Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Първо да уточня това:

Публикувано изображение

Не е на моя комп :) а на един приятел :) забавно а ?

ЕСС в 5 последна налична версия, инсталиран за 32 бит Windows 7 :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Първо да уточня това:

Публикувано изображение

Не е на моя комп :) а на един приятел :) забавно а ?

ЕСС в 5 последна налична версия, инсталиран за 32 бит Windows 7 :)

Въй, ко стааа тука бе, да не се еб@в@ш нещо!?В покой невъзможно...!

Не се е*авам, ни най-малко ! След рестарт почва нормално, с нормалните 70-80 рам, след това се покачва с времето, след известно време това от снимката е факт. Сега му писах, да деинсталира и да почисти регистрите, и ако има желание да сложи на ново. Никога не ми се е случвало да видя толкова рам да се тегли от ЕСЕТ. П.П: до сега никога във форума не съм си правил "вятър" ей така, затова смея да пиша, че не се е*авам...

Да не би да става въпрос за несъвместимост на Есет с някоя програма?Разгледахте ли го, като вариант?

Ами да, имах предположение, че става конфликт с Хрома, понеже се вижда, че и той се е напрегнал и предположех, че сканира неговите процеси или нещо от сорта. Предложих рестарт и след това да се погледне за какво става дума, след рестарта момчето, дори не е пускало каквито и да е програми и са започнали катаклизмите. П.С: ще видим след реинстала дали ще е така.

Ами да, имах предположение, че става конфликт с Хрома, понеже се вижда, че и той се е напрегнал и предположех, че сканира неговите процеси или нещо от сорта. Предложих рестарт и след това да се погледне за какво става дума, след рестарта момчето, дори не е пускало каквито и да е програми и са започнали катаклизмите.

П.С: ще видим след реинстала дали ще е така.

Със сигурност- повредата е в неговия телевизор!

Нод32 ми е чудно с кой файеруол го комбинирате?

Преди време нашумя комбинацията с PrivateFirewall, или с PC Tools. Аз лично и с Comodo съм комбинирал версия 4 и 5 на Нода. В момента не знам..., може би с вградената стена на уиндоуса ( визирам стена, като стена - без ХИПС и пр.). Или като ще е, по-добре да е ESS... NOD32 е една от най-либералните програми към чужд софтуер, включително и защитен... Може да се комбинира с почти всички стени. Сега ме подсещаш за Online Armor, с нея какво става, как е, изчезна (откакто е на Asquared) ,както от класациите на Matousec, така и от този форум....Трябва да се пробва (не само с Nod32)...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Ми поне при мен Армър-а се държи гадно, и то сам - системата закъсняваше със стартирането си, от време на време целия комп замръзваше, затруднено браузване. И то не един опит. Само че! има хора, които нямат проблем с нея. При мен има - 1.6 гхц, 1 гб рам, Интел не знам си кой (не съм си вкъщи...) и дъното ми е някакво смотано, но преди бях с почти нормална машина и пак тормозеше компа ми. Последният ми опит да я харесам беше преди около 2 месеца. Като защитни функции може и да е много добра, но като софтуер и сработване с различни конфигурации ...нещо сякаш... Може би е капризна...Знам ли...

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

NOD 32 v4 или 5, 6 + Comodo Firewall Free.

Но, както бе казал viperdick " Или като ще е, по-добре да е ESS... "

Не споменавате Outpost и Zone Alarm.Последната едно време беше много проблемна.

Да попитам защо защитна стена? Има се впредвид с интегриран Хипс или чиста стена? Защото НОД си има хипс и ако се настрои е на прилично ниво.

Стената на W7 е напълно достатъчна за нормална работа. Лично аз съм бил винаги фен на Outpost но нямам преки впечатления от безплатната версия. Досега съм ползвал про версията и съм доволен въпреки,че някои не я харесват.

И аз това се чудя!!!Стената на windows 78 си е напълно достатъчна и дори да е само Антивируса хипса my е достатъчен с windowската стена...не разбирам,защо трябва да се накачyлват още неща и после да се изключват модули които се дублират!!!

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

И аз това се чудя!!!Стената на windows 78 си е напълно достатъчна и дори да е само Антивируса хипса my е достатъчен с windowската стена...не разбирам,защо трябва да се накачyлват още неща и после да се изключват модули които се дублират!!!

Може да му се добави един Sandbox според мене. Дублиращите модули със сигурност ще имат конфликт и то точно в най-неподходящият момент. А лично не разбирам какъв е проблема с хипса му според хората пишещи тука . Минава се в обучителен режим за около седмица като през това време ползваме само легитимни приложения и сваляме от официални сайтове всичко. После минаваме за около два-три дни в интерактивен режим и следим като стартираме приложенията дали има някакви съобщения от хипса. После се правят настойките за регистрите,ако на някой му се играе или се минава в режим на база създадените правила.

Ето цитиран пасаж от ръководството - не е зле първо да да се прочете,много въпроси биха отпаднали ако го четеше някой ... ;)

Автоматичен режим с правилаОперациите са разрешени, с изключение на предварително зададени

правила, които защитават системата.

Интерактивен режим – Потребителят ще получи подкана да потвърди операциите.

Базиран на правила режимОперациите са блокирани.

Обучаващ режимОперациите са разрешени и след всяка операция се създава правило. Правилата,

създадени в този режим, могат да се прегледат в Редактор на правила, но техният приоритет е по-нисък от

този на правилата, създадени ръчно или в автоматичен режим. След избиране на Обучаващ режим опцията

Известявай при изтичане на обучаващия режим след X дни може да се избере. След изтичане на този

времеви период обучаващият режим отново се забранява. Максималният времеви период е 14 дни. След

изтичане на този времеви период се отваря изскачащ прозорец, в който можете да редактирате правилата и да

изберете друг режим на филтриране.

Системата HIPS проследява събитията в операционната система и реагира в съответствие със зададените

правила, които са подобни на правилата за личната защитна стена.

Понеже много негативни мнения се изказаха по-въпроса за този хипс на Есет реших преди време да я сложа на реалната си машина и да я ползвам както обикновенно ползвам всички програми. След настройките,всичко работеше като по-часовник. Имах само проблем с Wifi при "Базиран на правила режим" така и не разбрах каква е причината но в автоматичен режим съобразно моите правила беше всичко на ШЕСТ+ :)

Може за вкарате тези ключове в регистрите

Automatic mode

Edit rule -> target registry -> Operations use for all

HKEY_LOCAL_MACHINEBCD00000000*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionImage File Execution Options*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindowsAppInit_DLLs

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonShell

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonUserinit

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunegui

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies*

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPolicies**

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet002ControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot*

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSafeBoot**

Action-> Ask/Block

За защита на хост файла на 32 битовите машини

HKLMSYSTEMControlSet?ServicesTcpipParametersDatabasePath

Няма как да дам конфиг файла понеже като се зареди,ще прихване и лиценза и човека който го ползва ще изгори. Също така ако имаме запомнен конфиг файл и го сложим в папката с инсталатора - прихваща настройките автоматично. Доста удобно при следваща инсталация. :)

пп. Леле аз да защитавам продукт на Есет...не е ли малко странно а? :eek:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ха, ха... Тук из темите в Калдата, нали... Ей Мохикане, не мъчиш само мене с тоя сайт за хостване...Земи го смени...

Сега ще кажеш "сменете си Нод-а" е да ама на служебния не мога... Наложи се да сложа сайта в изключенията на уеб модула на Нода...

Сложете ето това в изключенията: http://www.hostinga.imagecross.com/*

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

http://www.ip-adress...r/67.159.39.192 Защо и кому е нужно подобна връзка да бъде разрешена?

Ето бре..на мен примерно (да си кача картинката)

[IMG]http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-17/1146skull.png[/IMG]

Публикувано изображение

.... :D

404 Not Found. Не се получава. За да я видя тази картинка и през ум не ми минава да изключвам Симантек. Нека си е все с последни дефиниции. SEP 12 за у дома не е купуван все пак...

404 Not Found. Не се получава. За да я видя тази картинка и през ум не ми минава да изключвам Симантек

Ако и тук не я виждаш (в темата за НОД) ...картинката,е*ахти злия SEP 12 :D :D :D

• 2 седмици по-късно...

Kaто влезна в сайта на core temp ,smart security 5.2.9.1 винаги пищи за вирус?Защо така?

Даже в тази тема при всяко презареждане изкарва това :D :

Публикувано изображение

Ако е от значение ,току що инсталирах есета на новият ми лаптоп...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Kaто влезна в сайта на core temp ,smart security 5.2.9.1 винаги пищи за вирус?Защо така?

Даже в тази тема при всяко презареждане изкарва това :D :

Публикувано изображение

Ако е от значение ,току що инсталирах есета на новият ми лаптоп...

Конкретно тук е заради аватар на потребител, мисля. И при мен пищи. В моента ползвам компютър без нод, та не мога да кажа за другият сайт.

Вероятно е фалш - картинката примерно се хоства на адрес, който е известен, че е правил проблем, и те на общо основание данват всичко свързано с този сайт.

А може и да не е фалш, но се съмнявам. Някой по-запознат да каже...

Но е дразнещо, де.

Всъщност не е вирус, а опит за пренасочване. Може да стане, ако примерно не си качил аватара си от своя компютър, а си пльоснал направо адрес на който се намира изображението.

Публикувано изображение

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.