Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Сори за забавянето,ето шот:

Публикувано изображение

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Сори за забавянето,ето шот:

Публикувано изображение

Да значи се е ъпдейтнал сам...

Я пусни сканиране с MBAM и дай резултати ама пусни бързо сканиране.

Просто за профилактика.

Само едно намери и това е coretemp .

Malwarebytes Anti-Malware 1.65.0.1400

www.malwarebytes.org

Database version: v2012.09.21.09

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS

Internet Explorer 9.0.8112.16421

pc2 :: WORKSTATUON2 [administrator]

21.9.2012 г. 23:25:14 ч.

mbam-log-2012-09-21 (23-27-31).txt

Scan type: Quick scan

Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM

Scan options disabled: P2P

Objects scanned: 196033

Time elapsed: 1 minute(s), 47 second(s)

Memory Processes Detected: 0

(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0

Registry Keys Detected: 0

Registry Values Detected: 0

Registry Data Items Detected: 0

Folders Detected: 0

Files Detected: 1

C:Userspc2Downloadscoretemp_1236.exe (PUP.BundleOffers.IIQ) -> No action taken.

(end)

Значи за мен си чист и просто ти се е ъпдейтнал флаша.А проблема с ъпдейтите оправи ли го?

Да ,както пишеха на линка на М$ ,явно е претоварен сървър,след малко се ъпдейтна(ъпдейт за ИЕ9 ). Мерси за помоща.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Да ,както пишеха на линка на М$ ,явно е претоварен сървър,след малко се ъпдейтна(ъпдейт за ИЕ9 ).

Мерси за помоща.

Лека вечер.

Здравейте съфорумци! ;)

Забелязах, че с настройките по подразбиране на EAV 6, две от нещата са без отметка за защита. Как смятате, по-добре ли би било ако ги включа?

Публикувано изображение

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Здравейте съфорумци! ;)

Забелязах, че с настройките по подразбиране на EAV 6, две от нещата са без отметка за защита. Как смятате, по-добре ли би било ако ги включа?

Публикувано изображение

Не са критични за защитата, за това не са отметнати.

Мен ако питаш е добре да ги пусне за да предпазва от външни носители и за да наблюдава още повече какво става на компа.

След инсталация на ESS RC получих 22510 дни трайъл. Това според мен е меко казано странно. Ако знаех, че са толкова щедри отдавна да съм избрал ЕСЕТ.

След инсталация на ESS RC получих 22510 дни трайъл. Това според мен е меко казано странно. Ако знаех, че са толкова щедри отдавна да съм избрал ЕСЕТ.

Хаха да няма остатъци от 'фиксчета'?Щото Есет фандък не пускат..

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Как ли пък не бих се занимавал с фиксчета. :)

Ако има как да покажа, че нищо не е пипано, то с удоволствие ще го направя.

Публикувано изображение

Докога изписва че е валиден лиценза? Проверете датата на компютъра си - някаква грешка има...

• 2 седмици по-късно...

Някой има ли информация кога се очаква да бъде пусната финалната версия на ESET v 6 ?

Някой има ли информация кога се очаква да бъде пусната финалната версия на ESET v 6 ?

След като повдигхнахте въпроса, и аз съм заинтересован :)

След като повдигхнахте въпроса, и аз съм заинтересован :)

По принцип не бързат от ESET ( и дата няма), това не е никак лошо, но си помислих, че някой може да е прочел нещичко.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Точно това четох в форyма на Есет,че се чака излизането на Windows 8 заради някакъв модyл и искат да са сигyрни,че всичко е наред,защото ще има доста заkyпили Windows 8 а те не искали да правят грешки.Може да го прочетете в форума.

http://www.wildersse...ewpost&t=333455

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Първото пуснато Смарт сканиране с ЕСЕТ му отне 22 минути, второто :

Публикувано изображение

Бравос :)

Прави се чрез защитната стена, а не в уеб настройките.

http://kb.eset.com/e...ent&id=SOLN2626

Така направих .......... но пак не ги блокира, днес видях че този ай пи който съм маркирал, е направил атака по портовете, и успешно се е прикачил към скайп кънекцийте http://prikachi.com/images/12/5371012Q.jpg

ето тук съм създал правило за отказване на TCP i UDP за този ай пи http://prikachi.com/images/22/5371022R.jpg

Днес имам поне 20 минимум атаки чрез сканиране на портовете. Това означава ли че съм цел на атаки или ?

Така направих .......... но пак не ги блокира, днес видях че този ай пи който съм маркирал, е направил атака по портовете, и успешно се е прикачил към скайп кънекцийте http://prikachi.com/...12/5371012Q.jpg

ето тук съм създал правило за отказване на TCP i UDP за този ай пи http://prikachi.com/...22/5371022R.jpg

Днес имам поне 20 минимум атаки чрез сканиране на портовете. Това означава ли че съм цел на атаки или ?

Не им обръщай внимание.

Това може да са и фалшиви засичания.

По-добре изключи тези оповестявания, защото повече те объркват отколкото помагат.

Да допълня, понеже вчера бях пиян :ph34r:

Така направих .......... но пак не ги блокира

Е как не го блокира като в лога се вижда, че е блокиран, плюс това си създал и правило.

успешно се е прикачил към скайп кънекцийте

Това какво означава и как го видя.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Сега инсталирах eset smart security 5 и поразцъках стената.

Оказасе че такова правило което си създал не работи, или поне при мен.

За да проработи трябва да избереш приложение за което да важи.

Публикувано изображение

И за да видиш, че наистина действа може да сложиш отметка тук

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките са само ориентировъчни

И отново ще се повторя

Не им обръщай внимание.

Това най-вероятно са и фалшиви засичания.

По-добре изключи тези оповестявания, защото повече те объркват отколкото помагат.

Да допълня, понеже вчера бях пиян :ph34r:

Е как не го блокира като в лога се вижда, че е блокиран, плюс това си създал и правило.

Това какво означава и как го видя.

В мрежовите връзки на Skype.exe. Тоя IP сканирал порта на скайп - нод блокира атаката. Но след това го видях в активните връзки.

Сега инсталирах eset smart security 5 и поразцъках стената.

Оказасе че такова правило което си създал не работи, или поне при мен.

За да проработи трябва да избереш приложение за което да важи.

Публикувано изображение

И за да видиш, че наистина действа може да сложиш отметка тук

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките са само ориентировъчни

И отново ще се повторя

Не им обръщай внимание.

Това най-вероятно са и фалшиви засичания.

Редактирах правилата - като добавих скайп в тях, защото повечето засичания на нод , бяха все насочени към към порта на скайп. Дори и да сменявах скайп порта атаките се насочваха към новия. Днес имам съвсем друго http://prikachi.com/images/826/5382826P.jpg

В мрежовите връзки на Skype.exe. Тоя IP сканирал порта на скайп - нод блокира атаката. Но след това го видях в активните връзки.

Редактирах правилата - като добавих скайп в тях, защото повечето засичания на нод , бяха все насочени към към порта на скайп. Дори и да сменявах скайп порта атаките се насочваха към новия. Днес имам съвсем друго http://prikachi.com/...26/5382826P.jpg

Skype ползва съседни, близки или други машини за посредници на предаване на файлове а може би и аудио и видео поток. От тази гледна точка, тази връзка може да е нещо нормално, не зависимо че човека зад този IP адрес може да не го познаваш.

За да забраниш връзката на Skype с този IP адрес ти показах какво да направиш, а не да сменяваш порта.

Съобщенията от IDS не искам да ги коментирам, а и последната снимка нищо не ми говори.

Но за твое успокоение ще ти кажа, факта че стената те оповестява, показва че върши някаква работа и няма от какво да се притесняваш.

пп. Спри IDS нищо няма да загубиш.

Здравейте приятели :) стоя и се чудя някой от Вас да е получавал нотификация от HIPS на ESET в режим "Автоматичен режим с правила" ? HIPS, HIPS ама да го размърдат ли... ако си направя аз правилата добре или да го обуча обажда се, ама иначе :) ... Как мислите Вие ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.