че е ок, а не истината, че не е срещан. Не, благодаря.

А пък за антивирусните програми, които карат системата да се държи все едно е инфектирана?

А за хипсовете, които пропускат (веднъж на 1000 опита да пропуснат да се обадят ти стига)или не помнят зададени правила и един рестарт? Как ще се довериш?

Та затова фалшиво чувство за сигурност става дума. :yanim:

Питам понеже би трябвало да са с еднакви бази. Това е предимството на KSN колкото и да се отхвърля.

Norton в това отношение е просто на върха. Оттам и лекотата му - облаците не тежат. Нужно е оптимизиране на сигнатурите и добавяне на нови технологии,а не да се тъпче с години на едно място. Това и правят в момента с новата версия на Касперски но ще е нужно време.

Ще си позволя да цитирам nikssi,от друга тема (и се надявам да не ми се разсърди),защото страшно ми хареса коментара и тук не става въпрос за противопоставяне на отделните антивирусни,а за позитивното развитието на такава...3-4 години ЕСЕТ тъпчат буквално на едно място-проактивна защита и...дотам.Компаниите в тази област се развиват,безопасна среда,облачно сканиране,репутация,сонари....И аз харесвах Есет докато бяха близко до конкурентите,версия 2.7 ми беше 4 години на компа,лека и стабилна...но времената се сменят-вирусите също..зашитата минава малко по-малко на друго ниво.Не говоря за програми тип"комбайн",да не споменавам една която хем е с малка детекция,хем сама си прави реклама на модула за оптимизиране на системата,а колко рам гълта не е истина...Аз съм потребител с немного знания,но ако в следващата версия на есет не се появи я облак,я безопасна среда...или, дай боже,нещо ново и ефективно,ще се сгромоляса със същите фойерверки с които се появи на пазара и без никакво значение какво показват прословутите тестове...Ако не пазара,то потребителите ще го направят....

Слагам, който искаш антивирусен софтуер и правя системата неактивна. И какво ще докажа?! И в същото време приятел няма действаща зараза три години. С два он деманд скенера (KVRT и МБАМ). Това доказва ли нещо?

Първо-споменах "защитен софтуер", не антивирусен.

Второ-в един случай ще ти трябат доста усилия, за да заразиш системата, а в друг ще стане бързо и без особена съпротива.Ще докажеш, че един софт е по-добър от друг и ще си го ползваш него.Не търся съвършеното, а просто най-доброто. ЕСЕТ определено не е това.=)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

....Аз съм потребител с немного знания,но ако в следващата версия на есет не се появи я облак,я безопасна среда...или, дай боже,нещо ново и ефективно,ще се сгромоляса със същите фойерверки с които се появи на пазара и без никакво значение какво показват прословутите тестове...

Знаеш предполагам, че НОД има облак (от 2005!). Нарича се ThreatSense.Net (да не се бърка с ThreatSense технологията ), а проактивната защита е на достатъчно добро ниво да не се притесняваш от непознати заплахи. Кофтито е ако пропусне позната заплаха. Това няма да говори добре за програмчето.

Ако не пазара,то потребителите ще го направят....

До голяма степен подкрепям мнението ти за двойката. Всъщност 2.70 е на много добро ниво все още и на компютър с цпу под един гигахерц върви даже и осигурява добра защита. Както и да е, де.

Просто се подразних от някои враждебни мнения, имаше и леко просташки такива относно НОД, а то си е до човека. Сори, че се вързах. И аз не се стремя към убеждение на когото и да е било в съвършенството на едно или друго. А програмата не я разглеждам само като ниво на детекция и превенция, а и като сработеност със системата и програмите, които я обкръжават, стабилност (да не се крашва, да няма сини екрани или да се инициализира при старт на системата 2 минути, да не ми пречи на работата с компютъра и др.) и съм фен на "инсталирай (задължителните настройки са 5-6, не повече) и забрави." Все още не съм видял програма за защита да не се дъни по някакъв начин (включая и НОД), освен Панда Титаниум, от 2004, която за 6 месеца и 10-ина пъпчасали тинейджъри не можаха да разконспирират. Но това бе 2004 все пак...

Не търся съвършеното, а просто най-доброто. ЕСЕТ определено не е това

Всеки за себе си знае най-добре. :cool: (Аз защитавам позицията си на базата на повече от 4-5 години опит със словашкият софтуер и за мен поне, това е избора.).

До голяма степен подкрепям мнението ти за двойката. Всъщност 2.70 е на много добро ниво все още и на компютър с цпу под един гигахерц върви даже и осигурява добра защита. Както и да е, де.

Просто се подразних от някои враждебни мнения, имаше и леко просташки такива относно НОД, а то си е до човека. Сори, че се вързах. И аз не се стремя към убеждение на когото и да е било в съвършенството на едно или друго. А програмата не я разглеждам само като ниво на детекция и превенция, а и като сработеност със системата и програмите, които я обкръжават, стабилност (да не се крашва, да няма сини екрани или да се инициализира при старт на системата 2 минути, да не ми пречи на работата с компютъра и др.) и съм фен на "инсталирай (задължителните настройки са 5-6, не повече) и забрави." Все още не съм видял програма за защита да не се дъни по някакъв начин (включая и НОД), освен Панда Титаниум, от 2004, която за 6 месеца и 10-ина пъпчасали тинейджъри не можаха да разконспирират. Но това бе 2004 все пак...

Няма как да не подкрепя мнението ти ,защото Есет е една от малцината която работи перфектно на x64 Windows и точно това ми хареса...а и защитата и е доста прилична.Другото е въпрос на личен избор.

0т 2005 има облак и никакво развитие, това дори не е облак а някакво малко прозрачно незабележимо облаче, което се изключва от нелегалните потребители на Нод/Есет още при инсталацията за да не тупа инфо за сериала и името Thread6pionis :cool: На Есет ако и сложат технологии каквито има Нортън примерно, системата изобщо няма да може да се стартира сигурно.

0т 2005 има облак и никакво развитие, това дори не е облак а някакво малко прозрачно незабележимо облаче, което се изключва от нелегалните потребители на Нод/Есет още при инсталацията за да не тупа инфо за сериала и името Thread6pionis :wors: На Есет ако и сложат технологии каквито има Нортън примерно, системата изобщо няма да може да се стартира сигурно.

То щото Нортън едно чудо.... то и на нортън мога да му изключа всичко за да не ме шпионират ама? Системата ще си се стартира, виж при Нортън незнам. Той си е направо динозавър за ресурси.

То щото Нортън едно чудо.... то и на нортън мога да му изключа всичко за да не ме шпионират ама? Системата ще си се стартира, виж при Нортън незнам. Той си е направо динозавър за ресурси.

Тук не си прав ,защото харесвам и 2-та продукта,но Нортон е по-лекият от 2-та.

Той си е направо динозавър за ресурси.

Ако наистина мислиш това, което написа, да ти е грях на душата направо.. НИС 2011 е един от най-леките продукти за сигурност на пазара...

когато преинсталирах Nod-a не съм слагал ключ по време на инсталацията. въпреки това обаче не иска да се ъпдейтва

когато преинсталирах Nod-a не съм слагал ключ по време на инсталацията. въпреки това обаче не иска да се ъпдейтва

Програмата има записани в регистрите на Windows други ключове, когато инсталираш на чист Windows, ще се ъпдейтне.

Ако наистина мислиш това, което написа, да ти е грях на душата направо.. НИС 2011 е един от най-леките продукти за сигурност на пазара...

Хайде бе! 50 процента от процесора да не е леко

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.