Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Вариантът с промоциите също е възможен.Друг е въпроса доколко бързо решение е това. В смисъл да си намериш имe и парола от пирати често е по-бързо. Но и по-бързо те се блокират.Същевременно доста от промоциите са мероприятия на кракери - тоест те изобщо не са реални промоции и нямат нищо общо с производителя на програмите. При такова "попадение" май ще ми е по-добре да съм без никаква защитна програма.Или само с нещо примерно като DW 2.56 от края на 2009 г. Имаше тогава уж 100-годишна промоция... Как да не ти стане весело...

Редактирано от NEY (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Вариантът с промоциите също е възможен.Друг е въпроса доколко бързо решение е това. ..............

За четири,пет минути работа включващо и получаването на лиценза. На практика по-бързо от пиратско търсене :)

За по-малко от минута мога да си осигуря около дузина валидни имена и пароли от сайтове в Украйна или Китай. До няколко дни те отново ще са блокирани. Все едно и също да се повтаря и да се въртим като в омагьосан кръг не е разумна преценка....

За четири,пет минути работа включващо и получаването на лиценза. На практика по-бързо от пиратско търсене :)

Бих добавил, че продължителността на лицензите е гарантирана особено при Англ. промо ;)

За по-малко от минута мога да си осигуря около дузина валидни имена и пароли от сайтове в Украйна или Китай. До няколко дни те отново ще са блокирани. Все едно и също да се повтаря и да се въртим като в омагьосан кръг не е разумна преценка....

Кръга, за който говорите си го създава всеки сам понеже не се ползват промота а лицензи пуснати ей така във вятъра ;), когато потребител знае какво търси се предполага, че ще се радва много по-дълго на резултата ;)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

"Кръга, за който говорите си го създава всеки сам" Точно казано.Лично аз очаквам и от ESET да продължат да отчитат и оценяват най-вече точните неща.

Ей тва ми хареса.

Публикувано изображение

Ей тва ми хареса.

Публикувано изображение

И с'я к'во правим? Това, дълбоко информативно, съобщение, по какъв начин помага на "баба Мара от село Учиндол" да вземе решение и да разкара досадният, за нея, прозорец?

Редактирано от Хонорис кауза (преглед на промените)

Еми,това за което се сещам да направи бабата е,да гледа,да гледа,да се почеше зад врата,и, :shake_puter: . :tease: Скоро не бях слагал Нод,но определено с тоя Хипс нацелиха десятката.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И с'я к'во правим? Това, дълбоко информативно, съобщение, по какъв начин помага на "баба Мара от село Учиндол" да вземе решение и да разкара досадният, за нея, прозорец?

Ей тва прави баба Марта

Публикувано изображение

1. Обучаващ режим – Операциите са разрешени и след всяка операция се създава правило. Правилата,

създадени в този режим, могат да се прегледат в Редактор на правила, но техният приоритет е по-нисък от

този на правилата, създадени ръчно или в автоматичен режим. След избиране на Обучаващ режим опцията

Известявай при изтичане на обучаващия режим след X дни може да се избере. След изтичане на този

времеви период обучаващият режим отново се забранява. Максималният времеви период е 14 дни. След

изтичане на този времеви период се отваря изскачащ прозорец, в който можете да редактирате правилата и да

изберете друг режим на филтриране.

2. Базиран на правила режим – Операциите са блокирани.

Много сложно няма как :D

Само една вметка можете да пуснете и един Обучаващ режим и на стената за 10-тина дни :).. после заключвате :)

Ей тва ми хареса.

Публикувано изображение

Дори и да дадеш "Разреши" (при тази оскъдна информация) не би трябвало да дава пълен достъп,поне при Касапа е така!

Дори и да дадеш "Разреши" (при тази оскъдна информация) не би трябвало да дава пълен достъп,поне при Касапа е така!

Поне пише пътя до изпълнимия файл и може да си имаш някаква представа дали е легитимно приложение или не. :)

Да, може и да е замаскирана гадина, но преди да му се позволи достъп, може да се провери файла ръчно, така че за антивирусна бива. (мое мнение).

Поздрави ! :)

Поне пише пътя до изпълнимия файл и може да си имаш някаква представа дали е легитимно приложение или не. :)

Да, може и да е замаскирана гадина, но преди да му се позволи достъп, може да се провери файла ръчно, така че за антивирусна бива. (мое мнение).

Поздрави ! :)

Е, то оставаше и да не пише пътя до изпълнимия файл ,то само това остава да липсва и все едно празен бял лист е насреща.

Жоре не ме разбра,от това че се налага потребителска намеса в никакъв случай не означава, че обикновения потребителя трябва да е в час и че това трябва да е на 100% правилното решение,що се отнася за безопасността на машината! Затова от Касапа въпреки че даваш разрешение,го бута в малките ограничения,от там вече ако го промениш тогава му дава на 100% достъп.През това време докато е в малките ограничения,файла се анализира допълнително и сканира след всяко обновяване на дефинициите! Затова не трябва да се бърза да се вади от там! А тук директно му даваш пълен достъп,а дали е правилното решение,потребителя не е човека който може да каже на 100%,има си вирусни аналитици за тази цел.

Сега предполагам ме разбра какво исках да кажа и все пак инфото е адски оскъдно "кое хапче да взема червеното или синьото" ;)

:go ahead: Аз просто нали не ползвам пясъчника на Comodo и разчитам все на моето си решение и затова така. Което си има и плюсове и минуси...разбира се. :)

Аз просо не мога да си представя, че някой все още очаква на този етап че ще има програма, която да ти каже:

" Сега драги потребителю ако натиснеш еди си какво можеш този файл ще направи еди си какво, ако пипнеш тука ще стане еди си какво, ......

Ако си разбрал какво ти казвам харесай тази страница във Facebook" :D И ако объркаш излиза една ръка и пляяяяяяссссссссс шамар

Хора това може да стане след някоя друга година, когато удома ще имаме андроиди и те ще решават и тогава няма да сме доволни понеже сме Ганьовци ;)

П.П: Най-добрата защита е задклавиатурното устройство ;)

Аз просо не мога да си представя, че някой все още очаква на този етап че ще има програма, която да ти каже...

Когато програма за защита, иска от потребителя намеса, като при това дава няколко опции за избор (в случая-две), най-малкото което би било от практическа полза за потребителя е да се показва нивото на риск при вземане на конкретното решение. Като подобен пример се сещам за оценката на риска, която дава Threat Fire при стартиране на файл: до колкото помня- нисък, среден, висок, много висок, вирус. Нещо такова (може и в проценти да е изразено) си представям аз, за т.н. "умен" хипс. Тове вече би било нещо, някаква "сламка" за потребителя, вместо голото информативно съобщение, което никак, ама никак не помага на стандартен потребител. Някои предлагат "обучения"... и на какво ще се обучи програмата питам аз!?...да не задава въпроси за програми, които ежедневно използваме. А като се "прояви" програма, която не е ежеднева, и пак изскочи информативното прозорче- к'во прайм?!

Някой пак ще скочи, че вмъквам Нортона, ама хората са мислили, като са я създали тази програма....мислено е сериозно за...потребителя! А засичането с т.н. "репутация" е модификация на оценката на риска, за която вече писах по-горе...само, че е в скрит вид! Не всички непознати програми с режат с "репутацията", не са малко тези, които се пропускат, така, че не е чисто механично задейственето на репутацията за всички нови файлове.

Някой пак ще скочи, че вмъквам Нортона, ама хората са мислили, като са я създали тази програма....мислено е сериозно за...потребителя! А засичането с т.н. "репутация" е модификация на оценката на риска, за която вече писах по-горе...само, че е в скрит вид! Не всички непознати програми с режат с "репутацията", не са малко тези, които се пропускат, така, че не е чисто механично задейственето на репутацията за всички нови файлове.

UP UP :D

Ти май не схващаш. Нортон например при настройки на максимум трие програми които са безвредни понеже има ниска репутация от потребителите. Сиреч малко хора ги ползват.

Напоследък много читави програми ги трие заради тази репутация. Същевременно пропуска някои които изобщо не трябва да пуска и при режим на сонара на агресив. Но Нортона си има май друга тема,може да преминем там обсъждането. Лесно се връща като имаш имидж.

За Есет

Първо минаваш в обучаващ режим и после минаваш в базиран на правила режим.

При обучението програмата сама създава правилата и после ти врътваш ключът! Много сложно няма как.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

За Есет

Първо минаваш в обучаващ режим и после минаваш в базиран на правила режим.

При обучението програмата сама създава правилата....

Цитирам себе си: "Някои предлагат "обучения"... и на какво ще се обучи програмата питам аз!?...да не задава въпроси за програми, които ежедневно използваме. А като се "прояви" програма, която не е ежеднева, и пак изскочи информативното прозорче- к'во прайм?!"

.....и после ти врътваш ключът!

Никой "нормален" потребител не иска да "врътка ключове"! Това, което всеки ще приветства в една програма- ефективност, ненатрапчивост, автоматизираност! И трите са много важни неща...и ги виждам само Нортон и Битдефендер 2012 (режим "автопилот")! Никъде другаде трите неща ги няма накуп!

Много сложно няма как.

Ще ти отговоря така: предпочитам кола "автоматик" (нищо, че харчи малко повече), пред кола със съединител! Просто е в пъти по-практична и в пъти ми улеснява живота!

hUstle не до някъде е прав, а изобщо. Не може да се направи толкова умен хипс че да не си мръдваме пръста.

И проблема не във времето, такова нещо е невъзможно, поне според мен.

Първо трябва да се разбере че хипса е създаден да ориантира администратора, а не обикновения потребител.

Второ, трябва да се знае какво точно открива чистия хипс без някакви добавки от облаци, а не да пишем през главите си.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Значи nikssi има право и ето аз как виждам думите му. Хонорис кауза, говориш за баба Вунда от село "Кал до колене", тя не знае за какво иде реч, тя ползва интернет механично, тук обаче се появява нейния мил внук Вунчо, той разбира малко от компютри решава да пусне един обучаващ режим за HIPS за 14 дни. Така се опознава системата и после се заключва, баба Вунда не разбира от компютри и няма какво да бара, настройките са така заключени, че нищо не може да се случи без HIPS да познава процеса. Така и твоята аборигенка не може да омаже нещата и се получава цикъл. А умния HIPS, за който говориш ще се ползва от умни потребители, не под ключ а на интеркативен режим ;) , така всеки си знае мястото. Питането в известна степен е по-добре от мигновеното триене на даден файл...

Цитирам себе си: "Някои предлагат "обучения"... и на какво ще се обучи програмата питам аз!?...да не задава въпроси за програми, които ежедневно използваме. А като се "прояви" програма, която не е ежеднева, и пак изскочи информативното прозорче- к'во прайм?!"

Информативното прозорче изкача само,когато е избрано в правилото питай за действие! Също така ако сме в интерактивен режим. При инсталиране на ново приложение минаваме отново в обучаващ режим и после пак връщаме на блокирай. Ти всеки ден ли инсталираш програми?

Аз например върнах имиджа и на чисто сложих Есет. Минах в обучителен режим за около два три дни и после в интерактивен. Знаеш ли колко малко въпроси ми задаваше? Сега нищо не пита и нищо ново не се стартира!

Хипса на Есет сравнен с този на Касперски например е много дървен. Какво имам впредвид дървен? Всички правила ги мята едно след друго,няма бял лист и доверени издатели решението винаги е твое. Затова е нужно да се минава през тези операции. Но напредналите потребители могат там да редактират и дефинират свои правила.

пп. При Касапа само за сведение дори и след заключването инсталирането на програми които са в базата на KSN като доверени издатели е разрешено.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

..... решава да пусне един обучаващ режим за HIPS за 14 дни.

И на какво се обучава хипсчето за тия 14 дни, моето момче? На това да не ми скача на всяко отваряне на Аутокада ли? Ами утре ако на 15-ия ден река да пусна Турбокад, к'во се случва? шЪ скочи ли пак хипсчето с прозорчето за избор- ДА/НЕ? И аз пак трябва да му отговарям, нали?

И на какво се обучава хипсчето за тия 14 дни, моето момче? На това да не ми скача на всяко отваряне на Аутокада ли? Ами утре ако на 15-ия ден река да пусна Турбокад, к'во се случва? шЪ скочи ли пак хипсчето с прозорчето за избор- ДА/НЕ? И аз пак трябва да му отговарям, нали?

Ами ти сам влизаш в схеми и говорш, че ако потребителя е абориген...... после почваш да говориш за потребител ядрен физик ... хакнал НАСА...... Ти ще искаш HIPS да пере, простира и да готви ..., после яденето няма да ти хареса ;)

Като пускаш и си на ти с нещата ползваш друг решим ;)

Лошото е, че пишеш за нещо, които не си опитал и съм убеден, че не си ;) съдиш от гледната точка на пълния автомат Norton ;) Лошо няма ама нека и другите да дишат а ? И да имат мнение различно от твоето ;) и да не излизат смешни когато го споделят. Форума е за това всеки може да си е умен в къщи ;)

При инсталиране на ново приложение минаваме отново в обучаващ режим и после пак връщаме на блокирай.

Ти сериозно ли ми го говориш това!? Човече, кой иска да се занимава с "режими", обучения, преминаване "напред-назад"...Кому е нужна тази хамалогия и защо трябва да се превръщам в "слуга" на една програма!? Тя трябва да ми служи, а не аз на нея!! Защо тази програма трябва да ме занимава с присъствието си?

Няма смисъл да спорим....хиляди пъти сме го говорили това: хипса пречи на потребителя, във вида в който е в момента, а не му помага!

Лошо няма ама нека и другите да дишат а ?

Ма нека си дишат, бе....има място за експерименти! Когато дойде време за прагматизма обаче, нещата придобиват друг характер....ще го разбереш с времето...минал съм го тоя етап! Хипсовете и "обученията" на моя компютър, имат място само на Vitial Box-а!

Редактирано от Хонорис кауза (преглед на промените)

И аз да си кажа Хипса първо е бил създаден за да ориантира администратора и няма нищо общо с дефиницийте. После антивирусните компании видели нещо си и го добавили в продуктите си. Но адаптирането към обикновения потребителя с добавянето на обучаваш режим, цифров подпис или облак не толкова лесно.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.