Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

Готово ! мерси :)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

http://kb.eset.com/e...ef=wsf#dnsflush

Eто тук пише нещо по проблема. Ако компа се обърква от рутер или принтер да речем как да вкарате в Сигурната зона на стената (но! само, ако сте сигурни, че е ок) или,ако е зловредник да пробвате да флъшнеш dns-ите, ръчно или посредством инструмента на ЕСЕТ и може да видите хост файла да няма нещо...

След което да направите една проверка за зловредницис есет или да речем HitmanPro http://www.surfright.nl/en или mbam да речем.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Да, адреса на моят компютър е от същата мрежа. Флъшнах dns-ите с инструмента на ЕСЕТ и сканирах с HItmanPro, но не откри нищо.

В момента съм с ESET Smartr Security, но еб*ти решението дават само. В първия случай стената нещо e объркана, а във втория случай вече си заминал. Аз за това съм спрял откриването на пробиви в защитната стена за да не ме занимава с глупости.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Здравейте,инсталирах си програмата Radin и на единият от компютрите които наблюдавам има Eset smart security 5 и успявам да се свържа само когато му спра тази опциика:Публикувано изображение

Как да я настроя за да не трябва преди всяко свързване да утам настройката?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Дай стената на интерактивен режим и разреши програмата. Ако и след това е така, което не мисля, че ще стане влизаш правила и зони (намираш правилото за съответната програма и го променяш по твой вкус), и човъркаш там, в момента не мога да ти дам точно описанието на всичко, понеже не съм с програмата.

П.П: Radin, не я харесвам от край време поради лични причини. И внимавай какво си пожелаваш :)

В момента съм с ESET Smartr Security, но еб*ти решението дават само.

В първия случай стената нещо e объркана, а във втория случай вече си заминал.

Аз за това съм спрял откриването на пробиви в защитната стена за да не ме занимава с глупости.

И аз съм на мнение, че стеничката на ЕСЕТ е много наглинка :) особено при свободно отключените публични мрежи, все някой те "атакува" :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

П.П: Radin, не я харесвам от край време поради лични причини. И внимавай какво си пожелаваш :)

Кажи направо какво имаш в предвид с това,нещо не ти харесва нода или имаш предвид Radmin?

Изобщо не мога да разбера как да мина в интерактивен режим,още по-малко какда направя настройките,защото съм с програмата от 2 дни и нищо не и разбирам.

За настройки на HIPS-a на NOD32 v5 прочети този пост на @Uriel, а преди това 12 страници назад в темата и @Nikssi е предоставил добро упътване с картинки - цък.

За настройки на HIPS-a на NOD32 v5 прочети този пост на @Uriel, а преди това 12 страници назад в темата и @Nikssi е предоставил добро упътване с картинки - цък.

Препоръчвам след чиста инсталация първо да се мине в обучаващ режим и след като се направят правилата постепенно се мине в интерактивен режим и след това се правят правилата за Winlock и пак следва едно опознаване и после заключваш всички катинари и пиле не прехвръква.

Умен Хипс няма! Има ръчички!

Добрата евристика,съчетана с бързината и умело настроеният Хипс е предпоставка за една защита на доста високо ниво.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Айде сега бъди добър, и дай ако може настройките за това второто правило от снимката - System lock Rule...

Умен Хипс няма! Има ръчички!

Което значи, че на основната маса потребители, такава програма няма да им хареса!

Nikssi, казваш "защита на доста високо ниво".... Според мен нивото е посредствено и няма причина да инсталирам която и да е тяхна програма. Лично мнение на ползвател, пробвал всичко възможно за последните около 10 години... Ядосвам се и за друго - всички европрограми са на същото дереже...И ако ги няма Симантек и Комодо - определено бих предпочел Rising.... Винаги ми е бил интересен този китаец....

Айде сега бъди добър, и дай ако може настройките за това второто правило от снимката - System lock Rule...

Ами ей го,не съм променял нищо освен името.

NAME="System lock Rule" ACTION="E" DISABLED="0">

<OPERATIONS>

<OPERATION ID="File_AllOperations" />

<OPERATION ID="Registry_AllOperations" />

</OPERATIONS>

<TARGETS>

<FILE PATH="C:WINDOWSexplorer.exe" />

<FILE PATH="C:WindowsSystem32taskmgr.exe" />

<FILE PATH="C:WindowsSystem32userinit.exe" />

<FILE PATH="C:WindowsSystem32driversetc*" />

............................>

Имам един проблем с антивирусната НОД32. Регистрирам я с ключ, минават една две седмици и ми казва, че ключа не е валиден. с WinXP съм! Виждал съм някакви фиксове, но дали работят с версия 5? Иначе много съм доволен от нея ползвам я от 1-2 години и нямам проблеми освен този.

Ако една антивирусната не е платена (т.е. давате пари за нея), значи сте без антивирусна! Не се занимавайте с ключове пачове и тем подобни. Инсталирайте си някоя безплатна антивирусна за да сте наистина защитени. Такива безплатни решения има много: Avast Free (моя фаворит), Avira Personal, Panda Cloud Antivirus, MS Security Essentials.

Защо?

Ами по горе се вижда защо. Постоянно каза, че системата не е защитена. Не пази от вируси, деже скапва буквално Windows.

Ако пък потребителя не е навътре в нещата компютъра му е заразен 100%.

Ами по горе се вижда защо. Постоянно каза, че системата не е защитена. Не пази от вируси, деже скапва буквално Windows.

Ако пък потребителя не е навътре в нещата компютъра му е заразен 100%.

Ами аз не съм сигурен в тази теза, за това попитах - защо?

Отговорът би трябвало да включва обосновани факти и примери, иначе няма как да го приема и да повярвам.

Отговорът на питането е такъв - защото чрез ъпдейтването, софтуерът блокира пиратските ключове. Това става и с Kaspersky. Аз си търся ключове периодично. В периода, когато е блокиран ключа е възможно софтуерът да не работи, но след намирането и активирането на нов, пиратски, софтуерът работи така, както би работил ако си купиш лиценза.

Редактирано от Ansys (преглед на промените)

" Аз си търся ключове периодично." Колко ли години са нужни - за да стигнете и Вие до извода, че безплатните възможности са за предпочитане.. Сега те са и много, не е като допреди 10 години... А ако толкова Ви харесва някоя програма на ESET - просто си я купете.... И няма да е нужно да ровите пак за ключета, които скоро отново ще са блокирани...

...........Аз си търся ключове периодично. В периода, когато е блокиран ключа е възможно софтуерът да не работи, но след намирането и активирането на нов, пиратски, софтуерът работи така, както би работил ако си купиш лиценза.

Става въпрос,че няма да си защитен ако ползваш патч например.

Има периодично промоции за продукта,в момента пет от тях в Европа и две в китай.

Например: http://www.kaldata.c...ost__p__2116236

Ползвате Advanced Onion Router по-начина описан тук http://www.kaldata.c...8a%d1%80%d0%b8/

Активирането от полученият линк на имейла също трябва да е през Advanced Onion Router и същото прокси. Става американско,английско.

И да не съм голословен ситуацията към момента :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Защо са ни кракнати версии и други пируети?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.