Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Съгласен съм, че без култура на потребителите с каквато и да си програма можеш да си аут.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Последното ми мнение бе изразено еднозначно и без многозначителности. Макар и доста рядко, програмите на Симантек и Комодо също пропускат.Има си на практика достатъчно безплатни "чистачки",които могат да им помагат. Те и на ESET могат да помагат, убеден съм. Например безплатната версия на индийският eScan е същински бисер - здраво търси при сканиране, преименува или почиства. Желаещи могат да пробват - работи без цялостна инсталация, а предлага и още екстри http://www.escanav.c.../escan_mwav.asp Индийските програми вече не са на нивото, на което доскоро бяха.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

1. Много от тези, които ползват Есет често спират защитата си и неподновяват лицензите, които така или иначе не са платили. Масово е това.Тези, които са с платен лиценз нямат тези проблеми с червената икона в трея. Доста често я виждам на различни компютри!

Например в един копирен център - там толкова флашки се вкарват,че са направо развъдник на буби!

Защо навсякъде (особенно из разни копирни центрове) виждам НОД червен? Защото не го плащат и седи ей тъй да има нещо...

2.Апетита идва с яденето! Тази политика не е само на Есет,огледайте се в темата с подаряването на лицензите...подаряваме подареното :D

@NEY преди време с тебе имахме полемика относно ОЕМ лицензите на Нортон. Легитимни ли са или не! Надявам се не е нужно да обяснявам как може да се кара с такива лицензи години.Сега почти затвориха вратичката,останаха само врътките с ресетърите.

БитДефендера - тия дълги лицензи дето излизаха в нета като уж промоции напоследък ги бутнаха и те под капака.

Касперски - при новата версия 2013 няма опция за избор на инсталация и врътките с нея не стават,кодът обърнат в ключ вече ще става чрез поддръжката в региона,

Панда - същата работа като Нортон с ОЕМ лицензите,

Комодо - безплатен продукт ама платеният също го пуснаха БЕЗПЛАТНО на пазара( днес гледам пак промоцийка)

SEP пък няма да коментирам...

Каква е врътката? Зарибявка! Накрая им писва на хората да се занимават с търсене на лицензи и купуват каквото досега са ползвали нелегално.

Явно времето за захранката свърши.

Приятен ден.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Касперски - при новата версия 2013 няма опция за избор на инсталация и врътките с нея не стават,кодът обърнат в ключ вече ще става чрез поддръжката в региона,

Явно времето за захранката свърши.

Приятен ден.

Дали ти и Касперци си вярвате ? От друга страна кой ще тръгне да се занимава с мудния и капризен Касперски при наличие на безплатна и по-надеждна защита като Комодо.

Защо навсякъде (особенно из разни копирни центрове) виждам НОД червен? Защото не го плащат и седи ей тъй да има нещо...

Преди малко попаднах на този компютър

Публикувано изображение

И НОД не е сам, сигурно NEY има пръст тук

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Разликата между Комодо и платените програми е много важна. При положение че знам какво представлява версия 6 ...

As Melih has told us many times. CIS will always be free, there are the extra paid services like geekbuddy and trustconnect but CIS will always be free.

Все ми е тая кой какви врати затваря и отваря.

Дали ти и Касперци си вярвате ? От друга страна кой ще тръгне да се занимава с мудния и капризен Касперски при наличие на безплатна и по-надеждна защита като Комодо.

Айде сега и в тая тема почна спама. Отговарям на въпросите на NEY

.. Бих обаче запитал ,не само теб, за следното:

А иначе тука обсъждаме Есет. Комодо си има отделна тема.

@nikval явно човека е преценил,че "колкото повече толкова по-добре" :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ще излезнеш прав

Още един на който НОД си седи за украса

Публикувано изображение

И на един мой приятел е така НОД-а,нито тегли ъпдейтите на уиндоуса (оригинален е),нито слага ключове и затова има вътре вируси..

Редактирано от DEKK (преглед на промените)

"Каква е врътката? Зарибявка! Накрая им писва на хората да се занимават с търсене на лицензи и купуват каквото досега са ползвали нелегално. Явно времето за захранката свърши." Според мен, докато не се заздрави защитата на лицензионните права при ESET- нищо не би се променило. Трябва да спре това ежедневно "преподаряване или предоставяне" на имена и пароли в какви ли не сайтове... Винаги съм се учудвал защо от ESET не предприемат мерки... Защото лошата реклама на програмите им ще продължава още и накрая не зная кой ще ги харесва... А фикснати, кракнати или пачнати защитни програми, вече си мисля, че инсталират само децата и най-неинформираните хора.

@Ney: Aми моето предположение е, че си затварят очите от есет за системата на активация и безкрайната генерация на ключове е заради печално известният фикс. Предполагам си чувал от човек, който ползва нод с фикс: "Аве, тоя НОД нищо не пправи, уе." Ми няма да прави. Ти си го таковал и искаш да прави нещо. 10000 души, като го кажат това, после върви разправяй, че нямаш сестра. Мислиш ли наистина, че тези хора не знаят начини, които ще направят невъзможна нелегалната активация. Или, че от другите фирми не го знаят?! Ако не знаех всички какви са жадни комерсиали са, щях да си помисля, че са алтруисти, ама нещо не ми се връзва... Друго може би е, но нямам отговор. Знам какво не е на 100 про: не е защото не могат да измислят начин да спрат това. Има приложения, които използат money-back пробен период с гаранция. Плащаш, за да изтеглиш. Ползваш две седмици (обикновено е по-малко от месец), ако не те кефи - връщат ти парите. Ако те кефи, доплащаш за година или просто ако не платиш, програмата не се появява, като я извикаш и е неактивна. Но не знам дали има такива антивируси. Има такива бизнес-приложения, и програми за научни работници. А иначе един от най-безумните начини за активиране е този на Икарус, и на Емсисофт. Апропо, пробвах есет с Емсисофт. Понасят се чудесно и рамта ми е гигабайт, а дъното ми е смотано, но пак нямаше сериозно забавяне, като и нод и Емси ползват около 100 мб от паметта. Но повечето компове днес са с над 2гб рам и предполагам, че по никакъв начин не би тормозила системата тази комбинация. Маааалко ми понатежава - забавяне, леко при стартиране на програми - с около 5,6 секунди, почти незабележимо, но, както казах, машинката ми не е особено мощна. Нужно е обаче да се изключат взаимно двете програми да се наблюдават.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

А фикснати, кракнати или пачнати защитни програми, вече си мисля, че инсталират само децата и най-неинформираните хора.

Ерата на "фикса", т.е. на пипане в самата програма, отдавна мина! В момента има едно ново, модерно програмче /няма да го споменавам естествено/, което самичко си търси лицензи в нета, и само си ги добавя!

Сега сложих НОД антивирус 4.2.71.2

Компютъра ми е доста слаб но НОД-а не се усеща

Ето и настройките за реално време които направих

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

"А иначе един от най-безумните начини за активиране е този на Икарус, и на Емсисофт". Австрийциите обаче, никой не ги критикува на тема защита на лицензионни права. Безплатната им версия е и доста добър скенер - лови, почиства и карантинира. Лично аз все с Нод 32 ... и още мога да бъда - ако му помагам с 4-5 подбрани безплатни програми-"чистачки"! За какво ли ми бил тогава ...подобен Нод 32, дори и ако е правилно активиран!? Мога да достигна до по-добри общи защитни резултати с безплатни или с условно-безплатни програми. А не следва да е така.

@nikval: бих те посъветвал на втория шот да дадеш да сканира всички файлове.

Като пример мога да дам:

c/windows/system32/x

Confiker модификация.

Ако искаш може да постнеш в гугъл цитираното.

https://www.virustot...sis/1342369637/

@nikval: бих те посъветвал на втория шот да дадеш да сканира всички файлове.

Като пример мога да дам:

Confiker модификация.

Ако искаш може да постнеш в гугъл цитираното.

https://www.virustot...sis/1342369637/

ОК

Здравейте - инсталирах есет смарт секюрити 5 - защитната стена - днес поне 7/8 пъти ми откри атаки чрез сканиране на портовете - TCP - насочени към моя IP адрес - как да блокирам тези които ме атакуват ?

Редактирано от titan1976 (преглед на промените)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc

Пояснения за HIPS:

# Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим".

# Защитната стена е въпрос на предпочитание, в кой режим ще я ползвате.

"" Можете да си заключите и тези регистри AntiWinLock:

Automatic mode

Edit rule -> target registry -> Operations use for all

HKEY_LOCAL_MACHINEBCD00000000*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionImage File Execution Options*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindowsAppInit_DLLs

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonShell

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonUserinit

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunegui

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies**

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet002ControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot**

Action-> Ask/Block ""

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Защо не се направи 1 тема с всички настройки на антивирусните. Без това има ръководства за повечето програми да се съберат и да се направи темата важна.

Здравейте - инсталирах есет смарт секюрити 5 - защитната стена - днес поне 7/8 пъти ми откри атаки чрез сканиране на портовете - TCP - насочени към моя IP адрес - как да блокирам тези които ме атакуват ?

Ми то стената сама ги блокира.

А и сканиранията са насочени към цели мрежи, което е нещо нормално, някои му викат шум в мражата или нещо такова. Не си мисли, че точно ти си нарочен.

Едва ли някой ще е на моето мнение, но можеш да спреш Intrusion detection, или поне да махнеш отметката от TCP/UDP Port Scanning "attack" detection.

Така стената няма да ти досажда с допълнителни неща.

или да му кажеш да не те уведомява просто. Но съм с нод32 и не помня откъде точно откъде точно да изключиш въпросните уведомявания.

Аз мисля, че е добре да се остави засичане на порт-скан атаки.

Цитат от форума на НОД и админа Marcos:

Port scan attacks are likely reported correctly; there has been no FP with this detection. The question is why they are occurring in this case.

Болднатото: "не са регистрирани фалшиви съобщения за засичания на атаки". Демек има нещо...

на въпрос от потребител:

http://www.wildersse...p/t-317437.html

....а! Ето тук е обяснено как да деактивирате съобщенията (но не и засичането! и спирането на атаките)

http://kb.eset.com/e...OLN2951&ref=wsf

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.